Jump to content

Σ G/B GA-K8NXP SLI ME 3DV1 (dual 6600 geforce)

harryhatzi

Recommended Posts

Μια καλησπέρα σε όλους και ώς νέος χαιρετίζω το φόρουμ.

έχω την μητρική που βλέπετε παρακάτω με επεξεργαστή amd3500

πάει μια χαρά δεν λέω, αλλά δεν παέι κομμάτια όπως θα περίμενα (+1γιγα μνημη πάνω)

και το doom3 χαλαρά το βγάζει αλλά κάτι ψιλοκολημματάκια τα κάνει.

Στέλνω μαιλ στην gigabyte και μου προτεινει να μου δώσει να εγκαταστήσω ΈΝΑ beta F7 bios utility αντί για το F6 που έχει απ την μάνα του

ρε παιδιά μήπως το σύστημα στο default του είναι underclocking; να ανεβάσω το 200 cpu clock

ααα και κάτι άλλο το dmi viewer μου βγα΄ζει τον προσεσορα για socket 754 και όχι 939 όπως είναι και έχω τρελαθεί..είναι ποτέ δυνατόν, αν ήταν καταρχήν με 754 πάνω δεν θα παιζε καν!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΕΙΣ;

Σου προτίνω να μην εγκαθιστάς τίποτα beta, και ειδικά bios... θα περιμενεις μέχρι να γίνει stable version όσο για το dmi viewer ισως να τα λεει λάθος, δοκίμασε το cpu-z πάντως κοίτα μέχρι το beta γινεί stable... :112:

Πες περισσοτερα για το συστημα σου. Τι ειναι αυτο που δεν σε ικανοποιει ακριβως? Απλα το οτι κανει κολληματα στο doom?? Σε τι αναλυση? Με ποσο ΑΑ+AF?? Το bios οτι και να ειναι δεν εχω ακουσει να βελτιωνει απο μονο του την αποδοση ολοκληρου συστηματος (τουλαχιστον σε "ορατα" επιπεδα). Το bios βελτιωνει συμβατοτητες με διαφορα, υποσυστηματα, καλυτερες επιλογες στο menu, οptimizations και βελτιωσεις στην σταθεροτητα κλπ. Δεν σημαινει οτι αυτο που σου προτεινανε θα κανει αυτα τα πραγματα φυσικα! Προφανως το dmi viewer κανει καποιο λαθος. Δεν εχεις 754. Το συστημα σου αν ειναι στα 2200MHz (με 200 cpu clock, οπως λες. -ΗΤΤ λεγεται-)ΔΕΝ ειναι underclocked οποτε το ξεχνας κι αυτο.

Χμμ το προβλημα με το DOOM 3 εντοπιζόταν σε μια αλλαγή που έπρεπε να κάνει μέσα από την ενεργοποίηση του SLI στην καρτα γραφικών. Τώρα όλα οκ.

Βασικά αυτό που δεν με ικανοποιεί ακριβώς είναι η ταχύτητα με την οποία ανοίγουν κάποια πράγμα, από πολύ ελαφριά μέχρι αρκετά βαριά (βλπ roxio image viewer)

Όχι το ΒΙΟs σίγουρα δεν βελτιώνει επιδόσεις, αλλά δεν πάευ να αποτελεί την βάση που κάθονται τα πάντα.

Αλήθεια το ΗΤΤ από που μπορώ να δω αν είναι ενεργοποιημένο, ή είναι ενεργοποιημένο από μόνο του;

Πάντως γενικά μια συγκρισούλα που έκανα μεταξύ GIGABYTE (που έχω εγώ) K ASUS διαπίστωσα ότι η δικιά μου ( σε ότι βέβαια έχει να κάνει με τα chipsets της nvidia) εχει κατι drivers που μπορεί να είναι κάποια σεβάστα megabyte και να σε ταλαιπωρήσουν ενώ της asus είναι κάτι kb και κάθονται απλά κ όμορφα. Άσε που ότι έβλεπα στην asus by default ήταν optimized, ενώ στην gigabyte δεν το είδα να γίνεται αυτό.

Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι ενώ σαν δυνατότητες με εναν καλό επεξεργαστή είναι πολύ μεγάλες, εντούτοις καποια πραγματάκια δεν τα προσέξαν όπως θα πρεπε (μην ξεχνάτε ότι έπρεπε να προλάβουν τον ανταγωνισμό για να ρίξουν στην αγορά την dual 6600 κάρτα γραφικών που έχω, οπότε έπρεπε να είχαν την "βάση" έτοιμη)

το cpu-z από που θα το κονομήσω y3k?

Βασικά αυτό που δεν με ικανοποιεί ακριβώς είναι η ταχύτητα με την οποία ανοίγουν κάποια πράγμα, από πολύ ελαφριά μέχρι αρκετά βαριά (βλπ roxio image viewer)

Όχι το ΒΙΟs σίγουρα δεν βελτιώνει επιδόσεις, αλλά δεν πάευ να αποτελεί την βάση που κάθονται τα πάντα.

Αλήθεια το ΗΤΤ από που μπορώ να δω αν είναι ενεργοποιημένο, ή είναι ενεργοποιημένο από μόνο του;

Για το πρωτο δεν φταιει το bios. Σκληρος, μνημη, αντε (με το ζορι nvidia drivers)

To HTT ΔΕΝ ειναι επιλογη για να την ενεργοποιησεις. Ειναι διαυλος επικοινωνιας των συστηματων στην μητρικη σου. Κατι σαν το FSB.

Πάντως γενικά μια συγκρισούλα που έκανα μεταξύ GIGABYTE (που έχω εγώ) K ASUS διαπίστωσα ότι η δικιά μου ( σε ότι βέβαια έχει να κάνει με τα chipsets της nvidia) εχει κατι drivers που μπορεί να είναι κάποια σεβάστα megabyte και να σε ταλαιπωρήσουν ενώ της asus είναι κάτι kb και κάθονται απλά κ όμορφα. Άσε που ότι έβλεπα στην asus by default ήταν optimized, ενώ στην gigabyte δεν το είδα να γίνεται αυτό.

Ψιλοχλωμο. Ουτε η asus, ουτε η gigabyte βγαζουν drivers. Της NVIDIA παιρνουν και αμα εχουν "κεφια" τους ψιλοαλλαζουν αλλα μην φανταστεις τιποτα δραματικο ΜΒ-->ΚΒ. Οι οδηγοι της nvidia ειναι οντως κατι ΜΒ. Μαλλον κατι αλλο εβλεπες στην asus.

Εξηγησε λιγο τι εννοεις με το " ότι έβλεπα στην asus by default ήταν optimized, ενώ στην gigabyte δεν το είδα να γίνεται αυτό". εννοεις επιλογες στο bios?? Αυτο παιζει σαν σεναριο.

Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι ενώ σαν δυνατότητες με εναν καλό επεξεργαστή είναι πολύ μεγάλες, εντούτοις καποια πραγματάκια δεν τα προσέξαν όπως θα πρεπε (μην ξεχνάτε ότι έπρεπε να προλάβουν τον ανταγωνισμό για να ρίξουν στην αγορά την dual 6600 κάρτα γραφικών που έχω, οπότε έπρεπε να είχαν την "βάση" έτοιμη)

το cpu-z από που θα το κονομήσω y3k?

Αυτο ειναι ενα αλλο μεγαλο ζητημα, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν πιστευω οτι εχει να κανει με περιπτωση αποδοσης ταχυτητας στα default που εισαι τωρα. ΟΛΕΣ οι μητρικες που βγαινουν, κατα 99% δουλευουν μαι χαρα στα default. Αν δεν συμβαινει κατι τετοιο, ή εχεις κανει λαθος σε εγκατασταση drivers/windows ή πας για αντικατασταση. Το 2ο που λες δεν παιζει μια που αναφερεσαι σε προβλημα ταχυτητας (οπως λες) και οχι restart/κολληματα κλπ.

Εχε υποψην σου οτι το SLI ειναι νεα τεχνολογια και σαν τετοια, οι οδηγοι της nvidia ειναι Γ.Τ.Π.Κ. Κατεβαζε συνεχως τους τελευταιους, βαλε και τους 6.39 για την μητρικη απο το site nvidia. Πετα τους οδηγους της gigabyte στα σκουπιδα.

cpu-z

http://www.cpuid.com

ευχαριστώ πολύ παιδιά

Στην αρχή έκανε reboot συνέχεια, τελικά ήταν πρόβλημα του raid controller, αλλά αυτό είναι άλλο θέμ. Έπίσης κάτι άλλο, αυτοδίδακτος είμαι και ακόμα μαθαίνω οπότε κάποιους "τεχνικούς" όρους ακόμα τους ψάχνω ή τώρα τους μαθαίνω...

Λοιπόν σας κάνω εδώ post την απάντηση της Gigabyte σχετικά με την ερώτησή μου

Dear .....

Thank you for your kindly mail again.

As to the problem you mentioned, it could be related to the BIOS update procedure. When you flash the M/B BIOS, a message would show up and ask if you wish to clean the DMI data. Please choose "Yes" to clean the DMI data.

This way, the DMI data would be updated, too. Or, it would reserve the data from the last time and if you check with a DMI viewer, the data would be wrong. ΄Δηλαδή εδώ μου λέει να μπω στην flash utility του Bios?

Also, the 200MHz is "CPU to system" bus clock, not CPU running clock(2000MHz). The 2000MHz is that the CPU bus clock (200MHz) times clock Ratio (10x). (άρα εδώ μήπως πρέπει να το κάνω 11Χ);

As to the system performance, a further test or examinations would be required to check for the performance. We would suggest to contact your supplier or nearest dealer for further help.

At last, if there is any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact us. We will try to help you to resolve them as soon as we can.

Best Regards,

GIGABYTE Technology

ΜΕ ΚΟΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ UPDATE?

για το optimised by default, ναι εννοώ επιλογές στο bios, στην asus φαίνεται καθαρά πως όταν δίνεις default, γίνονται (;) optimized όλες οι ρυθμίσεις.

ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια σας, ελπίζω σε κάνα διμηνο να σας κάνω ξανά ποστ για το συγκεκριμένο θέμα

και θα βγω και λιγο εκτός θέματος; για τους επεξεργαστές πια η διαφορά μεταξύ winchester k newcastle

gia to optimised by default, nai ennow epiloges sto bios, stin asus fenetai kathara pws otan dineis default, eínai kai optimized oles oi rythimiseis

και θα βγω και λιγο εκτός θέματος; για τους επεξεργαστές πια η διαφορά μεταξύ winchester k newcastle

1) Για εξηγησε μου λιγο το "καθαρα" με 1-2 παραδειγματακια γιατι δεν εχω δει απο κοντα καμμια απο τις 2 μητρικες για να ξερω.

2)Διαφορετικο μεγεθος τρανζιστορ. Οι winchester εχουν μικροτερο μεγεθος τρανζιστορ. Και 1-2 αλλες ψιλοβελτιωσουλες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.