Jump to content

Overclocking 6800 GT !

Braveheart1980

Recommended Posts

Λοιπον μιλαμε για το 1ο pc της υπογραφης μου

Με ολα default OΛΑ και drivers τους 71.84 επιασα στο 3dmark05 4832

Με ενα ελαχιστο oc του πατατοclawhammer επεξεργαστη μου (11χ220 δεν τραβαει παραπανω!) πηγα στα 4882

Μεσω rivatuner εβαλα Core Clock 401 Mhz και Μemory 1.10 Ghz

Με αυτες τις ρυθμισεις επιασα 5429 χωρις artifacts βεβαια

Μετα απο ενα διωρο half life (ολα τερμα στα 1280χ1024) η θερμοκρασια εφτασε τους 75 βαθμους(με threshold τους 135C )

Ειμαι καλα?

Εχει κανει κανεις αλλος oc σε 6800 gt?

Να ανεβω και αλλο?

Καμμια προταση?

Εγω παντως οταν βλεπω θερμοκρασιες 70+ τρομαζω.Δεν ειναι υπερβολικες ομως.Μαλλον φυσιολογικες για VGA(εχω παει και 77@560+980 στην Χ800ΣΕ μου)Δοκιμασε να βαλεις τους οδηγους να ειναι για Max Performance.

κοίτα να δεις χωρίς να με σίγουρος τα αποτελέσματα που έχεις όντως είναι ενθαρυντικα!...εγώ με την 6800 και το μάπα case μου(που θα αλλαχτεί σε nemesis:))πιάνω 3300....καθόλου άσχημο για το pc μου....όμως πιανω average μετά από 5 ώρες παιχνιδιού τους 78c!!!!!!άλλος φίλος μου με την fx5500 πιανει 85c..οποτε άκου την άπειρη όμως συμβουλή μου...Ανέβασε το χωρίς να ξεφύγεις από 85...μπορείς?

κοίτα να δεις χωρίς να με σίγουρος τα αποτελέσματα που έχεις όντως είναι ενθαρυντικα!...εγώ με την 6800 και το μάπα case μου(που θα αλλαχτεί σε nemesis:))πιάνω 3300....καθόλου άσχημο για το pc μου....όμως πιανω average μετά από 5 ώρες παιχνιδιού τους 78c!!!!!!άλλος φίλος μου με την fx5500 πιανει 85c..οποτε άκου την άπειρη όμως συμβουλή μου...Ανέβασε το χωρίς να ξεφύγεις από 85...μπορείς?

Θα δοκιμασω!

Παντως απ'οτι ειδα και σε αλλα forum ειναι φυσιολογικη!

ναι οντως αν και υψηλη το γεγονος πως το pc μου λειτουργει ακομα πρεπει να σε ενθαρυνει:)Εφοσον λεει threshold 137(οπως και μενα αλλωστε) αλλαξε του τα φωτα !!Πες μας ποτε εμφανιζει και artifacts γιατι με το νεμεσις που θα μπει απο βδομαδα η 6800 θα γινει gt και θελω να πειραματιστω και γω!!!!!!(να αξιοποιησω τα 3χ120 fans της νεμεσις!!!!:):)

Οι θερμοκρασίες αυτές είναι φυσιολογικές για το overclock αυτό και οι επιδόσεις φυσιολογικές. Να ξέρεις όμως οτι χωρίς εξτρά ψύξη δε θα ανέβεις παραπάνω.

Σκέψου σοβαρά την αγορά ενός Silencer NV5 με το οποίο θα ρίξεις αρκετά την θερμοκρασία αλλά και τον θόρυβο.

Oι υπολογιστες κανουν οτι γουσταρουν τελικα.Μετα απο καποιο προβλημα στην καρτα γραφικων που δεν την αναγνωριζε το συστημα και λυθηκε με format η max temp @555(425) + 486(400) ειναι 64 βαθμους ενω παλιοτερα πηγαινε σε χαμηλοτερα κλοκια 70+.Και επειδη δεν εχω graphics bench δεν ξερω τι γινεται με τις επιδοσεις τις!!

Οι θερμοκρασίες αυτές είναι φυσιολογικές για το overclock αυτό και οι επιδόσεις φυσιολογικές. Να ξέρεις όμως οτι χωρίς εξτρά ψύξη δε θα ανέβεις παραπάνω.

Σκέψου σοβαρά την αγορά ενός Silencer NV5 με το οποίο θα ρίξεις αρκετά την θερμοκρασία αλλά και τον θόρυβο.

Mπαινει ευκολα στην MSI μου??

γενικως ολα τα Silencer μπαινουν σχετικα πολυ ευκολα!(ασχετο αλλα με την αρχικη ψυκτρα της gigabyte μετα απο κατι βελτιωσεις(laping+εξτρα ψυκτρακια) δεν εχω πανω απο 62 ποτε!)

To περιεργο ειναι να δεις με αυτη την κουμουτσα

post-588-1442174050,6316_thumb.jpg

Δοκίμασες να ανβάσεις την τάση σε 1.4; Εγώ που έχω υδρόψυξη δουλεύω 1.5 σταθερά ultrastable. Η τάση είναι πολύ σημαντική πολλές φορές για να μπορέσεις να ανεβάσεις το πυρήνα μετά από ένα σημείο. Η διαδικασία είναι απλή. Παρ' όλα αυτά μην το δοκιμάσεις με τη νορμάλ ψύκτρα.

1.5 ταση νομιζω δεν κανει τιποτα στις 6800 γιατι τροφοδοτουνται απευθειας απο το τροφοδοτικο.Μπορει ομως να βοηθησει ελαχιστα στην σταθεροποιηση του επεξεργαστη σε υψηλες συχνοτητες.Αν κανω λαθος διορθοστε με.

Για την Vgpu μιλάει ο lukasbayern.

Σε όλες τις 6800 μπορεί να ρυθμιστεί με τροποποίηση του bios.

Φυσιολογικά έχουν :

6800nu : 1.2V

6800GT : 1.3V

6800U : 1.4V

6800UE : 1.5V

Δίνουν αρκετά στο oc , στην 6800nu , από 1.2 σε 1.5 μου έδωσε 45mhz στο πυρήνα.

Αλλά , σε καμία περίπτωση μην το δοκιμάσεις με stock ψύξη , οι θερμοκρασίες θα ανέβουν μερικές δεκάδες βαθμούς πάνω...

Υποπτεύομαι οτι ακόμα και με silencer θα ζορίζουν πολύ τα πράγματα.

Και βεβαίως έχουν εμφανιστεί πολλές περιπτώσεις καρτών που πέθαναν σε λίγους μήνες από την αυξημένη τάση.

Για τις θερμοκρασίες , κατέβασε το nvtweak και ενεργοποίησε την σελίδα debug των forceware.

Εκεί θα δεις κάτι μυνήματα για level transitions (μετάφραση: throttling) αν υπάρχει πρόβλημα με θερμοκρασία ή αστάθεια του overclock.

BraveHeart, εγώ έχω φτάσει την 6800gt μου στα 425,1100 και έχω max temp 65 βαθμούς με όλα τέρμα, 8χ,16χ......

αλλά η κάρτα μου έχει ψύκτρα Glacier....., αυτό το θηρείο που έχουν μερικές Ultra, που τρώει και μια pci εκτός από την agp.....

θα έλεγα να βρεις τρόπο να την ψύξεις, κανενα ανεμιστηράκι....... επειδή έχει threshold 120 βαθμούς, δεν σημαίνει ότι πρέπει αν το φτάσεις.... τόσο χαμηλότερα, τόσο καλύτερα...

Σωστα!

Παντως τωρα ετρεξα και ενα timedemo στο doom 3 (1280χ1024) και μου εδωσε 72,3 fps!!!!!!!

Ουαααααααααααααααααααααου!

Θα τα βαλω ολα τερμα στα 1280χ1024 και ξαναποσταρω

Λοιπον με ultra high ρυμθμισεις και

off anosotropic --> 63,1 fps

2x anisotropic --> 56,6 fps

4x anisotropic --> 46,4 fps

8x anisotropic --> 16,4 fps

(Το 16x δεν το δοκιμασα για προφανεις λογους!)

Εντυπωσιακα αποτελεσματα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.