maddoctor Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2005 Είπα να παρουσιάσω και εγώ το laptop που έχω, μιας και όλο και πιο συχνά βλέπω μέσα στο φόρουμ ερωτήσεις σχετικά με αγορά laptop.Έτσι ξεκινάμε... Laptop HP/Compaq nx9030 Το εν λόγω laptop έχει το εξής configuration: # Επεξεργαστής:Intel® Pentium® M Processor 725 (1.6 GHz) . # Οθόνη:15" ιντσών XGA TFT με ανάλυση 1024x768 pixels. # Μνήμη:256MB DDR SDRAM Samsung M4 70L3224FT0-CB3 (Μέγιστη μνήμη 2GB). # Σκληρός Δίσκος: 40 GB 4200 RPM ST94019A. # Οπτικός Δίσκος:PHILIPS CDRW/DVD CDD5263 Combo drive. # Floppy Disk:Δεν περιλαμβάνεται. # Κάρτα γραφικών:Intel® 82852/82855 GM/GME απο 2 έως 64ΜΒ απο την κεντρική μνήμη . # Modem:SoftV92 Data Fax Modem with SmartCP. # Κάρτα δικτύου:Ενσύρματη Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC και ασύρματη δικτύωση Intel® PRO/Wireless 2200BG Network Connection. # Θύρες επικοινωνίας:2 θύρες USB 2.0, υποδοχή RJ-11 (modem), έξοδος S-video TV-OUT (7pin), θύρα παράλληλη, υποδοχή RJ 45 (LAN), θύρα κάρτας PC type I ή type II με δυνατότητα CardBus. # Διαστάσεις:356 (L) x 254 (W) x 33 (H). # Βάρος: 3Kg (καθαρό). # Μπαταρία: Lithium Ion JM-6 88800mWh (7400 mAh). # Προεγκατεστημένο λογισμικό:Windows XP PRO GR ή English, drivers HP, Norotn Antivirus 2004. # Πρόσθετα Χαρακτηριστικά:πληκτρολόγιο Full-size keyboard 88 πλήκτρων, Touchpad με διακόπτη λειτουργίας και ζώνη κύλισης πάνω/κάτω, κουμπιά έντασης και σίγασης, ήχος 16 bit 3D, συμβατός με Soundblaster Pro και στερεοφωνικά ηχεία. # Εγγύηση: 1 χρόνος (με το powerpack έχετε + άλλα 2 εάν δεν κάνω λάθος) Το laptop όταν το αγοράζετε, το βρίσκεται με την μπαταρία αποσυνδεδεμένη και με το υλικό που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία.Αφού αφήσετε να φορτώσει η μπαταρία, στην πρώτη εκκίνηση, ξεκινάει αυτόματα την εγκατάση των Windows XP PRO SP1.Το εάν θα εγκατασταθούνε τα ελληνικά ή τα αγγλικά ΧΡ, εξαρτάται από εσάς, αφού σας ρωτάει.Μετά το πέρας της διαδικασίας της εγκατάστασης, που είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, εγκαθηστούντε και τα Norton Antivirus 2004, όλοι οι drivers της HP.Η όλη διαδικάσία είναι αρκετά χρονοβόρα μπορώ να πω, αλλά εξυπηρέτηση για κάποιον που δεν ξέρει, αφού όλα εγκαθιστούνται αυτόματα, χωρίς προβλήματα. Χρόνος εκκίνησης, μέχρι να μπει πλήρως στο GUI των Windows XP είναι στα 25sec.Δυστυχώς δεν υπάρχουν καθόλου δυνατότητες για o/c.Θερμοκρασίες που πιάνει σε idle κατάσταση είναι 35C η cpu, ενώ εγώ που το έχω να φολντάρει, μετά από 8 ώρες δείχνει 60C (δηλαδή ενώ δουλεύει η cpu 100% για όλο αυτό το χρονικό διάστημα).Ο σκληρός σε αυτή την κατάσταση (του folding), δείχνει 40C.Η μπαταρία σε κατάσταση idle κρατάει 3 ώρες.Σε full load (folding με χρήση internet, και μεταφορά δεδομένων), κρατάει 2.5 ώρες άνετα.Αυτό δεν είναι εκτίμηση, αλλά προσωπική εμπειρία. Η τιμή του συστήματος αυτού είναι αυτή την στιγμή στα 900-1000 ευρώ τελική (με το ΦΠΑ).Ενδεικτικά στο eshop έχει 912 ευρώ. Παρακάτω οι φωτογραφίες που παραθέτω έχουν ως εξής! Compaq_nx9030_01 - γενική άποψη laptop με καλώδια τροφοδοσίας, cd και εγχειρίδια λειτουργίας Compaq_nx9030_02 - μόνο τα cd Compaq_nx9030_03 - laptop με καλωδια τροφοδοσίας Compaq_nx9030_04 - εγχειρίδια λειτουργίας Compaq_nx9030_05 - άποψη της πίσω πλευράς Compaq_nx9030_06 - άποψη της αριστερής πλευράς Compaq_nx9030_07 - μόνο ο laptop ξεδιπλωμένος Compaq_nx9030_08 - άποψη πληκτορλογίου και touchpad Compaq_nx9030_09 - άποψη της κάτω μεριάς του laptop Δεν ξέρω εάν έχω ξεχάσει κάτι.Πάντως σε γενικές γραμμές, το θεωρώ ως ένα καλό μηχάνημα, που μπορεί να ικανοποιήσει ένα μέσο χρήστη, που δεν ζητάει πολλά.Σίγουρα με λίγη μνήμη παραπάνω και εάν το dvd/cdrw ληταν dvdrw, θα ήταν το τέλειο.Σίγουρα εάν σκέφτεστε να πάρετε κάτι τέτοιο, θα μπορείτε να ζητήσετε αυτή την μικρή αλλαγή.
maddoctor Απρίλιος 12, 2005 Author #2 Απρίλιος 12, 2005 Επίσης να συμπληρώσω, τα ηχεία δουλεύουν πολύ καλά.Ο ήχος είναι δυνατός, καθαρός.Υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης του ήχου και από το πληκτρολόγιο, αλλά και φυσικά μέσα από τα windows.To touchpad είναι πολύ καλό, ακριβές και όσο πρέπει ευαίσθητο.Το κέλυφος (τα πλαστικά του δηλαδή), είναι πολύ καλά, συμπαγή και σκληρά.Είναι πολύ καλά δομημένο.Έχει καλή εξαγωγή της θερμοκρασίας και μπορείς να το κρατάς με την ώρα πάνω σου, χωρίς να ζεσταίνεσαι ιδιαίτερα.Το μόνο κακό που έχω παρατηρήσει είναι, εάν δουλεύει πολύ ώρα, με folding μέσα, δεν διαβάζει τα cd/dvd λόγω ζέστης υποθέτω.Με μία μείωση της cpu και γενικότερα της θερμοκρασίας, πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα.
maddoctor Απρίλιος 20, 2007 Author #4 Απρίλιος 20, 2007 Πάντως δύο χρόνια μετά, το λαπτοπ δουλεύει μια χαρά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μόνο, επειδή το έχω συνέχεια στο ρεύμα και δεν βγάζω την μπαταρία, θέλει άλλαγμα η μπαταρία. Άψογο....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.