dracosishere Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2005 Ο υπολογιστής μου είναι αυτός που βλέπετε παρακάτω. Επειδή δε το κόβω να του ξανα-αλλάξω VGA λόγω της AGP, θέλω να μου πείτε ποιά είναι η πιο γρήγορη και σταθερή VGA (στα πολλά γραφικά φίλτρα,εφέ,AA,μεγάλες αναλύσεις κτλ) σε AGP. Δε με ενδιαφέρουν τα λεφτά μιας και θέλω για 2+ χρόνια να στέκεται καλά.Από την έρευνα που έχω κάνει είμαι ανάμεσα σε Gainward 6800 ultra και σε X800XT Platinum Edition. Βέβαια σε ΑΤΙ δε ξέρω συγκεκριμένη μάρκα. Όποια πιστεύετε πως είναι η καλύτερη επιλογή πείτε μου ανεξάρτητα από την τιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetmanR5 Απρίλιος 9, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 Oτι υλοποιηση και να παρεις ειναι πολυ καλη και η ati!Tωρα εγω λεω την 6800ultra λογω των shaders 3 αφου ειπες οτι θελεις να σου κρατησει και πολυ καιρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
arj Απρίλιος 9, 2005 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 Αν θες διαρκεια στο χρονο σου προτεινω και εγω να πας σε nvidia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosishere Απρίλιος 9, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 Πρίν απο λίγο βρήκα αυτήν τη κάρτα σε AGP: ASUS AX850XT Platinum Edition. Αυτή είναι καλή; Έχει τα shaders που λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetmanR5 Απρίλιος 9, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 Σε agp?Εχεις καποιο link?Ναι ειναι πολυ καλη και αν θυμαμαι καλα εχει shaders 3!Διορθωστε με αν κανω λαθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg1442169081 Απρίλιος 9, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 εγω σου προτείνω 6800 ultra ! για 2 χρόνια θα είσαι οκ ! οσο για την x850 δεν υποστηρίζει τους shaders 3 μέχρι τώρα μόνο τους 2! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Απρίλιος 9, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 ναι... μονο που αν προσεξατε την υπογραφη του εχει zalman 400αρι ... με 18αμπερ στη 12αρα γραμμη... πολυ δυσκολα θα σηκωσει (αν σηκωσει) την 6800ultra. εγω παλι προτεινω μια Χ800ΧΤ που θελει πολυ λιγοτερα watt και στα παιχνιδια πλην του doom3 ειναι πιο γρηγορη, ετσι κι αλιως η Χ850ΧΤ δεν εχει βγει (προς το παρον) σε εκδοση agp. Οσον αφορα τους shaders 3 τριχες... μονο το faccry μεχρι στιγμης τους χρησιμοποιει και αυτο (στην παρουσα; υλοποιηση) δεν φαινεται να εχει καποια διαφορα απο την προσεγγιση της ΑΤΙ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosishere Απρίλιος 9, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 Το URL είναιhttp://www.asus.com/products4.aspx?l1=2&l2=9&l3=181&model=482&modelmenu=1Δείτε το. Όσον αφορά το PSU πάει για αλλαγή για κάποιο τουλάχιστον 500watt οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Απρίλιος 9, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 Αν και έχει γραφτεί ξανά και ξανά ,αν κάποια στιγμή ενδέχεται να ασχοληθείς με λίνουξ ίσως να προτιμήσεις Nvidia Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Απρίλιος 9, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 Οσον αφορα τους shaders 3 τριχες... μονο το faccry μεχρι στιγμης τους χρησιμοποιει και αυτο (στην παρουσα; υλοποιηση) δεν φαινεται να εχει καποια διαφορα απο την προσεγγιση της ΑΤΙ.Έχεις δει το splinter cell 3?Είναι το πρώτο παιχνίδι που χρησιμοποιεί σε τέτοιο βαθμό shaders 3.0 (και δεν υποστηρίζει καν shaders 2.0).Εγώ έχω και από τις 2 εταιρίες (6800@GT + X800XTPE) και βλέπω οτι στην nvidia το παιχνίδι είναι απλά πολύ πιο όμορφο (και πολύ πιο αργό...).Πάντως αφού θες να την κρατήσεις για τόσο πολύ καιρό , ψήφος και από εμένα στην nvidia , αλλά καλύτερα 6800GT , το 10% δυνατότερη που είναι η Ultra δεν σου δίνει τίποτα από πλευράς αντοχής στον χρόνο και η διαφορά στην τιμή είναι σημαντική.Και θα είναι και σημαντικά ελαφρύτερη στο τροφοδοτικό (όποιος νομίζει οτι οι X800 δεν καίνε πολύ , κάνει μεγάλο λάθος). Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Απρίλιος 9, 2005 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 ειναι η πρωτη καρτα Χ850ΧΤ που βλεπω σε agp μεχρι να ερθει ελλαδισταν θα βαφτισω τα εγγονια μου.δευτερον δεν προτεινω asus θα πληρωσει πολλα για αυτα που οι αλλοι προσφερουν με λιγοτερα.συνεχισω να ειμαι της πεποιθησης οτι μια Χ800ΧΤ θα σε καλυψει, και με λιγο oc θα εισαι jet.οχι δυστηχως δε το εχω δει το συγκεκριμενο παιχνιδι. αλλα η φαση με τους shaders μου θυμιζει την εποχη με το FSAA της 3dFX πολυς ντορος για το τιποτα και τελικα αξιοποιηθηκε πληρως μετα απο 3 γενιες καρτων.οι Χ800ΧΤ καινε αλλα προς θεου μην τις συκρινουμε με τα 120 watt της 6800Ultra.Απο nvidia παντως και εγω 6800GT θα προτινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosishere Απρίλιος 9, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 Παιδιά το PSU θα αλλάξει.δείτε και την Gainward PowerPack! Ultra/2600TV-DVI-DVIGolden SampleΗ οποία δουλεύει μαμά Engine Clock Frequency 430MHzMemory Frequency 1200MHzURL: http://www.gainward.de/new/main.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg1442169081 Απρίλιος 9, 2005 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 Δε με ενδιαφέρουν τα λεφτά μιας και θέλω για 2+ χρόνια να στέκεται καλάκαι γιατι οχι ultra παιδια??με λιγο oc θα είναι super!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Απρίλιος 9, 2005 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 Όχι και 120Watt.http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/geforce6600gt-oc_3.html72 τα βγάζει ο κύριος , έναντι 63 της XTPE.Οι X850 τραβάνε σημαντικά περισότερο των X800 (γι'αυτό και το dual slot cooler).Αν δεν σε ενδιαφέρουν ΚΑΘΟΛΟΥ (αλλά ΚΑΘΟΛΟΥ) τα λεφτά τότε ωραία εώς πολύ ωραία είναι η συγκεκριμένη Gainward. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosishere Απρίλιος 9, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2005 Με μια 6800 ultra και το σύστημα μου +4 σκληρούς, λάμπες για πόσα watt και πάνω τροφοδωτικό μιλάμε με ασφάλεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg1442169081 Απρίλιος 10, 2005 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2005 δες εδω http://www.jscustompcs.com/power_supply/ αρκετά χρησιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosishere Απρίλιος 10, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2005 Προσπαθώ αλλά δε μπορώ να πάω στο link. Μου βγάζει "can not find server".Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Braveheart Απρίλιος 11, 2005 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 λοιπον εγω σου προτεινω 6800ultra της MSI, και παρε για τροφοδοτικο αυτο εδω το Fortron με 500 Watt και εισαι αρχοντας http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=PowerSupplies&cp_id=48535 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evolution_R Απρίλιος 11, 2005 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Καλυτερα θα ηταν κατα την γνωμη μου να παρεις X850XT ειναι φθηνοτερη και ιση αν οχι καλυτερη απο την 6800 Ultra.Oσο για τους shader 3.0 μην σε απασχολει πολυ, οταν μιλαμε για τοσο ισχυρες καρτες οι διαφορες ειναι ελαχιστες και πρεπει να εισαι εξειδικευμενος στο να βρισκεις ατελειες σε οπτικα μεσα για να της δεις!!! Για τις διαφορες στην αποδοση των frames τωρα αν μπορεσεις να καταλαβεις διαφορα π.χ. απο τα 180fps στα 160fps ελα να μου πεις πως τα καταφερες. :001: Οι smartshaders HD που εχουν οι ΑΤΙ αντισταθμιζει στην ουσια την ελλειψη των shaders 3.0.Οποτε δες αυτες που κατα την γνωμη μου ειναι κορυφαιοτατες MSI-http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514109 και HIS-http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516722 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetmanR5 Απρίλιος 11, 2005 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Aν ειναι ετσι και βαζουμε και την x850xt μεσα στο παιχνιδι τοτε και εγω αυτη σου λεω να παρεις και δε την υλοποιηση της HIS!Και ειναι καλυτερη απο τη 6800ultra! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.