FrOsT Ιανουάριος 15, 2005 Author #61 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Έψαξα για απεσταγμένο (σουπερμαρκετ, βενζηνάδηκα κλπ.) αλλά δεν βρήκα μόνο απιονησμένο (αυτό χρτησιμοποιώ τώρα).Πού θα βρώ απεσταγμένο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Ιανουάριος 15, 2005 #62 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από .38-.45εγω, οταν βαζω το οινοπνευμα στο χερι μου, ειδικα οταν τριψω τα χερια μου κι ολας, τα νιωθω να κρυωνουν. σε αυτο απαντας μονος σου στην προηγουμεννη απαντηση σου. οσο μεγαλυτερος συντελεστης τοσο μεγαλυτερη ωρα κανει να ζεσταθει η να κρυωσει και πιο αμεσα. οπως βλεπεις στο πινακα το λαδι εχει 0.15 και το νερο 0.57. φαντασου το χερι μεσα σε λαδι 50 βαθμους και μεσα σε νερο 50 βαθμους στο λαδι θα παθεις εγκαυματα λογω γρηγορης απαγωγης. το οινοπνευμα ειναι σχεδον 3 φορες πιο γρηγορο απο το νερο.προσεχε ομως..αυτο δε σημαινει οτι μπορει να κανει θαυματα. η πιο μικρη θερμοκρασια που μπορει να φτασει ειναι οπως και το νερο η θερμοκρασια δωματιου. το πλεονεκτημα του ομως ειναι οτι χρειαζεσαι πολυ μικροτερο στοιχειο για την απαγωγη και πολυ λιγοτερη διαδρομη.αν σε ενα συστημα με νερο βαλεις οινοπνευμα θα δεις τεραστια διαφορα. εγω πιστευω οτι θα δουλευει το συστημα συνεχεια σε θερμοκρασια δωματιου σχεδον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιανουάριος 15, 2005 #63 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 ο συντελεστης αυτος, δειχνει την ποσοτητα της θερμοτητας που μεταφερεται, μεταξυ 2 επιφανειων, ανα μοναδα επιφανειας και χρονου, για μια συγκεκριμενη θερμοκρασιακη διαφορα (πχ 1 βαθμο κελσιου). προφανως, οσο μεγαλυτερος ο συντελεστης, τοσο περισσοτερη θερμοτητα μεταφερεται. ο sotiris μιλησε πολυ σωστα για πτητικοτητα, και ειναι το φαινομενο που αναφερεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ce6at Ιανουάριος 15, 2005 #64 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Παιδια οριστε καποιες πληροφοριες οσον αφορα τα αλατα του νερου:Temporary Hardness:Λογω αλατων Ca/Mg + (HCO3)2 +boiling = CaCO3Ετσι λοιπον με αποσταξη μπορουμε να απομακρυνουμε μερος αλατων Ca/Mg ως ιζημα.Permanent Hardness:Ca/Mg + SO4/Cl2/(NO3)2 +Ca(OH)2 (Lime) η Na2CO3 = CaCO3/Mg(OH)2 ΙΖΗΜΑΜονο με προσθηκη `λαιμ` δηλαδη υδροξυλιο του ασβεστιου η Να2CΟ3 μπορουμε να εχουμε νερο διχως αλατα. Επισης και με καποιες αλλες μεθοδους μπορουμε να απομακρυνουμε τα αλατα του νερου π.χ μεμβρανες, καποιο resin κ.τ.λ.....Τωρα οσον αφορα την υδροψυξη του PC αλατα μπορουν να προελθουν λογω ανταλλαγηςιοντων μεταξυ του νερου κι μεταλικων μερων του συστημαtος (Cu/AL/Fe). Επισης ενω στις υψηλες θερμοκρασιες τα περισσοτερα αλατα εχουν μεγαλυτερη διαλυτοτητα και ετσι δεν δημιουργουν προβληματα, καποια ευνοουνται οπως Ca (δινουν ιζηματα CaSO4,CaCO3) . Επισης για καλυτερη ψυξη του CPU προσπαθησετε να εχετε ενα μπλοκ με οσο το δυνατον περισσοτερα fins η αυλακια...,και γενικα οχι μια λεια επιφανεια, οπου το νερο κινειται με τυρβωδη ροη εναλλασοντας καλυτερα την θερμοτητα. Φανταζεστε μια ψυκτρα οπος η θερμαλτεικ 120XP μεσα σε ενα καναλι νερου? Ακομη, η περισσοτερη ροη δινει καλυτερη απαγωγη θερμοτητας αλλα απαιτει μεγαλυτερο ψυγειο ωστε να προλαβαινει να ψυχεται.Αυτα προς το παρον και καλλες ψυξειςp.s. σε βιομηχανιες χρησιμοποιουναι ειδικα λαδια για θερμανση δεξαμενων....υπαρχουν τετοια λαδια αλλα ειναι ακριβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 15, 2005 #65 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από stamatasοσο μεγαλυτερος συντελεστης τοσο μεγαλυτερη ωρα κανει να ζεσταθει η να κρυωσει και πιο αμεσα. οπως βλεπεις στο πινακα το λαδι εχει 0.15 και το νερο 0.57. φαντασου το χερι μεσα σε λαδι 50 βαθμους και μεσα σε νερο 50 βαθμους στο λαδι θα παθεις εγκαυματα λογω γρηγορης απαγωγης. το οινοπνευμα ειναι σχεδον 3 φορες πιο γρηγορο απο το νερο.όχι αυτό δεν ισχύει. ποιος σου είπε ότι αν βάλεις το χέρι σου σε λάδι 50 βαθμών θα πάθεις έγκαυμα?το χεις κάνει? εγώ το χω κάνει και δεν έχω πάθει πάντως.ο συντελεστής που ανέφερε ο .38-.45 (που είναι κι αυτός που μας ενδιαφέρει) αφορά θερμοαγωγιμότητα,δηλαδή ταχύτητα απαγωγής θερμότητας. αφού τα watt (=ενέργεια) είναι στον αριθμητή, όσο περισσότερα τόσο πιο γρήγορα απάγει.Αρχική απάντηση από stamatasαν σε ενα συστημα με νερο βαλεις οινοπνευμα θα δεις τεραστια διαφορα. εγω πιστευω οτι θα δουλευει το συστημα συνεχεια σε θερμοκρασια δωματιου σχεδον. δεν ισχύει αυτό, τουλάχιστον με τις θεωρητικές γνώσεις που έχω.1) το οινόπνευμα έχει μικρότερο συντελεστή θερμοαγωγιμότητας2) το οινόπνευμα έχει μικρότερη πυκνότητα, άρα στον τύπο της θερμοαγωγιμότητας μειώνεται και ο παρονομαστής σου.3) με σημείο βρασμού τους 78, στους 50-60 που μπορεί να είναι ο χαλκός του επεξεργαστή θα αυξάνει ακόμη περισσότερο η πτητικότητα + αυξάνει ο όγκος οπότε ακόμη λιγότερη θερμοαγωγιμότητα.όλα αυτά είναι θεωρητικά, προφανώς μπορεί κάπου να έχω κάνει και λάθος.αν στήσεις υδρόψυξη και ακόμη πιστεύεις ότι με οινόπνευμα θα πάρεις καλύτερα αποτελέσματα δοκίμασέ το και πόσταρέ μας τα αποτελέσματά σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Ιανουάριος 16, 2005 #66 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2005 μπαα. σωτηρη αν στησω υδροψυξη θα βαλω νερο. αν στη θεωρια ειναι καλυτερο δε προκειται να αλλαξει στη πραξη. και κατα δευτερον με ενδιαφερει μονο ο θορυβος στο συστημα και οχι η καλυτερη ψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 16, 2005 #67 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2005 Ωραία η συζήτηση, αλλά για να πω και εγώ την εμπειρία μου με ~8 λίτρα νερό απιονισμένο από το σούπερ μάρκετ (έχω μεγάλο tank) και ένα πρόσθετο της koolance έχω ξεχάσει την υδρόψυξη. Επίσης κάθε φορά που ανοίγω το κουτί για διάφορα μαστορέματα είναι καθαροί οι σωλήνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιανουάριος 16, 2005 Author #68 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από trendy Ωραία η συζήτηση, αλλά για να πω και εγώ την εμπειρία μου με ~8 λίτρα νερό απιονισμένο από το σούπερ μάρκετ (έχω μεγάλο tank) και ένα πρόσθετο της koolance έχω ξεχάσει την υδρόψυξη. Επίσης κάθε φορά που ανοίγω το κουτί για διάφορα μαστορέματα είναι καθαροί οι σωλήνες. Το πρόσθετο αναφέρει τι κάνει ακρηβός??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 17, 2005 #69 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Υποτίθεται κατά των μικροργανισμών και της διάβρωσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Αύγουστος 2, 2005 #70 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired [10-01-2005 16:03] Βάλε στρατσώνα φτανοντας εδω απο αλλο λινκ, μια διορθωσηδε "βαζεις στρατσώνα" αλλα "κανεις στρατσώνα". Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 2, 2005 #71 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2005 admin - necromancer ποπο, τι αναλύσεις έχω κάνει, απίστευτα πράγματα, ελπίζω να μη συχνάζουν χημικοί πέραν των γνωστών στο forum και γίνουμε romba.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Αύγουστος 2, 2005 #72 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2005 Πίσω στο θέμα μας...Εμένα που μου μεινε μισό λίτρο από το υγρό της thermaltake (στυλ παραφλού) να το χρησιμοποιήσω στο καινούργιο watercooling ή να το πετάξω...(επίσης τι σκ@τ@ να το κάνω το anti-freezing, έλεος....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orion_GR Αύγουστος 5, 2005 #73 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2005 Ομολογώ πως με έχτε μπερδέψει καταλήξατε κάπου τελικά ? Στην δική μου έβαλα Απιονισμένο με 10% οινοπνευμα και είδα θολούρα στους σωλήνες μετά απο λίγες ημέρες και μιά ασημί κρούστα στην επιφάνεια του νερού, μετά καθάρισα το σύστημα με viacal, έπειτα απο 5 πλήσεις είχε φύγει όλο και καθάρισε το σύμπαν. Έβαλα μόνο απιονισμένο αλλα πάλι βλέπω ότι θολώνε, oι σωλήνες έχουν αρχίσει να παίρνουν ένα καφετί χρώμα και δέν μου αρέσει καθόλου, σήμερα λέω να βάλω απιονισμένο με paraflou 5%, τελικά πιό πολλά έχω δώσει στα πειράματα Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές αλλα λόγω εποχής και κάψας δέν μπορώ να πώ και τίποτε σε αυτό. Δοκιμάζω και το paraflou και εδώ είμαστε Αμα δεν δουλέψει και αυτό θα του βάλω ....... φωτιά και θα πάω παραλία, αμάν πιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Αύγουστος 5, 2005 #74 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2005 Παραφλού βάλε μέχρι να αλλάξει λίγο το χρώμα. Και τέλος το θόλωμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 5, 2005 #75 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Orion_GR [Σήμερα, στις 17:56] Ομολογώ πως με έχτε μπερδέψει καταλήξατε κάπου τελικά ? Στην δική μου έβαλα Απιονισμένο με 10% οινοπνευμα και είδα θολούρα στους σωλήνες μετά απο λίγες ημέρες και μιά ασημί κρούστα στην επιφάνεια του νερού, μετά καθάρισα το σύστημα με viacal, έπειτα απο 5 πλήσεις είχε φύγει όλο και καθάρισε το σύμπαν. Έβαλα μόνο απιονισμένο αλλα πάλι βλέπω ότι θολώνε, oι σωλήνες έχουν αρχίσει να παίρνουν ένα καφετί χρώμα και δέν μου αρέσει καθόλου, σήμερα λέω να βάλω απιονισμένο με paraflou 5%, τελικά πιό πολλά έχω δώσει στα πειράματα Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές αλλα λόγω εποχής και κάψας δέν μπορώ να πώ και τίποτε σε αυτό. Δοκιμάζω και το paraflou και εδώ είμαστε Αμα δεν δουλέψει και αυτό θα του βάλω ....... φωτιά και θα πάω παραλία, αμάν πιά οι σωλήνες σου θόλωσαν λόγω των αλάτων που υπάρχουν στο απιονισμένο. αν θες να πρωτοπορήσεις, δοκίμασε αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.