Jump to content

Πρόσθετο στο νερό! Αξήζει?

FrOsT

Recommended Posts

πρωτον νομίζω οτι το παρακάνατε

γιατι δεν ειναι δυνατόν να απαιτείτε νερο για την υδρόψυξη του pc ανωτερο και απο αυτό που χρησιμοποιώ εγώ σε ανοσολογικές εξετάσεις ας πούμε

ρε παιδια ελεος ,φτασαμε στο σημείο να μιλάμε για ppm (parts per million) , καταντήσαμε γραφικοί .

Δηλαδή να ζητήσουμε νερό απο αυτό που χρισιμοποιούν σε 1-2 εργαστήρια σε ολα την ελλάδα ας πούμε? μας πείραξε 1ppm αλατος? ή 5-6 ιόντα?

ειπαμε να βελτιώνουμε , οχι να ΄παμε στο δαφνί !!!

σωτήρη με αδικείς , τι κενα εχω δηλαδή στην ανάλυση που εκανα .Εγω συμφωνα με βιβλία του πανεπιστημίου , ξέρω οτι η παροδική σκληρότητα μενει στα ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ της κατσαρόλας ,δεν ειπα οτι θα δεις ίζημα στον πατο .Αυτο που είπες με το Ksp είναι σωστό , μαλλον το πας για ανάλυση μεσω υπερκορου διαλύματος .Συμφωνώ , αλλά εχουμε και διαλυση μερικών αλάτων οπότε μενουν στην κατσαρόλα , αφού αν είναι αδιάλειτα θα παραμένουν στο νερό ή θα μεταφέρονται μαζί με αυτό .Σαυτο εχω αδικο ?

Νομιζω οτι λεμε το ιδιο πραγμα με αλλο τροπο...

Ναι δεν λεω καλη ιδεα να αγοράσουμε ολοι μαζί εναν αφαλατωτή και θα κερδίζουμε 0,1 βαθμούς διαφορα και 1 βδομάδα παραπάνω διαρκεια μεχρι να δουμε αλατα στο μπλοκ μας ,ετσι το υπολογίζω εγώ .

Και τοτε θα ερθει καποιος απλός ανθρωπος που θα εχει παρει το ταδε εξελιγμενο υγρό με υψηλή μεταφορά θερμότητας ,αντιμυκητισιακο , αντιμικροβιακο , αντιδιαβρωτικό με 10-20 ευρώ και θα μας βαλει τα γιαλια .

Προτείνω να δουλεύουμε ολοι για έξυπνες λύσεις και οχι μαζοχιστικές

Σωτήρη αυτον τον καιρό δεν ειμαι σπιτι και δεν θα μπορεσω να μελετήσω το θέμα,οποτε ας μην κουραζουμε τον κοσμο , βοηθησαμε πολύ πιστευω !!!

Αντε παιδια ολοι κατι πηραμε απο αυτο παντως,η συνεργασια αποδιδει !!!

ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply
σωτήρη με αδικείς , τι κενα εχω δηλαδή στην ανάλυση που εκανα .Εγω συμφωνα με βιβλία του πανεπιστημίου , ξέρω οτι η παροδική σκληρότητα μενει στα ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ της κατσαρόλας ,δεν ειπα οτι θα δεις ίζημα στον πατο .Αυτο που είπες με το Ksp είναι σωστό , μαλλον το πας για ανάλυση μεσω υπερκορου διαλύματος .Συμφωνώ , αλλά εχουμε και διαλυση μερικών αλάτων οπότε μενουν στην κατσαρόλα , αφού αν είναι αδιάλειτα θα παραμένουν στο νερό ή θα μεταφέρονται μαζί με αυτό .Σαυτο εχω αδικο ?

Νομιζω οτι λεμε το ιδιο πραγμα με αλλο τροπο...

οκ, συμφωνούμε:D

απλά εγώ το ανέλυσα λίγο για να καταλάβουμε στην πραγματικότητα τι γίνεται και βασικά να καταλάβουμε ότι το απιονισμένο φυσικά και έχει άλατα (μη νομίζεις ότι κι εγώ ήμουνα σίγουρος τι γίνεται, είχα την εντύπωση ότι με το φίλτρο φεύγουν), και ότι τα άλατα δεν συνεπάγονται και ιόντα.

Μάλλον ξέφυγα λίγο παραπάνω... Δεν πειράζει.

Όσο για το εξελιγμένο υγρό που λες, είχα βρει το fluid xp (υπάρχουν και εδώ thread) αλλά δεν το δοκίμασα. Αυτό αν είναι αυτό που λέει θα ναι ότι πρέπει.

λοιπόν, just for reference,

η θεωρία επιβεβαιώθηκε και στην πράξη:

απιονισμένο + απεσταγμένο μετά από 5 μέρες και δεν έχει εμφανιστεί το παραμικρό θόλωμα από άλατα.

τόσο με το απιονισμένο όσο και με το νερό βρύσης που ήταν τα προηγούμενα νερά που είχα χρησιμοποιήσει,

στις 2-3 μέρες άρχιζε το πρώτο θόλωμα, μέχρι που γινόταν πανικός.

ΔΕΝ έχω προσέξει ΠΑΡΑ πολύ τον καθαρισμό και πιθανώς να έχει ξεμείνει λίγο νερό βρύσης μέσα, αλλά είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό.

Τώρα για δοκιμή να το ρίξω πάνω σε κάποια κάρτα να δω αν είναι αγώγιμο, ΔΕΝ προτίθεμαι να την κάνω :hehe:

σωτο , δικια σου αποσταξη ή πηρες νερό για σίδερα stirella κτλ?

εγω δεν εχω κανει καν ερευνα αγορας να δώ τι παιζει και που παιρνω τι

απο σουπερ μαρκετ τα πηρατε?

παντος ελεγα να βαλω τη μανα μου να μου αποσταξει κανα λιτρο και ειμαι μια χαρα...

δικιά μου.

από νερό το μόνο που έχω δοκιμάσει αγοραστό είναι ένα που λέει

"απιονισμένο νερό ορίζων για σίδερα και μπαταρίες".

59 λεπτά τα 4 λίτρα, από ιόντα π.χ. χαλκού ήταν άψογο (δεν είχε!)

αλλά είχα γεμίσει άλατα, και τις 2 φορές που είχα καθαρίσει τους σωλήνες.

Αρχική απάντηση από sotiris

δικιά μου.

από νερό το μόνο που έχω δοκιμάσει αγοραστό είναι ένα που λέει

"απιονισμένο νερό ορίζων για σίδερα και μπαταρίες".

59 λεπτά τα 4 λίτρα, από ιόντα π.χ. χαλκού ήταν άψογο (δεν είχε!)

αλλά είχα γεμίσει άλατα, και τις 2 φορές που είχα καθαρίσει τους σωλήνες.

αλλα εχει ιοντα σιδηρου ασβεστιου κλπ..τα αλλατα κολανε παντου και δημιουργουν στρωμα απο το οποιο δεν επιτρεπει να περναει η ζεστη. εχεις δοκιμασει κατι αλλο?

από εμπορικά όχι, μόνο αυτό. τώρα δουλεύω με απιονισμένο - απεσταγμένο,

το οποίο λογικά είναι ισοδύναμο με ότι ανάλογο βρεις στο εμπόριο.

(να λέει δηλαδή απεσταγμένο).

από ιόντα μετάλλων δεν πρέπει να είχε, δηλ. σιδήρου κλπ.

παιδια εχετε δοκιμασει να αλλαξετε το νερο με φωτιστικο οινοπνευμα? (το μπλε που ειναι πολυ φτηνο).

εχει πολυ μεγαλυτερη απαγωγη θερμοτητας. ακομη καλυτερα να βαλετε ασετον αλλα ειναι λιγο ακριβο. βαλτε οινοπνευμα και θα δειτε τρομερη διαφορα πιστευω.

μπα χλωμο για οινοπνευμα

ειναι πτητικο και θα δημιουργει ατμους μεσα λογω εξατμισης

λογικα θα αυξανει την ταση των σωλήνων να φυγουν και μια αυξηση πιεσης δεν βλεπω ναχει κατι το θετικο..

απο θερμοαπαγωγη δεν καταλαβαινω γιατι βοηθαει...

σωτηρη πηρες απιονισμενο και το απεσταξες φανταζομαι , γιατι να πηρες απεσταγμενο και να το απιονισες δεν νομιζω οτι εχεις εξοπλισμο ε?

εγω σκεφτομουν μηπως λιγες σταγονες φορμολης βοηθησουν την μικροβιοκτονο δραση του

το betadine δεν δουλευει με ολα τα μικροβια

για θερμοαπαγωγη σκεφτομαι οτι λογικο οσο πιο απλο το μοιο που κανει την ανταλλγη τοσο το καλιτερο...

το νερο εχει 1 συντελεστη , δηλαση γιανα ανεβασει την θερμοκρασια του κατα 1 βαθμο σε ενα γραμμαριο απαιτει μια θερμιδα θερμοτητας (σωστα πρεπει να το ειπα βαριεμαι να κοιταω)

ξερετε κανενα με παραπανω ?

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 13:51]

το νερο εχει 1 συντελεστη , δηλαση γιανα ανεβασει την θερμοκρασια του κατα 1 βαθμο σε ενα γραμμαριο απαιτει μια θερμιδα θερμοτητας (σωστα πρεπει να το ειπα βαριεμαι να κοιταω)

ελα γιατρε, ξανακοιτα το. :p

υγ: τα προσθετα, ελαχιστη διαφορα κανουν στην τελικη θερμοκρασια του τσιπ

το νερό απιονισμένο -> απεσταγμένο.

Αρχική απάντηση από stamatas

παιδια εχετε δοκιμασει να αλλαξετε το νερο με φωτιστικο οινοπνευμα? (το μπλε που ειναι πολυ φτηνο).

εχει πολυ μεγαλυτερη απαγωγη θερμοτητας. ακομη καλυτερα να βαλετε ασετον αλλα ειναι λιγο ακριβο. βαλτε οινοπνευμα και θα δειτε τρομερη διαφορα πιστευω.

όχι. γιατί ακόμη και αν έχεις καλύτερη απαγωγή θερμότητας (το μέγεθος που ψάχνουμε είναι η θερμοχωρητικότητα) σκέψου ότι στον ίδιο όγκο έχεις λιγότερη ουσία, λόγω μικρότερης πυκνότητας.

περίπου το 75% της ποσότητας του νερού, και η αλκοοόλη επηρεάζεται πιο πολύ απο τη θερμοκρασία και αυξάνει πιο πολύ ο όγκος της, οπότε κοντά στον επεξεργαστή παίζει να έχεις ακόμη χειρότερα αποτελέσματα, λόγω ακόμη μικρότερης πυκνότητας.

το οινόπνευμα ίσως είναι καλό σαν προσθετικό, μαζί με το bedadin, για να αυξήσει λίγο το ph,

και να τρώγονται λιγότερο τα μέταλλα (που με HCl π.χ. τρώγονται). Ιδιαίτερα αν έχεις βάλει χλωρίνες για να καθαρίσεις το κύκλωμα, μετά καλό είναι να βάλεις λίγο οινόπνευμα.

lol @ φορμόλη :D μπορεί όντως να κάνει δουλειά, δεν ξέρω!

λαθοε η θερμοχωρητικοτητα?

τι διαολο ετσι το θυμομουν...

θα το δω αλλη στιγμη

την φορμολη την βαζουμε σε οτιδηποτε εχει να κανει με εμβιο οργανισμο με σκοπο να τον μονιμοποιησουμε αλλα ταυτοχρονα πεθαινει κιολας.οτι κανει δουλεια ειναι σιγουρο αλλα δεν ξερω ποση θελει...

υποψιν οτι η φορμολη ειναι υδατικο διαλυμα φορμαλδευδης 10% , αρα εχει και απεσταγμενο νερο μεσα...

ο σωτηρης ειναι χημικος και θα μας πει και για την θερμοχωρητικοτητα και για την φορμολη

thermal conduction

thermal capacitance? η κάπως έτσι:)

ναι μάλλον θερμοαγωγιμότητα, θερμοχωρητικότητα είναι άσχετη.

έχεις τίποτα με σταθερές να δούμε τι παίζει? γιατί δεν βρήκα πριν στο νετ.

είναι watt/mass/kelvin??

για φυσικός φαίνεσαι .38-.45

εχμμ. σωτηρη δε με ενδιαφερει το ποσο της θερμοτητας που χωραει στο υγρο. με ενδιαφερει ποσο γρηγορα μπορει να την αποβαλει ή να την συσσωρευσει μεσα του.

γιατι δηλαδη να με νοιαζει η θερμοχωριτικοτητα του υγρου? με περιοριζει τιποτα στον ογκο που θα χρησιμοποιησω?

οπως λεει ο 38-45 θερμοαγωγιμοτητα θελουμε και οχι θερμοχωριτικοτητα.

το οινοπνευμα ή το ασετον ειναι κατα πολυ πιο θερμοαγωγημα απο το απλο νερο. δοκιμασε το και θα καταλαβεις. μονο...αν εχεις μοτερακι με ρυθμιση στροφων ανεβασε τις στροφες οσο παει.

καταλαβες τι λογικη μου?

σκεφτομαι και εγω να βαλω υδροπσυκση αλλα μονο για θεμα ηχου και οχι θερμοκρασιας. θελω να βγαλω ολα τα ανεμιστηρακια απο το πισι μου βαρεθηκα να τα ακουω.

Thermal conductivity

Volumetric heat capacity

Heat capacity

σταθερες; τι εννοεις;

stamatas, αυτο που λες εχει να κανει με την εξατμιση. για να εξατμιστει ενα υλικο, απορροφα θερμοτητα. γι αυτο το νιωθεις στο χερι σου να κρυωνει.

Αρχική απάντηση από .38-.45

stamatas, αυτο που λες εχει να κανει με την εξατμιση. για να εξατμιστει ενα υλικο, απορροφα θερμοτητα. γι αυτο το νιωθεις στο χερι σου να κρυωνει.

λες να απαντησα στιριζομενος στο οτι το χερι μου παγωνει οταν του ριχνω πανω οινοπνευμα?

θα στο πω αλλιως να το καταλαβεις. βαλε διπλα διπλα ενα ποτηρι γεματο νερο και ενα γεματο οινοπνευμα (θερμοκρασια δωματιου). επειτα βαλε το δαχτυλο σου πρωτα στο νερο και μετα στο οινοπνευμα. πιο νιωθεις οτι ειναι πιο κρυο?

απαντηση: πιο κρυο ειναι το νερο γιατι αργει πολυ να παρει την θερμοκρασια του σωματος σου και μεχρι να γινει νιωθεις την θερμοκρασια του δωματιου που ειχε.

αντιθετα το οινοπνευμα μετα απο ελαχιστα δευτερολεπτα το νιωθεις ζεστο επειδη αμεσως πηρε τη θερμοκρασια του δαχτυλου σου(γυρω απο το δαχτυλο τουλαχιστον).

συμπερασμα ειναι οτι το οινοπνευμα ζεστενεται πιο γρηγορα απο οτι το νερο. ετσι αν το χρησημοποιησεις αντι για νερο σε υδροψυκση θα εχεις γρηγοροτερη και μεγαλυτερη απαγωγη θερμοτητας.

καταλαβες τι ενωω?

http://www.monachos.gr/eng/resources/thermo/conductivity.htm

Material - Thermal conductivity

Acetone - 0.20

Alcohol, ethyl - 0.17

Water - 0.58

το νερο εχει το μεγαλυτερο συντελεστη. αρα;

εγω, οταν βαζω το οινοπνευμα στο χερι μου, ειδικα οταν τριψω τα χερια μου κι ολας, τα νιωθω να κρυωνουν.

άρα είναι πιο πτητικό. το ίδιο και η ακετόνη. δεν έχει να κάνει με το conductivity.

όσον αφορά το conductivity μπαίνει και η μάζα μέσα οπότε λογικό.

αυτό εννοούσα λέγοντας σταθερές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.