fanisk Ιανουάριος 10, 2005 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris4) το αντίστροφης όσμωσης είναι το top, αλλά πρέπει να είναι και πανάκριβο. Ποσο κοστιζει χονδρικα περιπου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 10, 2005 #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 δεν ξέρω, πάντως αν θες καλό νεράκι τσίμπα αυτόhttp://chemdat.merck.de/pls/pi03/web2.zoom_in?text=101262&screen=110&cid=xcsfs&pg=0&s=〈=4γύρω στα 200 ευρώ το λίτρο αν δεν κάνω λάθος.να σου βάλω 1 5-λιτρο μπάρμπα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellrider Ιανουάριος 10, 2005 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 μην του λες τετοια και παθει κανα εγκεφαλικο στη ηλικια που ειναι :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιανουάριος 10, 2005 Author #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris...γύρω στα 200 ευρώ το λίτρο αν δεν κάνω λάθος. :giveup: :giveup: :giveup: Fanis_k ότι πρέπει είναι: 4.5 (Home made 4.5L tank)χ200=900 ευερόπουλα ΜΟΝΟ! Βάλε και 0.5 στους σολήνες και 1000αρησες!!! :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 10, 2005 #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 βασικά θυμάμαι γύρω στα 250 ευρώ / 100 ml ,αλλά ελπίζω να θυμάμαι λάθος.κοίτα, μπορεί να είναι λίγο ακριβούτσικο, αλλά είναι καλό πράγμα.πέρα από την πλάκα, ο συνδυασμός απιονισμένου-απεσταγμένου πιστεύω πως είναι ΥΠΕΡαρκετόςγια τα δεδομένα μιας υδρόψυξης. Επίσης αν όλα είναι χάλκινα δεν υπάρχει κίνδυνος σκουριάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιανουάριος 10, 2005 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 21:01] 1) το απιονισμένο είναι μούφα, αν είναι και κακής ποιότητας παίζει να έχει πιο πολλά μουφα=??απο οσο καταφερα να δοκιμασω πανω σε μητρικες, τροφοδοτικα και καρτες, τη δουλεια του (κρυωνω και δε βραχυκυκλωνω) μια χαρα την κανει.σε αντιθεση με διαφορα διαλλυματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 10, 2005 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 ναι, από ιόντα είναι καλό, αλλά έχει άλατα.τουλάχιστον σε μένα οι σωλήνες με απιονισμένο ήταν λίγο πιο άσπροι από ότι με τη βρύση.από βραχυκύλωμα, γενικά και μένα όπου μου έχει πέσει δεν είχα πρόβλημα.απλά το 2ο είναι καλύτερο, διότι ΚΑΙ δεν έχεις ιόντα κλπ κλπ,και δεν έχεις άλατα.από ότι είχα δει, οι πιο πολλοί είχαμε πρόβλημα με τα άλατα, γι' αυτό το λέω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιανουάριος 10, 2005 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 αν εχει αλατα, δεν ειναι ηλεκτρικα αγωγιμο; αφου δε βραχυκυκλωνει, αρα δεν εχει αλατα, σωστα;μηπως δεν ειναι αλατα αυτα που μαζευονται στα λαστιχα, αλλα ειναι κατι αλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spike83 Ιανουάριος 10, 2005 #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris .4) το αντίστροφης όσμωσης είναι το top, αλλά πρέπει να είναι και πανάκριβο.. [Gia kapoio logo den exo ellinika..] Ena aFalatoti 8eleis kai ena Filtro nerou..o father mou exei kai vazei se kafetieres mazikis paragogis.to nero einai sxedon perfect.[/sorry for the n ogreek my pc is sick] Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 10, 2005 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 τα άλατα είναι συνήθως ιζήματα διαλυτά στο νερό, π.χ.CaSO4 κλπ τα οποία με το νερό συμπλοκοποιούνται, οπότε δεν φεύγουν όταν φτιάχνεις απιονισμένο.δηλαδή μη σκέφτεσαι ότι το άλας είναι Ca2+ , SO4 2-, άρα φεύγει με το φίλτρο, δεν ισχύει αυτό.αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί ακόμη και με βράσιμο να μη φύγει κάποια ποσότητα.αυτά που μαζεύονται στα λάστιχα είναι στάνταρ άλατα. κι εγώ όταν τα πρωτοείδα είπα δεν είναι δυνατόν,αλλά το γεγονός ότι φεύγουν με HCl (υδροχλώριο) συνηγορεί ότι είναι άλατα.edit @ 27-7-2006: διορθώθηκε τεχνικό - χημικό λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιανουάριος 10, 2005 #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 τετοια λεγε και βλεπω κυριακατικα λαικο προσκυνημα εξω απο το σπιτι σου με τα μπετονια στο χερι.edit: η απορια μου δε λυθηκε: πως εχει αλατα και δεν ειναι αγωγιμο. τελικα τι προκαλει το βραχυκυκλωμα και τι τη θολουρα στα λαστιχα: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 10, 2005 #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 δεν ξέρω για τι φίλτρο λες. αντίστροφη ώσμωση που ξέρω, εννοώ παίρνεις το απεσταγμένο και το βάζεις στη συσκευή, και από απεσταγμένο σου βγάζει το αντίστροφης όσμωσης. βέβαια και αυτό που λες εσύ, που μπορεί και αυτό να ονομάζεται έτσι, δεν ξέρω, ίσως να είναι μια χαρά για αυτό που θέλουμε. εγώ πάντως έχω ένα μπετονάκι από το 2, αλλά έχω βαρεθεί να το περάσω στο pc, και έτσι δουλεύω με υπερκαθαρό βρύσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιανουάριος 10, 2005 Author #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris ...υπερκαθαρό βρύσης... Πώς το καθάρησες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 10, 2005 #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 στα λέω πρακτικά, αλλά βλέπω θες επιχειρήματα... περίμενε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 10, 2005 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 ένα παράδειγμα που μπορεί να είναι και λίγο ατυχές ως προς τις ουσίες, δεν ξέρω, αλλά κάνει δουλειά:έχεις το CaCl2. άλλας του ασβεστίου, με χλώριο που υπάρχει αρκετό στο νερό λόγω χλωρίωσης.αυτό έχει κάποιους τρόπους που μπορεί να υφίσταται:π.χ. [CaCl2]2H2O [CaCl2(H2O)2]κλπ κλπ.αυτά τώρα μπορεί να είναι στερεά, μπορεί και όχι. δεν ξέρω.πάντως σίγουρα είναι αφόρτιστα, δηλαδή σύμπλοκα που δεν έχουν φορτίο.τώρα το αν υπάρχουν ελεύθερα ιόντα αυτό είναι άλλο θέμα.η αγωγιμότητα μπορεί να οφείλεται π.χ. στα χλωρικά, στο χαλκό που υπάρχει κλπ. δεν μπορώ να σου πω ποσότητες/συγκεντρώσεις κλπ γιατί δεν έχω εμβαθύνει.γενικά θέλει καλή χημεία για να πεις ακριβώς τι γίνεται.εγώ δεν ξέρω και τόσο καλή.πάντως εκ του αποτελέσματος (εκ του πειράματος δηλαδή...) είδα ότι με απιονισμένο έχω άλατα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 10, 2005 #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2005 δηλαδή αυτό που θέλω να πω είναι ότι το ότι δεν έχεις φορτίο, δεν συνεπάγεται ότι δεν έχεις άλατα.FrOsT πλάκα κάνω για το υπερκαθαρό. υπερμούφα είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spike83 Ιανουάριος 11, 2005 #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2005 Γιαυτο καλυτερα να βαλεις παραφλου... η ακομα καλυτερα να βαλεις λαδι.. Ψυγειο λαδιου.. οπως βαζαμε παλιοτερα στα αστρεα γκραντ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 11, 2005 #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2005 ειπαμε με αυτά δεν απάγεις θερμότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιανουάριος 11, 2005 #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2005 Νομίζω ότι 200 ευρο το λίτρο είναι πάρα πολλά για νερό αντίστροφης όσμωσης. Ένας μέτριος αφαλατωτής κοστίζει λιανική 8000 και βγάζει περίπου 150-180 λίτρα την ώρα, από την θάλασσα.Δηλαδή σε λιγότερο από μία ώρα κάνει απόσβεση!!Αν εγγυηθείς τις πωλήσεις Σωτήρη, σου στήνω έναν αύριο στο σπίτι σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 11, 2005 #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2005 όχι, δεν έχω βάλει τιμή στο αντίστροφης όσμωσης γιατί δεν ξέρω.αυτά που πουλάει η merck είναι εγγυημένης αναλυτικής καθαρότητας, δηλαδή σου λέει ότι δεν θα βρεις μέσα π.χ. Cd πάνω από π.χ. 1ppb.γι' αυτό και το extreme κόστος.γενικά από αφαλατωτές δεν ξέρω τι παίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.