Jump to content

Παιδια βοηθεια!!

Elu Thingol1442169091

Recommended Posts

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

@ planetmanR5 an δεις στο λινκ που εχω ποσταρει στην αρχη, ο darcount, με πελτιερ εχει πιασει μεχρι και -50 βαθμους τουλαχιστον καθοτι το θερμομετρο του δεν διαβαζει παρακατω...

@KTM τωρα διαβαζω το λινκ σου. Πολυ καλο και κατατοπιστικο. Για το μπλοκ τι εχεις να πεις? Ποιο ειναι καλο για πελτιερ?

@benhour τωρα εχω μπλοκ του 11 αλλα οπως μουπε δεν κανει για πελτιερ. Μπορεις να το δεις στον οδηγο τοποθετησης που εχω κανει... http://66.160.185.67/vbull/vb/showthread.php?t=7878&page=2

@ planetmanR5 an δεις στο λινκ που εχω ποσταρει στην αρχη, ο darcount, με πελτιερ εχει πιασει μεχρι και -50 βαθμους τουλαχιστον καθοτι το θερμομετρο του δεν διαβαζει παρακατω...

Με τι peltier? Με πόσα peltier?

Με τι θα τροφοδοτήσεις τα peltier?

Ναι ειναι και αυτο. Ειναι ενα πελτιερ των 450 βαττ...ειναι λιγο δυνατο, καθοτι χρειαζεται (και εχει) τροφοδοτικο κατι λιγοτερο απο μια οθονη crt...λολ!

Και να μην τα φτασω...δεν καιγομαι. Δεν ειναι τοσο τα mhz που μου ενδιαφερουν. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι η εμπειρια. Επισης τρελενομαι να φτιαχνω μονος πραγματα...ποτε στο μελλον πχ δεν προκεται να παρω ετοιμο prommie, αλλα θα προσπαθησω μεχρι να τα καταφερω να το φτιαξω μονος μου...αλλα μεχρι τοτε εχουμε ΠΟΛΛΑ χρονια ακομα...θελω να περασω απο ολα τα σταδια ψυξης. :):):)

Και να μην τα φτασω...δεν καιγομαι. Δεν ειναι τοσο τα mhz που μου ενδιαφερουν. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι η εμπειρια. Επισης τρελενομαι να φτιαχνω μονος πραγματα...ποτε στο μελλον πχ δεν προκεται να παρω ετοιμο prommie, αλλα θα προσπαθησω μεχρι να τα καταφερω να το φτιαξω μονος μου...αλλα μεχρι τοτε εχουμε ΠΟΛΛΑ χρονια ακομα...θελω να περασω απο ολα τα σταδια ψυξης. :):):)

Ναι αν είναι έτσι πάω πάσο..

Όμως μόνος σου έβαλες στόχο τα 5ghz.

Τεσπα αν πετύχεις καλές θερμοκρασίες με το πελτιερ ίσως να ανέβεις παραπάνω σε o/c, πάντως τα 1000mhz που θες τα ξεχνάς για μένα.

Ναι αν είναι έτσι πάω πάσο..

Όμως μόνος σου έβαλες στόχο τα 5ghz.

Τεσπα αν πετύχεις καλές θερμοκρασίες με το πελτιερ ίσως να ανέβεις παραπάνω σε o/c, πάντως τα 1000mhz που θες τα ξεχνάς για μένα.

EDIT δεν ειναι 1000 αλλα 750 mhz... :046: :046: :D

Oκ συνεχιζουμε τοτε. ;)

Λοιπον...

Μενουν αναπαντητα τα εξης:

1) τροφοδοτικο. Ποιο?

2) μπλοκ. Ρωτησα τον 11 και ειπε οτι το πιο ανεκτο ειναι το maze4. ΚΤΜ σε θελω εδω... :):)

3) To ιδιο το πελτιερ. Ποιο καλο παιδι απο αθηνα θα μου βρει ενα ferrotec 226w και θα μου το στελει... :022: :087: ;) Checkmate εχει μονο μικρα, και τις κοπαναει πολυ τις τιμες. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!

Παιδια η παραπανω παρακληση ακυρη προς το παρον.

Ανακοινωση:!!!!!!Επειδη δεν μπορω να θυμηθω ποιος μου τοπε, αν καποιος θεσσαλονικιος απο εδω μεσα εχει υποψιν του ενα καταστημα ηλεκτρονικων καντα στην θερμη ας μου κανει ενα πμ, η ας το πει εδω...θελω να δω τι εχει και αλλιως θα δω κατι θα κανω...

@benhour εσενα το tec ειναι 180αρι ονομαστικο? η πραγματικο (δηλαδη 360 ονομαστικα) γιατι αν ειναι 180αρι ονομαστικο τοτε εσενα ειναι 90 πραγματικα...

180 πραγματικα!οταν σου λεω για watt μιλαω παντα για πραγματικα και οχι ονομαστικα!(τις chechmate ειναι τα πραγματικα watt!)!απο που συμπερανες αυτο που λες?μηπως μπερδευτικες απο το ονομα του block?

Aν εννοεις αυτο που ειπα περι ονομαστικων κλπ. μου τοπε ο 11 και το διαβασα στην extreme systems...και στο λινκ που εδωσα στο πρωτο ποστ. Σιγουρα ειναι τα ππραγματικα της checkmate...??

μπορεις να το καταλαβεις και μονος σου για το αν ειναι τα πραγματικα!γιατι αν το μικρο ιδικα δεν ειχε πραγματικα 90 τοτε τι θα μπορουσες να το κανεις ουτε μνημη δεν θα μπορουσε να ψυξει!(που λεει ο λογος)

Παντως πιστευω οτι ενα waterchiller θα ειχε καλυτερα αποτελεσματα απο ενα peltier 226W.Το λεω αυτο επειδη εχεις ηδη υδροψυξη και το μονο που χρειαζεσαι ειναι το chiller. To κοστος θα ειναι κοντα στα χρηματα που θα δωσεις για peltier+καινουριο block+τροφοδοτικο και η αποδοση σιγουρα καλυτερη και θα μπορεις να ψυξης και την VGA και το chipset αν θελεις. Οσον αφορα τα watt καταναλωσης του επεξεργαστη σου δες στo site της intel ( http://processorfinder.intel.com/scripts/list.asp?ProcFam=483&NoNav=NO&CorSpd=ALL&SysBusSpd=ALL&MfgTech=ALL&step=5420&cache=ALL&PkgType=ALL&btnFOS=Filter+on+selections )

αν και απο οτι θυμαμαι ειναι γυρω στα 100 default.

δεν πιστευω να εχεις την αυταπατη οτι υπαρχει περιπτωση με το chiller να εχεις 5-8 σε idle!

Kατι παιζοταν με την αλλαγη server και δεν μπορουσα να μπω. Μετα απο τρελο ξενυχτι για διαβασμα, ψαξιμο για τροφοδοτικο, και ΠΟΛΛΑ αλλα...νεα απο το μετωπο!!!!!! Στις επομενες μερες θα παραγειλω πελτιερ 400watt, Qmax=243watt, 26Α μεγιστο στα 16volt. Θα παραγγειλω και ενα τροφοδοτικο με Imax 40ampere, και ταση απο 5-15 και θα δουμε. Για μπλοκ το maze4 απο dangerden με coldplate απο τον 11 παχους 10mm...αυτα προς το παρον...

Εξαρτατε το chiller.Εγω πριν παρω το Prommie ειχα βαλει το radiator στην καταψυξη ενος μικρου ψυγειου και παρολο το μεγαλο μηκος σωληνων ειχα 4-7 βαθμους idle και 18 full load ο επεξεργαστης ηταν ενας Pentium 4 2,4 533 FSB και δουλευε στα 3.43Ghz.Τωρα απο οτι εχω δει πολλα παιδια που μπαινουν και εδω οπως ο unseen εχουν φτιαξει chiller που δουλευουν τον επεξεργαστη υπο του μηδενος.

αν δεν με απατα η μνημη μου ο υnseen ειχε dryice!αν το βαλεις στην καταψυξη θα εχεις τετοια temp αλλα οχι με prescott!εκτως αυτου μιλαμε για ιδικες περιπτωσεις, κεγω μπορω να του προτεινω να βαλει διαταξη με δυο peltier και να εχει -25 στην χειροτερη περιπτωση δεν σημαινει πως τον βοηθαω μαυτο!(ιδικα για καποιον που δεν εχει ξαναβαλει πελτιερ και ουτε καν εχει δει απο κοντα!)(σκεψου οτι με το chiller πρεπει να μονωσεις εκτως απο το block και τους σωληνες γιατι θα εχεις υγροποιηση και σαυτους!)

Παιδια λαθος...δεν ξερω γιατι ελεγε 243watt...συμφωνα με τους υπολογισμους μου 16Αx 26V μας κανει 420 περιπου βαττ. Τοσα ειναι τα παραγομενα του...πωπω θηριο ειναι! Για οσους δεν εχουν καταλαβει και απο πμ ειδα οτι ειναι καποιοι, περιμενετε, εγω με τον benhour μεταφραζουμε απο τα αγγλικα τον οδηγο για πελτιερ που εχει στην xtremesystems και μεσα στην βδομαδα θα ειναι ετοιμος πιστευω, μαζι με καποιες "τροποποιησεις"... :):):) Αναμεινετε!!!!!

Βασικα ο unseen εχει κανει ολα τα κολπα της extreme ψυξης chiller,phase change,cascade.Εγω μιλαω για ενα chiller που εφτιαξε για λογαριασμο καποιου αλλου παιδιου και απλα δημοσιευσε εναν οδηγο για το πως φτιαχνετε ενα chiller.Στις μετρησεις με εναν 3,6Ghz στα 4.4Ghz ειχε full load 2 βαθμους απο οτι θυμαμαι μετρημενους με εξωτερικο θερμομετρο.Παντως η μονωση των σωληνων σε ενα chiller ειναι το ευκολοτερο κομματι.Τωρα βεβαια αφου το παλικαρι δεν ενδιαφερεται για κατι τετοιο δεν βγαζει και νοημα να διαφωνουμε.Σιγουρα υπαρχουν διαταξεις peltier που κατεβαζουν πολυ την θερμοκρασια αλλα τοτε γινετε δυσκολη η τροφοδοσια και η ψυξη τους και προφανως ακριβη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.