Elu Thingol1442169091 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2005 Ρε παιδια εχω φαει αγριο κολλημα με το πελτιερ, και -δεν ξερω σε ποσο χρονικο διαστημα θα δειξει- θελω να παρω και εγω ενα...ομως ο 11 και πολυ αλλοι μου λενε οτι δεν αξιζει. Εγω θελω να πιστευω το αντιθετο αλλα δεν ειμαι σιγουρος γιατι δεν τοχω ψαξει οσο θαπρεπε.(ετσι πιστευω τουλαχιστον...) :040: Λοιπον αν και διασπαρτα στο φορουμ εχει ΨΙΛΟσυζητηθει τι χρειαζεται για ενα πελτιερ, ειδα αυτο και πανικοβληθηκα/μπερδευτηκα http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=10591. Λοιπον απο τους γνωστες κυριως, αλλα και οποιος πιστευει οτι εχει κατι να πει, θελω να μου πειτε τι ακριβως χρειαζομαι για ενα ασφαλες και συμμαζεμενο πελτιερ. Στοχος μου τα 5ghz. Οπως ειχε συζητηθει και σε αλλο thread η υδροψυξη μου αντεχει ενα καλο πελτιερ και ενα μπλοκ στην vga...το προβλημα ειναι απλα και μονο ανασφαλειας και ελλειψης εμπειριας...ευχαριστω ολους οσους θα απαντησουν!!!Τα περι ξεχωριστου τροφοδοτικου/μονωσεως τα ξερω, αλλα μεχρι εκει...αυτο που χρειαζομαι ειναι ποιες μαρκες/μοντελα, κοστοι(σε δυτερη μοιρα) κλπ...Η υπολοποιηση αν γινει, θα γινει πανω στην μητρικη που μουρχετε σε 22 μερες απο σημερα(λολ μετραω και τις μερες ακομα :019: ) την asus p4c800, οποτε απο αυτο ειμαστε καλυμενοι...Oποτε τελικα με το thread συνοπτικα θελω να συγκεντρωσω οτι πληροφορια ειναι δυνατη για να να το στησω...Ευχαριστω παιδες! :111:
soler1442169065 Απρίλιος 4, 2005 #2 Απρίλιος 4, 2005 Στοχος μου τα 5ghz. Εάν ήταν με peltier να πας στα 5ghz τότε δεν θα υπήρχα promie.
MADKiller7 Απρίλιος 4, 2005 #3 Απρίλιος 4, 2005 ρωτα τον benhour,εχει βαλει peltier εδω και αρκετο καιρο.ειναι ο καταλληλος για να σε καθοδηγησει.
geoal Απρίλιος 4, 2005 #4 Απρίλιος 4, 2005 Τα 5Ghz ειναι πολυ δυσκολο να τα κρατησει για καθημερινη χρηση η p4c800 ακομη και να τα πιασεις stable.Τα watt που τραβαει o prescott σε αυτη τη συχνοτητα ειναι πολλα και τα mos-fet δεν θα αντεξουν ειδικα το καλοκαιρι.Και φυσικα παιζει και αυτο που ειπε ο soler πιο πανω... Τωρα για max screenshot ειναι αλλη κουβεντα.
benhour Απρίλιος 5, 2005 #5 Απρίλιος 5, 2005 κατα την δικη μου ταπινη γνωμη τα 5 θα τα δεις δυσκολα!(αν και δεν αποκλιεται!με δυπλη διαταξη τα εχεις σιγουρα αν και εκτος απο απο πολλα λεφτα( 2χpeltier,3xpsu)θελει και πολυ πεδαιμα η τοποθετηση!(εχουν επιτευχθει και κατω απο -35 με δυο peltier!)τωρα για την τοποθετηση οταν με το καλο προμηθευτεις ολα τα πραγματα εδω ειμαστε για να σε βοηθησουμε!(αν μεχρι τοτε δεν εχω ανεβασει εναν οδηγο που ετοιμαζω!)τα mosfet αν ειναι καλα δεν εχουν προβλημα!με +0,3 στις μνημες και +0,2 για cpu η θερμοκρασια τους δεν ανεβικε ποτε πανω απο 62c!(στην albatron)!
schumifer Απρίλιος 5, 2005 #6 Απρίλιος 5, 2005 Χμμμμ άραγε τι ετοιμάζεται να ανεβάσει ο BenHour? Χμμμμ στείλε βρε κανένα pm να ενημερώσεις...
Elu Thingol1442169091 Απρίλιος 5, 2005 Author #7 Απρίλιος 5, 2005 Tα 5ghz, αν και δεν ξερω με σιγουρια, πιστευω οτι τα εχω, γιατι τωρα που εχω την gigabyte ο μονος λογος που δεν δοκιμαζω καν να παω πανω απο 4,3 ειναι λογω των mosfets. Εκει ειναι σταθεροτατος για 18 ωρες prime95, και ακομα και με την υδροψυξη ετσι οπως ειναι τωρα, με μονο δυο ανεμιστηρακια στο ψυγειο και αυτα στις 800 περιπου στροφες...και παραπανω απλα εγω το σταματησα γιατι βαρεθηκα. Πιστευω να τα πιασει...τεσπα, αυτο που θελω και πραγματι ο benhour ειναι ο πιο καταλληλος, ειναι μαρκες psu, peltier, ποιο μπλοκ, και κυριως απο που να τα προμηθευτω...
benhour Απρίλιος 5, 2005 #8 Απρίλιος 5, 2005 δυστηχως μενεις σαλλονικα οποτε το απο που ειναι λιγο δυσκολο!(μονο να σου προτεινω online store)!για μενα απο τα καλυτερα ειναι τα ferrotec(οποια και να παρεις δεν θα εχει προβλημα!) βαιβαια η checkmate τα κοπανα!(υπολογιζε γυρω στα 25-45 αναλογα τα watt!)!psu (εξαρταται το peltier που θα παρεις) αλλα να ειναι πανω απο 350 wat και μονο για το peltier!(αν εχεις καποιο οτι μαρκα και να ειναι βαλε αυτο δεν θελεις αλλο!)το μπλοκ θα ειναι μονο χαλκος και ενοειται χωρις plexi(μην σου μινει και στα χερια)!για την δουλεια που το θελεις πρεπει να ειναι κοντα στα 200 watt (μεγαλυτερο τοσο το καλυτερο!)
Elu Thingol1442169091 Απρίλιος 5, 2005 Author #9 Απρίλιος 5, 2005 Tιιιιιιιιιιιιιιιι μονο 45 ευρω!?!?!?! Α καλαααα εχω μαυρα μεσανυχτα! Ρε συ εγω υπολογιζα για 90 ευρω και πανω! Αν ειναι ετσι καλα ειμαστε!!!! Μονο που,... εισαι σιγουρος οτι θα αντεξει ενα διακοσαρι τον πρεσκοττ στις overclocked συνθηκες που ειπαμε πιο πανω...?Επισης πειτε μου λιγο, σε default ποσα watt καει ο πρεσκοτ μου? Σε λιγο θα ποσταρω ενα λινκ που βρηκα με calculator για watt σε overclocked conditions!
Elu Thingol1442169091 Απρίλιος 5, 2005 Author #10 Απρίλιος 5, 2005 @ benhour Οσον αφορα το πλεξι, οχι οτι καιγομαι καθολου, αλλα ο darkcount χρησιμοποιησε μπλοκ με πλεξι, δεν θαχει προβλημα? Ο 11 τοφτιαξε...
benhour Απρίλιος 5, 2005 #11 Απρίλιος 5, 2005 στον δικο μου ειμαι με 180αρι!καλο ειναι ενα 250αρι και εισαι οκ!αμεσα δεν θα εχει!αν αλλα σκεψου συστολες διαστολες αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας!εγω προσωπικα δεν συνιστο με plexie!πολυ καλο μπλοκ ειναι αυτο που πειρε ο soler απο 11!
Elu Thingol1442169091 Απρίλιος 5, 2005 Author #12 Απρίλιος 5, 2005 Ο 11 γιατι μου ειπε οτι θελει ΠΟΛΥ δουλεια λογω μεγεθους και δεν εχει καθολου χρονο...και τι δεν θα δινα να μου φτιαχνε ενα αλλο αλλα... :022: :022: :064: τεσπα δεν θελω και να τον πρηζω τον ανθρωπο...Μπλοκ δηλαδη ποιο μου προτεινετε?
Elu Thingol1442169091 Απρίλιος 5, 2005 Author #13 Απρίλιος 5, 2005 Το silverprop τι λεει? Καλο ειναι για πελτιερ? Το εχει κανενας? benhour εσυ πλακα πλακα τι μπλοκ εχεις...?
benhour Απρίλιος 5, 2005 #14 Απρίλιος 5, 2005 εγω περα απο την πλακα δεν εχω υδροψηξη!(ειμαι της παλιας σχολης)λολ(εχω ενα ψυχολογικο κολιμα με το νερο στο pc!!(εχω μια 112 clk thermaltake και ψυχει μια χαρα το peltier!φανταστεις την πιανω και ειναι ελαχιστα χλιαρη και μονο κοντα στη βαση της!)το block που αναφερεις δεν το εχω δει απο κοντα ουτε εχω δει κατι γιαυτο(καλο φαινεται εκ πρωτης οψεος και απο αυτα που λεει η αιτερια στο site της)
Elu Thingol1442169091 Απρίλιος 5, 2005 Author #15 Απρίλιος 5, 2005 Καποια προταση για μπλοκ? Δεν εχεις ακουσει τιποτα για καποιο μπλοκ?
benhour Απρίλιος 5, 2005 #16 Απρίλιος 5, 2005 του 11 ειναι απο τα καλυτερα!Swiftech ειναι και αυτα καλα!(μαλιστα υπαρχουν και ετιμα με peltier!)
Elu Thingol1442169091 Απρίλιος 5, 2005 Author #17 Απρίλιος 5, 2005 Αχχ του 11 το ξερω οτι ειναι πολυ καλα, αλλα...Swiftech ε? χχμμ θα το κοιταξω α δω που εχει (αληθεια που?) και θα δω. Παμε στο psu τωρα. Eνα φιλαρακι μου θα παρει ενα κουτι aopen και μεσα εχει μαζι psu 400watt. Θα μου το δωσει για το πελτιερ. Κανει? Μη με ρωτατε amperes δεν ξερω ακομη...
benhour Απρίλιος 5, 2005 #18 Απρίλιος 5, 2005 στην πραξη θα δεις!!(λογικα πρεπει να αντεχει 200αρι για 250αρι δεν νομιζω!!)ειχε η checkmate αλλα τωρα λεει οτι ειναι μη διαθεσιμα!(ειχε παρει ενας φιλος απο το πανεπιστιμιο απο το εξωτερικο και ειχε βγει πολυ καλο!)ρωτα και τον ktm μιας και ξερει καλα απο block!ποιο block εχεις τωρα?αν μπορεις ανεβασε μια φοτο!(αν κανει γιατι να παρεις αλλο!)
benhour Απρίλιος 5, 2005 #19 Απρίλιος 5, 2005 αυτες τις temps εχω εγω τωρα σε 100% !(απο παρασκευη περιμενω ενα 350αρι που μου παραγκειλε ενας γνωστος(εχει μαγαζι με ηλεκτρονικα!) οποτε με βλεπω ποιο κατω!
PlanetmanR5 Απρίλιος 5, 2005 #20 Απρίλιος 5, 2005 Eγω ενα εχω να πω πως οσα και peltier να βαλεις ακατορθωτο το βλεπω να πας 5ghz1Αν ηταν ετσι θα ειχαμε βαλει ολοι 3-4 peltier και θα ειμασταν στον ουρανο!Κοιτα και τον Τασο πχ και αλλους εδω μεσα δεν εχουν βαλει peltier αλλα promie!φιλικα παντα Θωμας!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.