Jump to content

Συμβουλές για modding

lukasbayern

Recommended Posts

δεν ειναι λιγο ειναι πολυ ακραιο!!εγω μονο μπογια και μετα απο πανω βερνικι βαζω!τιποτε αλλο!

Για να τρίψεις την επιφάνεια θα πάς να πάρεις ντουκόχαρτο ψηλό για γυάλισμα...(παρεπιμπτόνος , με το ίδιο γυαλόχαρτο μπορείς να γυαλίσεις και την ψύκτρα)....

Με το σπρευ και το λούστρο θα σου βγεί τζάμι αλλά θα σου πρότεινα να το κάνεις σε 2 - 3 χέρια για να μην σου τρέξει και κάνει "δάκρυα".....

το γυαλοχαρτο που θελεις ειναι το νουμερο 220(το ποιο ψιλο που υπαρχει!) δεν χριαζεται να βγαλεις τελειως την μπογια απο πανω αρκει να γινει λια η επιφανεια αλλα να ειναι ματ για να ποιασει καλα το χρωμα πανω!οπως ειπε και φιλτατος greek 2-3 χερια και θα εισαι jet!αφου τριψεις καθαρισε την επιφανεια με ενα λιγο βρεγμενο πανι και μετα σκουπισε με μια χαρτοπετσετα!

Θα διαφωνήσω παιδιά.

Για να τρίψει το κουτί και να φύγει το παλιό χρώμα χρειάζεται χοντρό γυαλόχαρτο.

Με το ψιλό το μόνο που θα καταφέρει είναι να λειάνει την επιφάνια όχι να αφαιρέσει το χρώμα επομένως δεν θα «κάτσει» καλά το νέο χρώμα.

δεν ειναι αναγκαιο να φυγει εντελως το χρωμα,μιας και το εργοστασιακο πιανει πολυ καλα πανω στην λαμαρινα,απλα να το τριψει no.400 ωστε να θαμπωσει καλα,με πιο ψιλο θα γυαλησει το παλιο χρωμα και δεν θα πιασει καλα το νεο..αν θελει να κανει εξτρα δουλεια,καλο ειναι να τριψει και την¨σκετη λαμαρινα λιγο,μετα να περασει ενα ελαφρυ χερι με ασταρι σε σπρευ,και αφου στεγνωσει το βαφει με το χρωμα που θελει.

εχω δοκιμασει πολλους τροπους και αυτος ειναι ο καλυτερος.τωρα αν βαριεται την εξτρα δουλεια.τριψιμο καλο ολο το κουτι και μετα βαψιμο.καλο ειναι να βαλεις και βερνικι μετα για εξτρα προστασια στα "ζορισματα".συμπληρωνω με λεπτομεριες αυτα που ανεφεραν ο Greek+Benhour.αν θες κατι παραπανω ψαξε και στο νετ

αν βαλει πολυ χοντρο χαρασει και τη λαμαρινα!ιδικα το 400 αρι ειναι μ@μισε τα!κανει πολυ βαθιες χαρακιες(ειμαι παθος!μετα ετριβα με το 220(μολις δεις οτι δεν τριβει αλαξε κοματι γιατι τοτε αρχιζει να λιενει) κατι ωρες για να φιγουν οι χαρακιες!)εγω με το 220 το εκανα και επιασε τοσο καλα πανω η μπογια που οταν πιγα να του ξαναλλαξω χρωμα μου εβγαλε την πιστη για να φιγει!!

Θα διαφωνήσω παιδιά.

Για να τρίψει το κουτί και να φύγει το παλιό χρώμα χρειάζεται χοντρό γυαλόχαρτο.

Με το ψιλό το μόνο που θα καταφέρει είναι να λειάνει την επιφάνια όχι να αφαιρέσει το χρώμα επομένως δεν θα «κάτσει» καλά το νέο χρώμα.

Γι αυτό πήρα το διαβρωτικό για να βγάλω το χρώμα. Από εκεί και πέρα χρειάζομαι το ντουκόχαρτο για λείανση.

αν βαλει πολυ χοντρο χαρασει και τη λαμαρινα!ιδικα το 400 αρι ειναι μ@μισε τα!κανει πολυ βαθιες χαρακιες(ειμαι παθος!μετα ετριβα με το 220(μολις δεις οτι δεν τριβει αλαξε κοματι γιατι τοτε αρχιζει να λιενει) κατι ωρες για να φιγουν οι χαρακιες!)εγω με το 220 το εκανα και επιασε τοσο καλα πανω η μπογια που οταν πιγα να του ξαναλλαξω χρωμα μου εβγαλε την πιστη για να φιγει!!

μηπως κανεις λαθος?οσο πιο μεγαλο νουμερο,τοσο πιο "ψιλο" ειναι.το πιο λεπτο που βρηκα ηταν το no.2000.

ειναι 220(ετσι το ονομαζει η ετερια!) τα δοντακια του ειναι 1400!αν αυτο ενοεις!!(αν ειταν 220 τα δοντια θα ειταν πριονι!!λολ)

ειναι 220(ετσι το ονομαζει η ετερια!) τα δοντακια του ειναι 1400!αν αυτο ενοεις!!(αν ειταν 220 τα δοντια θα ειταν πριονι!!λολ)

νομιζω οτι μιλαμε για κατι διαφορετικο,αλλιως δεν στεκουν αυτα που λεμε.τα νουμερα που λεω ειναι απο "νερογυαλοχαρτα" που χρησιμοποιουν στα αυτοκινητα για να τα τριψουν.τα νουμερα πανε απο το πιο μικρο (το πιο αγριο no.80 νομιζω) στο πιο μεγαλο (το πιο ψιλο,no.2000)

Δηλαδή με λίγα λόγια να ζητήσω το πιο ψιλό που έχουν

LOL αν παρεις το πιο ψιλο τοτε θα πας για νικελωμα LOL.θα ΨΨΨ στο τριψιμο.πηγαινε σε ενα μαγαζι με τετοια πραγματα και πες του οτι θες να τριψεις και να βαψεις λαμαρινα,θα σε βοηθησει ο μαγαζατορας πιστευω :105: (μιας και σε μπερδεψαμε :095: εμεις)

Αν δεν είσαι και σίγουρος πάρε και τα 2 .Αν με το ψιλό δεν κάνεις δουλειά , βάλε το πιο χοντρό και μετα με το ψιλό να λειάνεις το απότέλεσμα...

Τελικά πήρα δύο ειδών νουμ. 320 και πιο χοντρό νουμ. 120. Θα τα δοκιμάσω πρώτα το πιο χοντρό και μετά το πιο ψιλό. Όσον αφορά πάντως τη κόλλα για πλέξι κανείς δεν με ενθάρυνε. Όλοι το θεωρούν δύσκολο. Τελικά κανεις δεν το εχει δοκιμάσει; Θα βάλω μάλλον σιλικόνη για πλακάκια και βλέπουμε.

Καλημέρα παίδες θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρω ενα λάστιχ ονα το προσαρμόσω μεταξύ του πλέξι και της λαμαρίνας για να γένεται πιο μπάνικη δουλεία. Έχω βρει αλλά είναι κάτι πάμφηνα από κουφώματα αλουμινίου. Τι λέτε νομίζω έχω δει πολλούς με ανάλογες κατασκευές στο site.

Πάντως θέλει πολύ τρίψιμο με το ντουκόχαρτο, ξεχεριάστηκα χθες έπρεπε να πάω και στο γήπεδο και δε μπορούσα να πετάξω μακριά μπουκάλι στοιν Αντωνάκι :116: :116: :033: :033:

• 3 weeks later...

Ρε παίδες τι κάνουμε το πρότζεκτ πάει καλά. Αν και δεν μου απαντήσατε στο τελευταίο πόστ θα ήθελα πάλι την άποψή σας. Το εσωτερικό του κουτιού το έχω περάσει με αστάρι και περιμένει αύριο η μπογιά. Θα ήθελα λοιπόν απόψεις:

1. Απλό μπλέ

2. Ματ μπλέ

3. Χρώμιο που λαμπυρίζει (με λάμπα μπλέ θα κάνει καλό αντικαθρεπτισμό -ίσως-)

4. Μπλέ μεταλλίκο

5. Καμιά άλλη ιδέα;

Άντε μόλις το τελειώσω θα το κάνω πόστ...

Κοίτα, το θέμα του χρώματος είναι καθαρά δική σου υπόθεση αλλα έχει υπόχη τα εξής

¨

Αν Βάλεις γυαλιστερό , τότε θα φαίνονται όλες οι μικρές ατέλειες οπότε πρέπει να κάνεις πολύ καλή δουλεια αλλα αν γίνει σωστά είναι απίστευτα όμορφο.

Όσο για το μεταλικό χρώμα πάρχουν 2 περιπτώσεις, είτε το παίρνεις έτοιμο είτε παίρνεις την μεταλλική σκόνη και το ανακατέβεις εσυ. Στην πρώτη περίπτωση είναι πιό ακριβό το χρώμα , σην δευτερη έχεις την δυνατότητα να ρυθμίσεις εσύ το πόσο μεταλλικό θα είναι. Εχει όμως ένα μειονέκτημα, θέλει καλό ανακάτωμα για να είναι ομοιόμορφο και όταν το βάψεις προσοχή μην αρχίσει να τρέχει και κάνει συμπυκνώματα το μεταλικό στοιχείο(αλλού πολύ αλλου λίγο).

Το χρώιο δεν το έχ δουλέψει αλλ και αυτό φαντάζομαι θα έχει πολύ καλό αποτέλεσμα αρκει να μην έχει ατέλειες ή να μην πεσει σκόνη πάνω του όταν στεγνώνει το χρώμα γιατι θα είναι πολύ εμφανες...

Λοιπον υπαρχουν δυο τυποι απο γυαλοχαρτα(σμυριδοπανο και γυαλοχαρτο).

Η διαφορα τους ειναι αυτο που διαβαζεται και στο ονομα τους.Το ενα εχει ινες απο πανι στο υποστρωμα του(πλατη)και μπορεις ανετα να το βρεξεις για να γινει πιο μαλακο στο τριψιμο και να καθαριζει και να γυαλιζει καλυτερα.Το γυαλοχαρτο ειναι καλυτερο για ξυλο(οχι στον Αντωνακι!!!)οποτε δεν νομιζω οτι θα σου χρειαστει για κατι.Τωρα οτι εχει να κανει με τις σιλικονες(pamela!!!)η μαυρη που λετε λεγεται sicaflex και ειναι ιδανικη για οποιαδηποτε στεγανοποιηση,και εχει αντοχη 2 φορες σαν την απλη σιλικονη(σε χρονο και στεγανοποιηση).Το αλλο που αναφερεις σαν λαστιχο αν καταλαβα καλα ειναι φιλετο απο λαστιχο.Τετοια υλικα μπορεις να βρεις στον πειραια η αν σε βολευει στο κεντρο ειναι ενα μαγαζακι μικρο που εχει οτι θελεις απο λαστιχο, και βρισκετε στην οδο χαλκοκονδιλη στο παραλληλο στενο της 3ης Σεπτεμβριου(προς την Αχαρνων).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.