lukasbayern Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2005 Καλησπέρα ρε παίδες. Έχω μερικές απορίες γιατί έχω ένα thermaltake Xaser V1000 και θέλω να το μοντάρω γιατί το βαρέθηκα νορμάλ... Πήρα το DoIt dremel από Άλεξ Πακ προχθές. Συνεπώς:1. Μπορώ με αυτό να κάνω τρύπα για φαν σε πλέξι γκλάς από Πρακτικερ;2. Μπορώ με αυτό να κόψω τα ατσάλι του κουτιού αυτού;3. Με τι μπορώ να κολλήσω αεροστεγώς πλέξι γκλάς γιατί σκοπεύω να κάνω δοχείο για υδρόψυξη.4. Τα πριτσίνια να τα χαλάσω με τρυπανάκι ή βγαίνουν με πιο κομψό τρόπο;Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια
soler1442169065 Απρίλιος 2, 2005 #2 Απρίλιος 2, 2005 Πήρα το DoIt dremel από Άλεξ Πακ προχθές. Συνεπώς:1. Μπορώ με αυτό να κάνω τρύπα για φαν σε πλέξι γκλάς από Πρακτικερ;2. Μπορώ με αυτό να κόψω τα ατσάλι του κουτιού αυτού;3. Με τι μπορώ να κολλήσω αεροστεγώς πλέξι γκλάς γιατί σκοπεύω να κάνω δοχείο για υδρόψυξη.4. Τα πριτσίνια να τα χαλάσω με τρυπανάκι ή βγαίνουν με πιο κομψό τρόπο;1. Ναι.2. Ναι.3. Γιατι να το κολλήσεις αεροστεγώς???4. Μόνο με τρυπανάκι γίνεται.
lukasbayern Απρίλιος 2, 2005 Author #3 Απρίλιος 2, 2005 Θέλω μια κόλλα ώστε να κολλήσω πλέξι για να μη στάζει νερό. Ίσως ο όρος <<αεροστεγώς>> να μην είναι δόκιμος.
lukasbayern Απρίλιος 3, 2005 Author #4 Απρίλιος 3, 2005 Επίσης θα ήθελα να με βοηθήσεις λίγο με το βάψιμο του κουτιού. Πώς να τα ζητήσω τα χρώματα στο χρωματοπωλείο;
soler1442169065 Απρίλιος 3, 2005 #5 Απρίλιος 3, 2005 Θέλω μια κόλλα ώστε να κολλήσω πλέξι για να μη στάζει νερό. Ίσως ο όρος <<αεροστεγώς>> να μην είναι δόκιμος.Με σινικόνι θα το κολλήσεις και δεν θα έχεις πρόβλημα.Επίσης θα ήθελα να με βοηθήσεις λίγο με το βάψιμο του κουτιού. Πώς να τα ζητήσω τα χρώματα στο χρωματοπωλείο;Θα το βάψεις με sprey έτσι?Αν ναι τότε καταρχάς πρέπει να τρίψεις το κουτί με γυαλόχαρτο για να φύγει το παλιό χρώμα και να κάτσει καλά το καινούργιο.Στο χρωματοπωλείο που θα πας ζήτα sprey υψηλής ποιότητας για μέταλλο.Αν θες αγοράζεις και ένα βερνίκι σε sprey για να το περάσεις μετά από πάνω για να μην φθείρεται και να δείχνει πιο ωραίο.
soler1442169065 Απρίλιος 3, 2005 #7 Απρίλιος 3, 2005 Ευχαριστώ πολύ είσαι τσίφτης!Anytime my friend:)
emnezia Απρίλιος 3, 2005 #8 Απρίλιος 3, 2005 Για να κλείσεις το plexi υδατοστεγως ( ) θα πρότεινα είτε σιλικόνη για υδραυλικούς (είναι μαύρη) είτε να πας σε κάποιον που κολάει πλέξι και να στο κολλήσει αυτό με κόλλα (δεν θυμάμαι πως λέγεται κάπου έχει γίνει ξανά συζήτηση- κάτι με χλώριο νομίζω είναι). Προσωπικά σε ένα tank που έφτιαξα πριν κανά 2χρονο, το καπάκι της οροφής του ήταν κολημένο από εμένα με σιλικόνη και πλέον στάζει (δακρίζει για να καταλάβεις). Ενώ το υπόλοιπο που κολλήθηκε με κόλλα για πλέξι είναι μια χαρά ακόμα. --- Για το βάψιμο κάνε αυτό που λέει ο φίλτατος modder Soler ή εναλλακτικά βάλε πρώτα αστάρι σε σπρέυ και μετά σπρέυ χρώματος. Εννοείτε πως ότι και να κάνεις τρίψε καλά το κουτί με γυαλόχαρτο (Απ'τους δύο τρόπους προτιμώ τον τρόπο του Soler πάντως. Πιο όμορφο για μένα)
benhour Απρίλιος 3, 2005 #9 Απρίλιος 3, 2005 υπαρχει ιδικη σιλικονη για ενυδρια νομιζω πρεπει να κανει!νομιζω και η μαυρη που λεει ο emnezia ειναι οτι πρεπει!(η κολα που λες κανει τα μορια του plexie ενα!κοινος λιωνει τις επιφανειες που πεφτει!κατι σαν την κολα για τα μοντελα!)
lukasbayern Απρίλιος 3, 2005 Author #10 Απρίλιος 3, 2005 όταν λές μαύρη δε πιστεύω να φαίνεται αηδία...
benhour Απρίλιος 3, 2005 #11 Απρίλιος 3, 2005 αν την βαλεις σωστα απλα αναμεσα στα χορισματα του plexie θα φαινεται μια μαυρη γραμμη!(αν δεν θελεις να φαινεται αυτη η γραμμη τοτε δες για αυτη που ειναι για ενυδρια που "αορατη")
MADKiller7 Απρίλιος 3, 2005 #12 Απρίλιος 3, 2005 ινουν πολυ ευκολα με τον μικρο τροχο που περνει το dremel,απλα κοβεις το κεφαλι τους και βγαινουν ευκολα.χλωροφορμιο λεγεται και θελεις αδεια για να το χρησιμοποιησεις,γι αυτο πηγαινε να στο κανει επαγγελματιας.μην το τριψεις με χοντρο γυαλοχαρτο,θα κανεις χαρακιες στη λαμαρινα,πες στον καταστηματαρχη τι θες να βαψεις και θα σε βοηθησει.@benhour η μαυρη σιλικονη που λες ειναι πολυ καλη,την χρησιμοποιουν και στα μπαρπριζ σε αυτοκινητα που μπαζουν νερο απο τα τζαμια.εγω κολλησα το δοχειο νερου για τους υαλοκαθαριστηρες γιατι εκανα κατι και γ@$#@κε,και εδω και 2 χρονια δεν βγαζει σταγονα.η μονη βλακεια ειναι οτι βρωμαει για κανενα 5ωρο.
benhour Απρίλιος 3, 2005 #13 Απρίλιος 3, 2005 το οτι βρωμαει να λεγεται!!(ιδικα αυτη για ενυδρια εχει μια διακριτικη οσμη ποδαριλας!!λολ)
anhelito Απρίλιος 3, 2005 #14 Απρίλιος 3, 2005 Ίσως ο όρος <<αεροστεγώς>> να μην είναι δόκιμος.αφού αφορά το νερό(ύδωρ) τότε θα λέγεται αντιστοίχως "υδατοστεγές"!!!!!!Μην νομίσεις ότι είμαι ο Μπαμπινιώτης.
MADKiller7 Απρίλιος 3, 2005 #15 Απρίλιος 3, 2005 το οτι βρωμαει να λεγεται!!(ιδικα αυτη για ενυδρια εχει μια διακριτικη οσμη ποδαριλας!!λολ) το ιδιο και η μαυρη.προσοχη μονο,δεν βγαινει ευκολα απο τα χερια,και αν την κανετε με βενζινη καθαρισμου (οσο δεν εχει στεγνωσει) απλα θα τα κανετε χειροτερα γιατι την διαλυει και απλωνει.οταν εχει στεγνωσει δεν υπαρχει προβλημα.η καλυτερη δουλεια ειναι σαπουναδα με ζεστο νερο και ΨΨΨτριψιμο.την εχω παθει,μην την παθει και αλλος.
lukasbayern Απρίλιος 3, 2005 Author #16 Απρίλιος 3, 2005 Παίδες ευχαριστώ για όλα με κατατοπείσατε πλήρως. Ήδη έχω φτιάξει τις τρύπες για τους ανεμιστήρες με το ντρέμελ και είναι σαν εργοστασιακές. Αύριο πάω για πλέξι. Όμως:1. Όταν λες οτι θα γδαρθεί το κουτι εννοείς οτι χρειάζεται να πάρω πιο μαλακό ντουκόχαρτο. Μήπως χρειάζεται να βρέχω καθόλου το κουτί κατα τη διάρκεια του τριψίματος;2. Εργαλείο για τα Μόλεξ έχει κανένα μαγαζί ή να ψάξω σε κατάστημα ηλεκτονικών;
emnezia Απρίλιος 3, 2005 #17 Απρίλιος 3, 2005 Για το πρώτο δεν ξέρω να σου απαντήσω τους τύπους που χρειάζεσαι! (προσωπικά χρησιμοποιώ στην τύχη!)Εργαλείο για τα Molex τι εννοείς για να τα βγάζεις από το πλαστικό τους;
soler1442169065 Απρίλιος 3, 2005 #19 Απρίλιος 3, 2005 Ναι ακριβώςΣε καλά μαγαζιά με ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά θα βρεις.Στο φανό κοντά στην στουρνάρη έχει και απ' ότι έχω ακούσει ονομάζεται εξολκέας καλωδίων.
lukasbayern Απρίλιος 4, 2005 Author #20 Απρίλιος 4, 2005 Πήγα πήρα μπλε χρώμα με λίγη περλίτσα, αντιδιαβρωτικό γιατί μου είπαν οτι με το γυαλόχαρτο θα γεμίσει χαρακιές η επιφάνεια και βερνίκι. Για να κάνω όμως την επιφάνεια λίγο πιο λεία με τι πρέπει να τη τρίψω, μήπως θέλει στόκο σαν αυτό που βάζουν στα αμάξια ή είναι λίγο ακραίο;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.