Orthodox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2005 Στις μητρικές με το NF4 SLI τα δυο x16 slots λειτουργούν είτε σε single mode με ένα x16 και ένα x1 pcie lanes είτε σαν δυο x8 για το SLI. Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να ορίσω από το BIOS το δεύτερο mode (2 x8) και να βάλω μια κάρτα γραφικών και μια οποιαδήποτε άλλη κάρτα (πχ. ένα sata controller της ARECA) και να λειτουργούν και τα δυο σε x8 έκαστο και όχι η GPU σε x16 και ο controller σε x1??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Braveheart1980 Απρίλιος 1, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2005 Και εγω την ιδια απορια εχω και δεν βρηκα κατι τελικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Απρίλιος 1, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2005 Μάλιστα…!!!Υπάρχει μήπως κανείς που έχει SLI Mobo να ρίξει μια ματιά στο manual της μητρικής μήπως γράφει τπτ σχετικό…!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Απρίλιος 1, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2005 Nαι λογικα μπορεις...Η DFΙ εχει 2Χ16 1Χ4 1Χ1. To 4αρι θα σου ειναι τζετ ετσι κι αλλιως. Δεν εχω κοιταξει το manual αλλα οπως μπορεις να κανεις SLI στην MSI (non SLI) ετσι θα μπορεις και στο αναποδο.Απλα θα ειναι λιγο μπλεξιμο το assignment του ευρους... Αν σου κανει το 2χ8 εισαι jet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinq1 Απρίλιος 1, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2005 Σίγουρα είναι 2X16? Εγώ νομίζω ότι στα SLI είναι 2X8 και στα μονά 1X16. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Απρίλιος 1, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2005 Αναφερω απλα τις θυρες της και την ονομαστικη ταχυτητα τους. Ειναι 2Χ16. Απλα δεν μπορουν να δουλεψουν ΚΑΙ οι 2 μαζι στα 16. Η καθεμια ξεχωριστα μπορει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratis Απρίλιος 1, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2005 σε SLI mode οι ταχύτητες είναι 8 και 8 και σε ρύθμιση για μία κάρτα 16Χ και 2Χ. τώρα αν θα παίζει καμία άλλου τύπου κάρτα πάνω εκτός από κάρτες γραφικών δεν ξέρω, το πρόβλημα είναι μάλλον με τα pins Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Απρίλιος 1, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2005 Λάθος στην TYAN K8WE έχει το Nforce4 professional 2200 και το 2050.εφόσον εχει δυο CHIP το καθένα εχει παράλληλη συνδεση με το άλλο και δικότου CPU και Graphics Slot στο καθένα. Οπότε μπορείς να βάλεις δύο κάρτες PCIe 16x σε γραφικά αμα τώρα θες Controller πάνω απο 500Mbps δεν νομίζω να θες 16χ οπότε μια PCIe 1x κάνει! Επίσης μήν ξεχνάμε και την παλεά PCI και την PCI2 οπου εκκει δεν θέλει και μεγάλες απαιτήσεις.Τώρα αν ενας χρήστης εχει ένα Chipset NF4 simple Ultra και SLI.Τότε τα πράγματα αλλάζουν.Το SLI δεν σηκόνει μόνο του 2xPCie 16x και περιορίζεται στα 2xPCIe 8x πέρα οτι θα θυσιάσεις και τις υπόλιπες θύρες!!!(Στα παρισσότερα μοντέλα).Μια κάρτα οπου θα θέλει Bus PCIe 8x η 16x τοτε αυτή η κάρτα θα είναι Memory controller οπου θα μπορείς να βάλεις Extra μνήμη πάνω σε μία κάρτα!!! αυτό είναι κάτι το άπιαστο! διότι μόνο η έρευνα κοστίζει σχεδόν 200.000Euro το λιγότερο!! Μετα πρεπει να βρεθεί και ο ενδιαφερόμενος οπου θα αγοράζει το κομάτι τοθλάχιστον 200Euro!!! Οπότε η εταιρία παίρνει μεγάλο ρίσκο!!!Και κάτι ακόμα η GIGABYTE έβγαλε ένα νεο MOBO με SLI για intel το μοντέλο δεν το ξέρο αλλα θα σας ενημερόσω άμεσα!!!Σας κάλυψα όλους??? :069: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Απρίλιος 1, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2005 Σας κάλυψα όλους??? :069: Εμένα τουλάχιστον όχι. Άλλη είναι η ερώτηση μου... @Σόλωνα το x4 της DFI είναι πραγματικό ή λειτουργεί σε x2 (like MSI)?? Τώρα αυτά με το “assignment του ευρους” πες τα σε κανα κινέζο, θα συνεννοηθήτε καλύτερα...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas1442169085 Απρίλιος 2, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 pokemon σου ζητήσαμε σε άλλο thread ένα CPU-z verification...αλλά μας γράφεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Απρίλιος 2, 2005 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 Εμένα τουλάχιστον όχι. Άλλη είναι η ερώτηση μου...@Σόλωνα το x4 της DFI είναι πραγματικό ή λειτουργεί σε x2 (like MSI)?? Τώρα αυτά με το “assignment του ευρους” πες τα σε κανα κινέζο, θα συνεννοηθήτε καλύτερα...!!! Εφόσον σου λέει χ4 είναι πραγματικό! Αλλα δεν υπάρχει ακόμα τετια κάρτα για να είμαι 100% σίγουρος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Απρίλιος 6, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2005 Λοιπόν έστειλα e-mail στις Abit, MSI, Asus και η μόνη που απάντησε ήταν η MSI, Η ASUS με στέλνει σε μια φόρμα για customer suport, δλδ θα πρέπει πρώτα να πάρω τη μητρική και μετά θα μου απαντήσουν (δε θα φάνε) και η Abit με έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι.Τεσπα, στο θέμα μας, σύμφωνα λοιπόν με την MSI τα δυο x16 slots είναι ΜΟΝΟ για κάρτες γραφικών και δεν μπορεί να μπει ο sata controller που θέλω.Με "ενημέρωσαν" επίσεις ότι η μητρική τους έχει ενσωματωμένο και τον sil3114 οπότε δεν χρειάζομαι controller. Μου ρθε να τους γράψω που να τον βάλουν αλλά ας όψεται...!!!Έχουνε δεν έχουνε θα με κάνουν να πάρω καμιά quad opteron να ησυχάσω.!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Απρίλιος 6, 2005 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2005 Τώρα αυτά με το “assignment του ευρους” πες τα σε κανα κινέζο, θα συνεννοηθήτε καλύτερα...!!! :033: :033: ναι σορρυ εννοουσα το πως θα αναθεσεις σε καθεμια την ταχυτητα (οχι το ευρος που ειναι φιξ στο pci-e). Δηλαδη αν βαλεις 2 ασχετες καρτες, τοτε αναλογα με το bios εχεις 3-4 τιμες ταχυτητας που μπορεις κανεις "assign" :026: στην καθεμια. Αλλο ερωτημα...Αν τυχον βαλεις 2 16αρες καρτες στην dfi ultra (non-SLI) π.χ. με σκοπο να εχεις απλα 4 μονιτορ... χρειαζεται αλλαγη στα jumper?? τρεχουνε και οι 2 στα 16Χ? Δεν με ενδιαφερει αν συνεργαζονται μεταξυ τους (οπως στο SLI) που προφανως δεν γινεται, αλλα αν τρεχουν σε 16X η καθεμια ταυτοχρονα. Δηλαδη αν βαλεις 2 6800gt μη συνδεδεμενες μεταξυ τους. Αν βαλεις στην πρωτη το μονιτορ θα πιασεις π.χ 4800 στο 2005 (νορμαλ σκορ για 1 6800gt)? και αν το βαλεις στην αλλη θα πιασεις παλι 4800?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Απρίλιος 8, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2005 Αλλο ερωτημα...Αν τυχον βαλεις 2 16αρες καρτες στην dfi ultra (non-SLI) π.χ. με σκοπο να εχεις απλα 4 μονιτορ... χρειαζεται αλλαγη στα jumper?? τρεχουνε και οι 2 στα 16Χ? Δεν με ενδιαφερει αν συνεργαζονται μεταξυ τους (οπως στο SLI) που προφανως δεν γινεται, αλλα αν τρεχουν σε 16X η καθεμια ταυτοχρονα. Δηλαδη αν βαλεις 2 6800gt μη συνδεδεμενες μεταξυ τους. Αν βαλεις στην πρωτη το μονιτορ θα πιασεις π.χ 4800 στο 2005 (νορμαλ σκορ για 1 6800gt)? και αν το βαλεις στην αλλη θα πιασεις παλι 4800??Δεν νομίζω να γίνεται αυτό αφού δεν σου δίνει επιλογή για 2 x16 ούτε από το bios ούτε από τα jumbers (ή έστω αυτή την καρτούλα που αλλάζει είτε σε single mode είτε se SLI mode). Ακόμα και να γινόταν όμως αυτό σε περιορίζει το chip από τη στιγμή που δείνει total 20 pci-e lanes.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Απρίλιος 13, 2005 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2005 εγω θελω να ρωτησω κατι αλλο.τοποθετησα την pci-e καρτα μου σε μια dfi-sli d, στο πανω σλοτ για επι16.χρειαζεται για να λειτουργησει σαν single μονη,να μετακινησω τα τζαμπερ του σλοτ που την εβαλα απο την πρωτη σειρα στην διπλα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
xarmanhs Απρίλιος 16, 2005 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2005 Μολις εστησα ενα συστηματακι με μια χ700προ της ΑΤΙ η μητρικη υποστηριζει καλο μπουσαρισμα.... γινεται να κανω το pciexpress να τρεχει απο τα 16χ ατ 18χ ή στα 20χ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas1442169085 Απρίλιος 16, 2005 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2005 Ναι, ρίχνεις μισό λίτρο λάδι στο PCI Express Slot. Όχι αυτό που θες δεν γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.