Jump to content

Προταση για mobo 939

taicom_d

Recommended Posts

Η VIA έβγαλε μόνη τα μάτια της. Αλλά δεν τρέχει και τίποτα. Όταν το socket 939 θα είναι στην δύση της ζωής του θα βγάλει ένα chipset μπροστά στο οποίο το NForce 4 θα είναι γελοίο....

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Kαι καλα να παθει john_dr ηταν η πρωτη εταιρια που υποστηριξε την AMD (βλεπε οι πρωτοι Athlon) αλλα δεν ξερω κατι δε μου καθεται καλα μαζι της....

Gigabyte RULEZ παλιοκαραβανα=kbilly13 :116:

όχι και έλεος! έχω κρίση, και βλέπω, όπως έχω δει και το ότι έχουν πέσει έξω, πολλές φορές, και ότι "βαρύγδουπα" ονόματα εκεί μέσα είναι χωμένα σε εταιρείες... - δεν θα το αναλύσω περισσότερο, δεν είναι επί του παρόντος

εγώ προτείνω, με βάση κυρίως το ότι έχουν δει τα μάτια μου, ότι έχω δοκιμάσει είτε σε μένα είτε σε φίλους, και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες-προυποθέσεις

καρφί δεν μου καίγεται το τι λένε οι άλλοι και ειδικά αυτοί που δεν έχουν δοκιμάσει, και πάνε με το "ρεύμα της εποχής"... αν δεν δοκιμάσεις μόνος σου, δε πα να λένε "παπάδες"...

(όπως π.χ γενικότητες του στυλ οι Giga δεν κάνουν ocing, οι MSI έχουν πρόβλημα με τις μνήμες, τα Via chipsets είναι "πεθαμένα", ή πάρε dfi και γίνε overclocker, ... έτσι γενικά...)

:023: :023: :023: :023: :023: :023: :023: :023: :023: :023: :023:

Μην "θεοποιειτε" ξενα φορουμ μονο και μονο επειδη εχουν την τυχη οι χρηστες τους να δοκιμαζουν hardware πριν απο εμας.Αυτο ειναι τουλαχιστον υποτιμητικο για τους ιδιους τους εαυτους μας πρωτα και μετα για το δικο μας φορουμ.Οσο για το οτι ειναι σε εταιριες αυτο εννοειται και με την επιρροη τους παρασυρουν ασχετους και μη, σε πορεια που γουσταρουν.Δε θα παρω ομως ευχαριστω!

Σαν πρωτη εκτιμηση παντως για επερχομενο hardware μπορεις να παρεις μια ιδεα, απλα αυτο.

Μην "θεοποιειτε" ξενα φορουμ μονο και μονο επειδη εχουν την τυχη οι χρηστες τους να δοκιμαζουν hardware πριν απο εμας

Βλεπε Tom's Hardware.... :028: :028:

Οι μνήμες στο msi μια χαρά παίζουν ,

το ΗΤΤ πάει στα 370 stable [στο δικό μου τουλάχιστον , χωρίς mod σχετικό]

ρευματα δίνει πολύ σταθερά .

Και ΑΝ θέλεις κάνεις & ένα vdimm το οποίο συνδιάζοντάς το με ένα psu με ρυθμιζόμενες rail έχεις ένα κανονικότατο [και σταθερότατο] booster.

Οι διαιρέτες επίσης : λέιπει ο 150 και 180 αλλά μέσω a64 tweaker τους δέχεται κανονικότατα και τον 150 και τον 180 .

Aναμένουμε bios λοιπόν update.

Η VIA έβγαλε μόνη τα μάτια της. Αλλά δεν τρέχει και τίποτα. Όταν το socket 939 θα είναι στην δύση της ζωής του θα βγάλει ένα chipset μπροστά στο οποίο το NForce 4 θα είναι γελοίο....

Αν κρινω απο τα γρηγοροτατα ide & sata ports (γρηγοροτερα απο nf4 παντως) το πλησιαζει μαλλον.Καποιο βιος με αρκετο memory tweaking να δουμε και....βουαλα!Τα βολτ απο οτι φαινεται τα δινει (asus 3.0v-abit 3.2v μεχρι τωρα).Να δουμε στη συνεχεια.

Μόνο τα IDE της μείνανε. Κάποτε ήταν και το USB ποιο γρήγορο. Όχι ποια....

Το θέμα είναι να αυξήσει τα extra καλούδια του chipset.

όχι και έλεος! έχω κρίση, και βλέπω, όπως έχω δει και το ότι έχουν πέσει έξω, πολλές φορές, και ότι "βαρύγδουπα" ονόματα εκεί μέσα είναι χωμένα σε εταιρείες... - δεν θα το αναλύσω περισσότερο, δεν είναι επί του παρόντος

To ελεος παει στο οτι απαξιωνεις ολοκληρο το XS με ενα "τι ξερουνε αυτοι?" χωρις να διαβασεις καν τι εγραψα και που κολλαει το σχολιο μου. Ρωτησα κατι πολυ απλο τον Βαγγελη. Η αναφορα για το XS ηταν για τον (και το επαναλαμβανω) ενημερωτικου χαρακτηρα του φορουμ και οχι για το αλαθητο του παπα που κατεχουν εκει μεσα οι παντογνωστες κατι το οποιο δεν εγραψα αλλα το αναφερεις (για αγνωστο για μενα λογο). Πηγες παλι να το πας προσωπικα ενω εγω ρωτησα κατι πολυ απλο, στο γιατι σε ενα τοσο μεγαλο φορουμ δεν υπαρχει κατι. Ουτε ειρωνεια ειχα (για ποιον να ειχα αλλωστε? για την Asus η για το 890??) οταν το ρωτησα, ουτε τιποτα. Μεχρι πριν μια βδομαδα νομιζα οτι η μητρικη δεν ειχε κυκλοφορησει καν, γιαυτο δεν την εβλεπα να "παιζει". Μετα την ειδα στο site του Πλασιου και αναρωτιεμαι γιατι περασε ετσι... Ο πρωτος που εχω δει να την αναφερει ειναι ο Βαγγελης!

Mα φίλε μου αν ο ίδιος ο κατασκευαστής όταν περιορίζει τα ρεύματα σημαίνει οτι δεν προορίζει τη μητρική για ιδιαίτερο overclocking. Το θέμα δεν είναι αν και πόσο καλύτερο είναι ένα chipset από τη στιγμή όλοι (συμπεριλαμβανομένου εσένα τον ίδιο) το θάβουν. Το γιατί το θάβουν δεν είναι το κεντρικό θέμα αυτού του thread και πιστεύω ξέρεις το γιατί.

Η NVidia έχει κερδίσει τους overclockers σε σημείο να αγνοούν όχι μόνο αυτοί τις μητρικές με VIA chipsets αλλά και οι ίδιοι οι κατασκευαστές μητρικών έτσι ωστε τα hi-end μοντέλα τους να βασίζονται στο nForce. Παραδείγματα πάμπολλα. Από την την εποχή του AthlonXP ακόμα.

Αυτο που λες με τα ρευματα ειναι λιγο ακυρο γιατι αν το πας ετσι αφου ΟΛΟΙ περιοριζουν τα ρευματα, ολοι δεν πανε τις μητρικες τους για σοβαρο oc!!! Κανε edit το ποστ γιατι ειναι μαλλον παιρνει ποοοοολλλλλεεεες μητρικες η μπαλα. Εγω δεν εχω θαψει ΠΟΤΕ το 890! Αν θες να μιλησουμε για το ΚΤ800προ, το μονο αρνητικο που εχω πει ειναι οτι ειναι βλακεια που βαλανε τοσο δυσκολο σε υλοποιηση pci lock που χρειαστηκε 2 revs για καθε μητρικη (Asus A8V, Abit AV8) μεχρι να το πετυχουν. To γιατι θαβουν to 890 ΔΕΝ το ξερω...καθως ξαναλεω δεν το εχω δει μπροστα μου, αλλα αν εχει να κανει με την αποδοση, καλα κανουν και το θαβουν. Καλως ή κακως δεν εχουν ολοι 5 pci καρτες (για να κανουν conflict) και αν εχει ενα chipset καλυτερη αποδοση απο ενα αλλο, θα το προτιμησω εστω κι αν δεν κανω oc. Εξαλλου αν εσυ θα πεταξεις την μπηχτη σου για την nvidia που δεν παιζει τις pci καρτες... τοτε και οι αλλοι θα πεταξουν την μπηχτη για μια εταιρια που αποφασισε εν ετει 2004 να βαλει pci lock στις μητρικες της!

Οσον αφορα το 2ο σχολιο ξερεις πολυ καλα οτι οι καταστασεις στο χωρο των υπολογιστων αλλαζουν με την μια! Πριν 1.5 χρονο η AMD παλευε με τον ΧΡ και δεν ειχε στον ηλιο μοιρα. Τα παραδειγματα ειναι ατελειωτα. Οι overclockers οσα ελαττωματα και να εχουν, αν βγει μια μητρικη απο εταιρια που το προηγουμενο hi-end μοντελο της κοστιζε 30ευρω (DFI) και εχει αυτο που ζητανε, θα το δοκιμασουν ασχετα αν ειναι καλο ή οχι. Αν αυριο η via εβγαζε ενα 890 καλο, κανεις δεν θα ξανασυζητουσε την nvidia. Αρα μην λεμε οτι η nvidia εχει κανει κανα μαγικο....ουτε να ριχνουμε της καραγκιοζιες της μιας εταιριας στην αλλη. Δεν ειναι Ιντελ (ακομα) η nvidia.

@gfa3 Πολυ καλο αυτο με τις UTT@3volt. Αν φυσικα ειναι 2-2-2-5 Δειχνει καλο mem compatibility :)

@gfa3 Πολυ καλο αυτο με τις UTT@3volt. Αν φυσικα ειναι 2-2-2-5 Δειχνει καλο mem compatibility :)

Μα φυσικα 2-2-2-5 που με εξεπληξε ευχαριστα!Θα ηθελα να τη δοκιμασω και με αλλα τσιπακια (ειδικα τα δικα μου hynix) να δω τι παιζει τα οποια μαλιστα αναφερονται και στο επισημο support list του manual οπως και τα utt.

Tα ρευματα θελουν και την αναλογη ψυξη.

ΟΚ αντεχουν τεραβολτ οι AMD αλλα σακατευονται αν τους αλλαξεις τα φωτα... :064:

Να δω ποτε θα :078: ξεπαστρεψω τον 754...

Μα φυσικα 2-2-2-5 που με εξεπληξε ευχαριστα!Θα ηθελα να τη δοκιμασω και με αλλα τσιπακια (ειδικα τα δικα μου hynix) να δω τι παιζει τα οποια μαλιστα αναφερονται και στο επισημο support list του manual οπως και τα utt.

Πολυ καλο αυτο...

Πρεπει να ειχε ριξει λιγη δουλεια και η asus για να βγει καλη η υλοποιηση στο mem compatibility. :001: Δεν πηρε απλα ref design

To ελεος παει στο οτι απαξιωνεις ολοκληρο το XS με ενα "τι ξερουνε αυτοι?" χωρις να διαβασεις καν τι εγραψα και που κολλαει το σχολιο μου.

Πηγες παλι να το πας προσωπικα ενω εγω ρωτησα κατι πολυ απλο, στο γιατι σε ενα τοσο μεγαλο φορουμ δεν υπαρχει κατι.

είπες "έλεος , τι λογική είναι αυτή" - και αυτό πήγε σε μένα

τι είναι αυτό?, προσωπικά σε μένα δεν το είπες?

θα μπορούσες να εκφραστείς καλύτερα - και ας μην συμφωνείς

όχι θα πετάμε τη σφήνα, και μετά φταίω εγώ!

επέτρεψέ μας αν θες να έχουμε και εμείς μια άποψη - και ας είναι και λάθος - χωρίς να υποτιμάς τη "λογική" μας -

και δεν απαξίωσα όλο το XS! δεν δέχομαι ότι ο άλλος είναι καλύτερος ή ότι θα τον εμπιστευτώ επειδή τα "χώνει" ή επειδή δοκιμάζει πρώτος κάτι

ίσα ίσα που αν δοκιμάσεις κάτι που μόλις βγήκε, δεν θα μπορείς να βγάλεις και ασφαλές συμπέρασμα

όπως εγώ θα έπρεπε να τους εμπιστευτώ ότι η Giga είναι p.o.s. και ότι δεν κάνει για ocing ε?

τεσπα αυτά είναι άσχετα με το thread -

εγώ την πρόταση μου την έκανα

kbilly13@ Δεν φαινεται να καταλαβαινεις τι θελω να πω οποτε... ληγει κι απο μενα το θεμα.

οποτε... ληγει κι απο μενα το θεμα.

:023:

το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει!

(κατάλαβα τι ήθελες να πεις, με πείραξε όμως ο τρόπος που ξεκίνησες - ΤΕΛΟΣ)

Xαίρομαι που λήγει η όποια παρεξήγηση και καλύτετα να τα συζητάμε αυτά τετ-α-τετ γιατί ο γραπτός λόγος κρύβει πολλές παγίδες... Συνεπώς προβλέπονται πολλές διενέξεις στις επικείμενες συναντήσεις... ;)

taicom_d, δε μας είπες. Σκέφτηκες τις προτάσεις που έγιναν? Τσέκαρες καθόλου την αγορά?

taicom_d, δε μας είπες. Σκέφτηκες τις προτάσεις που έγιναν? Τσέκαρες καθόλου την αγορά?

Τελικα μετα απο πολλες προτασεις και σκεψη εχω μια κλίση προς αυτο το μοντελο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523464 πιστευω οτι δεν ειναι ασχημο :026:

Οσο για τον επεξεργαστη θα μου φερουν δώρο τον 3500+ καλο ετσι? :109:

Πρεπει προσεξω κατι στον επεξεργαστη? Δηλαδη υπαρχουν μοντελα και μοντελα ή ενας ειναι;

Μη μου παρουν τιποτα παλιο.

Μια χαρά είναι ο 3500+ ότι και αν είναι. Βασικά αν δεν τον βάλλεις πάνω να δεις τι παίζει δεν μπορείς να ξέρεις τι επιδώσεις θα έχει στο overclocking.

Ο 3500+ υπάρχει διαθέσιμος με 2 διαφρετικουύς πυρήνες. ΝewCastle και Winchester. O μεν NewCastle είναι στα 0.13μ και ο Winnie στα 0.09μ. Ο τελευταίος είναι πιο καινούριος, έχει καλύτερη θερμική συμπεριφορά και χαμηλότερη κατανάλωση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.