Jump to content

Αξίζει τον κόπο απο 9800Pro σε 6600GT ή ίσως κάτι άλλο...

mitsosoft

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μετά την αναβάθμιση που έκανα σε επεξεργαστή και μητρική (A64 3500+ και Asus A8V) μου ψιλομπήκε η ιδέα να πάω και για μια "μικρή" αναβάθμιση σε καρτούλα γραφικών.

Τώρα έχω μια Club3D 9800Pro 128mb με όλα default και με αθόρυβο cooler επειδή δεν μ'αρέσει καθόλου ο θόρυβος.

Βλέπω και ακούω πολλά για την 6600GT και με τιμή κοντά στα 200. Το θέμα είναι αξίζει να δώσω την 9800Pro, που μπορώ να την δώσω άνετα κανα 150-160αρι, και να δώσω επιπλέον 40-50 για αν πάρω μια 6600GT; Η δεν αξίζει λόγο πολύ μικρών διαφορών στις επιδόσεις;

Επίσης έχει περάσει απο το μυαλό μου η απλή 6800 αλλά το ποσό ανεβαίνει σχετικά πολύ και πάμε περίπου στα 310-320

Κάτι που ξέχασα, απο θόρυβο πως τα πάνε οι 6600GT και οι 6800; Υπάρχει κάτι ανάλογο με το Arctic Cooling Silencer που έχω στην 9800Pro;

Ευχαριστώ

η msi 6600gt ειναι αρκετα αθορυβη.Στα καινουργια παιχνιδια η 6600gt ειναι αρκετα πιο γρηγορη...

Οχι.Ακομα και στα παλια παιχνιδια η 6600 ειναι λιγο πιο γρηγορη στην χειροτερη των περιπτωσεων...

Aν αλλάξεις κάρτα για να καταλάβεις διαφορά καλήτερα να πάς σε 6800 παρά σε 6600gt!

Αρχική απάντηση από mitsosoft

Κάτι που ξέχασα, απο θόρυβο πως τα πάνε οι 6600GT και οι 6800; Υπάρχει κάτι ανάλογο με το Arctic Cooling Silencer που έχω στην 9800Pro;

Θόρυβος και θερμοκρασήες σε μαμα 6600gt:

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2295&p=19

Υπάρχει Arctic Cooling Silencer για 6800 αλλά για 6600gt δεν έχω δει ακόμα...

http://www.checkmate.gr/products.php?cid=8

Σίγουρα φίλε frost δεν θα καταλάβω διαφορά αν πάω σε 6600GT; Απο ότι έχω δει σε benchmarks όπως το 3dmark2003 για παράδειγμα της ρίχνει κανα 2000, επίσης σε πολλά παιχνίδια μιλάμε για 20 και πλεον fps παραπάνω!!!

Ρωτάω επειδή για να βγω οικονομικά για 6800 είναι πολύυυ δύσκολο, ενώ δίνοντας την 9800Pro 160 περίπου (σχεδόν εχω βρει και αγοραστή) τότα θα δώσω κανα 50άρι παραπανω, αλλιώς δεν κάνω τίποτα και μένω όπως είμαι.

Ευχαριστώ και πάλι

Εμενα η γνωμη μου ειναι να πας χαλαρα για μια 6600GT απο την στιγμη που δεν βγαινεις οικονομικα για μια απλη 6800.Οσο αναφορα την εταιρεια , αν αναζητας τιμη /αποδοση η Prolink ειναι η καλυτερη λυση.Απο την αλλη αν θες την καλυτερη σε o/c παρε Leadtek.

Y.Γ To artic cooling για τις 6600 απο οτι λενε θα βγει τελη του μηνα .......

Γενηκά δεν έχω δει κανένα να λέει ότι είδε διαφορά από 9800προ σε 6600gt...

Βασηκά οι περησότεροι δεν έχουν τις 9800pro στα νορμαλ...

Αν πηστέβεις ότι θα δεις διαφορά κάνε την μετάβαση, θα κερδήσεις και σε υποστηρηζόμενες τεχνολογήες όπος το pixel και vertex shader 3.0!

Γενηκά η 6600gt είναι πολύ καλή κάρτα και αν ήταν να διαλέξεις ανάμεσα σε 9800pro και 6600gt τότε σύγουρα 6600gt!

Aξιζει η μεταβαση.Σου μιλαει καποιος που ειχε πριν την 9800προ... Και φυσικα οπως κανενας δεν εχει στα default την 9800προ ,κανενας δεν εχει στα default και την 6600gt...

εγω πιστευω πως η 9800προ εχει ακομα καιρο να φαει τα ψωμια της...

η αναβαθμιση σε 6600gt δεν θα δωσει τοσα πολλα...ισως σε bench να κανει καπως αισθητη τη διαφορα...καλυτερα να το καθυστερησει λιγο το παλικαρι και να βαλει λιγα ακομα στην ακρη για μια 6800 απλη ή ακομα καλυτερα μια 6800gt αν καταφέρει να φτασει εκει...

ειλικρινα δεν πιστευω οτι στερειται κατι η 9800προ αυτη τη στιγμη σε οποιοδηποτε καινουριο παιχνιδι...

Ρε παιδια κανεις δεν ειπε οτι δεν αντεχει η 9800pro αλλα σε ενα εξαμηνο απο τωρα πιστευετε οτι θα μπορεσει να δωσει την 9800 στα ιδια λεφτα ή εστω λιγα λιγοτερα .....???? Ενω η 6600 σε ενα εξαμηνο θα ειναι πολυ πιο καινουργια και συνεπως θα εχει καλυτερη μεταπωλητικη αξια .....

To θεμα ειναι οτι μπορει καποιος να πουλησει την 9800προ και να παρει 6600gt με μολις +40ε...

Και αυτη η δαφορα ΑΞΙΖΕΙ.Και με την ιδια λογικη που ειπωθηκε ''η 9800προ ακομα αντεχει'' ,τοτε και η 6800/χ800 δεν αξιζει μια...

Σε 6 μήνες μια 6600gt θα είναι ακρηβότερη από μια 9800pro αλλά σε 6 μήνες παρα πολλοί θα έχουν κάνει την μετάβαση σε pci-e και δεν θα ενδιαφέροντε για μια agp κάρτα...

Αν έχεις σκοπό να κρατήσεις το σύστημα κάνε την μετάβαση, αν σκοπέβεις να αλλάξεις σχετηκά σύντομα κράτα την 9800pro...

όσα λεφτά χάσει σε 6 μήνες η 9800 άλλα τόσα θα χάσει και η agp 6600... κ για τις 2 ισχύει αυτό... εγώ πάντωςτο τρενάρω γιατί η διαφορά απόδοσης είναι μικρή ασχέτως αν και η διαφορά κόστους είναι εξίσου μικρή... και τα λεφτά μετά από 6 μήνες χρήση δεν είναι χάσιμο, είναι και απόσβεση από τη χρήση...

γνώμη μου αν δεν έχεις οθόνη να σηκώνει 1600 και να θες να παίζεις εκεί με φίλτρα κλπ, η 9800 σε καλύπτει. και σε 6 μήνες θα πάρεις κάτι πολύ καλύτερο από την 6600

’μα βγάλει η ATI X700 Pro σε AGP τότε η 9800 Pro δύσκολα θα την δώσεις 160 Ευρώ που λές.

Εγώ πάντως είχα μια 9800 Pro πήρα μια Prolink 6600 GT, η 6600 δεν είναι θεαματικά πιο γρήγορη, πάντως υπάρχει διαφορά.

Όσο για τον θόρυβο, επειδή με ενοχλεί και εμένα, η Prolink κάνει με την stock ψύχτρα λίγο λιγότερο θόρυβο απο την CLUB (με stock ψύχτρα) που είχα μέχρι τώρα.

Δές και αυτό:

http://graphics.tomshardware.com/graphic/20041119/index.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.