Jump to content

modders Guide to Msi k8n neo2 part1. vdimm.

Atari[Xp+]

Recommended Posts

Sir στα 349 ησουν σταθερός ? γιατί εμένα το σταθερός με ενδιαφέρει . , παέι και το msi στα 350 ., αλλά γινεται της @##@$@#@# εκεί . Όπως και στα 3ghz πάει το cpu , αλλά δεν έχω την όρεξη να ποτίζω το ψυγείο με παγάκια κάθε μέρα . http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=7851&highlight=939

αναφορικά ρωτάω έτσι .

ΩΩΩ....Κύριε πρέσβη...μας κακομαθένεται.....έχω και transit, πάμε μια βόλτα:026:?.....ΛΟΛ....nice job φίλε. Άσε τους "άπιστους Θωμάδες" να ρωτάνε:047:. Όταν πάνε πειράζοντας το vsense της 3.3 σε καμιά Asus για vdimm mod τότε δεν έχουμε πρόβλημα ε:019:?.....τεσπα:puddytat:.....Vdimm=VI/O παλιό καλό, δοκιμασμένο mod σε μητρικές χωρίς ovp και με το OCZ μαζί θα δέσει κατάσταση θανάτου...

Μπραβο,ωραιος...:D

Πολλα mod σημερα ρε παιδες τι εγινε... :p

Για να πω την αληθεια αυτο με το διακοπτακι δε μου αρεσε...αν εβαζες κατι πιο μικρο θα ειναι πιο cool.:)

Aμα σου αρεσει ετσι ομως... ;)

Ωραιο και το 340htt:)

keep good work and modding

Τhanx!

1. Eίχα ένα διακοπτάκι μικρό απο psu αλλά το χάλασα επειδή το ζέστανα πολύ με το κολλητήρι κολλώντας τα συρματάκια.

2. Εβαλα αυτό το μπαουλοειδές :042: [σαν απο πολύφωτο είναι :042: ] γιατί είναι χωρίς κολλήσεις , σφίγγει τα 2 συρματάκια με βιδες μικρές απο μέσα . οπότε rulezzz.

3. Μπορούσα να βάλω και jumper αλλά , δεν το πολυεμπιστέυομαι σε θέμα μόνωσης - ευαισθησίας .

• 3 weeks later...

update !!!!! update !!!!!

Λοιπόν τις τελευταίες μέρες παρατήρησα έντονο vdrop στο vdimm mod του msi .

!!!!!Δηλαδή!!!!!

Έφτασα σε σημείο να δίνω 3.60@rail---> και να πολυμετρώ τις μνήμες 3.25 -> 3.20 και σε full load stress των μνημών [memtest] να πέφτει και στο 3.10~~~ το vdimm.

Τι έφταιγε .

1. Ο διακόπτης που είχα βάλει ήταν πολύ μεγάλος .

2. Τα καλωδια που είχα γεφυρώσει 3.3 rail -> διακόπτης -> rams ήτανε λεπτά πολύ και ''έχανε'' και απο εκεί .

Βγάζω την μητρική απο το κουτί λοιπον , και απο την αρχή . Ξηλώνω mod -> διακόπτη ,

Kαι .

1. Βάζω σωστό διακοπτάκι απο ps2 παλιο [Φωτό 1]

2. Κολλάω καλώδια πιο χοντρά απο 12cm fan [φωτό 2]

Δένω- συναρμολογώ και bootarw.

Καταρχήν πρόσεξα κατευθείαν μία άνοδο στις μνήμες . Πολυμετρώ λοιπόν το ρευμα που πήγαινε καθαρά στις μνήμες [φωτό 3] και έχουμε τα εξής !!!!!

Πλέον όσο ρεύμα δίνω στην 3.3@rail ΤΟΣΟ πάει και στις μνήμες . 3.35 δίνω στην 3.3αρα ? 3.34 3.35 vdimm έχω . Τα ίδια επίσης full load ,

Επιτέλους βραχορυθμιζόμενο vdimm !!!!!

[τα ανωτέρω γράφονται πρός αποφυγή των λαθών που έκανα εγώ απο επίδοξους vdimmmoders]

Αυτά.

switch1qw.jpg

wire5ae2gh.jpg

multimeter5jy.jpg

Υπ όψιν στις μνήμες [ocwear 2Χ512 bh5 brainpower pcb ] δεν έχω βάλει ούτε heatspreaders ακόμη [είναι στο δρόμο] , μόνο 2 φουρφούρια να τις φυσάνε στο αθόρυβο.

rams7wc6wh.jpg

Mπήκαν και τα heatspreaders. [Φωτό 1,2,3] akasa-> χάλκινα & στιβαρή κατασκευή [όχι 2 λεπτά κομματάκια χαλκός] και το καλύτερο ? Τα αυτοκόλλητα της εγγύησης βγήκανε χωρίς καθόλου ζόρισμα :042:

Εύγε για μία ακόμη φορά στο e-shop , ήρθανε 450~χλμ Aπο ΑΘήνα σε μία μέρα !!! [Χθές το πρωί τις παράγγειλα , σήμερα το Πρωί ήτανε εδώ. ]

Πλέον οι μνήμες με τα heatspreaders & τα 2 fanakia που τις φυσάνε , ακόμη και σε fullload είναι δροσερές.

Κέρδος σε επιδόσεις --> Μέχρι στιγμής επειδή δεν έχω προλάβει να τις τεστάρω αρκετά [κάψιμο απο το πρωί,,,και μερικά benchs τώρα που γύρισα απο την δουλειά] με τα heat πάνε τώρα 5mhz+ σίγουρα , η αλλιώς το ίδιο , αλλά με λιγότερο vdimm [απο 3.6vdimm πιάνουν ίδια συχνότητα με 3.2vdimm]

heat25kg1qk.jpg

heat34lp0qp.jpg

heat12df.jpg

Έκανα σήμερα το Vdimm mod 3.3 v , έχω έναν Athnon 64 3000+ 939 pin , GeIL 1GB (2x512MB) PC4000 Ultra Platinum CAS2.5 water cooling case Koolance

τώρα τρέχω στα 8Χ300=2400 Μhz σταθερά

και memory στα 250 Μhz , 2.5 3 3 6 (1T) παιρνάει όλλα τα τεστ μνήμης(Pc check 5 κλπ )

πρίν δεν μπορούσα να πιάσω 300 Μhz ούτε με σφαίρες (χρυσές)

Ο επεξεργαστής πιάνει άνετα και τα 2500 Μhz όμως δεν είναι σταθερός , το prime στο τεστ του βγάζει σφάλμα μετά από μισή ώρα.

Από mod έχω αλλάξει την ψύκτρα στο Northchip με άλλο μεγαλύτερο με ανεμιστήρα.

>Εικόνα026new.JPG

>Εικόνα027new.JPG

>Εικόνα029new.JPG

post-2002-1442174051,8426_thumb.jpg

post-2002-1442174052,0412_thumb.jpg

post-2002-1442174052,1084_thumb.jpg

Καλώς μας βρήκες φίλε .

Απ΄ ότι βλέπω έχεις εμπιστοσύνη στα χέρια σου , ωραίος .

Το ΗΤΤ εξαρτάται κατα πολύ ΚΑΙ απο τα setting των μνημών , Mε tweaking στις μνήμες και ceramique στο chipset , χτύπησα 370ΗΤΤ σταθερά [όσο το έλεγξα δηλαδή , ] Απο 330 που τερμάτιζε.

Επίσης επειδή prime+winchesters είναι μία ματωμένη υπόθεση , μέτρα την σταθερότητα του cpu σου με s&m αν περάσει το cpu[fpu] τεστ είσαι βράχος, μην φοβάσαι τπτ . Είχαν αναφερθεί περιπτώσεις winchester που δεν περνούσαν prime ούτε στα default . . .

Μπορείς να ελέγχεις την σταθερότητα των μνημών σου απλά - γρήγορα , και χωρίς να χρειαστεί να μπείς στα windows καν .

Mε το memtest86

http://www.memtest.org/download/1.55.1/memtest86+-1.55.1.floppy.zip

Το 5ο τεστ τρέξε πάντα.

edit , και ένα μικρό update , , τα 2Χφανάκια που κρατάνε τις μνήμες δροσερές κολλήσανε πάνω στο ocz powerstream με διπλής όψεως ταινία και κάνουν λίγο καλύτερο flow.

dsc024936re5sc.jpg

Λοιπόν πάνω απο 312 ΗΤΤ και 260 Μhz μνήμη δεν είμαι σταθερός , στα 312X8=2500 Μhz το Prime 95 δούλευε 7 ώρες χωρίς πρόβλημα.

Μπουτάρω windows στα 2700 όμως αν κάνω prime 95 ή s&m test Μου βγάζει αμέσως error.

Επίσης πριν το mod την μνήμη την είχα στα 2.5 3 3 6 (1Τ), τώρα είναι σταθερή στα 2 3 3 6 (1Τ) όλλα τα προγράμματα pc check , mem test κλπ , εκτός το s&m

μου την βγάζουν ok.

Ακόμη πριν το mod στα 2500 Μhz μου εβγάζε το Prime95 errors

post-2002-1442174053,2772_thumb.jpg

post-2002-1442174053,341_thumb.jpg

post-2002-1442174053,4038_thumb.jpg

• 7 months later...

Επειδή μάλλον ψήνομαι (πού το θυμήθηκα ε?) το vcore ανταποκρίνεται τελικά σε αυτό που δίνετε από ΒΙΟΣ?

Mod vcore παίζει (σε περίπτωση που δε δίνει τίποτα δηλαδή.

Μοντ για μνήμη χωρίς να δίνεις ακάθαρτο ρεύμα παίζει?

Ρε πόσες φορές θα το πουμε ? undervoltarei αναλογα το cpu .... για προστασια [απο οτι εχω καταλάβει ] . cpu . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ VDROP δηλαδη σε load να παιζει . απλα δινει λιγο λιγοτερο απο οσο εχεις στο bios παντα ΣΤΑΘΕΡΑ.

Και στην τελικη υπάρχει και το 1.36b [οσο ειχα το μομπο αυτο ηταν το καλυτερο βιος ] που έδινε γυρω στο 1.8 ~ 1.9 παρα κατι , ΚΑΘΑΡΟ .

αρκει να εχεις τα @@ να το δίνεις .

Καλά ρε παλουκάρ' μη βαράς, θα μάθω. Εγώ τα έχω νομίζω αλλά δεν τα έχω ψηλαφήσει ακόμη στον cpu οπότε με το πολύμετρο στο χέρι.

Για vdimm σταθερότερο του τροφοδοτικού δεν υπάρχει τίποτα ε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.