Jump to content

modders Guide to Msi k8n neo2 part1. vdimm.

Atari[Xp+]

Recommended Posts

Γειά σας .

Σήμερα το μεσημέρι είχα το εξής δίλημμα .

Να ασχοληθώ με αυτό ? [φωτό 1] Και να κάνω αυτό που ξέρω καλά ? [να έπαιρνα τις παραλίες ''σβάρα'' ? .]

Η με αυτό [φωτό 2] & Να δώσω επιτέλους στην msi μου αυτό που πάντα ήθελε ... ρεύμα στις μνήμες. ...

Τελικά έκανα το δεύτερο . [msi :D ] .

Παρακαλώ μέχρι να τελειώσω να μήν απαντήσει κανείς .

post-1135-1442174029,8386_thumb.jpg

Κολλάμε προσεκτικά τις άκρες , με μία πολύ μικρή σταγονίτσα καλάι σε κάθε μία απο τις 2 συνολικά κολλήσεις , ωστε σε περίπτωση λάθους να μην moddaroyme και το RMA :035: .

Τα καλωδιάκια είναι διαφορετικά απο αυτα που είχα βάλει στον διακόπτη στην αρχή για τον λόγο του ότι , τα αρχικά ήταν πολύ χοντρα με πολλές άκρες. Τελικά βρήκα απο παλαιά TV που είχα στο Υπόγειο 2 καλωδιάκια τύπου μονού σύρματος λεπτού.

Αφού κάνουμε τις κολλήσεις , βάζουμε και 2-3 κομμάτια ταινία ώστε να μην κουνιούντε τα καλώδια και φύγουν-ξεκολλήσουν-δεν ξέρω εγώ τι .

Και το moddaki είναι έτοιμο :059:

post-1135-1442174030,2417_thumb.jpg

Και ζήσαν αυτοι καλα [rams] και μείς καλύτερα. :)

Να σημειώσω πώς το τροφοδοτικό είναι ocz 520 powerstram . Οπότε την 3.3 θα την πηγαίνω απο 2.9 ώς 3.8 σωστά ?

3.3 στην 3.3 πόσο πάει στις μνήμες με το mod . Καθαρό 3.3 η λιγότερο ?

Επειδή μόλις τελείωσα και δεν προλαβαίνω για πολλά τεστάκια αυτήν την στιγμή , να επισημάνω πώς 1 dimmaki Utt που έχω αυτήν την στιγμή στο σπίτι , πήγαινε win στα 2-3-2-6 με 2.85 στα 235 1t 1/1 .

Με κανα δύο δοκιμές που έκανα με 3.3 κατευθείαν την 3.3 [default δηλαδή] πήγε στα 250 γρήγορα γρήγορα χωρίς κάψιμο χωρίς τπτ . Μόνο με τον 12αρη δίπλα απο το window να φυσά την μνήμη [φωτό].

Για επαλήθευση του άν δουλέυει το Mod , το έκανα off απο τον διακόπτη , και bye bye 250 μετά πάλι on και welcome home 250 again . Oπότε δουλέυει :)

post-1135-1442174030,6126_thumb.jpg

Μπραβο,ωραιος...:D

Πολλα mod σημερα ρε παιδες τι εγινε... :p

Για να πω την αληθεια αυτο με το διακοπτακι δε μου αρεσε...αν εβαζες κατι πιο μικρο θα ειναι πιο cool.:)

Aμα σου αρεσει ετσι ομως... ;)

Ωραιο και το 340htt:)

keep good work and modding

ναι σωστο, αυτο δεν το ειχα συνυπολογισει. Ομως δεν θα αρεσει καθολου στη μητριοκη σου να περνει αρκετα λιγοτερο (2.9) η αρκετα περισσοτερο (4). Γιατι δεν ειναι μονο οι μνημες που περνουν 3.3 volt.

Αφου την εκανες τη μανουρα, δεν εκανες το κανονικο το mod....Και αντε πες οτι δινει μεχρι 3.4 (δεν ξερω αν ειναι τοσο, στην τυχη το πα) τοτε κανεις ενα κλικ στο ocz χωρις να τρωει ολο το συστημα την αυξηση στην ταση.

']ίσως να έπαιξε ρόλο η καλύτερη ψύξη του chipset ίσως και όχι .

Δυστυχως δεν μπορω να σου τοποθετηθω ανοικτα επ' αυτου.

Αλλιως θα υπηρχει και καλυτερος Estimator για το chipset.

Παντως στη Gigabyte που ειχε φθασει οριακα 349 - 351MHz FSB (K8NS Pro για 754) εκτος του οτι η Vdd ταση δε βοηθουσε παραπανω (μπανανοειδης συγκλιση) :044: ομολογω οτι με μια διαφορα 3-4 βαθμων στο δωματιο δεν ειχα δει βελτιωση στο τελικο FSB της μητρικης.

Εννοειται (αλλιως τι Πατριαρχης ειμαι) :006: οτι μνημες/επεξεργαστης δεν ευθυνονταν για την ασταθεια εκει πανω.

Ομως καλο ειναι να μη γενικευθει ισως παραπανω πτωση της θερμοκρασιας στο δωματιο να βοηθουσε κατι αλλα και παλι τι να λεει οριακα 1-2MHz στο FSB.

Ψυξη εξτρα δεν ειχα βαλει στο chipset της μητρικης η ψηκτρα πανω της ειχε ενα ανεμιστηρακι και την εψυχε πολυ καλα.

Ετσι κι αλλιως σε Α64 δε ζεσταινεται και LOL αμα ειναι εκτος ολα χυμα στο κυμα δροσιζονται..

Οι μεχρι τωρα εμπειριες σε Α64 μου εχουν δειξει οτι η γραμμη που ακολουθει το chipset (εξελιξη του δεικτη n) ειναι ακομη χειροτερη απο αυτη των nForce2.

Eπ' ευκαιρια το θεμα της μοντελοποιησης MSF μνημων/chipset ειναι δυσκολο προβλημα και με ειχε ταλαιπωρησει ασχημα.

Στην μητρική η 3.3 επηρεάζει τις pci και τους sata . Sata έχω έναν :) αλλά τον τροφοδοτώ με molex οπότε bye bye 3.3 .

Στις pci cards επίσης δεν πιστεύω να πειράζει απο 3.3 @ 3.5 ας πούμε :111:

έτσι έχει δείξει δηλαδή .

Με λίγα λογια πούλησα το tagan 480 [με γειά skelos] 65 ευρώ και έδωσα άλλα 65 περίπου όσο κάνει το ocz booster δηλαδή και πήρα ocz 520 powerstream :) και έχω σταθερότατες τάσεις [όχι σαν αυτές που δίνει το booster :070: ] απο 2.90 ~ 4~ vdimm.

Α και πούστε ,,, mod rulezzz.

post-1135-1442174031,2317_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.