panoc Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2005 Ρε παιδια μου συμβαίνει κατι ήλιθια περίεργο.Στο σύστημα της υπογραφής μου οι raptor ειναι σε raid 0 στον intel raid controller και που και που κάνει επανεκινήσειςχωρίς προφανή λόγο. Οταν τους βάλω στο silicon 3112 της μητρικής δουλέυει μια χαρά. Το θέμα είναι ότι ο intel είναι αρκετά πιο γρήγορος γιαυτό και το υπομένω... Κάπου έιχα διαβάσει οτι ο raid της intel δεν τα πάει κλά με τα μεγάλα fsb...Καμιά ιδέα?
maddoctor Μάρτιος 20, 2005 #2 Μάρτιος 20, 2005 Υπάρχει πιθανότητα είτε να συμβαίνει αυτό που λες και κάνει επανεκκίνηση επειδή μπλοκάρει ή λόγω drivers....!?
panoc Μάρτιος 20, 2005 Author #3 Μάρτιος 20, 2005 το κάνει με οποιδήποτε συνδιασμό ογηγών έχω δοκιμάσει....επίσεις το fsb/pci/agp είναι σταθερό στα 242/33/66
benhour Μάρτιος 20, 2005 #4 Μάρτιος 20, 2005 βαλε τη cpu στα default και αν συνεχισει να το κανει τοτε ειναι λογο μη καλης εγκαταστασης των drivers!(περιτο να σου πω οτι αν εχεις περασμενους τους drivers και απο τους δυο controlers ο ενας θα υπολιτουργει!!)αν με την μιωσητου fsb λειτουργισει κανονικα τοτε μαλον δεν αντεχει ο controler!(πραγμα πολυ απιθανο!)
panoc Μάρτιος 20, 2005 Author #5 Μάρτιος 20, 2005 συμβαινει σε οποιαδηποτε συχνοτητα πανω απο τα 235mhz fsb....ενοείτε ότι είναι ερασμένοι και οι 2 controllers... έχω τόσους δίσκους...
benhour Μάρτιος 20, 2005 #6 Μάρτιος 20, 2005 εγω βλεπω 4 δισκους εκ των οποιων ο ενας ειναι pata!(αν κανω καποιο λαθος πες μου) αρα που εξειπηρετει να εχεις περασμενους τους drivers αφου μονο οι δυο ειναι σε raid!
panoc Μάρτιος 20, 2005 Author #7 Μάρτιος 20, 2005 οι ratpor ειναι σε raid 0 στον intel, ο segate στο ενα sata καναλι του silicon και ο W.D στο άλλο κανάλι με το μετατροπέα ATA->Sata της Abit.
benhour Μάρτιος 20, 2005 #8 Μάρτιος 20, 2005 αν θελεις δοκιμασε αυτο που θα σου πω!μιας και εχεις 3 atapi συσκευες βαλε το δισκο pata στην μια θεση που μενει κενη!απεγκατεστησε τους drivers tou silicon(o seagate θα δουλευει κανονικα απλα δεν θα μπορεις να βαλεις raid στον silicon)!αν δεν ποιασει ουτε αυτο τοτε μαλον δεν αντεχει το chip!(περιεργο μιας και με το συστημα της υπογραφης με περισσοτερο fsb απο εσενα και δεν ειχα κανενα προβλημα για 1 μηνα που ειχα ενα raptor ακομα ενος φιλου!)
panoc Μάρτιος 20, 2005 Author #9 Μάρτιος 20, 2005 εαν απεγκαταστησω τοθς οδηγους του silicon δεν βλεπει τους δίσκους και τα xp μου ζητανε driver για το raid controler.Επίσης η μια θεση pata που είναι κενη δεν μπορει να χρησιμοποιηθει γιατι η υποδοχη slave ειναι σε τετοιο σημειο που δεν επιτρεπει τη συνδεση με αλλο drive.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.