Jump to content

Ερώτηση για μνήμες (και οχι μόνο) σε GA-K8NF-9

skydiver

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παίδες καλησπέρα..

Πριν 2 μέρες πήρα τον Α64 3.2+ (939) και μια Gigabyte GA-K8NF-9, μνήμες 2χ512 Twinmos cl. 2.5 με Tagan 480 τροφοδοτικό! Σήμερα παρατήρησα από το sandra ότι οι μνήμες μου παίζουν στα 333 ενώ είναι 400άρες. Δεν βρίσκω επιλογή να αλλάξω την συχνότητα τους και θέλω αν ξέρει κάποιος να μου πει γι' αυτό..

Επίσης ενώ όλα είναι default η μητρική δίνει λιγότερο ρεύμα στη cpu (πρέπει να δίνει 1,40) με βάση το sandra και παρατήρησα ότι το chipset έχει 69 βαθμούς θερμοκρασία!!!!! (πάλι μέσω sisoft sandra)....

Το bios πρέπει να είναι το τελευταίο που δίνει...F2!

Τι γίνεται ρε παιδιά :confused: . Πείτε καμμιά γνώμη...Ευχαριστώ!

post-1186-1442174023,2509_thumb.jpg

post-1186-1442174023,3218_thumb.jpg

Κοιτα στο bios μηπως εχει καμαι επιλογη οπως max ddr 400 (κτλ) αυτο να βαλεις αν βρεις κατι αντιστιχο οποτε να ειναι 1:1 κατι τετοιο ειχε η asus με το nf4 και αντε να το βρεις μετα να ναι καλα ο outlaw :p!

Επίσης δοκίμασα να τις βάλω 2-4 αλλά δεν κάνει boot με τίποτα.... Μόνο στο 1-3 μπαίνει windows...και τρέχουν στα 333...

Κοιτα στο bios μηπως εχει καμαι επιλογη οπως max ddr 400 (κτλ) αυτο να βαλεις αν βρεις κατι αντιστιχο οποτε να ειναι 1:1 κατι τετοιο ειχε η asus με το nf4 και αντε να το βρεις μετα να ναι καλα ο outlaw :p!

Δεν βρίσκω τέτοια επιλογή ρε γμτ. γενικά για τις μνήμες και τα timmings δεν έχει τπτ!!! Μόνο σε μια επιλογή για overclocking που έχει, κι αυτό για volts...

Απ' ότι βλέπω δεν παίζει καμμιά ιδέα οπότε θα την πάω αύριο στο μαγαζί που την αγόρασα να δούμε τι γίνεται....

Thank's παίδες :)

Βλεπω εισαι σε single channel κατι που επιβαρυνει τον memory controller του A64 καθως εχεις και τα 2 DIMM στο ενα μονο καναλι και ισως γι αυτο σε πηγαινει στα 333 η μητρικη.Για δοκιμασε να τις βαλεις και σε dual channel να δουλεψουν αν δεν ξεκιναει σε dual channel τοτε θες καινουριες καλυτερες μνημες μαλλον για το πως θα τις βαλεις κοιτα το manual της μητρικης που απο οτι καταλαβαινω θα ειναι τα 1-2 για dual channel.......

Βλεπω εισαι σε single channel κατι που επιβαρυνει τον memory controller του A64 καθως εχεις και τα 2 DIMM στο ενα μονο καναλι και ισως γι αυτο σε πηγαινει στα 333 η μητρικη.Για δοκιμασε να τις βαλεις και σε dual channel να δουλεψουν αν δεν ξεκιναει σε dual channel τοτε θες καινουριες καλυτερες μνημες μαλλον για το πως θα τις βαλεις κοιτα το manual της μητρικης που απο οτι καταλαβαινω θα ειναι τα 1-2 για dual channel.......

ΑΨΟΓΟΣ φίλε, όπως τα είπες είναι...έκανα λάθος και ήταν single channel....! Ευχαριστώ πολύ!!! :luxhello: :luxhello: :ylsuper:

Όσον αφορά το chipset τι λέτε; Επίσης γιατί δίνει το m/b λιγότερο ρεύμα στη cpu;

:048: ουφ...ανέβηκα λίγο....

Mην εμπιστευεσαι τα προγραμματα που μετρανε τις τασεις στην πραγματικοτητα η CPU σου παιρνει μια χαρα ρευμα οσο για την θερμοκρασια που λες κοιτα το BIOS καλυτερα και οχι το Sandra γιατι παρα πολλες φορες δεν βρισκει σωστα την μητρικη και τα δειχνει και αυτο λαθος εκτος αν δεν παταει η ψυκτρα στην cpu πανω θα ειχε 69C........

Από bios είναι ok η cpu, για chipset δεν ξέρω... Θα κοιτάξω μήπως μετρήσω temps πιο αξιόπιστα... thank's again :)

Όταν μπεις στο Bios πάτα Ctrl+F1 και θα σου εμφανίσει όλο το μενού (timmings κλπ)...

Τώρα μάλιστα...... :) Είχα πάθει σοκ γιατί νόμιζα πως δεν είχε τέτοιες επιλογές..

Το νήμα ξετυλίγεται σιγά-σιγά με την πολύτιμη βοήθεια σας.... :)

Thx orthodox!!!

Να ρωτήσω κάτι ακόμα ρε παιδιά.... αφού οι μνήμες πλέον παίζουν dual, έκανα αυτό το bench! Τι λέτε; Είναι καλά τα σκόρ, δηλαδή νορμάλ για το σύστημα μου; (υπ' όψιν είναι όλα default!)

Επίσης αυτό το power/aux temperature.... σε ποιά θερμοκρασία αναφέρεται;

(Απλά για να το ξέρω... αν και θα τις μετρήσω αύριο με ηλ.θερμομετράκι :054: )

post-1186-1442174026,5284_thumb.gif

post-1186-1442174026,5949_thumb.gif

Αν δεν ηταν και ο outlaw ο Γιαννης ακομα θα σκαληζε την μητρικη μου χωρις αποτελεσμα. :023:

Να ρωτήσω κάτι ακόμα ρε παιδιά.... αφού οι μνήμες πλέον παίζουν dual, έκανα αυτό το bench! Τι λέτε; Είναι καλά τα σκόρ, δηλαδή νορμάλ για το σύστημα μου; (υπ' όψιν είναι όλα default!)

Επίσης αυτό το power/aux temperature.... σε ποιά θερμοκρασία αναφέρεται;

(Απλά για να το ξέρω... αν και θα τις μετρήσω αύριο με ηλ.θερμομετράκι :054: )

Μια χαρα ειναι το score σου το pοwer/aux temp δεν υπαρχει ειναι λαθος του Sandra παντα 69 θα στο λεει.........

Λοιπόν μιας και έμαθα για το ctrl+F1... :045: , κοίταξα κάτι επιλογές που έχει στο MB Inteligent Tweaker, όπου αλλάζεις συχνότητες κλπ. Στην τελευταία επιλογή γράφει M.I.B. 2 , αυτό ήταν στο auto και από οτι είδα η εξήγηση που δίνει είναι " Get maximize system performance for specific DIMM modules " & μεταξύ αυτών ήταν οι twinmos που έχω.

Χωρίς να πειράξω τις άλλες ρυθμίσεις (όλες default), κάνω enable αυτή τη ρύθμιση για τις twinmos και restart.... Τα ποτελέσματα τα βλέπετε στα screenshots....

Αυτό που με προβλημάτισε ήταν ότι ανέβασε συχνότητα από μόνο του, (πήγαινε πολύ καλά όσο έτρεξα τα windows) αλλά και τάση στον επεξέργαστη!!!!!

Αν δεν με βαρεθήκατε ακόμα με τις απορίες μου :045: ,θέλω τη γνώμη σας για το τι κάνει ακριβώς και αν πρέπει να το ενεργοποιήσω, χωρίς να τον ΚΑΨΩ :022: ρε παιδιά..! Thnx!

post-1186-1442174028,2721_thumb.jpg

post-1186-1442174028,3188_thumb.jpg

post-1186-1442174028,4033_thumb.jpg

post-1186-1442174028,4675_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.