μαγκούστα Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2005 Λοιπόν... πρόβλημα πρώτο. Η κάρτα γραφικών μου είναι μια 3D Blaster RIVA TNT2 Ultra της οποίας το ανεμιστηράκι εδώ και πολύ καιρο τα έχει παίξει και κάνει σαν θυμωμένο τρακτέρ σε ανηφόρα. Είδα το ανεμιστηράκι και πρόκειτε για ένα 5V με διαστάσεις 45χ45χ10 mm της ADDA.Προσπάθησα να βρώ να αγοράσω να το αντικαταστήσω αλλά σκέτο ανεμιστηράκι τέτοιο δεν βρίσκω και όλοι μα όλοι οι καταστηματάρχες προσπαθούν να μου πουλήσουν καινούρια κάρτα και όταν τους λέω οτι δεν 8έλω να πάρω καινούρια κάρτα γραφικών για καινούριο μηχάνημα μου λένε γιατι δεν παίρνεις καινούριο μηχάνημα? ΕΛΕΟΣ!!!!Και η απορία που έχω είναι η εξής....Εχω 2 παλιά μηχανήματα τα οποία ενόψη αγοράς ενός καινούριου θέλω τα 2 παλιά να τα "συμμαζέψω" σε ένα. τι εννοώ... η μάλλον απο την αρχή.καταρχήν τα μηχανηματα....PC 1:PIII 500 MHz, 256 RAM, RIVA TNT2 Ultra, SB LIVE PLAYER, 40 GB HDDPC 2:INTEL CELERON 450 MHZ, 192 RAM, on-board sound card, 20GB HDD και κάρτα γραφικών πραγματικά η παλιότερη που έχω δει και δεν ξέρω καν τι είναι!!!και τα 2 έχουν μητρική της ELITE την P6BAT-A+και τα 2 τρέχουν (αγκωμαχόντας) τα XP PRO sp2Λοιπόν θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος μου διευκρίνιζε τα εξής.,,,Εάν από το PC1 βγάλω επεξεργαστή,ένα Module μνήμης 128, τις κάρτες γραφικών και ήχου και τον σκληρό και τα βάλω πάνω στην μητρική του PC2 (ο λόγος είναι ότι το PC2 είναι σε πολύ καλύτερο case από το PC1) θα λειτουργήσουν όλα κανονικά?δηλαδή να κρατήσω από το PC2 την μητρική του (αν και ίδια με του PC1 είναι ηλικιακά κατα 2 χρόνια νεωτερή) και να βάλω όλα τα άλλα πάνω σε αυτή. Αλλά φοβάμαι γιατί δεν ξέρω ποιά θα είναι τα πιθανά προβλήματα και αν θα μπορέσω να τα αντιμετωπίσω.Με χαρά και προσοχή θα ακούσω όλες τις απόψεις και προτάσειςευχαριστώ
sa1901 Μάρτιος 15, 2005 #2 Μάρτιος 15, 2005 Aφού σου αρέσει το case του δεύτερου, μετακόμισε εκεί μέσα τον Pentium III μαζί με την μητρική που τον φοράει.
outlaw Μάρτιος 15, 2005 #3 Μάρτιος 15, 2005 Κράτα το Ρ3 και πέτα του επάνω HDD και ram απο το σέρνερον.....κράτα και το κουτί που σου αρέσει και είσαι κομπλέ
μαγκούστα Μάρτιος 15, 2005 Author #4 Μάρτιος 15, 2005 ρε παιδιά δεν βοηθάτε και πολύ...ρώταω αν μπορεί να γίνει αυτό που λέω
μαγκούστα Μάρτιος 15, 2005 Author #6 Μάρτιος 15, 2005 να σαι καλά. αυτό ήθελα να μαθωουσιαστικά δηλαδη σαν να έχω ένα PC και να αλλάζω μόνο την μητρική του (η οπόια βέβαια είναι ίδιο μοντέλο)αν θα λειτουργήσουν όλα κανονικά ή θα έχω τίποτα προβλήματα με το λειτουργικό?
Hemispasm1442169066 Μάρτιος 15, 2005 #7 Μάρτιος 15, 2005 Ο λογος για τον οποιο σου λενε να χρησιμοποιησεις τον Ρ3 ειναι επειδη το συστημα θα εχει καλυτερες επιδοσεις απο το να κρατησεις το Celeron - ειναι μαλλον παραλογο να κρατησεις τον υποδεεστερο επεξεργαστη. Αν παριολα αυτα εσυ αυτο θελεις να κανεις, τοτε αυτο που λες μπορει να γινει, δε βλεπω καποιο λογο για τον οποιο θα αντιμετωπισεις προβληματα - θα πρεπει να λαβεις υποψην ομως και το θεμα του PSU τα οποια και δεν αναφερεις. Προβληματα με το λειτουργικο δε θα εχεις αφου δεν αλλαζεις μητρικη- επεξεργαστη απλα θα πρεπει να προσθεσεις τους οδηγους απο τα νεα στοιχεια που θα εγκαταστησεις πχ καρτα ηχου. Edit: Δεν διαβασα σωστα - αφου θα βαλεις τον Ρ3 στο 2ο PC δεν γνωριζω αν αυτο θα επρεασει το λειτουργικο, δε νομιζω ομως
μαγκούστα Μάρτιος 15, 2005 Author #8 Μάρτιος 15, 2005 οχι δεν θέλω να κρατήσω τον celeron...ισως δεν ήμουν σαφής8έλω από το σύστημα του celeron να κρατήσω κουτί-μητρική και τροφοδοτικό (και τα δύο είναι ίδια 350W) και να βάλω πάνω επεξεργαστή κάρτες σκληρό κλπ από το άλλο
Hemispasm1442169066 Μάρτιος 15, 2005 #9 Μάρτιος 15, 2005 Ησουν σαφης εγω δε διαβασα προσεχτικα. Μπορει και να δουλεψει χωρις φορματ, στη θεση σου παντως εγω θα το εκανα αν ειχα το χρονο για να διεσφαλιζα οτι ολα θα δουλευουν σωστα
outlaw Μάρτιος 15, 2005 #10 Μάρτιος 15, 2005 Φίλε μου και τα 2 pc την ecs δεν φοράνε? Dual slot δεν είναι?....κάνε μια τράμπα την cpu μόνο και έκλεισες
μαγκούστα Μάρτιος 15, 2005 Author #11 Μάρτιος 15, 2005 άλλο πρόβλημα σε αυτό το εγχείρημα είναι ότι στην μητρική που βρίσκεται τώρα ο PΙΙΙ το ένα απο τα 2 "αυτάκια" της βάσης του (SLOT1) έχει σπάσει και άντε και τον βγάλω αν δεν καταφέρω τίποτα θα μπορέσω να τον ξαναβάλω?
outlaw Μάρτιος 15, 2005 #12 Μάρτιος 15, 2005 Εγω τα αφτάκια τα βγάζω έτσι κι αλλιώς. Μια χαρά στιρίζεται και χωρίς αυτά ο Ρ3 trust me.
μαγκούστα Μάρτιος 15, 2005 Author #14 Μάρτιος 15, 2005 οτί στηρίζεται με ένα πάντως είναι σίγουρο, εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον....
fsbmaniac Μάρτιος 16, 2005 #15 Μάρτιος 16, 2005 η καλύτερη επιλογή p3 hdd 40 όση ποιο πολλή μνήμη...αλλα με formatαν δεν θέλεις να κανεις format απλά άλλαξε cpu μια χαρά θα λειτουργεί 100% και όσο για τα αυτάκια μην ανησυχείς μια χαρά στηρίζεται.και όσο για τα καταστήματα το 98% έχουν άθλιο "σερβισε"(κανένας από όσους ρώτησα δεν ήξερε να χρησιμοποιοιεί recovery console) αθλια εξυπηρέτηση και γενικά είναι άσχετοι!!!!! εδώ εμείς όλη μέρα on line χιλιάδες γνώσεις κάθε μέρα και πάλι είμαστε πίσω φαντάσου αυτοί...
Greek Μάρτιος 16, 2005 #16 Μάρτιος 16, 2005 ...Μια παρατήρηση....Έγινε μεταφορά του θέματος από τα Επείγοντα Περιστατικά εδώ διότι το πρόβλημα δεν αφορούσε βλάβη αλλά απορία για σύστημα.Ευχαριστώ πολύ.
yanni Μάρτιος 16, 2005 #17 Μάρτιος 16, 2005 Έστω ότι κρατάς τα ΧΡ που έχεις στον 20άρι δίσκο.Λοιπόν. Βγάζεις τον Ρ3 και τον βάζεις στην θέση του Celeron.Λογικά το λειτουργικό δεν επηρεάζεται καθόλου αφού απλά άλλαξες cpu ΟΧΙ μητρική. Η μητρική όπως είπες είναι ίδια και στις δύο περιπτώσεις. Απλά πριν την αλλαγή φόρτωσε τα defaults στην μητρική που θα βάλεις τον Ρ3 (όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο – για καλό και για κακό). Μετέφερε όλες ή τουλάχιστον όσες μπορείς από τις μνήμες στο μηχάνημα που θα κρατήσεις. Αν οι μνήμες δεν είναι όλες ίδιας ταχύτητας π.χ. SDRAΜ133 τότε υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσεις προβλήματα. Αν και αμφιβάλλω. Για την ώρα άστο αυτό –μην σε απασχολεί και βλέπουμε.Πριν ακόμα βάλεις την TNT2 και την Live στο μηχάνημά που θα κρατήσεις αφαίρεσε τους οδηγούς της onboard κάρτας ήχου και της παμπάλαιας κάρτας γραφικών που έχεις.Μετά το shutdown βάλε την Live και την TNT2 και ετοιμάσου να περάσεις τους οδηγούς που θα σου ζητήσει.Μπορείς πλέον να σβήσεις και το λειτουργικό στον 40άρι αν δεν σου χρειάζεται και δεύτερο λειτουργικό και να προσθέσεις και αυτόν τον δίσκο στο μηχάνημα που θα κρατήσεις.Έστω ότι κρατάς τα XP στον 40άρι δίσκο.Σε αυτή τη περίπτωση αν και θα κάνεις ποιο πολλά με τα χέρια τα πράγματα είναι πολύ ποιο απλά.Βγάζεις τα πάντα από το κουτί του Ρ3 (σκληρό/μητρική+cpu) και τα βάζεις στο κουτί του Celeron. Προσθέτεις όση μνήμη μπορείς από τον Celeron στον Ρ3 και τοποθετείς εκεί και τον δεύτερο δίσκο που είχες στον Celeron, τον 20άρι σαν δεύτερο.Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο. Σβήσε και το λειτουργικό από τον 20άρι δίσκο μιας και δεν το χρειάζεσαι πλέον και είσαι έτοιμος!!!Format δεν χρειάζεσαι σε καμιά περίπτωση. Δεν αλλάζεις τίποτα το τραγικό στο σύστημά σου.
eloydark Μάρτιος 16, 2005 #18 Μάρτιος 16, 2005 Παιδιά δεν γνωρίζω σιγουρα για την συγκεκριμένη μητρική αλλα γενικώς δεν χρειαζεται να αλλάξει από τα Jumpers ή DIP ή BIOS τον πολλαπλασιαστη?O Celeron ειναι 4,5*100MHz ενω ο P3 ειναι 5*100!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.