Jump to content

939 3.0+ στα 3

Atari[Xp+]

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν γειά σας .

Σήμερα μην έχοντας δουλειά , είπα να κάνω ένα πειραματάκι με τον άθλονα , .

Να βάλω το ψυγείο σε μία λεκάνη δηλαδή , η οποία θα περιέχει πάγο + παγωμένο νερό .

Θα μου πείτε γιατί δεν έβαζεσ την αντλία να τραβά το παγωμένο νερό , κατευθεία απο την λεκάνη ? Επειδή φίλατοι , ήταν πολύ μπέρδεμα λόγω του ότι έχω βιδωμένη την αντλία μεσα στο tower και επειδή έπρεπε να κόψω πάλι άλλους σωλήνες [που δεν έχω]και .... Βαριόμουνα.

Σκοπός το max post , και μόνο για 2 λόγους .

ο 1ος γιατί δεν έχω μνήμες της προκοπής , και απο τα 2.7 μόνο με τον 100 διαιρέτη τρέχουν .... Οπότε ποιό το ώφελος .

και 2ον για να δώ αν κερδίσω τπτ , να πάω προς handmade chiller κάποια στιγμή που θα αξίζει .. [ όταν πάρω μνήμες] .

Λοιπόν .

post-1135-1442174015,1739_thumb.jpg

post-1135-1442174015,2802_thumb.jpg

post-1135-1442174015,3806_thumb.jpg

Tην φωτό με το φαν την έβαλα για να δείτε , πως με τον 12αρη να φυσά ''Το block'' αποφυγα την υγροποίηση , αλλα και χωρίς αυτό πιστεύω δεν θα είχε πολύ.

Benchmarkz δεν βγαζει σ'αυτην την συχνοτητα?Αν βγαζει ριξε κανα Super Pi,MetaBench οτι να ναι τελος παντων να δουμε τι γινοντα οι 64αρηδες στα 3+

Μπα.... μάλλον πρέπει να έχει λιώσει ο πάγος τώρα...

Μπορείς να δείς τι κάνουν οι Α64. στα 3

εδω

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=44570&page=39&pp=25

Ψάξε λίγο αυτό το thread.

η εδώ για πιό εύκολα

http://www.vr-zone.com/ocdb/display.php

Ωραίος είσαι μικρέ αλλά στερείσαι 11χ multi και εδωμέσα....το μέγεθος μετράει.

Ωραίος είσαι μικρέ αλλά στερείσαι 11χ multi και εδωμέσα....το μέγεθος μετράει.

Μικρέ και αυθάδη νέε , , κάτι modes κανω στο msi και τελειώνω , που θα μου πάει δεν θα βρώ και μνήμες , θα βρώ .

Αν καποια μέρα λοιπόν δείς καμια 350αρια ΗΤΤ να έρχονται καταπάνω σου & τα συνοδεύει ένας 9Χ multiplier , τα δικά μου θα είναι :110: :110: :110:

Καλα, εχεις πεσει σε πααααρα πολυ καλο κομματι. Πολυ θα ηθελα να κανω και γω μια τετοια δοκιμη, αλλα ουτε wc εχω, ουτε καλο cpu....

Υ.Γ.: Αν θυμασαι, ριξε το step του.

0447rpdw. .

spresv όντως είμαι κ***φαρδος. Με water μέχρι στιγμής δεν έχω δεί άλλο 3.0+αρη να πηγαίνει έτσι , ενώ κάτι αδερφοstep 3.0+ με vapo , χτυπάνε 3150~ , benchable.

Και να φανταστείς ότι τον έχω πάνω σε msi k8n neo2 απείραχτο , [no vcore mod vdimm klp] και οι μνήμες είναι για τα πανυγήρια , .

Και βλέποντας κάτι 3.5+ να μουλαρώνουν στα 2.7ghz ενώ ο δικός μου τα έχει με default vcore , ενώ ώς τα 2.6 ~ δουλέυει rockstable , undervolt.

Δεν γράφω τπτ απο τα παραπάνω για να παινευτώ [ουτως η άλλως δεν είμαι hardcore overclocker γιαυτο και δεν βιάζομαι να πάρω μνήμες] απλώς όντως είμαι πολύ τυχερός [πιστευω], μιας και το ανέφερες.

Εγω παλι με τους επεξεργαστες μια ζωη γκαντεμης ειμαι. Αρχικα χαρηκα με το 0446 γιατι ειχα ακουστα οτι ειναι απο τα καλυτερα step που κυκλοφορουσαν, αλλα @@ρια. Εχει σκαλωσει στα 2500 ειτε με stock, ειτε με κορυφαια αεροψυξη, ειτε με πολυ καλη υδροψυξη. Ελεος πια.

[noob off topic]υπαρχει καμια περιπτωση να σταματαει εκει ειτε απο τη μητρικη ειτε απο το διαιρετη στις μνημες?[/noob off topic]

Εμενα ο 3.500+ τα 2.7 τα εχει με 1.5(default) Vcore παντως με stock ψυξη,λιγοτερο απο μισο μετρο απο καυτο καλοριφερ και μονο 2 ανεμηστηρες στο κουτι(37C idle+48 full load).Ψαξε να βρεις μνημες.Στους Α64 οι μνημες ειναι απο τα πιο σημαντικα μερη.Και εγω ψιλομουφα μνημες εχω.Στα 240 2Τ τερματιζουν.

Μπορείς επίσης να φλασάρεις την vga να πάρεις 8-9 pippelines παραπάνω να κτυπήσεις κανα bench.

Εγω παλι με τους επεξεργαστες μια ζωη γκαντεμης ειμαι. Αρχικα χαρηκα με το 0446 γιατι ειχα ακουστα οτι ειναι απο τα καλυτερα step που κυκλοφορουσαν, αλλα @@ρια. Εχει σκαλωσει στα 2500 ειτε με stock, ειτε με κορυφαια αεροψυξη, ειτε με πολυ καλη υδροψυξη. Ελεος πια.

[noob off topic]υπαρχει καμια περιπτωση να σταματαει εκει ειτε απο τη μητρικη ειτε απο το διαιρετη στις μνημες?[/noob off topic]

Nαι οι μνήμες παίζει ενδεχόμενο να μου την κάνουν την φουστιά. Η μητρική δεν πιστευω ,, με χαμηλό multi 340ριζει .

Μπορείς επίσης να φλασάρεις την vga να πάρεις 8-9 pippelines παραπάνω να κτυπήσεις κανα bench.

Nα φλασάρω ?? μπα ... δύσκολα πράγματα προτεινεις κύριε .

δεν μου δίνεις εσύ καμια 10ρια απο τα δικά σου ?

ξέρεις απο αυτά που σου περισέψανε απο το lastflasharisma της 5200 σου σε

fx6800ultra sli :101: :101:

Εεεχχμμ, εγω για το δικο μου μιλαγα...:)

Καλα ποσο παραπανω θες να φτασεις πια!! 140 fsb παραπανω απο το default εισαι!!!!

Λοιπον κοιταζοντας το αλλο thread σου που λες για βαση δεδομενων 939 ανελαβα να κανω καποιες πραξεις....

2450 (1.36V) ---> 2700 (1.44V) ---> n=1.69! :098:

2700 (1.44V) ---> 2800 (1.57V) ---> n=0.42 :mad:

2450 (1.44V) ---> 2800 (1.57V) ---> n=0.92 :)

Aυτα δινει ο O/c Analyzer.

Λοιπον ας τα μελετησουμε λιγο καλυτερα τα πραγματα.

1) Στην περιοχη 1.36V --> 1.44V ο επεξεργαστης εχει ρευματα μικροτερα του εργοστασιακου που ειναι τα 1.5V.

Επομενως εχει εκθετικη εξελιξη γιαυτο και n>1.

Τα ιδια ειχα δει και στο παρελθον με τους Bartons...

Ασχετα αν μονο ο ενας ηταν καλουτσικο κομματι κι ειχα αεροψυξη.

2) Μετα φαινεται οτι αποτομα αρχιζει και βρισκει την ανηφορα.... :074:

Ασχετα αν ειναι πολλα τα MHz εναντι με αυτα που επιαναν οι προκατοχοι του τα μπηχνει γρηγορα....

Γιαυτο και n=0.42.

Συνολικα απο τα 1.36 --> 1.57 εχει γραμμικη εξελιξη.

Δεν εχω 939 ουτε θα αποκτησω οποτε δε μπορω να δωσω περισσοτερα στοιχεια.

3) Εκ πρωτης οψεως ο ΑMD Desktop CPU Speed των O/c Tools θα αστοχει για 939.

Γιαυτο και δεν τον εχω στις επιλογες.

Βεβαια υπαρχει κι ο General CPU Speed Estimator ο οποιος κανει για καθε επεξεργαστη του παρελθοντος αλλα και του μελλοντος.

4) Υπεθεσα οτι βρηκες τα MSF επακριβως (δηλαδη δεν ευθυνονται οι μνημες+μητρικη) στα MHz που αναφερεις.

5) Υποθετουμε οτι δεν συντρεχουν προβληματα "μπανανας".

Εκει το n-->0.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.