Guest Revolution Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2005 Μπήκα στο site της MSI και βρήκα κάποια update για την Mobo μου, λέει όμως ότι δεν αναλαμβάνει ευθύνη σε περίπτωση ζημιας ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος και να απενεργοποιήσω το antivirus κτλ.κτλ. ισχύει κάτι τέτοιο είναι όντως επικίνδυνο το BIOS update? Link to comment Share on other sites More sharing options...
y3k Μάρτιος 10, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Όχι, αρκεί να μην πέσει το ρεύμα καθώς κάνει flash BIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodyHeaven Μάρτιος 11, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Καταρχήν αν δεν έχεις ξανακάνε συμβουλέψου το manual της μητρικής και ΦΡΟΝΤΙΣΕ να κατεβάσεις το σωστό bios για την μητρική σου! Επίσης για το αντιβιρους δεν νομίζω να συντρέχει κάποιο πρόβλημα μιας και το update θα γίνει μέσω dos με δισκέττα Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris-the-wild-tweaker Μάρτιος 11, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Δεν μπορω να χρησιμοποιησω το Asus Update και να το Flashαρω χωρις Dos-δισκετα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodyHeaven Μάρτιος 11, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Δεν μπορω να χρησιμοποιησω το Asus Update και να το Flashαρω χωρις Dos-δισκετα??Eνοεις το tool που κάνει αυτόματα download το update και μετά flashaρει μέσω windows? Αν ναι τι να σου πώ κάντο. Απλά εγώ το δοκίμασα με ένα αντίστοιχο tool στην παλιά μου gigabyte που μάλιστα συνόδευε το cd της ενλόγω μητρικής και τελικά έκανε download corrupted το bios με αποτέλεσμα να έχω τρεχάματα μετά. Προτιμώ το flashάρισμα μέσω δισκέτας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Revolution Μάρτιος 11, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Δηλαδη κατεβαζω το αρχειο και το τρεχω μεσω δισκετας ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Μάρτιος 11, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Χρησιμοποιησε το Asus update αφου κατεβασεις στον δισκο το καινουργιο (και σωστο) bios.Πες στο Asus Update να κανει το update απο αυτο το αρχειο που εσωσες.Εγω παντα ετσι το κανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris-the-wild-tweaker Μάρτιος 11, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Eγω θα κατεβασω μονος μου το Bios απο την Asus και θα τo flashαρω μεσω Asus Update αν κανω ποτε αναβαθμιση Bios.Προβλημα να σβησει ο Η/Υ μου στο φλασαρισμα δεν εχω,τα ups τι τα πληρωσαμε!!Τι προσφερει ενα Bios Update?Σταθεροτητα στο o/cing η τιποτα?Αν κανει κατι να κατεβασω δεν πειραζει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddoctor Μάρτιος 11, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Εγώ πάντως συγκεκριμένα με την MSI, είχα τρέξει το LiveUpdate που έχει η MSI, μου κατέβασε το τελευταίο bios, μου το φλάσαρε και όλα αυτά ενώ ήμουν online.Μετά έκανα απλώς μία επανεκκίνηση και όλα δούλευαν μια χαρά.Τώρα αυτό δεν το συμβουλεύω σε άλλους, γιατί είναι ρίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Revolution Μάρτιος 11, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Kι εγω αυτο λεω να κανω με το Live Update, γιατι ειναι ρισκο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddoctor Μάρτιος 11, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Kι εγω αυτο λεω να κανω με το Live Update, γιατι ειναι ρισκο? Στην περίπτωση που κοπεί το internet ή το ρεύμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Revolution Μάρτιος 11, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Για το ρευμα εχω UPS μαλλον θα το κανω. Βασικα το προβλημα που εχω ειναι με την καρτα γραφικων γιατι αν ανεβασω κι αλλο το FSB μου χαλαει η εικονα, δεν μπορω να βρω PCI lock στο BIOS (ενω η mobo υποστηριζει D.O.T!!) και ειπα μηπως με κανα καινουριο update φτιαχνεται, υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodyHeaven Μάρτιος 11, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Δεν ξέρω παιδιά με της gigabyte μια φορά το δοκίμασα και την έπαθα με corrupted bios και δεν το ξαναεπιχειρω... :021: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratis Μάρτιος 11, 2005 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Για το ρευμα εχω UPS μαλλον θα το κανω. Βκαι ups να έχεις η ίδια η διαδικασία του φλασαρισματος έχει στατιστικά ένα 2-3% πιθανότητα να μη γίνει σωστά αλλά συνήθως οι μητρικές βγάζουν καινούρια bios για ένα μοντέλο για 2 χρόνια όσο καιρό περίπου έχει εγγύηση η μητρική εφόσον βέβαια αυτό που φλασαρεις είναι official. ακόμα καλύτερα να βάζεις όλα στα default πριν κάνεις update το bios να μην είναι overclockαρισμένο το μηχάνημα, αυξάνει τις πιθανότητες κάτι να πάει στραβά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Μάρτιος 11, 2005 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Για σιγουρια το BIOS Update απο το DOS και ΧΩΡΙΣ να ειναι το PC overclocked....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Revolution Μάρτιος 11, 2005 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Για πειτε μου πως ακριβως γιατι πρωτη φορα θα κανω, κατεβασα το update τωρα τι κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Μάρτιος 11, 2005 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 γράψτο σε δισκέτα μαζί με το prog που έχει στο cd της mobo και φλάσαρε το από dos (startup disk) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Μάρτιος 11, 2005 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Για πειτε μου πως ακριβως γιατι πρωτη φορα θα κανω, κατεβασα το update τωρα τι κανω?Αφου τα εχεις γυρισει ολα default στο Bios, ανοιξε το Asus Update, επελεξε bios update και (οχι απο internet) δειξε του που εχεις σωσει το αρχειο και μετα θα τα κανει μονο του.Σε παει βημα βημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Μάρτιος 12, 2005 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2005 Αν και γω χρισημοποιώ windικά προγραματάκια (gigabyte) νομίζω καλύτερα θα είναι να το κάνεις μέσω dos...Με τα πάντα default και κλειστά τα Antivirus & Flash Protection του bios ξεκινάς τη διαδικασία...Το bios που κατέβασες πιθανόν θα έχει και ένα προγραμματάκι (π.χ. awardflash or amiflash ή κάτι τέτοιο), βάλετα σε μια δισκέτα.Κάνε επανεκίνηση και boot από τη δισκέτα εκκίνησης, μόλις φτάσεις στο command prompt (a:\>) άλλαξε τη δισκέτα και βάλε αυτή με το bios και το πρόγραμμα..Πληκτρολόγισε το όνομα του προγράμματος (π.χ. amiflash.exe) και συνέχεισε βάσει του προγράμματος...Πρόσεχε γιατί στην αρχή πολύ πιθανό να σου ζητήσει backup του υπάρχοντος (original) bios, μην δόσεις την ίδια ονομασία με το καινούριο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.