Jump to content

Το χρονικό της ατυχίας μου

sokratis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους, η ιστορία μου ξεκινά ως εξής.

Είχα τον A64 μου σε ένα άθλιο κουτί και είπα να τον βάλω σε ένα αξιοπρεπές και όμορφο (A64 είναι αυτός, AMD all the way).

Αγόρασα λοιπόν το 1000άρι της antec και ξεκινώ τη μετακόμιση απ'το παλιό (μόνο ο σκελετός υπήρχε στο παλιό, ούτε πλαστικά ούτε καπάκι).

Επείδη είχε γίνει άλλη μια αλλαγή της cpu στο παλιό κουτί, η ψύκτρα είχε πλέον arctic silver ceramique και μπόλικη μάλιστα.

Ξεκουμπώνω λοιπόν τη ψύκτρα και προσπαθώ να τη τραβήξω. Τη στρίβω λίγο δεξια, λίγο αριστερά, όσο πέρνει τουλάχιστον και συγχρόνως τη τραβάω. Ώσπου τη βγάζω από τη πλαστική βάση της μητρικής. Μόνο που μαζί με τη ψύκτρα βγήκε και ο επεξεργαστής! βγήκε από το socket ενώ ο μοχλός του ήταν κάτω ασφαλισμένος.

Αφού ρίχνω μια ματιά στο socket ψάχνοντας για pins που μπορεί να ξεκόλησαν από τη cpu με ανακούφιση διαπίστωσα ότι και τα 754 ήταν στη θέση τους.

Ξεκολώντας τη cpu από τη ψύκτρα, όπως η ceramique είχε "γλύψει" το pcb της cpu, πήγε λίγη και στα pins. Οπότε ξεκινώ το καθάρισμα μιας και αν δε κάνω λάθος η πάστα έχει αγωγιμότητα και στο ρεύμα. Το μικρότερο αντικείμενο που είχα εκείνη τη στιγμή για να το καθαρίσω ήταν μπατονέτες αυτιών. Τη βρέχω με οινόπνευμα και προσπαθώ να καθαρίσω τη πάστα, ώσπου στραβώνω κάπου 4-5 pins. Αρχιζω να παλεύω τότε με ένα τσιμπιδάκι να τα ισιώσω ώσπου τα κατάφερα. Δεν τελείωσε όμως εδώ η περιπέτειά μου.

Αφού τελείωσα με τη cpu, και όπως σηκώνομαι από τη καρέκλα μου πέφτει κάτω.... από 1 μέτρο ύψος σε πλακάκι. :103: Πιάνω το κεφάλι μου και σκέφτομαι "τι έχω κάνει στη ζωή μου για να αξίζω κάτι τετοιο...". Τουλάχιστον έπεσε με τη γωνία και κάθησε με τα pins προς τα επάνω και έτσι δε στράβωσαν και άλλα pins. Το μόνο που φαινόταν ήταν ένα χτύπημα σε μια γωνία από το pcb του cpu.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι τελικά ο επεξεργαστής δούλεψε.

Πλέον φοβάμαι να βγάλω τον επεξεργαστή γιατι σκέφτομαι ότι αν σύμβει κάτι παρόμοιο (που βγήκε μαζί με τη ψύκτρα), αυτή τη φορά σίγουρα θα μείνουν κάποια pins στο socket.

Αυτά για να ενημερώνονται οι παλιοί και να προσέχουν οι νεότεροι.

Αυτα εχουν συμβει στους περισσοτερους απο εμας.

Γι'αυτο λεμε παντα με προσοχη και ψυχραιμια οταν κανουμε τετοιες δουλειες.

Το θετικο ειναι οτι παιζει κανονικα η cpu σου!!!

Παιδια, να βαζετε ΕΛΑΧΙΣΤΗ παστα, ισα ισα να θολωσει η μεταλικη επιφανεια της cpu, δεν χρειαζεται παραπανω και δεν θα εχετε προβλημα στο βγαλσιμο της ψυκτρας η του block.

Και εγώ την πάτησα μια φορά.

Πάντως θα πρέπει να πω ότι το crush testing έδειξε ότι οι επεξεργαστές της AMD πλέον είναι θηρία αντοχής!!!!

Υ.Γ. Η Ceramique δεν είναι αγώγιμη.

To crush testing εδειξε οτι ο φιλος ειχε ΑΓΙΟ μεσα στην ατυχια του.

Εγω να δεις που σκεφτομαι τους AMD που ραγιζαν με το βαλε βγαλε της ψυκτρας.

Ρε με εσάς τους Intelάδες. Τώρα τελευταία δείχνετε μια ιδιαίτερη αγάπη για την ιστορία. Όλο στο παρελθόν αναφέρεστε ( περασμένα μεγαλεία...... ). Τότε που καίγονταν οι AMD. Τότε που σπάγανε οι AMD. Τότε που ήταν ασύμβατοι οι AMD! Γιατί άραγε? :D

Χωρίς πλάκα μέχρι στιγμής πάντως η έλλειψη γνώσης σε εμάς τους AMDάδες με τα heat spreaders ευτυχώς δεν κόστισε ούτε σε μένα ούτε στον Σωκράτη ούτε στον Jimmy και δεν ξέρω και εγώ σε ποιον άλλο. Η καλύτερη λύση είναι αυτή που είπε ο ΚΤΜ. Ελάχιστη πάστα πάνω στην cpu.

Αλήθεια τι είναι καλύτερο πριν βγάλουμε την ψήκτρα? Να είναι ζεσταμένη η ceramique ή κρύα?

Εγω να δεις που σκεφτομαι τους AMD που ραγιζαν με το βαλε βγαλε της ψυκτρας.

Κι εγώ σκέφτομαι πόσους φίλους μου Intelάδες που κλαίγανε όταν λύγιζαν και σπάγανε σαν τριχούλες τα Pins των P4 (423 + 478) οταν προσπαθούσαν να βάλουν τον επεξεργαστή στο socket ή τον έβγαζαν χωρίς μοιρογνωμόνιο και δεν ήταν απόλυτα κάθετη η δύναμη που ασκούσαν και πάλι σπάγανε τα pins ή και ένα σωρό άλλα (γιατί νομίζεις οτι η Intel έβαλε τα pins πάνω στο socket -oι άχρηστοι) που μπορούμε να κρατήσουμε έως αύριο το βράδυ να μαλώνουμε... :D :052:

Δεν μαλωνουμε φυσικα. ;)

Απλα για να μην νομιζουν οι χρηστες οτι οι amd ειναι οι super επεξεργαστες, οι πιο γρηγοροι, δεν σπανε, και οτι ειναι οτι καλυτερο μπορουν να αγορασουν, λεω και εγω τα δικα μου (οχι πολυ συχνα) ετσι για να εχουμε ποικιλια.

Απλα για να μην νομιζουν οι χρηστες οτι οι amd ειναι οι super επεξεργαστες, οι πιο γρηγοροι, δεν σπανε, και οτι ειναι οτι καλυτερο μπορουν να αγορασουν,

όχι οτι κάτι τέτοιο δεν ισχύει άλλωστε!!! :117:

:D:D:D:D:D:D:D

:006:

Φυσικα και ισχυει αλλα μονο στο μυαλο τον amd-κηδων. :)

Για να μην βγαινει ο CPU απο το socket δεν πρεπει να τραβαμε την ψυκτρα καθετα και φυσικα μια μικρη ποσοτητα θερμοαγωγιμης παστας οπως ειπε ο KTM...

Σε μένα πάντως δεν έτυχε να στραβώσει κάποιο pin. Αλλά είχα βάλει και τόση ceramique το τούβλο, που μου βγήκε η πίστη να την βγάλω από τον πάτο της ψήκτρας.

Πάντως θέλει προσοχή. Διότι αν σπάσει ποδαράκι το τελευταίο πράμα που θα σκεφτείς είναι ότι π.χ. τις προηγούμενες 10 δεν είχε σπάσει.

Ox!Καλα και σκεφτομαι να βγαλω την ψυκτρα γιατι ειναι πολυ καιρο επανω στη cpu και να την καθαρισω που ειναι μεσα στη σκονη!

Και λεω προτειμω να πιασει χολερα εκει μεσα παρα να παθω τιποτα τετοιο και να τρεχω να ισιωνω pins!

Και μαλλον εχω βαλει πολυ artic silver 5!

Οτι στραβωνει ισιωνει και οτι σπαει κολλαει, αρκει το τελευταιο να μην ειναι το ποδαρακι της cpu..:062: :D

Μωρέ, και το ποδαράκι της CPU να είναι, φτιάχνει. Ας είναι καλά ο "χειρούργος" Hipro!!!! :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.