Piratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2005 καθώς από socketA πέρασα πριν καμιά δεκαριά μέρες σε 939 έφαγα ένα ψιλοσοκ όταν είδα τις ρυθμίσεις για τις μνήμες που έχει ο memory controller. οι μνήμες που έχω είναι TCCD. εσείς τι ρυθμίσεις χρησιμοποιείτε κοντά στα 270. είναι καλύτερο να μπουν στο auto? προφανώς εκτός από τις βασικές είναι αδύνατον να κάνω όλες αυτές τις δοκιμές. ο επεξεργαστής τον δοκίμασα επιτέλους σήμερα μέχρι 2800 με 1,65 τάση, και διαιρέτη 150 στις μνήμες. μάλλον θα τον κάψω λίγο στα 2500-2600 αν και δεν έχω καταλήξει από ότι έχω δει μέχρι τώρα αν κάνει δουλειά το κάψιμο. ακόμα υπάρχει κανένα πρόγραμμα που να δείχνει αξιόποστα την ταχύτητα του HT? τελικά τι έχετε καταλήξει ότι είναι καλύτερο, 9Χ300 με διαιρέτη στις μνήμες ή 10Χ270(παράδειγμα). στην πρώτη περίπτωση είναι ψηλά το HTT και κατά συνέπεια και το HT 300X3=900. στην δεύτερη παίζεις πιο άνετα με τις μνήμες και έχεις καλύτερο bandwidth λόγω μεγαλύτερου πολλαπλασιαστή, τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται μερικοί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Μάρτιος 6, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2005 3.200 πήρες ? καλα παει με γεια :038: Στο auto με tccd δεν ξέρω αλλα με τις [οτι ναναι] apacer 512 3200 καλύτερα έχω καταλήξει είναι χειροκίνητα μετα απο τεστάκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratis Μάρτιος 6, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2005 ευχαριστώ atari . καλούτσικος φαίνεται να είναι. πήρα 3200 αντί 3000 γιατί δεν έβρισκα καλύτερο stepping, ουσιαστικά δεν έβρισκα εύκολα και πολλά πράγματα ετοιμοπαράδοτα.από ότι θυμάμαι εσύ είχε κάνει burnin στον επεξεργαστή σου για κάποιο καιρό. είχες δει διαφορά στην συμπεριφορά του μετά. ζητούσε δηλαδή λιγότερη τάση για μεγαλύτερες ταχύτητες;για τις ρυθμίσεις μνήμες πως τις έχεις βάλει, auto, load optimized defaults και όσο πάνε; τις τεστάρεις όλες μία προς μία; εκτός από τις γνωστές cas tras, cpc klp θέλει ατελείωτες ώρες για να τις ρυθμίσεις. γενικά ποια τακτική ακολουθείτε όσοι έχουν καιρό 939. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Μάρτιος 6, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2005 Στα 270 που ειμαι τωρα με τις μνημες ειμαι 2.5-3-3-10 ετσι και αλλιως τα TCCD με αυτα τα timings πανε γενικα και αρκετα αργοτερα με 3-4-4-10 με τασεις απο 2.6-2.85 δεν χρειαζονται και παραπανω.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 6, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2005 Αρχηγε τι μητρικη, τι μνημες (μαρκα)??Δωσε παραπαρνω στοιχεια για το συστημα σου. Εμενα το burnin δεν εδωσε τιποτα σοβαρο στον 939. Κανα 20 ευρω εδωσε στην ΔΕΗ απο τα overnight primezzzzz αλλα σε μενα δεν εδωσε κατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratis Μάρτιος 6, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2005 Στα 270 που ειμαι τωρα με τις μνημες ειμαι 2.5-3-3-10 ετσι και αλλιως τα TCCD με αυτα τα timings πανε γενικα και αρκετα αργοτερα με 3-4-4-10 με τασεις απο 2.6-2.85 δεν χρειαζονται και παραπανω..........Τhor αυτές τις βασικές ρυθμίσεις πάνω κάτω τις ξέρω και είναι γνωστές και βρίσκονται και με δοκιμές για κάθε σύστημα καθώς είναι λίγες σε αριθμό. για τις υπόλοιπες 10-15 νέες του memory controller που έχει ζητάω βοήθεια. μήπως απλώς δεν τις πειράζουμε? @SLN η μητρική είναι DFI NF4 ultra και οι μνήμες OCZ plat rev2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Μάρτιος 6, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2005 Δεν εχω DFI αλλα στην Αsus A8V τα εχω στο AUTO ολες αυτες τις εξτρα επιλογες δεν προβληματιστικα ποτε ιδιαιτερα....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 6, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2005 Αυτα σε μενα για 280@2.6V + 292@2.7V Δοκιμασε και Tras 6 TRC 14 TRFC 16 για πιο σφιχτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Μάρτιος 6, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2005 Απλά στην αρχή ποστάριζα 300*9@ default vcore , και πιό μετά έγινε benchable , αλλά όχι τπτ τρομερό , τώρα βασικά έχω μπερδευτεί και λίγο γιατί έχω αλλαξει κανα 10 σετακια μνήμες μεσα σε 1 μήνα & έχω χάσει τον μπούσουλα [ίσως να ήτανε και αυτό ο παράγοντας σταθερότητας στα 300*9@default vcore] . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratis Μάρτιος 6, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2005 @Thorlite άρα δεν είναι απαραίτητο να τις ρυθμίσουμε εμείς, μπορούμε να κάνουμε δηλαδή load optimized defaults και auto και τις αφήνουμε στην ησυχία τους. ουσιαστική διαφορά στις επιδόσεις όμως έχουν?@SLN ευχαριστώ πολύ θα τα δοκιμάσω αύριο. έχεις OCZ? @Atari ίσως να ήταν η διαφορά από τις μνήμες. από το ψάξιμο που έχω κάνει και γω ελάχιστοι ισχυρίζονται πως είδαν βελτίωση. τελικά σε τι μνήμες έχεις καταλήξει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 6, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2005 Δεν εχω OCZ, απλα σε ρωτησα για να δω τι TCCD ειχες. Μπορει να ηθελες 2.5-4-4 π.χ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Μάρτιος 6, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2005 tccd σε gskill le έχω καταλήξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratis Μάρτιος 7, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2005 τελικά δεν δοκίμασα τις μνήμες γιατί πιθανόν να έχει προκύψει πρόβλημα. υπάρχει περίπτωση να μη δουλεύει ο 3Χ πολλαπλασιαστής του hypertransport? μέχρι τα 250 ΗΤΤ τον είχα στο 4 μετά τα 250 τον έριξα στα 3 αλλά το central brain identifier ( δεν βρήκα άλλο πρόγραμμα να τον δείχνει ) δείχνει ότι ανεβαίνει πάλι σαν να είναι 4Χ πχ 270Χ4=1080 αντί για 270Χ3=810??? πως μπορούμε να τσεκάρουμε αξιόπιστα την ταχύτητα του ΗΤT?? στα 250 τον δείχνει κανονικά στα 1000.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratis Μάρτιος 8, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 τελικά υπάρχει τρόπος να τσεκάρουμε την ταχύτητα του HT ή την γειώνουμε κανονικά και αυτή... πως την ελέγχετε εσείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 8, 2005 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Δεν εχει π.χ. 3.5?Εχω ακουσει για περιπτωσεις να μην δουλευει σωστα το 3Χ αλλα σε μενα δουλευει μια χαρουλα... DFI me 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Μάρτιος 8, 2005 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Και μένα το 3 είναι οκ . το 4 μετα τα 250 κολλάει .... στα win . Το central brain μπορεί να λέει ότι ναναι . Εμένα ότι vcore και να δώσω πάνω απο 1.5 ας πούμε μου λέει 1.15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris-the-wild-tweaker Μάρτιος 8, 2005 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 To central Brain λεει και σε μενα οτι να ναι Vcore.Τον multi του HTT πως τον ρυθμιζω σε Asus A8V Deluxe?Δεν εχω δει τετοια επιλογη στο Bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratis Μάρτιος 8, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Δεν εχει π.χ. 3.5?Εχω ακουσει για περιπτωσεις να μην δουλευει σωστα το 3Χ αλλα σε μενα δουλευει μια χαρουλα... DFI me 2για το LDT/FSB έχει η δικιά σου 3,5???? εμένα βγάζει 5-4-3-2,5 και μετά δεν θυμάμαι. πως είσαι σίγουρος ότι δουλεύει μιά χαρά δηλαδή ότι όντως δουλεύει επί 3? εκτός αν εννοείς έμμεσα επειδή είναι σταθερό το σύστημα. πάντως τα περισσότερα overclocking tools sissoft- pcwizard (κρασάρει το σύστημα) - everest, βγάζουν αρκετά αλλοπρόσαλες ενδείξεις οπότε και το CBID Μπορεί απλώς να δείχνει λάθος. μάλλον πρέπει να περιμένουμε νέες εκδόσεις . ]Και μένα το 3 είναι οκ . το 4 μετα τα 250 κολλάει .... στα win .Το central brain μπορεί να λέει ότι ναναι . Εμένα ότι vcore και να δώσω πάνω απο 1.5 ας πούμε μου λέει 1.15καλά για το vcore Ούτε το Bios δεν είναι αξιόπιστο. με το 4 μετά τα 250 σου βγάζει προβλήματα αμέσως ή σε πολύ ψηλότερα ΗΤΤ? εμένα άντεξε πάντως μέχρι 280 οπότε μπορεί απλώς το CBID να βγάζει τα δικά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 8, 2005 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 για το LDT/FSB έχει η δικιά σου 3,5???? εμένα βγάζει 5-4-3-2,5 και μετά δεν θυμάμαι. πως είσαι σίγουρος ότι δουλεύει μιά χαρά δηλαδή ότι όντως δουλεύει επί 3? εκτός αν εννοείς έμμεσα επειδή είναι σταθερό το σύστημα. πάντως τα περισσότερα overclocking tools sissoft- pcwizard (κρασάρει το σύστημα) - everest, βγάζουν αρκετά αλλοπρόσαλες ενδείξεις οπότε και το CBID Μπορεί απλώς να δείχνει λάθος. μάλλον πρέπει να περιμένουμε νέες εκδόσεις . Δεν θυμαμαι για το 3.5 ρε.Δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε. Απλα ρωτησα μηπως εχει. Εγω 3 το εχω... Δεν καταλαβαινω τι με ρωτας.... Πως ξερω οτι δουλευει με 3Χ το συστημα μου? Ή πως ξερω οτι ειναι σταθερο με 3Χ????3Χ δουλευει επειδη τοσο του εχω βαλει απο το bios....Σταθερο ειναι επειδη εχει βγαλει κανα 24ωρο+ συνολικα με stress prime, 3dmark2001, s&m memtest. Επισης 15 μερες τωρα δεν εχει κρασαρει...φτανει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratis Μάρτιος 8, 2005 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 SLN εσύ δεν είπες ότι σε κάποιους δεν δουλεύει το 3; υποθέτω κάποια στιγμή και αυτοί το έβαλαν 3Χ στο bios αλλά όμως δεν είχαν σωστά αποτελέσματα. ρώτησα πως τσεκάρεις αν όντως δουλεύει , με κάποιο πρόγραμμα που σου δείχνει αν η τιμή του ΗΤ είναι η σωστή; ή έμμεσα εφόσον είναι σταθερό το σύστημα άρα είναι σε φυσιολογικά όρια το ΗΤ; από την απάντησή σου το δεύτερο τρόπο χρησιμοποίησες οπότε με κάλυψες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.