Jump to content

MSI 6600GT και DOOM3

strong

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλη χρονια σε ολους

Σημερα ηρθε η καινουρια μου VGA MSI 6600GT (να την χαιρομαι)

ομως το DOOM3 παιζει με κοληματα σε αναλυση 1024χ768 32βιτ

οταν επιλεγω hardware dedect for optimal setings βγαζει αναλυση 800χ600

σε αυτο το forum διαβασα οτι καποιοι παιζουν το doom3 σε μεγαλες αναλυσεις

χωρις προβλημα με την 6600 μηπως φταιει η μνημη μου που ειναι 512 μονο;

Παραθετω και ενα σκορ στο 3DMARK03 ειναι καλο;

post-1437-1416071522,8992_thumb.jpg

Καλοριζικη καταρχην...... Για πες λιγο για τα πρακτικα τι drivers φορας? Το 3D Mark ειναι μια χαρα......ειναι σε default συχνοτητες ετσι ? Το προβλημα με τα κολληματα γινεται σε ολα τα παιχνιδια ή μονο στο Doom ? H μνημη δεν ειναι προβλημα.....512 εχω και εγω και μεχρι στιγμης δεν εχω συναντησει τιποτα περιεργα κολληματα ......Το υπολοιπον setup σου ειναι αυτο που εχεις στο sig? .......

Οσο αναφορα το 3D Μark δες και το αντισοιχο δικο μου σε default συχνοτητες (MSI 6600Gt Agp)

Ριξε και μια ματια σε αυτο το θρετ 6600Gt Owners . Περιμενουμε εντυπωσεις και max clockaρισματα .....

post-45-1416071523,1291_thumb.jpg

Λοιπον drivers 71.20 συχνοτητες default συστημα της υπογραφης σε αλλα παιχνιδια δεν

δοκιμασα ακομα ο δισκος defrag me diskeeper home 8

τωρα για κλοκαρισμα δεν προλαβαινω σημερα ομως προσεχως θα γινουν δοκιμες και θα ποσταρω σχετικα

Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό...Πρέπει να περιμένω πότε η msi θα βάλει τους καινούργιους driver στο site ή δεν υπάρχει πρόβλημα να πάω μέσω της nVidia. Ξέρω ότι δεν θα έχω πρόβλημα συμβατότητας αλλά εάν χάνω τίποτα σε msi καλούδια όπως ο o/c που έχει η msi...

Αρχική απάντηση από strong [Χθες, στις 23:31]

Λοιπον drivers 71.20 συχνοτητες default συστημα της υπογραφης σε αλλα παιχνιδια δεν

δοκιμασα ακομα ο δισκος defrag me diskeeper home 8

τωρα για κλοκαρισμα δεν προλαβαινω σημερα ομως προσεχως θα γινουν δοκιμες και θα ποσταρω σχετικα

Δοκιμασε διαφορετικους οδηγους γιατι οι 71.20 ειναι πολυ καλοι για 3dmark (δινουν καλα σκορ) πρακτικα στα παιχνιδια ομως ειναι πιο αργοι απο αλλους.Μια απο τις καλυτερες εκδοσεις ειναι οι 66.93 με τους οποιους θα χασεις καμια 200αρια ποντους αλλα θα βελτιωσεις την κατασταση στα παιχνιδια.Οι 71.20 ειναι μια ψιλοαπατη της nvidia για τα μετροπρογραμματα κατι που συνεχιζεται και με νεοτερες εκδοσεις δες εδω και πραξε αναλογως.

Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 03:25]

Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό...Πρέπει να περιμένω πότε η msi θα βάλει τους καινούργιους driver στο site ή δεν υπάρχει πρόβλημα να πάω μέσω της nVidia. Ξέρω ότι δεν θα έχω πρόβλημα συμβατότητας αλλά εάν χάνω τίποτα σε msi καλούδια όπως ο o/c που έχει η msi...

Οι οδηγοι της nvidia δεν θα σου δειξουν πως να κανεις o/c εκτος και τους το..ζητησεις.

Θα ανοιξεις το notepad και θα γραψεις μεσα τα εξης:

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak]

"CoolBits"=dword:00000003

θα το σωσεις με οποιο ονομα θες αλλα με καταληξη .reg και μετα με ενα διπλο κλικ πανω στο αρχειο θα ενσωματωθει στο μητρωο οποτε και θα εχεις την κρυφη ιδιοτητα o/c των οδηγων.Οποτε κατεβαζε καλυτερα απο nvidia και μετα...you know the way :T:

Εαν εχεις ενεργοποιημενο απο το contol panel το refresh rate overrides για να σου κραταει το refresh rate και ταυτοχρονα εχεις ανοιχτο τον καθετο συχρονισμο, καλο θα ειναι να το απενεργοποιησης και να κατεβασεις το multires που ειναι κορυφη.Τουλαχιστον σε εμενα στην 6800 ηταν απο εκει και σχεδον σε ολα τα παιχνιδια εχανα frames.

http://www.entechtaiwan.com/files/multires.exe

Τελικα δοκιμασα και επαιξα το Medal of Honor Pacific Assault και το Half Life2 χωρις κανενα προβλημα , τωρα για οβερκλοκ ανεβασα μεσω του driver (coolbits) στα 585/1150 και το

σκορ στο μαρκ03 επεσε στα 6500 και με μερικα αρτικφακς (αν το λεω λαθος δεν γνωριζω)

οταν ομως επελεξα ανιχνευση βαλτιστων συχνοτητων επιασε 560/1,02 και το παρακατω σκορ στο μαρκ03

πιστευω οτι για μεγαλο οβερκλοκ πρεπει να αλλαχτει το συστημα ψυξης

παντως το doom3 παιζει με κοληματα θα δοκιμασω τους νεους drivers που βγηκαν και ειναι αποκληστικα και μονο για geforce 6 και βλεπουμε

post-1437-1416071530,7367_thumb.jpg

Λοιπον δοκιμασα τους 71.24 σκορ παρακατω το DOOM 3 παλι κολαει ρε γαμ....

post-1437-1416071532,2087_thumb.jpg

και σκορ απο τους 66.93 το DOOM παλι κολαει τι θα γινει ; γιατι να κολαει;

μηπως φταιει το τροφοδοτικο; ειναι 400αρι και εχω 2 σκληρους 2 drive ,καρτα tv

,δισκο USB

post-1437-1416071532,768_thumb.jpg

παντως το προβλημα με το μικροτερο σκορ και τα

artifacts ειναι διοτι την πιεσες λιγο την καρτα με default

ψυχτρα!

Οι μνημες σου σε τι συχνοτητες δουλευουν?λογο καρτας

το doom δεν πρεπει λογικα να σου κολλαει.

εδω εγω με την 5700 παει μια χαρα!

επισης δεν ειναι και θεμα drivers!(ειδα που ψαχτηκες λιγο!)

ολα τα αλλα παιχνιδια τα παιζει οκ?(παιχνιδια με απετησεις εννοω!)

αν τα παιζει οκ τοτε κατι τρεχει με το doom!

Το Medal of Honor Pacific Assault και το Half Life2 παιζουν χωρις κανενα προβλημα

η καρτα δουλευει με 560/1,02

μαλον θα δοκιμασω απεγκατασταση και ξανα εγκατασταση να δουμε μηπως και κατι γινει

αν εχεις την δυνατοτητα να απενεργοποιησεις

Fast writes

Side Band Addressing

απο το BIOS για καντο ... εκανε ακριβος τα ιδια σε ενα φιλο μια 6800GT σε MSI 939 και με το που τα απενεργοποιησα κανενα prob!

δεν εχεις να χασεις και τιποτα!

Παιδιά, σε μένα με τους 71.22 (που δίνει η MSI) βγάζει 7747 σε 3Dmark 2K3 (με συντηρητικό overclocking, 540/1000).

Σε DOOM3 (timedemo 1) πάει περίπου 52 στα high settings αλλά 1024x768 ανάλυση.

Με τους 66.93, στο DOOM3 παίρνω μόνο 48!! Δηλ. ένα 10% διαφορά υπέρ των 71.22!

Το ωραίο όμως είναι στο HL2, όπου σε μία σκηνή που το rate είναι κάπου 35 με τους 71.22, με τους 66.93 ανεβαίνει στο 37! (Δεν τρέχω κάποιο demo, απλώς το ακινητοποιώ σε κάποια βαριά σκηνή και ενεργοποιώ το frame rate).

Πάντως έχω την εντύπωση ότι τουλάχιστον στο HL2 η κάρτα πάει πιο αργά απ' ότι η παλιά μου 9800PRO (ίσως φταίει ο 2600+, αλλά δεν είχα και μετρήσεις για να είμαι ιο ακριβής)

Γενικώς νομίζω πως οι 6600 θέλουν ακόμα δουλειά στους drivers... Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τη διαφορά μεταξύ 71.22 και 71.24 (τους κατεβάζω τώρα), αλλά νομίζω πως το DOOM3 δεν είναι και το πιο αξιόπιστο benchmark για τις 6600 (τις ανεβάζει μαλλον περισσότερο απ' ότι αξίζουν)

Όσον αφορά τα κολλήματα του φίλου strong: στα βγάζει όταν παίζεις κανονικά το παιχνίδι ή στο timedemo? Γιατί την 1η φορά που τρέχεις το timedemo με 512 RAM είναι απολύτως φυσιολογικά - τη 2η φορά εξαλείφονται.

post-1293-1416071536,3604_thumb.jpg

To Doom παντως οταν το πρωτοπαιζεις κανει κολληματα σε καποια σημεια , σε μηχανημα σε 512 ram ,γιατι διαβαζει απο τον δισκο.Μετα απο λιγη ωρα ,παιζει πιο ομαλα γιατι διαβαζει απο την cache.

Ισως ειναι αυτο..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.