Jump to content

Πρώτο μου o/c..! Ερώτηση..

uNder_be@t

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιώ oc σε κάρτα γραφικών, την 9600χτ της Sapphire, κ είπα να σας ρωτήσω μερικά πραγματάκια.. Α κ μην ξεχάσω να σας πω ότι εσείς φταίτε που ασχολούμαι με τέτοια! Με κολλήσατε στο overclocking που λέγατε ότι είναι εθιστικό κ δεν το πίστευα.. Και κοίτα πως με καταντήσατε!!!!! ...:innocent: :innocent:

Στο θέμα τώρα.. Οι default ρυθμίσεις της κάρτας είναι 500/500. Με το overdrive πηγαίνει 526/500. Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι: RivaTuner 2.0, 3dMark03, 3dMark05 και AquaMark3. Είμαι ακόμα στο στάδιο να βρω τα όρια του πυρήνα. Μέχρι στιγμής έχω φτάσει στα 594 με 39,3 βαθμούς max. Η κάρτα φοράει σύστημα ψύξης της Arctic Cooling, το Ati Silencer 2.

1)Να το ανεβάσω κι άλλο? Νομίζω ότι είναι ήδη αρκετά ψηλά κ φοβάμαι ο φτωχός.. Γιατί δεν θέλω σε καμία πέρίπτωση να ψήσω την κάρτα αφού είμαι στο club των πότε-θα-σκάσει-χαρτζιλίκι-για-να-αναβαθμίσω-το-PC...

2)Αξίζει να παιδευτώ για αυτήν την κάρτα? Έχετε ακούσει μήπως περίπου πόσο είναι το μέγιστο που μπορεί να φτάσει? Χωρίς extreme cooling λύσεις ή υδρόψυξη...

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

αν κάνεις μικρά βήματα και παρακολουθείς την αντίδραση της κάρτας δεν θα καεί.

αν πας από τα 500->600 με τη μία, πάλι μάλλον δε θα καεί, αλλά το ρισκάρεις.

ανέβαζε κατά 5-10 mhz και κοίτα που φτάνει, όταν αρχίσουν κολλήματα σε παιχνίδια σταμάτα.

με τη μνήμη σταμάτα όταν δεις τα πρώτα artifact. (άσχετες γραμμές από το πουθενά, μπερδεμένα γραφικά στην οθόνη κλπ).

πάντως σαν mhz ο πηρύνας πολύ καλά μου ακούγεται.

Mη μασας.Ανεβαζε 5mhz καθε φορα κ τραβα 3-4 λουπες 3dmark03

Αμα ειναι καθαρo απο artifacts(αυτα τα σπιθουρακια κ τα σκισιματα) ανεβαινε ;)

OK. Το μέγιστο του πυρήνα βρέθηκε! Είναι στα 621 MHz, μέγιστη θερμοκρασία 38,9 βαθμοί. Μετά από όλα τα benches που γράφω παραπάνω έτρεξα μία το Half Life 2 κ με το που βγήκα έξω άρχισαν artifacts κ το VPU Recover επανέφερε τον πυρήνα στο νορμάλ.. Οπότε λέω να το αφήσω στα 594 να είμαι ήσυχος..

Πλάκα έχει τελικά το overclocking!!!!!:devil: :nuke: :devil: :banging:

Αύριο λέω να βρω κ πόσο πάει η μνήμη..

κανε το βημα-βημα αλλα παντοτε με προσοχη γιατι αυτες οι xt καρτες ειναι ηδη πουσαρισμενς απο τη μανα τους.Εχω μια 9600xt της Asus και παει καλα απο μονη της,αστην ετσι οπως ειναι φιλε μου και θα γλιτωσεις πολλα βασανα.........εκτος αν εχει καλη εγγυηση....!!!!

post-1991-1416071522,6478_thumb.jpg

Βασικά αυτή η κάρτα είναι απο USA οπότε τρέχα γύρευε η εγγύηση.. Αλλά μου την έδωσε που όλες οι 9600ΧΤ έχουν μνήμη στα 600MHz ενώ η δικιά μου στα 500! Οπότε θα την ανεβάσω που θα την ανεβάσω, ας κάνουμε σωστές δουλειές... Κ την κατέβασα στα 580 γιατί με φόβισες...;)

Αρχική απάντηση από MSIASUSEPOX

κανε το βημα-βημα αλλα παντοτε με προσοχη γιατι αυτες οι xt καρτες ειναι ηδη πουσαρισμενς απο τη μανα τους.Εχω μια 9600xt της Asus και παει καλα απο μονη της,αστην ετσι οπως ειναι φιλε μου και θα γλιτωσεις πολλα βασανα.........εκτος αν εχει καλη εγγυηση....!!!!

Καλά τα λες αλλά γιατί έκανες attach μια epox motherboard σε thread με overclocking vga;

δεν ειχα τι αλλο να βαλω!παντως η 9600xt παει καλα και δεν χρειαζεται να τη ζορισει πιστευω, οτι να δωσει θα το δωσει.Παντως καλο ειναι οσοι θελουν o/c σε radeon να αποφυγουν τη σειρα xt σε radeon και να παρουν τις απλες 9600 ή 9800.....κτλπ!

post-1991-1416071523,3487_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από MSIASUSEPOX

δεν ειχα τι αλλο να βαλω!

Φίλε μου δεν είναι υποχρεωτικό σε κάθε σου καταχώρηση να βάζεις και attachment :)

να βλεπουμε και τιποτα κομψο παρεα με την απαντηση φιλε μου να σπαει και η μονοτονια καπου καπου!!

Αρχική απάντηση από uNder_be@t

Βασικά αυτή η κάρτα είναι απο USA οπότε τρέχα γύρευε η εγγύηση.. Αλλά μου την έδωσε που όλες οι 9600ΧΤ έχουν μνήμη στα 600MHz ενώ η δικιά μου στα 500! Οπότε θα την ανεβάσω που θα την ανεβάσω, ας κάνουμε σωστές δουλειές... Κ την κατέβασα στα 580 γιατί με φόβισες...;)

Core clock 590 ειναι πολυ καλο o/c!Αστην εκει αν δεν σου βγαζει αρτιφακτς.Μηπως εχεις 256μνημη στην καρτα σου?Δεν εξηγειται αλλιως το 250ddr(500)...Σε o/c την μνημη που την εφτασες?

@Vadergr Ναι όντως 256 μνήμη έχει. Επηρεάζει αυτό την ταχύτητα της μνήμης?? Την μνήμη δεν την έχω o/c ακόμα.. Για τον πυρήνα μου πήρε γύρω στις 3-4 ώρες και δεν ξέρω που θα βρω άλλο τόσο χρόνο για τη μνήμη. Αλλά θα βρω που θα μου πάει!!!

Μία μικρή ερώτηση... Το μέταλλο που ακουμπά πάνω στις μνήμες για να τις ψύχει είναι το μισό από αυτές.. Δηλαδή κανονικά ήταν για τσιπάκια περίπου το μισό μέγεθος σε μήκος από αυτές που έχει πάνω η κάρτα μου. Λέτε να υπάρξει πρόβλημα με αυτό? Α κ μέχρι στιγμής στα 590/550 πηγαίνει καλά!

Βρε παιδιά,η μνήμη έχει φτάσει στα 675 MHz και δεν έχει κανένα πρόβλημα.. Έχω αρχίσει να φοβάμαι! Τι στο καλό... 175 MHz πάνω από το κανονικό??? Βοηθήστε με plz!! Να το πουσάρω κι άλλο??:unsure: Σε λίγο θα εκραγεί έτσι όπως πάει:nuke: :nuke:

OK το oc τελείωσε επιτυχώς και με πολύ καλά αποτελέσματα μπορώ να πω!! Το maximum που έφτασε ήταν 621/700. Τώρα το έχω σε 594/675 που πιστεύω είναι αρκετά καλά αλλά μπορεί να το κατεβάσω λίγο για να είμαι πιο ήσυχος. Αποτελέσματα:

AquaMark 3: 29630 --> 34814

3D Mark 03: 3418 --> 4272

3D Mark 05: 1501 --> 1827

Counter Strike Source: 55.32 --> 67.45

Τhanx!!!!!:T: :T:

αν με τη μνήμη εκεί ψηλά δεν έχεις artifact είσαι κορυφή.

από θερμοκρασίες τι λέει?

σκέψου ότι τα mhz στη μνήμη είναι /2 λόγω ddr, οπότε δεν είσαι 200mhz πάνω, αλλά μόνο 100:)

Στα 700 έκανε artifacts. Στα 594/675 που το είχα έπαιξα Pacific Assault με τα γραφικά στο full άνετα!!! Αλλά όταν βγήκα και ξαναέτρεξα όλα τα benches εμφάνισε κάτι μπλε διακεκομμενες κάθετες γραμμές που φαίνονταν στην επιφάνεια εργασίας, στα παράθυρα και γενικά παντού. Οπότε τώρα το πήγα 580/660. Δεν πιστεύω να έχω χάσει πολλά fps... Από θερμοκρασία ας είναι καλά η Arctic Cooling :worship: !! Τό max με max ρυθμίσεις ήταν: Core temp 41, Ambient temp 43.

Θέλω να κάνω δυο ερωτήσεις.

1.Τι είναι τα artifacts?

2.Με το overclock της κάρτας γραφικών ανεβαίνουν πολύ οι επιδώσεις στα παιχνίδια?Δηλαδή αξίζει να κάνω overclock την fx5600 μου?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.