Maynard1442169073 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2005 Θα ήθελα λίγη βοήθεια στο burn-in μιας απλής μνήμης μια και πρώτη φορά κάνω. Είναι απλό dimmακι kingston value 512 , pc3200 με timings 3-3-3-8. Καταρχήν άφησα default τη μνήμη σε timings, instructions 2T, με το κανονικό χαμηλότερο vdimm 2,5 (Ερώτηση 1: έπρεπε να είχα βάλει 1Τ; ) κατέβασα το πολλαπλασιαστή για να μή δημιουργεί ο επεξεργαστής πρόβλημα μια και θα είναι 1:1 και ξεκίνησα με το memtest να δώ μέχρι πού πάει error free. Κάπου στα 235 μετά απο δοκιμές στο memtest δημιουργούνταν πρόβλημα (κόλλημα), το κατέβασα λίγο στα 233 και εκεί το άφησα να τρέξει memtest 100 passes (1 ώρα και κάτι) στο τέστ 5 όπου και δέν εβγαλε κάποιο error ή να κολλήσει κλπ. (Ερώτηση 2: έπρεπε να το αφήσω παραπάνω; ) Κράτησα λοιπόν αυτή τη τιμή και άρχισα να τρέχω benches. 200 sandra, 1 ώρα 3dmark2001, 60 pcmark2002, συμπίεση-αποσυμπίεση μεγάλου αρχείου στο winrar, και 2 ωρες στο burnintest όπου έβγαλε και 2 errors. (?) Ερώτηση 3: Στο sandra (2004) όπως φαίνεται στη φωτογραφία κάτω δε θα έπρεπε να λέει 3.0-3-3-8 αντί για 3.0-3-3-3 που γράφει; Ερώτηση 4: Όταν θα πρέπει να βάλω τα χαμηλά timings τι πρέπει να βάλω; 2-2-2-5 ή 2.5-2-2-5 ή 2-2-2-6 ή 2.5-2-2-6 μια και κανονικά είναι 3-3-3-8 οπως είπα. Eπίσης να έχω 1Τ ή 2Τ; ------------------- Ερώτηση 5: Τώρα μετά για να προχωρήσω έχω διαβάσει 2 τρόπους και δε ξέρω τι είναι πιο σωστό-αποτελεσματικό. Ένας του Soki που μετά το σημείο που βρίσκομαι λέει στην ίδια τάση-χαμηλά timings βρίσκουμε το όριο -> κάψιμο. Ανεβάζουμε ενα σκαλί τάση-τα μεγάλα timings-όριο-κάψιμο, τα μικρά timings-όριο-κάψιμο και ούτω καθεξής. Ο δεύτερος τρόπος πάλι στο σημείο που βρίσκομαι λέει με τα ίδια μεγάλα timings-vdimm max(2,8)-νέο όριο-κάψιμο. Μείωση της ταχύτητας πίσω (σε μένα 233)-χαμηλά timings-κάψιμο. Μεγάλα timings-όριο-κάψιμο. Μικρά timings-όριο-κάψιμο. Τί προτείνετε; Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγνώμη αν κούρασα..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.