Jump to content

DS1621 pc thermometer

assasine

Recommended Posts

Πολύ ωραίο.Για εμένα μου είναι λίγο δύσκολο να το υλοποιήσω.Τα επιμέρους ηλεκτρονικά εξαρτήματα θα τα βρώ εύκολα σε μαγαζί με ηλεκτρονικά;Να τα ζητήσω όπως τα αναφέρει στην σελίδα;

Πολύ καλό φαίνεται , δυστυχώς μόνο ξενίζει όσους δεν κατέχουν απο ηλεκτρονικά [εγώ π.χ].

Επίσης καλή λύση είναι ένα θερμόμετρο με 2 αισθητήρες απο βενζινάδικο-κατάστημα με αξεσουάρ car. γύρω στα 10 ευρώ το οποιο βάζουμε μέσα στο κουτί και βλέπουμε system-cpu , μετράει απο -10c~[αναλόγως το μοντέλο] εώς ~80c [πάλι τα ίδια].

post-1135-1442173997,3271_thumb.jpg

Είχα σχεδιάσει κάτι αντίστοιχο με το chip MAX1668 της ΜΑΧΙΜ που συνδέεται απευθείας στο SMBus και ελέγχεις τις 8ερμοκρασίες μέσα από το MBM... κάποια στιγμή 8α ποστάρω λεπτομέρειες και φωτογραφιες από το πισί μου...

Πολύ ωραίο.Για εμένα μου είναι λίγο δύσκολο να το υλοποιήσω.Τα επιμέρους ηλεκτρονικά εξαρτήματα θα τα βρώ εύκολα σε μαγαζί με ηλεκτρονικά;Να τα ζητήσω όπως τα αναφέρει στην σελίδα;

Δεν είναι δύσκολο αρκεί να έχεις μια ιδέα από ηλεκτρονικά. Μπορείς να το φτιάξεις σε μια διάτρητη πλακέτα χωρίς όμως να κολλήσεις πάνω τον αισθητήρα. Προτείνω να τον συνδέσεις με καλωδιοταινία στην πλακετίτσα για να τον τοποθετήσεις εκεί ακριβώς που θέλεις. Τα εξαρτήματα υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα καταστήματα ηλεκτονικών. Το θέμα είναι οτι δεν το έχω φτιάξει και δεν ξέρω αν δουλεύει σωστά το συνοδευτικό προγραμματάκι.

']Πολύ καλό φαίνεται ' date=' δυστυχώς μόνο ξενίζει όσους δεν κατέχουν απο ηλεκτρονικά [εγώ π.χ'].

Επίσης καλή λύση είναι ένα θερμόμετρο με 2 αισθητήρες απο βενζινάδικο-κατάστημα με αξεσουάρ car. γύρω στα 10 ευρώ το οποιο βάζουμε μέσα στο κουτί και βλέπουμε system-cpu , μετράει απο -10c~[αναλόγως το μοντέλο] εώς ~80c [πάλι τα ίδια].

Είχε βγάλει και το Lidl κάτι πορόμοιο με 5 ευρά... πήρα 3 just in case :p

Η κατασκευή αυτή είναι για όποιον έχει το μικρόβιο και του αρέσει να ανακατεύεται. Αν κάνει μόνο 5€ ένα θερμόμετρο τότε δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος που δεν είναι χομπίστας.

Τι ακρίβεια δίνει το θερμόμετρο που αγόρασες Atari[Xp+];

Θα σε γελάσω καθώς απο την βιασύνη μου πέταξα μαζί με το κουτί και ότι χαρτί-παρελκόμενο είχε την πρώτη μέρα της αγοράς του , .

Το μόνο το οποίο θα μπορούσα να βασιστώ για να σου απαντήσω στο περίπου είναι μία μέτρηση που είχα κάνει με θερμόμετρο λέιζερ[κοίτα εδώ http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=5994&highlight=%EB%DD%E9%E6%E5%F1 ] , και το αποτέλεσμα ήταν +- 1 περίπου απ΄ότι θυμάμαι το λείζερ με το κανονικό που έδειξα στην φωτό ,. επίσης το λέιζερ ανανέωνε την μέτρηση πάνω απο 3-5 φορές το δεπτερόλεπτο .

Το μόνο λογικό είναι να μην περιμένουμε και θαύματα απο ένα θερμόμετρο των 10$. απλώς όπως προείπα κατεύφυγα εκεί λόγω της μη γνώσης μου- μη ασχολίας με ηλεκτρονικά ακόμη .

Ρε συ ατάρι είσαι σίγουρος ότι τα θερμόμετρα αυτοκινήτου έχουν όλα θερμίστορες με καλώδια?Το είχα σκεφτεί πολλές φορές αλλά πάντα κόλλαγα στο ότι δεν έβλεπα καλώδιο

Ρε συ ατάρι είσαι σίγουρος ότι τα θερμόμετρα αυτοκινήτου έχουν όλα θερμίστορες με καλώδια?Το είχα σκεφτεί πολλές φορές αλλά πάντα κόλλαγα στο ότι δεν έβλεπα καλώδιο

Το εσωτερικό αυτό που είνα ενσωματωμένο στην συσκευή και μετρά την εσωτερική του ''αυτοκινήτου '' είναι ο 1ος θερμίστορας .

Και το 2ο απογυμνώνεις με πολύ προσοχή την ακρή[σαν μπίλια] και τον βρίσκεις γιατί τον εχει τυλιγμενο για να προστατευεται αφου τον βάζεις έξω απο το αμάξι και βρέχεται και δεν ξέρω εγώ γιατί άλλο.... . Εγώ βέβαια μετά απο λίγο τον έκοψα τον εξωτερικό, και έβαλα δικό μου θερμίστορα που είχα καβάτζα απο volcano12 [για να μετρήσω heatspreader] βλέπε υπογραφή μου.

Στην φωτό βλέπεις αυτον του volcano12 που έβαλα εγώ για 2ο . Και αυτος που έχει το θερμόμετρο πάντως κάνει απλά δεν είναι τόσο ευέλικτος .

Τώρα αν έχουν όλα ,, :102: :102: :109: θα σε γελάσω εγώ 1 εχω αγοράσει και είχε , τι άλλο να έχουν δηλαδή ?

post-1135-1442173998,4987_thumb.jpg

τα εχω παρει τα chipakia σαν samples απο εξω εδω και καιρο και ακομη δεν εχω βρει χρονο να το φτιαξω...

@atari[Xp+] απλά γύμνωσες τα καλώδια και ένωσες τον sensor της volcano;

@unseen για πες λεπτομέρειες! Από που τα πήρες;

τα εχω παρει τα chipakia σαν samples απο εξω εδω και καιρο και ακομη δεν εχω βρει χρονο να το φτιαξω...

Έχεις βρει και τους σταθεροποιητές τάσης; Δεν έχω ψάξει ακόμη και δεν ξέρω τη διαθεσιμότητα. Ισως χρειαστεί να γίνει καμιά μόντα για να μπει κάποιο LM στη θέση του.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.