Jump to content

Θα αγοράζατε Mac σε τιμή PC;

DarthMoul

Θα αγοράζατε MAC στην τιμή ενός PC;  

83 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

δεν αργεί αναφορικά το είπα . ουτε το menu delay το εφαρμόζω με τον 939 πλέν απλά μπορείς να τα κάνεις για να ελαφρύνεις έναν μικρότερο cpu .

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Εγω παιδια παντως δεν θα εδινα τα χρηματα που ζηταει ο mac για να τον αγορασω. Θα εφτιαχνα ενα πολυ καλο pc και θα κραταγα το υπαρχον σαν δευτερο. Να ξεφυγεις απο τα λειτουργικα της M$ μπορεις και χωρις να αλλαξεις πλατφορμα hardware. Στηνεις απλα ενα λινουξακι στο υπαρχον pc. Ειναι καθαρα θεμα αναγκων.

Το αν είναι κρίμα ή όχι εξαρτάται από τις ανάγκες σου. Δεν είναι κρίμα να πληρώνεις έναν P4 3.4 EE για να έχεις την FPU ενός Alpha στο 1 GHz της περασμένης δεκαετίας; Δεν είναι κρίμα να πληρώνεις έναν Opteron αλλά ο κατασκευστής να μην σου δίνει έναν compiler; Δεν είναι κρίμα εν έτη 2005 να πρέπει να δουλέψεις με 8 registers όταν άλλοι έχουν 64 ή 128 ή 256 από το 1994; Δεν είναι κρίμα τα 1000+ ευρώ του pc που θα αγοράσεις σήμερα να μην είναι ούτε 400 μετά από 12 μήνες; Δεν είναι κρίμα το λειτουργικό σου να θέλει μην έχει ένα filesystem στης προκοπής και να απαιτεί defrag κάθε λίγο και λιγάκι; Το κρίματα στο pc βγαίνουν πολλά δεν νομίζεις; Και δεν είπα ούτε τα μισά

Σωστα ολα αυτα αλλα το θεμα ειναι ποιος τα χρειαζεται. Εσυ Darthmoul ειμαι σιγουρος οτι τα χρειζεσαι. Εγω προσωπικα οχι και ισως και πολλοι αλλοι εδω μεσα. Γιαυτο ο καθενας με τις αναγκες του. Ξερω ατομα που δινουν αρκετα για να κανουν σωστα το video editing επενδυοντας σε mac. Αν και εγω ηθελα να χρησιμοποιησω υπολογιστη επαγγελματικα και ο mac μπορουσε να καλυψει τις αναγκες μου δεν τιθεται θεμα πως θα τον αγοραζα. Αλλα μονο σε μια τετοια περιπτωση... :023:

']δεν αργεί αναφορικά το είπα . ουτε το menu delay το εφαρμόζω με τον 939 πλέν απλά μπορείς να τα κάνεις για να ελαφρύνεις έναν μικρότερο cpu .

Αυτές τις επιλογές σου τις δίνουν τα windows γιατί είναι από την μάνα τους βαριά. Επιπλέον πρέπει να τρέχουν και σε μηχανήματα πολύ παλαιάς κατασκευής. Γι αυτό και το default instruction scheduling του κώδικα τους είναι για τον Pentium Pro, με αποτέλεσμα τα καινούργια chips να αδικούνται πολύ. Στο OS X τέτοιες παράμετροι δεν υπάρχουν. Γι αυτό σου είπα και πριν πως μόνο με linux θα ξεπεράσεις με x86 έναν MAC με OS X και λιγότερα χρήματα. Με το linux παρακάμπτεις όλες αυτές τις αδυναμίες των windows. Βέβαια αν τρέξει και ο MAC linux αλλάζει το ζήτημα. Ο Νο 1 υποστηρικτής του linux εδώ και χρόνια είναι η IBM. Και ο κατασκευαστής του G5 επίσης. Τα κομμάτια του linux kernel για τους PPC τα συνεισφέρει η ίδια για ευννόητους λόγους. Καθώς και το SMP και το NUMA και το xfs και πολλά άλλα.

Οσοι Ασχολουμαστε με τα pc γενικα, περα απο καποιους που τα χρειαζονται επαγγελματικα, οι υπολοιποι ειμαστε χομπιστες.

Αυτο σημαινει οτι δεν θα αντικαταστησουμε το pc μας με εναν mac γιατι:

Εχουμε μικροβιο, θελουμε να ασχολουμαστε με κατι και να μαθαινουμε συγχρονως.

Θελουμε να ποσταρουμε το προβλημα μας.

Θελουμε να βοηθαμε τους αλλους.

Θελουμε να το σκαλιζουμε και ας το χαλασουμε μερικες φορες.

Το βαριομαστε γρηγορα γιαυτο και αλλαζουμε κοματια κατα καιρους και ας μας κοστιζουν αθροιστικα μια περιουσια.

Θελουμε να ειμαστε καταναλωτες.

Θελουμε την διαφορετικοτητα ωστε να εχουμε θεματα συζητησης και καλως εννοουμενης κοντρας.

ο Mac, απο οτι διαβαζω γιατι δεν εχω ιδιαν πειρα ειναι κατι fix. (αν οχι απολυτα κατα μεγαλο ποσοστο)

Οσον αφορα τυπους σαν εμας, ποτε δεν θα αντικαταστησει το pc μας και ας ειναι και το πιο σταθερο pc του κοσμου με εγγυηση 1000 χρονων.

Δεν ειναι θεμα χρηματων.

Αν μου παρουν το pc μου και μου δωσουν ενα Mac τσαμπα....θα μελαγχολησω.

Δεν ξερω αν με καταλαβαινετε..

Θα μπορουσαμε ισως καποιοι, να εχουμε ΚΑΙ εναν Mac.

Αλλα δεν θα μπορεσουμε (για τους παραπανω λογους) να αποχωριστουμε το pc μας(δεν θελουμε να το κανουμε κιολας), ειδικα με την εξελιξη που εχει το linux και που μας δινει την εναλακτικη που χρειαζομαστε για να μην νιωθουμε εγκλωβισμενοι (οσον αφορα to software και τις επιπτωσεις στο hardware)

Η ταπεινη μου γνωμη στο θεμα.

Ενας τιτλος που μου ερχεται στο μυαλο "η ανιαρη ζωη μου με εναν MAC"

Ωστοσο μεχρι τωρα σε συνολο 64 ψηφων το ΟΧΙ εχει προβαδισμα μονο 2 ψηφων. Ειμαστε λοιπον 50-50 περιπου.

@KTM: Ο τίτλος που έρχεται στο δικό μου μυαλό είναι "Ο χαμένος μου χρόνος με ένα pc" :p Εξαρτάται από το μέσο που προσεγγίζεις την ουσία των πραγμάτων. Αν χρησιμοποιείς ως μέσο το κατσαβίδι, τότε όντως με εναν MAC σκυλοβαριέσαι. Αν χρησιμοποιείς τον compiler θα τον χαρεί η ψυχή σου.

@ARJ: Ας μην βιαζόμαστε. Το poll θα έχει έναν μήνα διάρκεια. Εκεί θα δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

@KTM: Ο τίτλος που έρχεται στο δικό μου μυαλό είναι "Ο χαμένος μου χρόνος με ένα pc" :p Εξαρτάται από το μέσο που προσεγγίζεις την ουσία των πραγμάτων. Αν χρησιμοποιείς ως μέσο το κατσαβίδι, τότε όντως με εναν MAC σκυλοβαριέσαι. Αν χρησιμοποιείς τον compiler θα τον χαρεί η ψυχή σου.

Δεν διαφωνω.

Και μια πολύ μικρή διευκρίνηση απο τον θείο παράνομο. Έχοντας διαβάσει προσεκτικά τα ποστ απο την αρχή, θα περίμενα φίλε darth με τον ίδιο ζήλο που απαντάς στους έχοντες δηλώσει "ΟΧΙ" στα τεκμίριά τους, να υπήρχε και μια προσπάθεια σε αυτούς που έχουν απαντήσει "ΝΑΙ" με κριτήρια....το design!!! και μόνο και λοιπές απαντήσεις τέτοιου τύπου. Διότι είμαι σίγουρος οτι σε πολλούς απο αυτούς που απαντάνε "ΝΑΙ" ατεκμηρίωτα εάν τους έβαζες ένα 1500άρι στο χέρι την επομένη θα οργώνανε steppings και μνήμες για pc. Και εγώ μπορώ να απαντήσω "ΝΑΙ...θα αγόραζα Ferrari" σε ένα poll αλλά σίγουρα εάν είχα τα χρήματα θα έκανα άλλα πράγματα στη ζωή μου αντί να αγοράσω ένα κουβά.

Εγω παντως θα επερνα τον ... κουβα ! Παντα μου αρεσαν τα κουβαδακια! Μαζευουν και κοριτσακια βλεπεις....

Χα,χα!

Τεσπα , αυτο για το σχεδιασμο που λες εχεις δικιο και αδικο μαζι

Δικιο γιατι εισαι pc-ας και νομιζεις οτι κατω απο ενα κουτι pc πχ 500 ευρω πολυ ωραιο και ομορφο μπορει να κρυβεται ενας p2 MMΧ πχ και οχι κατι αναλογως καλο.

Στα mac δεν ειναι ετσι!

Κατω απο ενα υπεροχο ντισαϊνατο κουτι κρυβεται ενας PPC και οχι ενας ξεπερασμενος εδω και χρονια x86. Η ανωτεροτητα του PPC ειναι γνωστη και ρωτηστε οποιον θελετε που να ξερει ομως. Οχι τον μπακαλη της γειτονιας.

Με λιγα λογια στα mac επιδοσεις και design συμβαδιζουν ενω στα pc κατα κανονα οχι

Τεσπα , αυτο για το σχεδιασμο που λες εχεις δικιο και αδικο μαζι

Δικιο γιατι εισαι pc-ας και νομιζεις οτι κατω απο ενα κουτι pc πχ 500 ευρω πολυ ωραιο και ομορφο μπορει να κρυβεται ενας p2 MMΧ πχ και οχι κατι αναλογως καλο.

Εδω δεν εχεις δικιο εσυ.

Εκτος του οτι το παραδειγμα σου ειναι ακραιο, να εισαι σιγουρος οτι για αυτον που εχει p2 mmx το mac του ειναι απλα αδιαφορο.

Εξαλλου το poll αναφερεται για την αντικατασταση του pc κοστους 1200e περιπου.

Σιγουρα οι ψηφοι που αφορουν το design του mac και μονο, ειναι ακυροι.

Με τοσα λεφτα ο καθενας μπορει να φτιαξει ενα εργο τεχνης και να μην εχει κατι ετοιματζιδικο και ιδιο με ξερω εγω ποσους αλλους.

Επισης το pc ειναι κατι προσωπικο και εχει την "πινελια" του ιδιοκτητη του.

Το πρόβλημα φίλε outlaw είναι ότι ελάχιστοι προσπάθησαν να μπουν στο πνέυμα του poll. Ξαναδιάβασε τον τίτλο σε παρακαλώ. Δεν μίλησα για 1500άρι. Αφού κάνεις αναγωγή σε αυτοκίνητα να στο θέσω το ερώτημα αλλιώς και νομίζω ότι θα το καταλάβεις. "Θα αγόραζες φεράρι με τα ίδια λεφτά που αγόρασες το φιέστα σου; Ναι ή όχι". Μόνο που o MAC δεν είναι η φεράρι των υπολογιστών και ο παραλληλισμός είναι μάλλον ατυχής. Είναι 30% ακριβώτερος από ένα pc της ίδιας κλάσσης και κατά την γνώμη μου, αυτό είναι το μόνο του μειωνέκτημα.

Το ξαναλέω για τρίτη φορά και ελπίζω να γίνει κατανοητό. Ο στόχος μου είναι να μετρήσω την φυγόκεντρο. Αν τελικά βρεις εναλλακτική με τα ίδια χρήματα που αγόρασες το x86 + windows pc σου, θα μεινεις εκεί; Είσαι ευχαρηστημένος; Ή θα γυρίσεις την πλάτη. Πολλοί δεν είναι, αλλά επειδή δεν έχουν τα χρήματα για έναν MAC, ψάχνονται με linux ας πούμε. Αλλά από την άλλη το linux δεν είναι desktop ready και θέλει γνώση για να το έχεις ως αποκλειστηκό desktop λειτουργικό όπως εγώ. Ο MAC λοιπόν είναι ιδανικό παράδειγμα μηχανής που έχει πολύ λιγότερα προβλήματα από αυτά που έχει ένα pc που τρέχει windows, αλλά και ένα πολύ φιλικό unix λειτουργικό, απλούστερο και ευκολότερο από τα windows.

Τελικά και για το design να πάει κανείς στον MAC, εμένα δεν με αφορά. Ανήκει στην φυγόκεντρο. Αν είναι ευχαρηστημένος με τα defrags, τις μπλε οθόνες, τα 13 patches την εβδομάδα ή του αρέσει να σκαλίζει το εσωτερικό του υπολογιστή του, ας μείνει στο pc. Αλλά ο γενικός αφορισμός, "μένω στο pc επειδή με τα ίδια λεφτά θα έχω καλύτερο μηχάνημα" δεν στέκει και απαντάω με τα ανάλογα επιχειρήματα από πλευράς μου.

χαχα κατα φωνη που λενε, επεσε στα χερια μου ενα φορητο mac εκεινο που μοιαζει σα καπακι τουαλετας. in fact μου το χαρισανε, λεει τιποτα , να το κρατησω? βασικα δεν εχω ιδεα πως και τι κανει, γμτ ωραιο φαινετε :D

Απο οτι βλεπω εχω χασει επεισοδια.

Φιλε μου , το thread ανοικτηκε , 
αν αγοράζαμε MAC με σημερινά δεδομένα ,.
τώρα ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ,
ΚΑΙ ΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ
αυτό είναι άλλο θέμα , .
θα πήγαινα και θα σήκωνα έναν υπερυπολογιστη της
ΙΒΜ να τρέχω πι όλη μέρα.

Επίσης δεν μου λέει κάτι το να κοιτάω τι γίνεται στην αγγλία ή στην αμερική , γιατί απλά δεν ζω εκεί.
Αν τo κοιτάξουμε όμως , τότε οι όροι δεν αλλάζουν μόνο για τα mac αλλά και για τα pc...

Καταρχην νια διευκρινησω οτι ουτε εκατομμυριουχος ειμαι ουτε στην αγγλια εχω παει.

Απλα γνωριζω το τι προσφερεται εκει για MAC.

OI ΟΡΟΙ ΔΕΝ ΑΛΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ PC

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ Ο DARTHMOUL ΤΟ POLL ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ ΑΝ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ MAC ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ . ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΕΝΟΣ PC

Δηλαδη Με 1300 Ευρο Σημερα περνεις ενα αξιοπρεπες PC αν αυτην την τιμη ειχε και ο G5 Θα τον επαιρνατε? Αυτη ειναι πιστευω η ερωτηση και αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με.

ΣΥΓΡΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ

Θα μιλησω μονο για MAC X KAI WIN μιασ και αυτα γνωριζω.

Διαβαζω που λενε πολοι τι προβληματα εχουν τα WIN και οτι και καμια μπλε οθονη δεν πειραζει και καμια επανεκιννηση και κανα ντιφραγκ( ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ?).?? ΚΑΙ Τι δεν εχουν επρεπε να ειναι η ερωτηση.

WINDOWS Δουλευω απο καιρο και σιγουρα αναγνωριζω οτι εχουν γινει αρκετα καλυτερα απο τα πρωτα .

Επισης δουλευω mAC απο πολυ παλιοτερα. Ε λοιπον ελαχιστες ηταν οι φορες που ειδα προβληματα .Και αυτα δεν ειχαν καμια σχεση με τα σοβαρα προβληματα των WIΝ.

Καταρχην τα Win ειναι ενα λειτουργικο που το οποιο χρησιμοποιει ακομα αυτο το λειτουργικο το ασπρομαυρο το MS-DOS και αρχεια οπως η REGISTRY.

ΤΟ MAC απο τοτε που προτοφτιαχτηκε δεν ειχε backgroynd λειτουργικο. Ηταν Αυτονομο.

Οποτε απο αυτα και μονο διακρινουμε καποιεσ πρωτες σοβαρεσ διαφορες στα 2 λειτουργικα υπερ του MAC

[B]Μπορείς να μου πείς παράδειγμα τι πρόβλημα σταθερότητας ακριβώς αντιμετωπίζεις με τα win ? έτσι για να κάνουμε έναν διάλογο , γιατί με το είναι καλύτερο το mac os και τα win , κολλάνε - είναι χάλια , δεν τα μπορώ και τέτοια δεν γίνεται δουλειά[/B] .

Εγω απλα ρωταω σε διαφορα προγραμματα και παιχνιδια ποσες φορες σου εχει εμφανιστει το μυν οτι δεν ανταποκρινεται? Και γενικοτερα σε διαφορεσ λειτουργιες.Ποσεσ φορεσ την εβδομαδα πατας alt-ctrl -delete.?

Προσοχη ΜΗν κανεις συγριση μονο με τον δικο σου μηχανημα και πεις α επειδη εμενα ειναι ενταξει τοτε δεν υπαρχει προβλημα.Να παρεις τον μεσο ορο των χρηστων win.

Για το software προσπάθω να πώ πως είναι πιο εύκολα προσβάσιμο , και με τους νόμιμους και με τους παράνομους τρόπους. <-------οποιος κατάλαβε κατάλαβε]

ΓΙΑ MAC ΒΡΙΣΚΩ.

Οσον αφορα επειδωσεις Αν συγρινεις τον G5 απο πλευρας υπολογιστικης ισχυοσ με τουσ κοινουσ θνητους Αθλον και Πεντιυμ τοτε εχεις δυο νικητεσ TON DUAL G5.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡΧΡΟΝΙΣΜΟΥ.

Κλεινωντασ.

MAC

1)ΣΤΟΝ MAC EXEIΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΕΠΕΞΕΡΑΣΤΩΝ.

2)ΣΤΟΝ ΜΑC ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ HARDWARE.

3)+ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΜΑC Δεν εχει τα (-) ΤΩΝ WIN

PC

1) CPU ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ.

2)WINDOWS Λειτουργικο Βαρυ Και ασταθες (σε σχεση με MAC X)για το συστημα χωρις λογο.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ.

ΟΠΟΤΕ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ MAC X -WIN ALLA MAC X VS LINUX.

Διοτι τα windows ειναι για πεταμα σαν λειτουργικο, Χωρισ να σημαινει οτι αυτα που κανεις μεσα απο αυτα ειναι για πεταμα.

3)Ο χαμένος μου χρόνος με ένα pc σε ολο του το Μεγαλειο.

Τελειωνοντασ να πω αυτο: ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ MAC AΣ ΠΟΥΜΕ ΤΩΝ 1700 ΕΥΡΩ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣη στο HARDWARE ΕΙΝΑΙ 4- 5 Χρονια . Στο PC ZHTHMA NA EINAI 2,5 χρονια.

OΠΟΤΕ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ PC ΤΩΡΑ ΜΕ 900 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙ ΜΕ 900 ΕΥΡΩ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΤΧ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑλΕΙΓΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 1800 - 1500 Βαζω λιγοτερα. ΟΠτε μακροπροθεσμα ENA MAC ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΗΣΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΕΝΟΣ PC se ενα 6μηνο KAI ENOS ΜΑC.

:066: MAC IS HERE :066:

Τελειωνοντασ να πω αυτο: ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ MAC AΣ ΠΟΥΜΕ ΤΩΝ 1700 ΕΥΡΩ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣη στο HARDWARE ΕΙΝΑΙ 4- 5 Χρονια . Στο PC ZHTHMA NA EINAI 2,5 χρονια.

OΠΟΤΕ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ PC ΤΩΡΑ ΜΕ 900 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙ ΜΕ 900 ΕΥΡΩ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΤΧ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑλΕΙΓΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 1800 - 1500 Βαζω λιγοτερα. ΟΠτε μακροπροθεσμα ENA MAC ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΗΣΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΕΝΟΣ PC se ενα 6μηνο KAI ENOS ΜΑC.

επειδή δεν ξέρω από μακ, με ποιο μαγικό τρόπο γίνεται να μην έχει την ίδια επιπτώση η ραγδαία εξέλιξη στο hardware σε mac όπως στα PC. ας δεχτώ ότι η υπολογιστική ισχύς είναι πολύ καλύτερη, και δεν χρειάζεται η αλλαγή τόσο συχνά σε CPU. οι σκληροί δίσκοι δεν εξελίσονται ταυτόχρονα με ότι κυκλοφορεί σε PC; θα μείνεις 5 χρόνια με τον σημερινό 80άρι? οι μνήμες δεν θα αλλάξουν και σε mac κάποια στιγμή από DDR σε DDR2 ή κάτι άλλο σε super RaM? οι κάρτες γραφικών ουσιαστικά είναι κοινές και η εξέλιξη τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία κάρτες διετίας φαίνονται αστείες πόσο μάλλον για 5 χρόνια, βέβαια αν είναι απλώς να κάνεις την δουλεία σου την δουλειά της την κάνει και μία matrox g200 pci 8mb 10€ που την έβαλα σε nf4 μέχρι να πάρω PCIe ακόμα και DVD παίζει. και άλλα πολλά παραδείγματα... αλήθεια κυρίως από ενδιαφέρον ρωτάω, τι δυνατότητες αναβάθμισης έχει ένα mac από τον χρήστη. συνήθως στα PC κάποιος που ασχολείται πολύ αλλάζει ένα δυό πράγματα κάθε φορά με μέσο κόστος περίπου 100-300€. αν βέβαια το αφήσει 5 χρόνια πρέπει να αλλάξει τα πάντα, προσωπικά τώρα άλλαξα μόνο cpu+mobo. υπάρχει η δυνατότητα της σταδιακής αναβάθμισης σε mac?

Όπως πολύ δημοκρατικά και τίμια στα πλαίσια του fairplay και του "ευ αγωνίζεσθαι", ειπώθηκε

"Οσον αφορα επειδωσεις Αν συγρινεις τον G5 απο πλευρας υπολογιστικης ισχυοσ με τουσ κοινουσ θνητους Αθλον και Πεντιυμ τοτε εχεις δυο νικητεσ TON DUAL G5."

@Piratis. Έχω την εντύπωση ότι την ανάγκη για όλες αυτές τις αναβαθμίσεις που απαριθμείς, τις δημιουργεί το software. Είτε επιτιδευμένα (σπάνιο αλλά συμβαίνει), είτε λόγω ποιότητας. Η ποιότητα του software που τρέχουν τα windows είναι από τις χειρότερες που μπορεί να βρει κάνεις. Και σε επιδόσεις και σε ακεραιότητα. Εγώ με linux κράτησα έναν P3 για 5 χρόνια προσθέτοντας μόνο έναν δίσκο. Αυτό ακριβώς θα κάνεις και σε έναν MAC. Αυτό θα έκανες και εσύ, αν τα windows ήταν πιο αξιόπιστο και καλογραμμένο λειτουργικό.

@outlaw. Δεν είμαι αρμόδιος να ερμηνεύσω τα γραφόμενα του Painkiller, αλλά τον Dual G5 θα τον συγκρίνεις με ένα άλλο SMP σύστημα. Με έναν dual Opteron ή έναν Dual Xeon.

Νομίζω ότι πολλές από τις ενστάσεις που υπάρχουν, δεν θα υπήρχαν αν αυτοί που τις έχουν είχαν δουλέψει εκτεταμένα και σε κάποιο άλλο σύστημα εκτός από x86 με windows. Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι ψήφισαν ναι έχουν δουλέψει και σε κάτι άλλο. Αλλά όσοι έχουν δουλέψει και κάτι άλλο, πήγαν στο ναι χωρίς δεύτερη κουβέντα μέχρι τώρα.

Απο οτι βλεπω εχω χασει επεισοδια.

Φιλε μου , το thread ανοικτηκε , 
αν αγοράζαμε MAC με σημερινά δεδομένα ,.
τώρα ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ,
ΚΑΙ ΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ
αυτό είναι άλλο θέμα , .
θα πήγαινα και θα σήκωνα έναν υπερυπολογιστη της
ΙΒΜ να τρέχω πι όλη μέρα.

Επίσης δεν μου λέει κάτι το να κοιτάω τι γίνεται στην αγγλία ή στην αμερική , γιατί απλά δεν ζω εκεί.
Αν τo κοιτάξουμε όμως , τότε οι όροι δεν αλλάζουν μόνο για τα mac αλλά και για τα pc...

Καταρχην νια διευκρινησω οτι ουτε εκατομμυριουχος ειμαι ουτε στην αγγλια εχω παει.

Απλα γνωριζω το τι προσφερεται εκει για MAC.

OI ΟΡΟΙ ΔΕΝ ΑΛΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ PC

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ Ο DARTHMOUL ΤΟ POLL ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ ΑΝ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ MAC ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ . ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΕΝΟΣ PC

Δηλαδη Με 1300 Ευρο Σημερα περνεις ενα αξιοπρεπες PC αν αυτην την τιμη ειχε και ο G5 Θα τον επαιρνατε? Αυτη ειναι πιστευω η ερωτηση και αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με.

ΣΥΓΡΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ

Θα μιλησω μονο για MAC X KAI WIN μιασ και αυτα γνωριζω.

Διαβαζω που λενε πολοι τι προβληματα εχουν τα WIN και οτι και καμια μπλε οθονη δεν πειραζει και καμια επανεκιννηση και κανα ντιφραγκ( ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ?).?? ΚΑΙ Τι δεν εχουν επρεπε να ειναι η ερωτηση.

WINDOWS Δουλευω απο καιρο και σιγουρα αναγνωριζω οτι εχουν γινει αρκετα καλυτερα απο τα πρωτα .

Επισης δουλευω mAC απο πολυ παλιοτερα. Ε λοιπον ελαχιστες ηταν οι φορες που ειδα προβληματα .Και αυτα δεν ειχαν καμια σχεση με τα σοβαρα προβληματα των WIΝ.

Καταρχην τα Win ειναι ενα λειτουργικο που το οποιο χρησιμοποιει ακομα αυτο το λειτουργικο το ασπρομαυρο το MS-DOS και αρχεια οπως η REGISTRY.

ΤΟ MAC απο τοτε που προτοφτιαχτηκε δεν ειχε backgroynd λειτουργικο. Ηταν Αυτονομο.

Οποτε απο αυτα και μονο διακρινουμε καποιεσ πρωτες σοβαρεσ διαφορες στα 2 λειτουργικα υπερ του MAC

[B]Μπορείς να μου πείς παράδειγμα τι πρόβλημα σταθερότητας ακριβώς αντιμετωπίζεις με τα win ? έτσι για να κάνουμε έναν διάλογο , γιατί με το είναι καλύτερο το mac os και τα win , κολλάνε - είναι χάλια , δεν τα μπορώ και τέτοια δεν γίνεται δουλειά[/B] .

Εγω απλα ρωταω σε διαφορα προγραμματα και παιχνιδια ποσες φορες σου εχει εμφανιστει το μυν οτι δεν ανταποκρινεται? Και γενικοτερα σε διαφορεσ λειτουργιες.Ποσεσ φορεσ την εβδομαδα πατας alt-ctrl -delete.?

Προσοχη ΜΗν κανεις συγριση μονο με τον δικο σου μηχανημα και πεις α επειδη εμενα ειναι ενταξει τοτε δεν υπαρχει προβλημα.Να παρεις τον μεσο ορο των χρηστων win.

Για το software προσπάθω να πώ πως είναι πιο εύκολα προσβάσιμο , και με τους νόμιμους και με τους παράνομους τρόπους. <-------οποιος κατάλαβε κατάλαβε]

ΓΙΑ MAC ΒΡΙΣΚΩ.

Οσον αφορα επειδωσεις Αν συγρινεις τον G5 απο πλευρας υπολογιστικης ισχυοσ με τουσ κοινουσ θνητους Αθλον και Πεντιυμ τοτε εχεις δυο νικητεσ TON DUAL G5.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡΧΡΟΝΙΣΜΟΥ.

Κλεινωντασ.

MAC

1)ΣΤΟΝ MAC EXEIΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΕΠΕΞΕΡΑΣΤΩΝ.

2)ΣΤΟΝ ΜΑC ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ HARDWARE.

3)+ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΜΑC Δεν εχει τα (-) ΤΩΝ WIN

PC

1) CPU ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ.

2)WINDOWS Λειτουργικο Βαρυ Και ασταθες (σε σχεση με MAC X)για το συστημα χωρις λογο.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ.

ΟΠΟΤΕ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ MAC X -WIN ALLA MAC X VS LINUX.

Διοτι τα windows ειναι για πεταμα σαν λειτουργικο, Χωρισ να σημαινει οτι αυτα που κανεις μεσα απο αυτα ειναι για πεταμα.

3)Ο χαμένος μου χρόνος με ένα pc σε ολο του το Μεγαλειο.

Αν και έχω ψηφισει - παραθέσει τα επιχειρήματα μου πιο πάνω , και είχα πει δεν θα ξαναποστάρω εδώ , το αναιρώ , γιατί έκανες quote το πόστ, μου και πρέπει να σου απαντήσω εγώ προσωπικά .

Επειδή είμαι ανάποδος :012: θα ξεκινήσω να σου απαντώ αναποδα, απο το τέλος του πόστ σου δηλαδή.

Πιστευεις εχει καλύτερη μεταπωλητική ένα MAC ? το πιστευεις αλήθεια ή έτσι για να κλείσεις το πόστ το είπες ?

οτι η rainbow στην Ελλάδα με το ζόρι πουλάει καινούρια mac σου λέει τπτ ? ,[ για να λέμε την αλήθεια τους ψάχνει με το κυάλι τους πελάτες] οτι ένα καινούριο έχει ποσα θετικά απο το μεταχειρισμένο έχει εγγύηση έχει έχει έχει σου λέει κάτι ? ....εσύ πιστεύεις πως θα πουλήσεις μεταχειρισμένο MAC ? και αν ναι σε ποιόν ? και αν ναι που ?

Στην Ελλάδα ? ...χλωμό

Δεν σου λέω για πισι αν θα το πουλήσεις και πόσο , μόνο θα σου πως πώς το πισι εχεις 1000+2 επιλογες να το πουλήσεις αν πεις το πουλάω....... Ολο μαζί ? , μόνο τις μνημες ? μονο την CPu ? μόνο το κουτί ? μόνο ότι θές εσύ ? , με λίγα λόγια το πουλας και ΧΩΡΙΣΤΑ ΑΝ ΘΕΣ . κάτσε σκέψου το λίγο αυτο .... και αν μπορείς να το κάνεις και στον MAC....

Τώρα οσον αφορά το αν 1 MAC εξαμήνου το πουλήσεις 1000 ευρώ και ενα πισι 700 ναι σύμφωνοι ΑΛΛΑ ,,, ποσο θα έχεις πάρει το πισι όμως και πόσο το mac.

Αυτό ,με τα παιχνίδια ,,, ναι θα σου ξαναπώ πως αν σκαλίζεις όλη μέρα το πισι , και αν όλη μέρα τραβας μοντες και μπέτα drivers και ovlc η αν εσυ έχεις 939 και γαματο mobo και και και και έχεις βάλει win98....θα στα κάνει ,,,, πάντως με τα 2000-xp και μετά κατι μπλέ οθόνες απ το πουθενα και κάτι no responce για το τίποτα [μονο το cdrom να άνοιγες μπορεί να κολλόυσε στα 98] έχουν εξαλειφθεί.., και δεν μιλάω για τον εαυτό μου , μιάς και λιγο πολύ όλοι εδω μέσα του δίνουμε και καταλαβαίνει ...

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν λέω πως δεν μπορει να δείς τπτ παράξενο η να μην κολλήσει ΠΟΤΕ , αλλα δεν ειναι τοσο τραγικά όπως προσπαθείς να τα παρουσιάσεις .

Aυτό για το ? ασπρομαυρο ? το dos δεν το σχολιάζω μια , και αν ήξερες δεν θα το έλεγες αυτό......

Επίσης να σου πώ εκ μέρους μου πως και γώ ασχολούμαι πολύ καιρο , όχι με windows όμως , αλλα απο εποχή dos ..... και αργότερα win 3.1 95-98-mill-2000-xp και τυγχανοντας να έχω δουλέψει σε διαφορα καταστήματα παλαιότερα , απο πώλησης Η/Υ μέχρι ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ , έχω χρησιμοποιήσει - συντηρήσει πολλά μηχανάκια .,

Δεν φωνάζω άδικα πως win2000 & xp που βασίζονται στον πυρήνα των 2000 + λίγο προσοχή-φροντίδα είναι ΟΚ

Δεν είπα προσωπικά για σένα ότι εισαι εκατομμυριούχος , η ότι είσαι απο Εξωτερικό [μπορεί έτσι να φάνηκε αλλα δεν..] το ανέφερα επειδή μερικά παραδείγματα σου ξεφύγανε απο τα κοινα ΕΛΛΗΝΙΚΑ δεδομένα .

Και επειδή το defrag το αναφέρεις πολύ ''περίεργα'' έχεις κάνεις ποτέ ? ? ξέρεις τι είναι ? ,. αν έχεις κάνει θα ξέρεις ότι είναι 15 λεπτα υπόθεση , και πιστευω 15 λεπτα μια φορά τον μήνα δεν ειναι τπτ , αν θες να μην κάνει τα δικά του ο δίσκος σου . Tool των windows είναι δεν είναι τίποτα κακό ......

Βασική παράλειψη , το όνομα των πισι έχει χαλάσει και απο την Ψιλοασχετοσύνη του Ελληνικού secrvice ,,, πάς να σου συνθέσουν πισι και σου βάζουν ότι πιο φθηνό μέσα μοστραροντας σου μια tft οθόνη[που και 80 καμμενα pixel να έχει rma δεν κάνει....] και ενα cpu μόνο ,. Τα επώνυμα πισι , packard bell , compaq , ουδεμια σχεση εχουν με οτιδήποτε κυκλοφορεί. Nα μην κάνω copy paste καμια προσφορά pc του κιλου με 500 euro , και γελάμε κανα 2 μέρες με αυτα που θα δούμε . Ε τι θα σου φταίει μετα δηλ . Η microsft?

Φιλικά πάντα Θωμάς . :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.