Jump to content

Θα αγοράζατε Mac σε τιμή PC;

DarthMoul

Θα αγοράζατε MAC στην τιμή ενός PC;  

83 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Εκτεταμένα benchmarks πάνω στον G5 θα βρεις στο site της IBM. Μην περιμένεις όμως να δες κάτι οικείο σε εσένα. Χρησιμοποιούν πιστοποιημένα συστήματα μετρήσεων ανα είδος εργασίας (πχ database, floating point, web server, java κλπ). Στα περισσότερα από αυτά οι x86 είναι αρκετά κάτω. Ο PPC παίζει στην κορυφή με τον Itanium πολύ κοντά του. Πάντως μια πρόχειρη έρευνα στο www.spec.org που κάνει τις πλέον έγκυρες μετρήσεις, και αποδεκτές από όλους, μου δείχνει πως ο x86 πηγαίνουν καλά μόνο στο specint2000, δηλαδή στην ALU. Στο specfp2000, δηλαδή στην FPU κάπου εμφανίζεται το Athlon64 FX στην θέση 30κάτι με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη από πάνω του και όλους τους x86 από κάτω. Στα υπόλοιπα οι x86 έχουν από μέτρια εικόνα εώς κακή όπως στο specfp σε αντίθεση με τον PPC που φιγουράρει στην κορυφή.

Δεν γνωρίζω το περιστατικό που αναφέρεις με την apple αλλά δεν έχω λόγο να το αμφισβητώ. Έχω δει x86 configurations να ξεπερνάνε σε επιδόσεις ppc configurations σε workstations. Μόνο που εκεί το κόστος ήταν αντίστροφο αφού ο MAC μπορεί να είναι ακριβός αλλά έχει και μια οροφή στο κόστος κάπου στις 4.500 ευρώ. Οι x86 δεν έχουν οροφή κόστους. Μπορώ να σου δείξω συνθέσεις των 8.000 ευρώ και παραπάνω. Σίγουρα σε αυτήν την περίπτωση θα ξεπεράσεις τις επιδόσεις και του καλύτερου MAC. Αλλά θα πληρώσεις πολύ περισσότερα. Μάλλον η Apple θα προσπάθησε να αποδείξει ότι παράγει γρηγορότερους workstations και την πάτησε. Ειδικά αν το pc τρέχει το linux και ο MAC το OS X είναι δύσκολο να κερδίσει ο MAC. Εξίσου δύσκολο όμως είναι να βγει και το pc φτηνότερο σ'αυτήν την περίπτωση. Και με δεδομένη την πολύ κακή μεταπωλητική αξία του x86 hardware ο μύθος τους φτηνού pc πηγαίνει στα τάρταρα.

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Ως καθημερινός χρήστης (όπως και οι περισσότεροι σε αυτό το site) θα εκτιμούσα περισσότερο σύγκριση σε ποιο κοινά tasks.

Media encoding , Image processing (όχι μόνο με το photoshop) κτλ.

Το περιστατικό που ανέφερα , συνέβη κατά το official launch του G5 , όπου με βάση δικά της benchmarks , η apple ισχυρίστηκε οτι είναι ο δυνατότερος desktop υπολογιστής.

Σύγκρινε μόνο με Intel (γενικά ξεχνάει την AMD) και κέρδιζε.

Πολύ γρήγορα αποδείχτηκε οτι χρησιμοποιούσε custom-made βιβλιοθήκες κατά το compiling των αντίστοιχων εφαρμογών στον G5.

Στους intel πάλι έκανε compile με εντελώς generic βιβλιοθήκες & παραμέτρους , χρησιμοποιόντας τον gcc αντί του compiler της intel.

Επίσης , ανάλογα με το benchmark , άλλαζε το hyperthreading (on/off) και το λειτουργικό όπου δούλευαν οι Intel.

Είχε γίνει χαμός τότε , οπότε όλο και κάτι θα μπορείς να βρεις στο net.

Γενικά με ενοχλεί που ποτέ δεν μπήκε κανείς στον κόπο να τρέξει ένα σοβαρό συγκριτικό καθημερινής χρήσης μεταξύ mac και x86 pc.

Τόσο δύσκολο θα ήταν να μπει linux και στους 2;

Το linux μπαίνει και στους δύο και ευνοεί και τους δύο. Εκεί τρέχουν τα περισσότερα benches του spec για να είναι πιο δίκαιες οι συγκρίσεις. Πάντως το Media encoding , Image processing κλπ είναι από τα πλέον δυνατά σημεία ενός MAC.

Στην πραγματικότητα αυτά τα μετράει και το spec αλλά σε πολύ χαμηλό επίπεδο μηχανής και ελάχιστα κατανοητό για τον μέσο χρήστη. Όταν πχ μετράει το vector unit και βγάζει τα δύο Altivec units του PPC στο 1.7 GHz τέσσερεις φορές πιο γρήγορα από το ένα SSE unit του Pentium 4 EE στα 3.2 GHz, τι νομιζεις πως θα γίνει στο video encoding από ένα σοβαρό πρόγραμμα.

Το να ξεχνάει η Apple να μετρήσει την FPU του Opteron δεν με ξενίζει. Αλλά επειδή έχω 2 opteron στο σπίτι και άλλα τόσα στο γραφείο αλλά και PPC (όχι MAC αλλά δεν έχει και μεγάλη διαφορα) σε βεβαιώνω ότι ο Opteron δεν έχει καμμία τύχη.

Εδώ είναι το τελευταίο specfp2000 που ανέβασα και μπορείς να δεις και μόνος σου:

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=2718

O FX 55 είναι ο καλύτερος x86 κάπου στον πάτο του βαρελιού και μάλλον σήμερα, 2 μήνες μετά που η IBM και η Intel έχουν βγάλει καιρούργιες revisions των Itanium και PPC είναι ακόμα πιο κάτω.

Θα αγοραζα Mac(παντα για 2ο με πρωτο το pc) , εκτος αν ηθελα να δουλεψω επαγγελματικα με video/audio editing. Οι σημαντικοτεροι λογοι ειναι οτι το mac δεν το φτιαχνεις αλλα το αγοραζεις... Δεν μπορεις να βαλεις οτι hardware θες, δεν μπορεις να επεμβεις ευκολα στο εσωτερικο του, δεν μπορεις να βρεις τοσο ευκολα software αλλα και οι τιτλοι παιχνιδιων ειναι περιορισμενοι.

[COLOR=Blue]Quote:
Originally Posted by Painkiller

Το πισι σε ευελιξια δεν πιάνεται ,. αυτή είναι η πληρωμή που σου προσφέρει το mac[σταθερότητα] , σε αντίτιμο της ευελιξίας.

Ευχαριστω.

Ευελιξία = Hardware Αλλάζω το παραμικρό εξάρτημα του είτε αυτό είναι απο modem , εώς επεξεργαστής-μητρική σε χρόνο ελάχιστο [παραγγελία] . Αντίθετα με τα mac που απ'΄όσο έχω ακούσει έχουν εξειδικευμένο service. Το αντιτιμο στο παραπάνω είναι πως τα mac έρχονται με συγκεκριμένα περιφεριακα ''δεμένα '' και γιαυτο εξαλείπτονται οι περιπτώσεις βλάβης μη σωστης συνεργασλιας περιφεριακών [σταθερότητα] .

Ευελιξία = Software αγοράζω καινουριο πισι η φορμαρώ το ήδη υπάρχον χωρίς να έχω λειτουργικό , αφου στην χειρότερη όλων 1 απο τους 5 γνωστους μου θα έχει έστω winxp -2000 - mill 98 .
η αν νιώθω ''έτοιμος'' πάω στο περίπτερο και πάιρνω linux.

Tώρα όσον αφορά το service- υποστήριξη θα μπορούσε κάποιος απο Επαρχία κατοχος Mac να μας πεί τις εντυπώσεις του απο service , μιας και mac δεν είχα ποτέ μου .

Επισημαίνω πως δεν θα με χάλαγε 1 , απλως αυτην την περίοδο δεν είμαι διατεθιμένος , ούτε πιστευω πως θα βγώ ωφελημένος με την διάθεση του ποσου που ζητά η rainbow για G5[/COLOR].

1) ΔΙΑΦΩΝΩ με τα πιο πολλα που λες και θα σου πω γιατι.

ΚΑταρχην το οτι το μηχανημα ερχεται ετοιμο και δεμενο δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να γινουν αλλαγες και μετατροπες .

Σιγουρα οχι οι ιδιες που μπορουν να γινουν σε ενα PC αλλα οι πιο πολλες.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Αλλαγη: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ- ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ-ΗΧΟΥ-ΜΝΗΜΕΣ-ΜΟΝΤΕΜ-ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ-Και αλλα.

Οσον αφορα τον χρονο παραγγελιας εχεις καπιο δικιο.

Αλλα γιαυτο τα MAC Δεν τα εχουν νεοι και παιδακια τα οποια Βιαζονται να παιξουν το καινουργιο παιχνιδι γρηγοροτερα και καλυτερα.

To οτι TO MAC παιζει παιχνιδια ΔΕΝ Σημανει οτι ειναι για παιχνιδια. Οπωσ στο PC.

2) Aυτο με το Software δεν το καταλαβα και πολλυ αν θες πες τι ενοεις?

3) Καλα για το λειτουργικο συστημα δεν συζητω για το πιο ειναι καλυτερο Και

σταθεροτερο. Γιατι οση φροντιδα και να κανεις στα WINXXXX δεν αρκει και αυτο το ξερουμε ολοι. Ενω με to MACOS X εχεις την ησυχια σου.

Η APPLE από την αρχή της δημιουργίας της "σνόμπαρε" τον πολύ κόσμο και ήθελε ΌΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΗΣ. Ουσιαστικά ουδέποτε ανοίχτηκε στον πολύ κόσμο. Άρα γιατί εγώ να πάω γυρεύοντας. Τα περί αντιγραφής είναι μ@λ@κίες, μια κι καμμιά εταιρεία δεν έχει αντιγραφεί τόσο πολύ όσο η Μ$. Και πού είναι η Μ$; και πού η APPLE;

Φιλε αμα ψαξεις πια εταιρια δημιουργησε και κυκλοφορησε το πρωτο λειτουργικο(ΜACOS) με ποντικι και παραθυρα θα δεις αμα ειναι Μ@λακιες.

Και το Θεμα ειναι να αναρωτηθεις γιατι ειναι εκει πανω και οχι να λες οτι ειναι εκει πανω ,(ΠΩΣ πηγε εκει ,με τι μεσα ,με τι τροπο)

4) TΙΣ αποδοσεις δεν τις σχολειαζω νομιζω οτι απαντηθηκαν.

Τελος να Θυμισω 2 πραγματα

1) Η ερωτηση σε αυτο το Γκαλοπ ηταν αν οι G5 κοστιζαν οσο ενα PC αν θα παιρνατε εναν G5. Λιγοι απαντησαν με αυτον το παραγοντα.

2) Το ειπα και το ξαναειπα μην κραζετε το MAC για ευελιξια και τιμες, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Παρτε ενα MAC και πηγενται στην Αγγλια και δειτε εκει HARDWARE και υποστιριξη

Φιλε μου , το thread ανοικτηκε , αν αγοράζαμε MAC με σημερινά δεδομένα ,. τώρα ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ , ΚΑΙ ΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ αυτό είναι άλλο θέμα , . θα πήγαινα και θα σήκωνα έναν υπερυπολογιστη της ΙΒΜ να τρέχω πι όλη μέρα.

Το πισι το δικο μου παράδειγμα το χρησιμοποιει όλη η οικογένεια πώς να το κάνουμε δηλαδή , ΚΑΙ παιχνιδια παίζουμε , και audio - video editing και απ΄ όλα .

Μπορείς να μου πείς παράδειγμα τι πρόβλημα σταθερότητας ακριβώς αντιμετωπίζεις με τα win ? έτσι για να κάνουμε έναν διάλογο , γιατί με το είναι καλύτερο το mac os και τα win , κολλάνε - είναι χάλια , δεν τα μπορώ και τέτοια δεν γίνεται δουλειά .

Το mac ενοείται ότι είναι καλύτερο δεν ζούμε στην ουτοπία , αλλα τα πληρώνεις τα καλύτερα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ποιοτητα κατασκευής παράδειμα κουτιού mac Με πισι που κατα 99.99999% & τα έτοιμα πισι έχουν psu & tower με 50ευρώ........... Στήσε ένα lianli η ένα Stackeraki με crossflowfan και όλα τα παρελκόμενα και jbl ηχεία , και eizo tft και logiteck cordless και μετά να κάνουμε συγκρίσεις για εργονομια ομορφιά και ποιότητα.

Το οτι το 5αρι το MAC είναι όμορφο και μουράτο κοινό μυστικό είναι δεν λέμε τπτ νέο . Όλα αυτά που έχει πάνω όμως είναι εξωτικά και δεν έχουν καμία σχέση στην ποιότητα με ένα πισι της altec του κιλού.

Για το software προσπάθω να πώ πως είναι πιο εύκολα προσβάσιμο , και με τους νόμιμους και με τους παράνομους τρόπους. <-------οποιος κατάλαβε κατάλαβε]

Αν όλη μέρα αλλάζεις κανα 10 dimmakia να δείς ποιό είναι το καλύτερο και φλασαρεις την καρτα γραφικών να πάρεις αυτους τους 100 ποντους στο μαρκ05 και βγαζεις βάζεις και αλλάζεις λειτουργικά να δείς πάλι ποιο είναι αυτό που θα σε πάει αλλα 5 fsb επάνω και γενικά του δίνεις και καταλαβάινει , .

Ε ναι θα τις δεις και τις μπλέ οθόνες στα winxp και θα χαλάνε. Όπως έχω αναφέρει πάλι στην δουλέια μου έναν π3 1200 έχω και αν το αφήνεις στην ησυχία του το μηχανάκι και το προσέχεις λίγο [updates , defragment 1 στο τόσο ] σε αφήνει και αυτό στην δικιά σου ησυχία.

Εγω παντως θα αγοραζα MAC μονο αν ειχα να κανω κατι συγκεκριμενο.Εκτος του οτι η γκαμα των λογισμικων και υλικων μερων του MAC ειναι περιορισμενη πρεπει να τα σκασεις χοντρα για να εχεις κατι καλο στο MAC

Τελος να Θυμισω 2 πραγματα

1) Η ερωτηση σε αυτο το Γκαλοπ ηταν αν οι G5 κοστιζαν οσο ενα PC αν θα παιρνατε εναν G5. Λιγοι απαντησαν με αυτον το παραγοντα.

2) Το ειπα και το ξαναειπα μην κραζετε το MAC για ευελιξια και τιμες, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Παρτε ενα MAC και πηγενται στην Αγγλια και δειτε εκει HARDWARE και υποστιριξη

Το ερώτημα ήταν αν θα αγοράζαμε mac σε τιμή PC.

Οπότε εξαρτάται και πως το ερμηνεύει ο καθένας.

Εγώ το ερμηνεύω ως G5 στην τιμή που έχει ένα αντίστοιχο cutting edge dual cpu PC ή G4 στην τιμή που έχει ένα μέσο desktop PC και εκεί βασίζω την απάντησή μου.

Αν τώρα μου έδινε dual G5 2.5Ghz στην τιμή που τώρα παίρνω ένα μέσο "απλό" desktop (κάτω από το 1/3 της τωρινής του τιμής του G5) , τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Αλλά και πάλι όχι για 1ο και μοναδικό pc (θέλω ΚΑΙ να παίζω παιχνίδια).

Επίσης δεν μου λέει κάτι το να κοιτάω τι γίνεται στην αγγλία ή στην αμερική , γιατί απλά δεν ζω εκεί.

Αν τo κοιτάξουμε όμως , τότε οι όροι δεν αλλάζουν μόνο για τα mac αλλά και για τα pc...

Εγώ θ'αγόραζα MAC αλλά θα έπρεπε να δινόταν η δυνατότητα στον πελάτη να χρησιμοποιήσει τα εξαρτήματα που ήδη έχει.Αυτη τη στιγμή έχω 2 dimms μνημης 512+156/400 και έναν σκληρό 80GB αλλά και οθόνη.Γιατί να αγοράσω ξανά αυτά τα πράγματα;Επίσης modem εχω για την ADSL.Θα πρέπει να ξαναγοράσω ή θα βρώ drivers για το υπάρχον;Πάντως εχω δοκιμάσει MAC με Dreamwaeaver κι εντυπωσιάστηκα.

']

Το mac ενοείται ότι είναι καλύτερο δεν ζούμε στην ουτοπία ' date=' αλλα τα πληρώνεις τα καλύτερα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ποιοτητα κατασκευής παράδειμα κουτιού mac Με πισι που κατα 99.99999% & τα έτοιμα πισι έχουν psu & tower με 50ευρώ........... [b']Στήσε ένα lianli η ένα Stackeraki με crossflowfan και όλα τα παρελκόμενα και jbl ηχεία , και eizo tft και logiteck cordless και μετά να κάνουμε συγκρίσεις για εργονομια ομορφιά και ποιότητα.

Το οτι το 5αρι το MAC είναι όμορφο και μουράτο κοινό μυστικό είναι δεν λέμε τπτ νέο . Όλα αυτά που έχει πάνω όμως είναι εξωτικά και δεν έχουν καμία σχέση στην ποιότητα με ένα πισι της altec του κιλού.

Για το software προσπάθω να πώ πως είναι πιο εύκολα προσβάσιμο , και με τους νόμιμους και με τους παράνομους τρόπους. <-------οποιος κατάλαβε κατάλαβε]

Αν όλη μέρα αλλάζεις κανα 10 dimmakia να δείς ποιό είναι το καλύτερο και φλασαρεις την καρτα γραφικών να πάρεις αυτους τους 100 ποντους στο μαρκ05 και βγαζεις βάζεις και αλλάζεις λειτουργικά να δείς πάλι ποιο είναι αυτό που θα σε πάει αλλα 5 fsb επάνω και γενικά του δίνεις και καταλαβάινει , .

Ε ναι θα τις δεις και τις μπλέ οθόνες στα winxp και θα χαλάνε. Όπως έχω αναφέρει πάλι στην δουλέια μου έναν π3 1200 έχω και αν το αφήνεις στην ησυχία του το μηχανάκι και το προσέχεις λίγο [updates , defragment 1 στο τόσο ] σε αφήνει και αυτό στην δικιά σου ησυχία.

συμφωνώ με τον Αtari, το ερώτημα "αν έκανε το ίδιο με το PC" δεν είναι ξεκάθαρο, ποιο PC? to Altec ή αυτό που περιγράφει ο Atari. το μόνο που προσφέρει ο Mac είναι άκοπα, χωρίς ψάξιμο σε κάποιους executive ένα έτοιμο, errorfree και μουράτο πακέτο να το έχουν πάνω στο Sato γραφείο, . πιθανόν σε κάποια επαγγέλματα όπως αναφέρθηκε να είναι σχεδόν μονόδρομος. από την άλλη τα πρόσφατα gadget της apple είναι πολυ αξιόλογα και σε κάποιες περιπτώσεις και συμφέρουν.

Αν διαβάσετε όλο το thread με προσοχή, εξηγώ πολύ καλά την έννοια του ερωτήματος. Αυτό που θέλω να μετρήσω είναι την φυγόκεντρο. Πόσοι είναι διατεθημένοι να ξεφύγουν από τους x86+windows εάν δεν έχουν επιβάρυνση κόστους;

Αν το θέλετε πιο συγκεκριμένο και με αριθμούς, ένας iMAC G5 στα 1.6 GHz κοστίζει κάπου στα 1200 ευρώ. Ένα x86 PC με τις ίδιες προδιαγραφές και ανάλογες επιδόσεις κοστίζει κάπου τα 900-1000 ευρώ. Αν τελικά βρίσκατε τον iMAC στην ίδια τιμή θα τον αγοράζατε; Ή θα μένατε στους x86 με τα windows;

Το ξέρω ότι πολλοί μάλλον αγνόησαν την ουσία του ερωτήματος και τις διευκρινήσεις που είχα δώσει πιο πριν, αλλά όπως και να έχει η συζήτηση έχει ενδιαφέρον.

iMac G5 Tο μεσαίο ! Eλληνική Έκδοση http://www.applestore.gr

1.8GHz PowerPC G5

Ενσωματωμένη 17'' TFT Display

Mνήμη 256MB DDR SDRAM (400MHz)

Geforce FX 5200 Ultra/64MB

80GB Serial ATA

Εσωτερικό SuperDrive (DVD-R/CD-RW)

Eσωτερικό modem 56K V.92

Διεθνές και εξελληνισμένο Mac OS X v10.3 και

Eλληνολατινικό Classic

Eλληνολατινικό USB Keyboard

Eλληνικά εγχειρίδια

Eλληνικά συνοδευτικά προγράμματα

1 434.00 Euro χωρίς ΦΠΑ.

φίλε DarthMoul δεν είναι ?αμαρτία? να δίνεις 1.700 ευρώ , [χωρίς να το ''φυσάς'' ] και χωρίς να έχεις 1ο pc . Και να παίρνεις την fx5200 έν έτη 2005?

και μην ακούσω το πρόσχημα ότι δεν παιζει κανείς games στα mac γιαυτο .....

και ο τελευταίος απο μάς αν του δίναμε 1.700 ευρώ πιστεύω θα έκανε κάτι πολύ παραπάνω απο τα αναγραφόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά σε pc, .

Έχοντας δουλέψει παλαιότερα και σε κατάστημα πώλησης Η/Υ πιστεύω πώς πολύ συγκεκριμένο κοινό θα σε άκουγε αν σου λέγανε πούλα αυτό... σε αυτήν την τιμή .

Τελειώνοντας και για να μην το κουράζω , . Ναι θα έπαιρνα-πάρω . Θα έχω ΚΑΙ pc όμως . Και όχι στο προσεχές μέλλον.

']iMac G5 Tο μεσαίο ! Eλληνική Έκδοση http://www.applestore.gr

1.8GHz PowerPC G5

Ενσωματωμένη 17'' TFT Display

Mνήμη 256MB DDR SDRAM (400MHz)

Geforce FX 5200 Ultra/64MB

80GB Serial ATA

Εσωτερικό SuperDrive (DVD-R/CD-RW)

Eσωτερικό modem 56K V.92

Διεθνές και εξελληνισμένο Mac OS X v10.3 και

Eλληνολατινικό Classic

Eλληνολατινικό USB Keyboard

Eλληνικά εγχειρίδια

Eλληνικά συνοδευτικά προγράμματα

1 434.00 Euro χωρίς ΦΠΑ.

φίλε DarthMoul δεν είναι ?αμαρτία? να δίνεις 1.700 ευρώ ' date=' [χωρίς να το ''φυσάς'' '] και χωρίς να έχεις 1ο pc . Και να παίρνεις την fx5200 έν έτη 2005?

και μην ακούσω το πρόσχημα ότι δεν παιζει κανείς games στα mac γιαυτο .....

και ο τελευταίος απο μάς αν του δίναμε 1.700 ευρώ πιστεύω θα έκανε κάτι πολύ παραπάνω απο τα αναγραφόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά σε pc, .

Έχοντας δουλέψει παλαιότερα και σε κατάστημα πώλησης Η/Υ πιστεύω πώς πολύ συγκεκριμένο κοινό θα σε άκουγε αν σου λέγανε πούλα αυτό... σε αυτήν την τιμή .

Τελειώνοντας και για να μην το κουράζω , . Ναι θα έπαιρνα-πάρω . Θα έχω ΚΑΙ pc όμως . Και όχι στο προσεχές μέλλον.

Eχεις απολυτο δικιο Atari με 1700 euro φτιαχνεις κορυφαιο PC το οποιο θα παταει κατω τον Mac και ας κολανε και καμια τα XP δεν πειραζει.Ο Mac εχει τα ιδια εξαρτηματα με τα PC απλα στα πουλανε πολυ πολυ ποιο ακριβα και μην ακουσω οτι ειναι ποιο γρηγορος ο G5 απο ενα overclocked Athlon 939 ή εστω ενα overclocked prescott το MacOS X δεν μου αρεσε οσο για τα παλιοτερα των Mac ηταν απλα παιδικα....... :082: :082: :082: :082: :082:

Οσο για το αν κολανε τα XP ο P4 στο live sig μου που τρεχει διπλο folding 24/7 για 13.5 μερες,κατεβαζει και κανει των ICS server στα αλλα δυο PC μου..........

Ανέτρεξες στην ελληνική έκδοση του 1.8 GHz. Καλώς. Για φτιάξε μία συνθεση με A64 3400 και βάλε και το κόστος των ελληνικών xp με όλα τα άλλα ίδια. Η διαφορά στην τιμή είναι 30% περίπου. Αυτό ακριβώς που είπα πριν με σημείο αναφοράς τον iMAC 1.6 GHz.

Το αν είναι κρίμα ή όχι εξαρτάται από τις ανάγκες σου. Δεν είναι κρίμα να πληρώνεις έναν P4 3.4 EE για να έχεις την FPU ενός Alpha στο 1 GHz της περασμένης δεκαετίας; Δεν είναι κρίμα να πληρώνεις έναν Opteron αλλά ο κατασκευστής να μην σου δίνει έναν compiler; Δεν είναι κρίμα εν έτη 2005 να πρέπει να δουλέψεις με 8 registers όταν άλλοι έχουν 64 ή 128 ή 256 από το 1994; Δεν είναι κρίμα τα 1000+ ευρώ του pc που θα αγοράσεις σήμερα να μην είναι ούτε 400 μετά από 12 μήνες; Δεν είναι κρίμα το λειτουργικό σου να θέλει μην έχει ένα filesystem στης προκοπής και να απαιτεί defrag κάθε λίγο και λιγάκι; Το κρίματα στο pc βγαίνουν πολλά δεν νομίζεις; Και δεν είπα ούτε τα μισά.

Εγώ αγόρασα Radeon 9200 πριν 2 μήνες για 35 ευρό. Αυτή μου κάνει την δουλειά μου. Αλλά αγόρασα και 2 Opterons με m/b και μνήμες μαζι με την Radeon για 1200 ευρώ. Αυτά μου κάνουν την δουλειά μου. Και θεωρω κρίμα να πετάξω 200+ ευρώ για κάρτα γραφικών. Αλλά εντελώς δικαιολογημένο να αγοράσω ECC CL2 πανάκριβες μνήμες, γιατί αυτές μου κάνουν την δουλειά μου. Μην κρινεις εξ ιδίων τα αλλώτροια.

Το poll είναι δημοσκόπηση. Κρίνε τις ανάγκες σου και απάντησε. To αν είναι κρίμα άσε να το κρίνει ο καθένας με τις δικές του ανάγκες. Αν εξισωθεί η τιμή ενός MAC με το αντίστοιχο PC θα τον αγόραζες; Πάντως μέχρι τώρα, από τα μέλη που απάντησαν, φαίνεται πως δοθείσης της ευκαιρίας και η M$ και τα x86 cisc πτώματα της δεκαετίας του '50 θα χάσουν πολύ. Και σε αυτήν την περίπτωση θα βρεθεί και ο κατασκευστής της high performance vga. Είναι τα economies of scales που λέγαμε στην αρχή του thread.

Φίλε ThorLite ασ μας άφηνε η apple να επεμβαίναμε :079: στο hardware :079: - software :079: , όπως επεμβαίνουμε και στα pc :079: και μετά θα σου έλεγα εγώ αν κολάνε ΜΟΝΟ τα xp , η πιά κολλάνε :106: πιο πολύ :106: .

']Φίλε ThorLite ασ μας άφηνε η apple να επεμβαίναμε :079: στο hardware :079: - software :079: ' date=' όπως επεμβαίνουμε και στα pc :079: και μετά θα σου έλεγα εγώ αν κολάνε ΜΟΝΟ τα xp , η πιά κολλάνε :106: πιο πολύ :106: .[/quote']

Ετσι,ετσι οπως ειπα για σταθεροτητα απλα κοιτα το live sig του P4.Mε ολη αυτη την ποικιλια και συνδιασμους hardware που μπορουν να γινουν σε ενα PC τα XP τα βρισκω πολυ σταθερα και μαγκιορικα που κατεφερνουν να τα κανουν τις ποιο πολλες φορες να λειτουργουν ολα αρμονικα LOL,τα Mac γιατι να κολανε αφου δεν μπορεις να πειραξεις τιποτα οπως λες και εσυ...........

Eχεις απολυτο δικιο Atari με 1700 euro φτιαχνεις κορυφαιο PC το οποιο θα παταει κατω τον Mac και ας κολανε και καμια τα XP δεν πειραζει.Ο Mac εχει τα ιδια εξαρτηματα με τα PC απλα στα πουλανε πολυ πολυ ποιο ακριβα και μην ακουσω οτι ειναι ποιο γρηγορος ο G5 απο ενα overclocked Athlon 939 ή εστω ενα overclocked prescott το MacOS X δεν μου αρεσε οσο για τα παλιοτερα των Mac ηταν απλα παιδικα....... :082: :082: :082: :082: :082:

Θα πατάει κάτω τον G5 σε τί; Σε προσθέσεις ακεραίων που κοστίζουν 1 κύκλο μηχανής; Γιατί σε τίποτα άλλο αμφιβάλλω πολύ. Εκτός και αν το spec μας λέει ψέμματα, και η Intel και η AMD είναι τόσο αφελείς να κάνουν submissions τις μηχανές τους σε κάποιον που τους ρίχνει. Ή όλοι οι κατασκευαστές που θελουν επιδόσεις τρελλάθηκαν και αντί για τους φτηνούς και καλούς P4 προτιμούν τους ακριβούς και αργούς G5 και άλλα εφάμιλλα chips.

Με 1700 ευρώ και πληρωμένο το software δεν πατάς τον MAC, εκτός και αν αποφασίσεις να μάθεις linux.

']Φίλε ThorLite ασ μας άφηνε η apple να επεμβαίναμε :079: στο hardware :079: - software :079: ' date=' όπως επεμβαίνουμε και στα pc :079: και μετά θα σου έλεγα εγώ αν κολάνε ΜΟΝΟ τα xp , η πιά κολλάνε :106: πιο πολύ :106: .[/quote']

Σε ποιό software του pc επεμβαίνεις; Και ποιά επεμβαση δεν μπορείς να κάνεις στο software του MAC;

']Στην registry . απο το menu delay εως το πόση ώρα να καθυστερεί να κλείσει σε εντολή turn off

To OS X δεν έχει registry. Ευτυχώς! Ούτε χρειάζεται poor engineered ευπαθείς προσεγγύσεις όπως τα windows. Το registry δεν είναι No 1 στόχος κάποιων σκουλικιών και ιών ή κάνω λάθος; Και δεν αργεί να κλείσει για να έχεις τέτοια προβλήματα :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.