Jump to content

Θα αγοράζατε Mac σε τιμή PC;

DarthMoul

Θα αγοράζατε MAC στην τιμή ενός PC;  

83 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Θα αγοράζατε MAC στην τιμή ενός PC;

H έννοια του poll είναι αν θα ήσασταν διατεθειμένοι να μετακινηθείτε σε άλλη πλατφόρμα hardware αλλά κυρίως σε άλλη πλατφόρμα software διακόπτοντας κάθε σχέση με τα λειτουργικά της microsoft χωρίς επιστροφή με το ίδιο οικονομικό κόστος.

post-64-1442173994,9592_thumb.jpg

post-64-1442173994,9812_thumb.jpg

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Θα πηγαινα μιας και δεν εχω προβλημα προσαρμογης!

Επιπλεον θα πηγαινε για εναν χαζο λογο για πολλους αλλα για μενα ειναι οκ επειδη μου αρεσουν πολυ οι mac ως προς τον σχεδιασμο τους!

Αν δεν το χρειαζόμουνα για κάποιον συγκεκριμένο επαγγελματικό σκοπό σιγουρα όχι. Δεν είναι μόνο το κόστος αγοράς αλλα και software που σίγουρα να προβλημάτιζαν έναν home user... Eδώ εμένα με προβληματίζει το να δοκιμάσω linux .... :confused:

δεν συμφωνω με το ερωτημα ως προς τα στοιχεια που βαζεις σαν δεδομενα.

Δεν ειναι ιδιο το κοστος στο software :003:

χωρια που εκτος απο το λειτουργικο, δεν εχει και καμμια σχεση η ευκολια που βρισκεις εφαρμογες

εδω δεν παμε σε linux , οπως ειπωθηκε...

αμα βαλεις και το hardware στη μεση ...

ποικιλια, διαθεσιμοτητα, τιμες, επιδοσεις, o/c .... καμμια σχεση

σιγουρα οχι δηλ :003:

δεν συμφωνω με το ερωτημα ως προς τα στοιχεια που βαζεις σαν δεδομενα.

Δεν ειναι ιδιο το κοστος στο software :003:

χωρια που εκτος απο το λειτουργικο, δεν εχει και καμμια σχεση η ευκολια που βρισκεις εφαρμογες

εδω δεν παμε σε linux , οπως ειπωθηκε...

αμα βαλεις και το hardware στη μεση ...

ποικιλια, διαθεσιμοτητα, τιμες, επιδοσεις, o/c .... καμμια σχεση

σιγουρα οχι δηλ :003:

Εννοώ πακέτο software και hardware στο ίδιο κόστος με ένα pc. Άρα πολύ καλά το βάζω το θέμα. Μάλλον δεν διάβασες καλά το ερώτημα :)

Από εφαρμογές τώρα. Πληροφοριακά το MAC OS X βασίζεται πάνω στο FreeBSD. Το FreeBSD χρησιμοποιεί τα ίδια devtools με το linux. Μέχρι τώρα δεν έχω βρει εφαρμογή του linux που να μην κάνει compile σε OS X.

Τώρα από επιδόσεις, δεν νομίζω πως υπάρχει x86 να μπορεί να φτάσει τα μεγαλα μοντέλα ενός PPC. Αν τελικα το φτιάξεις αυτό το x86 PC θα σου έχει κοστίσει περισσότερο από έναν MAC και πάλι με πολύ κόπο, oc, m/b mod, watercooling κλπ. Και με μεταπωλητική αξία πολύ μικρότερη ενός Mac.

Εννοώ πακέτο software και hardware στο ίδιο κόστος με ένα pc. Άρα πολύ καλά το βάζω το θέμα. Μάλλον δεν διάβασες καλά το ερώτημα :)

Από εφαρμογές τώρα. Πληροφοριακά το MAC OS X βασίζεται πάνω στο FreeBSD. Το FreeBSD χρησιμοποιεί τα ίδια devtools με το linux. Μέχρι τώρα δεν έχω βρει εφαρμογή του linux που να μην κάνει compile σε OS X.

Τώρα από επιδόσεις, δεν νομίζω πως υπάρχει x86 να μπορεί να φτάσει τα μεγαλα μοντέλα ενός PPC. Αν τελικα το φτιάξεις αυτό το x86 PC θα σου έχει κοστίσει περισσότερο από έναν MAC και πάλι με πολύ κόπο, oc, m/b mod, watercooling κλπ. Και με μεταπωλητική αξία πολύ μικρότερη ενός Mac.

μην ξεχνας σε τι κοινο απευθυνεσαι.

κατα βαση ειμαστε χομπιστες χρηστες προσωπικου υπολογιστη.

ποσοι απο εδω νομιζεις οτι εχουν πληρωσει για να αγορασουν λειτουργικο και (απλες) εφαρμογες ? :003:

κανα παιχνιδι ισως (κι αν...)

τι αλλο κανουμε, office, επεξεργασια φωτο, video και ηχου σε ερασιτεχνικο επιπεδο, τετοια πραγματα.

παντα "δωρεαν" :003:

δεν μπαινει σε αυτη την κατηγορια το Mac

για τα προγραμματα που αναφερεις, δεν εχω ιδεα καν ποια ειναι :003:

οπως ειπε και αλλος φιλος, ναι, αν αγοραζα επαγγελματικο PC για να κανει μια συγκεκριμενη δουλεια, θα εψαχνα πακετο τη λυση (hardware-software) και πιθανον αυτη να ηταν Mac

σαν προσωπικος υπολογιστης ομως δε μπορει να σταθει σε τετοιο κοινό

.

Φίλε sakattack γνωρίζω πολύ καλά σε τι κοινό απευθύνομαι και πόση άγνοια έχει. Το πρόβλημα δεν είναι η άγνοια. Κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας. Και εγώ είχα κάποτε την ίδια άγνοια και ακόμα μεγαλύτερη. Το πρόβλημα είναι σε όσους δεν θέλουν να μάθουν.

Τα προγράμματα που αγνοείς είναι όλα δωρεάν. Όχι μόνο ουσία αλλά και τύποις. Κανείς δεν θα σου κόψει τα updates επειδή δεν πλήρωσες τα 230 ευρώ. Και το ερώτημα είναι εντελώς υποθετικό. Αν τελικά μπορούσες να έχεις έναν MAC με το ίδιο κόστος που έχεις σήμερα ένα x86 pc και τρέχει κατά βάσει windows, όποιο κόστος και αν είναι αυτό, θα έμενες στο pc;

Αν είσαι τόσο ευχαριστημένος από αυτό που σου δίνει σήμερα το pc σου από hardware και software, και δεν έχεις κανέναν λόγο να σκέφτεσαι το ενδεχόμενα καλύτερο, ψήφισε όχι.

Η Microsoft δεν σε αφήνει να την "κλέβεις" στο σπίτι σου επειδή σε αγαπάει. Ούτε επειδή δεν μπορεί να σε σταματήσει. Κατεβάζει το κόστος εκπαίδευσης πάνω στο λειτουργικό της και παράγει την κρίσιμη μάζα χρηστών που χρειάζεται για να διατηρεί τις πωλήσεις της ψηλά. Τελικά ο εργοδότης σου και ο συνεργάτης σου θα αγοράσει τα δικά της προγράμματα επειδή αυτά ξέρεις εσύ να δουλεύεις. Έτσι θα απαλλαγεί από το κόστος της εκπαίδευσης σου ή της προσαρμογής σε άλλο σύστημα, ακόμα και αν αυτό είναι καλύτερο ή και δωρεάν.

Αυτό που θέλω να μετρήσω είναι την φυγόκεντρο. Αν τελικά το 30% πχ έχει την διάθεση για κάτι άλλο χωρίς επιστροφή κάποια στιγμή μεσοπρόθεσμα θα έχουμε εξελίξεις. Αν το ποσοστό αυτό είναι μόνο 5% ας πούμε, τα πράγματα θα μείνουν λίγο πολύ στάσιμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.