Jump to content

RCA to VGA HOWTO?

subneo

Recommended Posts

Έχω πάρει μια οθόνη innovatek tft lcd 7.2 ίντσες για το carpc..

Έχει αρσενικό rca για να πάρει εικόνα και θέλω να φτιάξω ένα καλώδιο από τη μια rca θηλυκό και από την άλλη vga για να συνδεθεί στην onboard vga…

Ξέρει κανείς πως μπορώ να το φτιάξω αυτό? Έχω πάρει τα βύσματα αλλά δεν ξέρω πώς να τα συνδέσω…

Αν είναι RCA τότε το σήμα μάλλον είναι composite. Οπότε μάλλον στέλνεις σήμα από TV out. Αν δεν διαθέτει η onboard TV out τότε..... μάλλον δεν γίνεται τίποτα.

VGA και composite, δεν είναι συμβατά μεταξύ τους.

Έκανα κάποιες δοκιμές με τα καλώδια και όταν ανοίγει ο υπολογιστής δείχνει κάποια πράγματα αλλά με την οθόνη να κάνει τρελά κύματα σαν όταν δεν πιάνεις στην τηλεόραση ένα κανάλι καλά και ανεβοκατεβαίνει η εικόνα…

Φτάνω μέχρι το winxp logo και όταν μπει κανονικά στα windows βλέπω μόνο γραμμές…

Τι δηλαδή βλέπεις το winxp logo?

Απίστευτο.........

Από εκεί και πέρα θα συκώνουν ανάλυση και συχνότητα τα XP για αυτό και χάνεις την εικόνα και βλέπεις γραμμες. Απλά δεν αντέχει η TFT.

Αν είναι δυνατόν να βλέπεις το XP logo πράγμα που μου φαίνεται παράξενο, απλά δοκίμασε να ορίσεις, σε μια άλλη οθόνη, όταν τα XP φορτώνουν να βάζουν ανάλυση π.χ 800Χ600 και refresh rate 50Ηz αν είναι δυνατόν, άντε 60Hz....

Μετά ξαναδοκίμασε με την οθόνη αυτή.

Σε safe mode έχεις πρόβλημα?

Ερώτηση.

Πάντα βλέπεις γραμμές?

Αν η απάντηση είναι ναι τότε, όπως και είναι το φυσιολογικό, ξέχνα το.

Και εδώ που τα λέμε αν ήταν τόσο απλό δεν θα χρειαζόταν ολόκληρη φασαρία με custom chips πάνω στις VGAs για να πάρεις το TV out ( τουλάχιστον στις παλιότερες ) αλλά απλά ένα καλώδιο μετατροπέας.

Για να γινει αυτο χρειαζεσαι ενα vga converter. Για desktop συστηματα υπαρχουν με 30-40-50 ευρω, αλλα για το αυτοκινητο το ζητημα δυσκολευει ιδιαιτερα.

Μα desktop είναι ο υπολογιστής απλά με μικρότερες διαστάσεις για να μπει στο αυτοκίνητο!

Που μπορώ να βρω ένα τέτοιο καλώδιο και γιατί είναι τόσο ακριβό? Είναι κάτι παραπάνω από καλώδιο?

Ναι, ειναι μια ηλεκτρονικη πλακεττα-μετατροπεας .Αφου δεν εχει TV-out η καρτα γραφικων (ή το motherboard), πρεπει να βαλεις τετοιο converter. Τα δυο σηματα (vga - composite) δεν ειναι συμβατα.

Kαι δεν ψάχνεις στα μεταχειρισμένα μία παλιά καρτα γραφικών με TV out; Πιο φτηνά θα σου βγει ;)

Έχω μια TNT2 32MB με tvout\s-video in\composite in αλλά ψάχνω μπας και υπάρχει τρόπος να μην βάλω κάρτα γιατί δίνει ύψος στο case και γιατί τραβάει επιπλέον watt…

Δοκίμασα αυτή την κάρτα με το tvout και η οθόνη δουλεύει άψογα σε οποία ανάλυση και να την ρυθμίσω…

Αχχχ…. Και πάνω που είπα πως είναι έτοιμο το carpc… :(

Είχε και το Πλάισιο παλιότερα έναν μετατροπέα της K-World (PC to TV converter) αλλά ήταν πολύ μούφα. Τον έχω διότι τον χρειάζομαι για το TV out της GeForce3 που τα έχει παίξει και είναι μονίμος ασπρόμαυρο.

Είναι όμως μούφα κυριολεκτικά από την άποψη ότι χρειάστηκε να επιστρατέψω το brain και να ορίσω ανάλυση με 50Hz refresh rate προκειμένου να δουλέψει σωστά. Από τα 60Hz και πάνω όλο και κάποιο πρόβλημα έχει η απεικόνιση στην TV....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.