Jump to content

zalman water cooling

cakrit1442169096

Recommended Posts

Μια καλη αεροψυξη θα αποδοσει καλυτερα.Κοιτα για το asetek καλυτερα ή φτιαξε δικο σου.

αν κανεις ενα search θα βρεις αρκετα thread με εντυπωσεις.

για αυτο που λες οτι το θες, ειναι το καλυτερο. Φυσικο αφου δεν εχει κανενα ανεμιστηρα. Εγω πλεον δεν ανεχομαι ουτε το παραμικρο φυσηματακι :003:

βασικά το θέμα είναι ο θόρυβος. από άποψη ψύξης είμαι πολύ καλά καθώς το σύστημα είναι στους 37 και ο cpu στους 45 όχι και άσχημα για άθλον 2400 σε ένα κουτί με 2 raptor και άλλους 3 δίσκους. αυτό που με απασχολεί είναι αν ο παραγόμενος θόρυβος από το zalman ειναι απλά αντιλιπτός ή ενοχλητικός

Αν το θέμα είναι ο θόρυβος τότε πάρε μια καλή μεγάλη ψύκτρα με ένα ελεγχόμενο ανεμιστηράκι 8cm ή 9cm. Kαι καλύτερο overclocking θα κάνεις και πιο οικονομικά θα σου έρθει και αθόρυβος θα είσαι.

για ποιο θορυβο μιλας? αφου μονο η αντλια υπαρχει. πιο πολυ θα ακους τους raptor

στοιχημα οτι θα τους αλλαξεις :003:

εγω πηρα με τη μια και το vga block γιατι δεν αντεχα την καρτα.

ευτυχως η μητρικη δεν εχει ανεμιστηρα στο northbridge

Αν το θέμα είναι ο θόρυβος τότε πάρε μια καλή μεγάλη ψύκτρα με ένα ελεγχόμενο ανεμιστηράκι 8cm ή 9cm. Kαι καλύτερο overclocking θα κάνεις και πιο οικονομικά θα σου έρθει και αθόρυβος θα είσαι.

προφανως υπαρχει διαφορα στην υποκειμενικη εκτιμηση του αθορυβου

για μενα ο (ball-bearing) 9αρης Enermax που ολοι συστηνετε, ακομα και στο low ηταν απλα απαραδεκτος και ανυποφορος

προφανως υπαρχει διαφορα στην υποκειμενικη εκτιμηση του αθορυβου

για μενα ο (ball-bearing) 9αρης Enermax που ολοι συστηνετε, ακομα και στο low ηταν απλα απαραδεκτος και ανυποφορος

Δε μίλησα για Enermax. Έχω έναν Enermax 8cm και είναι θορυβώδης ακόμα και στις χαμηλότερες στροφές. Τον έβγαλα.

Eγώ μιλάω για μια ALX-800 και έναν ΑKASA 8cm σε έναν ρυθμιστή στροφών (οπου θα βάλει και τα άλλα ανεμιστηράκια του ωστε να έχει ακόμα πιο αθόρυβο σύστημα.)

για ποιο θορυβο μιλας? αφου μονο η αντλια υπαρχει. πιο πολυ θα ακους τους raptor

στοιχημα οτι θα τους αλλαξεις :003:

εγω πηρα με τη μια και το vga block γιατι δεν αντεχα την καρτα.

ευτυχως η μητρικη δεν εχει ανεμιστηρα στο northbridge

XAXA!!!!!!! καλό έ!!!

Αυτοί οι δίσκοι δεν βγαίνουν από το μηχάνημα μου και ας κάνουν σαν τρακτέρ. Όσοι τυχεροι (βλέπε εμένα) έχουν stripping με raptor ξέρουν για τι μιλάω. 60% καλύτερη απόδοση από strip με WDJB

Όσον αφορά για την vga έχω την Pixelview fx5700 256 ram... ξερεις τώρα αυτή με το χρυσαφί κάλυμμα και το μπλέ LCD.. μπορεί να είναι μάπα μάρκα αλλά και πολύ καλές επιδόσεις έχει και αθόρυβη είναι και έχει και καλό desing ;)

Η Pixelview (aka Prolink) δεν είναι μάπα μάρκα.

Aπό άποψη τιμης απόδοσης είναι κορυφαία... δουλεύω 5 χρόνια prolink και πίστεψε με από άποψη προβλημάτων δεν είναι και τόσο αξιόπιστη.. ένα 20% γυρνάει πίσω... άλλα αν δουλέψει τις πρώτες μέρες σκίζει και παει

Και κάτι ακόμα ... σίγουρα υπάρχουν φθηνές λύσεις για μείωση θορύβου με fans, αλλά τι γίνεται όταν αλλάξω cpu mb? πάλι τα ίδια... μέχρι τώρα τα τελευταία 5 χρόνία έχω δώσει τρελά λεφτά για ψυκτρες.. αλλά πάλι τίποτα..

Οπότε ας τα δώσω όλα μαζι να τελέιωνω

αναλογα τον περιβαλλοντα χωρο/θερμοκρασια

πριν που ημουν σε πιο κρυο σπιτι, διπλα σε μπαλκονοπορτα, ηταν ψυχρά.

Τωρα που κανει πιο πολυ ζεστη και κατω απο το πατωμα περνανε σωληνωσεις του καλοριφερ, ειναι περιπου σε θερμοκρασια σωματος.

Δεν καινε βεβαια. :003:

επεσε και το o/c μου. πρεπει να περιμενω το καλοκαιρι να κλεισει το καλοριφερ να δροσισει το συστημα.

αναποδα πραγματα :003:

π πρεπει να περιμενω το καλοκαιρι να κλεισει το καλοριφερ να δροσισει το συστημα.

αναποδα πραγματα :003:

Πες το ψέμματα. Κοντεύω να φτάσω στις ίδιες θερμοκρασίες με τους καύσωνες του Αυγούστου

Αν η πρώτη προτεραιότητα είναι η ησυχία σου, το reserator είναι κορυφαίο. Αλλά και σαν απόδοση σκίζει μιας και σε όποιο τεστ έχω διαβάσει πάντα πετυχαίνει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις από οποιοδήποτε σύστημα αερόψυξης. Το ότι δεν χρησιμοποιεί το ίδιο το reserator ανεμιστήρα θα σε επηρεάσει μόνο αν ανήκεις στην συμπαθή κατηγορία των καννιβάλ...συγγνώμη extreme overclockers :p .

Επιπρόσθετα αν δεν σε χαλάει σαν ιδέα (αισθητικά και σαν μανούβρα) μπορείς να το απομακρύνεις όσο πιό πολύ σε παίρνει από το γραφείο σου και με κάποια ψιλοπατεντούλα να στερεώσεις και ένα πραγματικά αθόρυβο 12cm fan που να φυσάει πάνω στο tank του reserator για να το υποβοηθάς να διώχνει πιό αποτελεσματικά την θερμότητα.

Αν σκεφτείς ότι και εγώ έχω δώσει τα τελευταία 5 χρόνια γύρω στα 300 ευρώ σε ανεμιστήρια, ρυθμιστές στροφών, & panels, μου φαίνεται ότι ένα έξοδο της τάξης των 200 ευρώ σε υδρόψυξη έχει λογική μιας και ξενοιάζεις και για το μέλλον. Ουτως ή άλλως όπως πάει το πράγμα κάθε νέα γενιά επεξεργαστών θα καίει όλο και περισσότερο.

Συμφωνω με τον KERNEL και οπως σου ειπα η ησυχια ειναι το παν................αλλα και H αισθητικη δεν παει πισω φτανει να την εχεις.....

post-1354-1442173995,0574_thumb.jpg

post-1354-1442173995,1315_thumb.jpg

Για το λογο που το θες ειναι πολυ καλο, αφου ειναι πολυ αθορυβο. Οσων αφορα το κοστος, απλα σκεψου οτι μια αποτελεσματικη και αθορυβη αεροψυξη μπορει να στοιχισει τουλαχιστον τα μισα της αξιας του reserator... Μπορει βεβαια να μην εχει τις επιδωσεις μιας home made υδροψυξης αλλα αν πειραματιστεις (εις βαρους του θορυβου ομως) μπορει πιστευω να πλησιασει αρκετα...

Επιπρόσθετα αν δεν σε χαλάει σαν ιδέα (αισθητικά και σαν μανούβρα) μπορείς να το απομακρύνεις όσο πιό πολύ σε παίρνει από το γραφείο σου και με κάποια ψιλοπατεντούλα να στερεώσεις και ένα πραγματικά αθόρυβο 12cm fan που να φυσάει πάνω στο tank του reserator για να το υποβοηθάς να διώχνει πιό αποτελεσματικά την θερμότητα.

.

Είμαι στο σπίτι και περιμένω τον οδηγό από το πλαίσι... καλά από βουλγαρία έρχεται? :Ρ

Αυτό που λες το σκέφτηκα ήδη.. να πω την άλήθεια με 2 ή 3 fans.. αλλά ας το έχω στα χέρια μου για να δω τι πατέντα μπορώ να κάνω. Βασικά αν δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο "γρίλλιες"΄τότε τα fan θα είναι αθόρυβα.... ας έρθει πρώτα και βλέπουμε....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.