Jump to content

βραχυκύκλωμα ή κάτι άλλο?

micron

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδια πειτε μια γνωμη...

Αν κλεισω το διακόπτη του τροφοδοτικού και τον ξανα ανοιξω αναβει το psu και αρχίζουν να δουλευουν ανεμιστήρες κλπ χωρις όμως να αναβει το pc

το pc είναι γειωμένο κανονικά(απο psu)

Τι μπορει να φταίει??

Eννοείς ότι δεν ανάβει το PC, πάρα μόνο οι ανεμιστήρες; Τα drives (CD-DVD) παίρνουν ρεύμα; Μήπως έχει καεί η motherboard;

καποιο μπιπ η οτιδηποτε αλλο σου κανει?μυριζει καμμενο τιποτα?

1.δοκιμασε ενα αλλο τροφοδοτικο

2.βγαλε τα ολα εκτος κουτιου και βαλε μονο cpu-mb-ram-vga-psu και δοκιμασε παλι

3.δοκιμασε αλλη μητρικη

4.δοκιμασε αλλο cpu.

REPORT:τελικο αποτελεσμα κατι σου εχει καει(μαλλον μητρικη)

sorry για το αρχικό post!μαλλον δεν έγινα απολυτα κατανοητός!

Το pc δουλευει κανονικότατα!(Απο το συγκεκριμένο γραφω αυτη τη στιγμή!!!)

Για να σας δωσω να καταλάβεται καλύτερα...

Το pc το εχω κλειστο [ και απο το διακόπτη του psu ]

Πατάω το διακόπτη του τροφοδοτικού. Περνει μπρος το psu και αρχίζουν να δουλευουν οι ανεμιστήρες...[Κανει όπως όταν βραχυκυκλώνουμε το μαυρο και πρασσινο καλωδιο...]

Μετα παταω και το κουμπί του κουτιού και κανει κανονικα την εκκινηση ο υπολογιστής χωρις κανενα αλλο προβλημα

sorry για το αρχικό post!μαλλον δεν έγινα απολυτα κατανοητός!

Το pc δουλευει κανονικότατα!(Απο το συγκεκριμένο γραφω αυτη τη στιγμή!!!)

Για να σας δωσω να καταλάβεται καλύτερα...

Το pc το εχω κλειστο [ και απο το διακόπτη του psu ]

Πατάω το διακόπτη του τροφοδοτικού ,περνει μπρος το psu και αρχίζουν να δουλευουν οι ανεμιστήρες[Κανει όπως όταν βραχυκυκλώνουμε το μαυρο και πρασσινο καλωδιο...]

....κι αν την ωρα που αναψουν τα ανεμιστηρια πατησεις το power switch τοτε παιρνει μπροστα σαν απο restart.Το κουμπακι του τροφοδοτικου φταιει μαλλον καπου βραχυκυκλωνει ελαφρως.

Απλά παίρνουν ρεύμα μόνο οι ανεμηστήρες και όχι η μητρική που περίμένει από τον διακόπτη on-off του κουτιού για να ξεκινήσει...

Το Tagan TG480-U01 της υπογραφής έχεις; Στείλε email στην εταιρεία, αλλά μάλλον θα πρέπει να το αλλάξεις. Αν είναι στην εγγύηση στείλτο άμεσα για αντικατάσταση.

Ναι το pc ειναι αυτο που έχω στην υπογραφή μου!!

Απλα μου κανει εντύπωση γιατι στο παλιο μου mobo δε μου τα εκανε αυτα τα κουλα...θα δοκιμάσω κι ενα Τagan330 watt και αν μου κανει τα ίδια παει να πει ότι κατι παιζει με τη μητρική.

Να προσθεσω ότι καμια φορα[πολύ σπανια] όταν κανω shutdown το pc η οθόνη μενει ανοιχτη με ένα λευκό φόντο....

Το πιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα η μητρική.

Αφήνει ρεύμα να περάσει "επιλεκτικά".

Δεν βρίσκω λόγο να φταίει το τροφοδοτικό.

Mην το λες ενα psu που ειχα σε οτι mobo και να το εβαζες ξεκιναγε μονο του! Επαιζες με το κουμπακι και μονο... Το μονο καλο ηταν οτι δεν χρειαζοταν να συνδεσεις το καλωδιακι του διακοπτη power που ειναι και μικρο...lol! Βεβαια εχει καει εδω και πολυ καιρο το συγκεκριμενο και μονο το fan μου εμεινε και το κουτακι. Ολα τα υπολοιπα απο μεσα εφαγαν σουτ!

Δοκίμασα ενα TAGAN TG330-U01[ολοκαινουργιο] και παλι έκανε το ίδιο πράγμα...Οπότε υπάρχουν δυο περιπτώσεις...

1)Η και τα δυο τροφοδοτικά εχουν το ίδιο προβλημα [Πραγμα απίθανο]

2)Η μητρική δίνει επιλεκτικά ρευμα [Οπως ειπε ο soler]

Το θέμα ειναι τι κάνουμε τωρα....

-Αυτό το πρόβλημα μπορει να θεωρηθει λόγος για RMA?

-Αν δε βγαινει RMA Θεωρείται ότι μπορει να μου δημιουργήσει σοβαρό προβλημα?Οπως να μου καψει καποια συσκευη ή να προκλιθει βραχυκύκλωμα?

Εστειλα κι ενα mail στην oktabit αλλά με εχουν γειώσει κανονικά....:(

Το δοκίμασες να τα βγάλεις όλα απο επάνω (πέραν vga-memory-cpu-k/b)? Μήπως έχεις τίποτα usb-fw brackets επάνω?

Αν το έχεις κλειστό και βγάλεις το καλώδιο ρεύματος και μετά το ξαναβάλεις , κάνει το ίδιο?

Μήπως έχει κάποια επιλογή το BIOS ώστε να δουλεύουν οι ανεμιστήρες για λίγο με σκοπό να ψύχουν το σύστημα; Βέβαια αυτό πρέπει να γίνεται στο κλείσιμο και όχι στην έναρξη αλλά για κοίτα το. Μπήκες στο forum της MSI για να το ψάξεις; Μήπως ευθύνονται οι ρυθμίσεις του power management στο BIOS;

Αν το έχεις κλειστό και βγάλεις το καλώδιο ρεύματος και μετά το ξαναβάλεις , κάνει το ίδιο?

NAI

Το δοκίμασες να τα βγάλεις όλα απο επάνω (πέραν vga-memory-cpu-k/b)? Μήπως έχεις τίποτα usb-fw brackets επάνω?

Ξυλωσα τη μητρική απο το κουτι ,την αφησα μονο με το τροφοδοτικό[Δοκίμασα και τα δυο] και παλι εκανε τα ίδια...

Δε βρίκα τιποτα ιδιαίτερο στο forum της MSI περαν απο τα γνωστα tips...:(

Any suggestions?

Βρικα ενα πολύ ενδιαφέρων thread μετα απο πολύ ψαξιμο στο forum της MSI

http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=66540.0

Αφου διαβασα 3 σελιδες με 20posts/page είδα ότι περίπου 15 ατομα είχαν το ίδιο πρόβλημα και δεν καταφερε κανενας να τους βοηθήσει... :021: :021:

Παιδια thanks για τη βοήθεια!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.