Jump to content

Σκεψεις για 939 απο 754....καιρος να ηρεμησω

greekfragma

Recommended Posts

χαιρετω παληκαρια μου.

εδω και 2 μερες ειμαι σε σκεψεις για το τι να κανω...........

εχω το παρακατω συστημα

Α64 3400+ @2550(10χ255)-------(με νερο)

DFI NF3 250GB UT

2x512 PQI turbo 3200

9800pro club3d-------( με νερο ) 495/375

το συστημα πασχει απο ελλειψη dual channel στις μνημες(σε 939 συστημα οι μνημες εφτασαν 277 με ιδιους χρονισμους και 2.7βολτ ενω εγω χρειαζομαι για 260 3.1βολτ)

επισης πασχει και απο το 9χ πολλαπλασιαστη στον επεξ καθως η δφι απεδειχθη μεγαλη καταστροφη στο συγκεκριμενο θεμα.........

σκεφτομαι να στειλω ολα τα παραπανω και να κρατησω μονο τις μνημες.να παω σε 939 και 3200+ και μια msi nf4 ή dfi nf4 με pci-e καρτα γραφικων 6600gt..............

αξιζει η ολη διαδικασια?????το θεμα ειναι να ηρεμησω καποια στιγμη και να απολαυσω το πισακι μου μιας και το προτζεκτ με το κουτι και την υδροψυξη ολοκληρωθηκε.......αυτο που θελω να κανω ειναι να παω σε dual channel ωστε να δειξουν τα δοντια τους οι μνημες αλλα και να απαλλαγω και απο το εκνευριστικο 9χ της δφι....επισης να περασω σε pci-e καρτα μιας και τα agp σε καποιο καιρο θα τερματισουν τη ζωη τους.

ετσι θελω να συνδυασω και μελλοντικη επεκτασιμοτητα του συστηματος σε καρτες γραφικων αλλα και ανεβασμα επιδοσεων λογω dual channel.........να παρω κατι που να το χαρω χωρις να με παιδευσει.

εσεις τι λετε?????

ο επεξ θα ειναι 3200+ χωρις καμια αμφιβολια μιας και τα οικονομικα ειναι περιορισμενα....η ολη αναβαθμιση θα βγει κυριως απο τα λεφτα πωλησης των παλιων.

επισης η καρτα θα ειναι 6600gt pci-e εκδοση......

το προβλημα ειναι η μητρικη που δεν κατεχω τιποτα........MSI ή DFI?????μιλαω παντα για τις πιο απλες εκδοσεις χωρις sli......νομιζω ultraD λεγεται εκεινη της DFI NF4

ημερομηνιες αφιξης στην ελληνικη αγορα ξερουμε?????παιζει ομως να παρω και απο εξωτερικο.......κανα λινκ με τιμες εαν εχουν βγει παρακαλω.........

ελπιζω να μην κουρασα με το τεραστιο θρεντ αλλα ψαχνω να ηρεμησω για αρκετο διαστημα απολαμβανοντας το πισι μου και το μονο που καταφερα με το 754 ηταν να μου σπασουν τα νευρα και να ειμαι στο ψαξιμο συνεχως.

Βασικα και με το υπαρχον συστημα μπορεις να ηρεμησεις. Το θεμα δεν ειναι οτι δεν μπορεις, αλλα δεν θελεις. Βαθεια μεσα σου στο υποσυνειδητο σε τρωει ο "ποπος" σου να πας σε 939. Οποτε περιμενε να βγει η καταλληλη μομπο(DFI) και κανε την υπερβαση.

Θα σου μιλησω ειλικρινα................δεν θα΄χεις προβλημα.

ζαχο το θεμα ειναι οτι χαραμιζονται οι μνημες......σε ντουαλ τσανελ μητρικη πανε πολυ καλυτερα και χωρις βολτ και ψυξη και αλλες @@ριτσες

επισης ειναι καλη εποχη εαν αλλαξω μητρικη και επεξ που μου βγαινουν πανω κατω τα ιδια λεφτα με τα παλια να παω και σε pci-e καρτα γραφικων να ηρεμησω για αλλους τοσους μηνες και απο εκει.

ποτε δεν ημουνα οβερκλοκερ τρελος ουτε πολυ ψαγμενος..........θελω ενα βασικο οβερκλοκιν σε μνημες και επεξ για 1:1 και να εκμεταλλευομαι τα εξαρτηματα μου χωρις ακροτητες.....παλι με νερο σε επεξ και καρτα θα ειμαι γιατι στοχευω στην ησυχια........

να ηρεμησω απο επεκτασιμοτητα θελω και να μην χαραμιζεται καποιο εξαρτημα λογω ασυμβατοτητας με καποιο αλλο........στη συγκεκριμενη περιπτωση η 9800προ πρεπει να φυγει γιατι αργοτερα δεν θα πουλιεται.επισης ο επεξ με την μητρικη και τις μνημες δεν συνεργαζονται 100% αρα χανω πολυ.

εχω ασχοληθει παρα πολυ με τις μνημες στο δφι ζυξ...........το θεμα ειναι να παιξω 1:1 στα 270-275.το δφι δεν μπουταρει με 9χ και εχω φαει φρικη........επισης ειδα τις μνημες στον esdee τι κανουν και πραγματικα χαραμιζονται στο dfi.

επισης ειναι μια καλη εποχη για μεταβαση στο νεο slot προτυπο καρτας γραφικων μιας και οι 6600gt ειναι αρκετα φθηνες σε σχεση με την 9800προ που ειχα και σε pci-e θα εχω μητρικη με πολυ περισσοτερη διαρκεια........

To ιδιο ερωτημα βασανισε και εμενα προσφατα.Ειμαι ακομα σε 754 με τον καλο μου 3000+ να πηγαινει με αερα στα 2400mhz και την slk στο low.Εχοντας τις ocz gold ddr500 σκεφτομαι οτι ισως το 939 να ειναι μονοδρομος.Αλλα τελικα δεν ειναι.Το συστημα μου (οπως και το δικο σου) ειναι σφαιρα και απο τις μετρησεις που εχω δει, το dc δεν δινει τοσο στον α64 οσο δινει στον p4.

Καλυτερα θα ηταν να εβρισκες εναν 1mb cache 754 A64 και να του αλλαζες τα πετρελαια,παρα να πας σε 939 newcastle... Και απο οικονομικη αποψη να το δεις παλι δεν συμφερει.

Απλα η αποψη μου...

δεν εχω βαλει ποτε 9 Multi αλλα αυτο ειναι θεμα βιος και αν τα εχεις δοκιμασει ολα τα βιος θα βγη καποιο να το διορθωση. τωρα αυτο για τις μνημες μου φενετε τελιος κουφο. τα εχεις δοκιμασει ολα τα βιος?

σε 3200 winnie θα παω..............ειχα εναν 3200 1Μ cache και τον εδωσα ο αθλιος..........αστο πονεμενη ιστορια........2550 τερματιζε με νερο και 1.7 ρευμα

ρε παιδια δεν διαφωνω οτι ειναι πολυ καλες οι επιδοσεις του δφι.....απλα οι μνημες βρισκουν τοιχο πολυ χαμηλοτερα και αλλο badwidht εχει το single channel και αλλο το dual

[εντιτ]τι σου φαινεται τελειως κουφο ζυξ?????

ναι ολα τα βιοσ εχω δοκιμασει και τα οφισιαλ και τα μοντιντ

Μην κοιτας τεχνολογιες και ονοματα.Δες απλα το κερδος που θα εχεις σε πραγματικες επιδοσεις και οχι μονο στο sandra memtest.Απο την αλλη ομως το benchmarking δεν το μισησε κανεις!

greekfragma κράτα το σύστημα για τώρα είναι μια χαρά...

Σύντομα θα σκάσουν μήτη τα nf4, άσε τους άλλους(users-beta testers) να τα δοκημάσουν και αν δεις ότι αξήζει κάνε την μετάβαση...

ακριβως γιωργο........δεν ειμαι φανατικος μπεντσερ ουτε ψαχνω να βγαλω απο την μυγα ξιγκι...............ετοιμασα αυτον τον καιρο ενα πανεμορφο κουτακι με πολυ καλο συστημα υδροψυξης και θελω πλεον να ηρεμησω και να το απολαυσω.............το θεμα με την 9800προ που δεν θα πουλιεται ουτε για 50ευρω σε 1μηνα με ενοχλει.φοιτητης ειμαι και οποια ανβαθμιση κανω ερχεται κυριως απο πουλημα των παλιων+ καποιο τσονταρισμα μικρο.

σκεφτομαι οτι ειναι ευκαιρια να απαλλαγω απο 9800προ και agp σε συνδυασμο με dual channel που θα με ανεβασει λογω καλυτερης αξιοποιησης μνημων.το αν θα βγαλω 2 ή 3 δευτερα κατω στο πι δεν με νοιαζει......

επειδη η 9800 θα φυγει ταχιστα λεω να μην παω σε agp ξανα........αλλα pci-e.......οποτε πρεπει να αλλαξουν και η μητρικη και ο επεξ λογω καλης τραμπας που θα κανω σχετικα με το οικονομικο......οι τιμες ειναι κοντα ακομα στο 754 και 939..........μετα απο κανα μηνα δεν θα μπορω να δωσω την 9800 και μαλλον δεν θα μπορω να παρω και καποιον 939 με μητρικη μιας και τα 754 που εχω τωρα θα ειναι για ''πεταμα''

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 00:15]

Και εγώ τα ίδια με σενα σκέφτομαι αλλά σε δυο μήνες το πολύ θα είμαι με 3200+, dfi nf4 και κάποια pcie κάρτα (6600gt ή x800xl) και ακόμα θα τα σκέφτομαι. Αρρώστεια.

μπιλ μου φαινεται οτι οπως και με τα 754 παμε μαζι σαν τροπο σκεψης.........τι εννοεις ακομα θα τα σκεφτεσαι?????εγω σκοπευω να μεινω αρκετα με τα καινουιρα........θα το παρατησω το αθλημα για αρκετο καιρο......θα μπουν αλλες υποχρεωσεις στη μεση........τελειωμα σχολης αυτοκινητο κλπ κλπ.......

μπορω να μεινω και 1 μηνα χωρις πισι(εχω βρει π3 απο φιλο να μου δανεισει)

πεφτει μεσα στην εξεταστικη......οποτε μπορω να περιμενω το ΝΦ4

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.