ΓιαγκΤ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2005 Θέλω να χωρίσω την σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω ενός switch σε δυο υπολογιστές.Στο μεταξύ τους δίκτυο, η ταχύτητα θα επηρεασθεί αν το switch είναι 10/100 ή 10/100/1000 όταν παίζουν παιχνίδια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιανουάριος 7, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Mπα.... Ένα απλό switch να πάρεις όποιο και να είναι θα παίζεις άνετα τα LAN Games. Πάντως μπορείς να ενώσεις τα 2 PC και με ένα crossover καλωδιο αν δε σκοπεύεις να βάλεις κι άλλα PC στο δικτυάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιανουάριος 7, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 1) Απέχουν μεταξύ τους περί τα 30 μέτρα.2) Με κροσοβερ πρέπει να είναι αναμμένος ο ένας, για να έχει διαδίκτυο ο άλλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιανουάριος 7, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ 1) Απέχουν μεταξύ τους περί τα 30 μέτρα.2) Με κροσοβερ πρέπει να είναι αναμμένος ο ένας, για να έχει διαδίκτυο ο άλλος. 1) Συνήθως μετά τα 15-20 μέτρα τα crossover έχουν απώλειες με αποτέλεσμα πολλά λάθη στην μεταφορά πακέτων. Βέβαια έχω δουλέψει με crossover 8 μέτρων που δε δούλεψε σωστά κι έχω δουλέψει με crossover 35 μέτρα που έπαιξε άψογα.2) Ναι αυτός που έχει το modem πρέπει να είναι αναμμένος.3) Ένα οποιοδήποτε 100άρι switch (3com κατά προτίμηση, έχει ένα 5πόρτο το πλαίσιο γύρω στα 35 ευρώ) θα καλύψει τις ανάγκες σου χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα UTP Cat5 και πάνω μπορούν να έχουν μήκος έως 100 μέτρα χωρίς απώλειες (αν δεν παρεμβάλονται ρεύματα κτλ κτλ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιανουάριος 7, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 22:50] 1) Συνήθως μετά τα 15-20 μέτρα τα crossover έχουν απώλειες με αποτέλεσμα πολλά λάθη στην μεταφορά πακέτων. Βέβαια έχω δουλέψει με crossover 8 μέτρων που δε δούλεψε σωστά κι έχω δουλέψει με crossover 35 μέτρα που έπαιξε άψογα.2) Ναι αυτός που έχει το modem πρέπει να είναι αναμμένος.3) Ένα οποιοδήποτε 100άρι switch (3com κατά προτίμηση, έχει ένα 5πόρτο το πλαίσιο γύρω στα 35 ευρώ) θα καλύψει τις ανάγκες σου χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα UTP Cat5 και πάνω μπορούν να έχουν μήκος έως 100 μέτρα χωρίς απώλειες (αν δεν παρεμβάλονται ρεύματα κτλ κτλ) Δηλαδή δεν θα υπάρξει διαφορά αν βάλω ένα 10/100/1000; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιανουάριος 7, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Στο gaming καθόλου. Στην μεταξύ σας μεταφορά αρχείων θα δεις μια διαφορά. Αν θέλεις να είσαι καλλυμένος για καιρό, πάρε το 1000άρι. Αλλά πρέπει να έχουν και τα δύο μηχανήματα 1000άρες κάρτες δικτύου για να το εκμεταλλευτείς πλήρως. Πόσο το βρήκες το 1000άρι το switch γιατί δε θυμάμαι να είναι φτηνά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Ιανουάριος 7, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Eγώ ρε παίδες έχω τον rooter τον alcatel τον 510 του οτέ και στα 2 pc στο fileshare ταχύτητες πάνω απο 2 mb/s δεν πιάνω τί να φταίει?? :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιανουάριος 7, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από aristos87 Eγώ ρε παίδες έχω τον rooter τον alcatel τον 510 του οτέ και στα 2 pc στο fileshare ταχύτητες πάνω απο 2 mb/s δεν πιάνω τί να φταίει?? :cry: :OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Ιανουάριος 7, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 ’ουτς με το μαστήγιο ρε! Καλά καλά μην βαράς θα κάνω νέο thread Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιανουάριος 7, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 23:01] Στο gaming καθόλου. Στην μεταξύ σας μεταφορά αρχείων θα δεις μια διαφορά. Αν θέλεις να είσαι καλλυμένος για καιρό, πάρε το 1000άρι. Αλλά πρέπει να έχουν και τα δύο μηχανήματα 1000άρες κάρτες δικτύου για να το εκμεταλλευτείς πλήρως. Πόσο το βρήκες το 1000άρι το switch γιατί δε θυμάμαι να είναι φτηνά. Όσες φορές πήρα το καλύτερο στην κατηγορία τιμής, το μετάνιωσα σαν τις αμαρτίες μου (Όρα vivodi )Εάν με εξυπηρετεί θα το πληρώσω, αλλά εάν δεν έχει διαφορά στα παιχνίδια δεν μου κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιανουάριος 7, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Τα 100mbps είναι υπεραρκετά για απροβλημάτιστο gaming Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sam.... Ιανουάριος 7, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 DJD έχω lan με εναν γειτονά μου με crossover καλώδιο και το μήκος του καλωδίου είναι 71m ακριβώς!!Καμία απώλεια φίλε μου καθαρό 100άρι lan παίζει!!Τι να πω ξέρω οτι έχεις γνώσεις δεν σε αμφισβητώ αλλά το λέω απλά και μόνο επειδή το βλέπω με τα μάτια μου!Δοκίμασε και συ με μεγαλύτερο καλώδιο αμα θες και έχεις να μου πεις τα αποτελέσματά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfragos Ιανουάριος 7, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Προβλήματα με το UTP μέχρι τα 100 μέτρα δεν έχεις σε Half Dublex. Αν θες πάνω από 100 μέτρα πρέπει να βάλεις ένα switch στην μέση(οπότε και θα έχεις 200m max). Αυτό για καλώδιο CΑΤ5.Μία καλή σελίδα είναι η http://www.tele.sunyit.edu/des22.htmlπου περιγράφονται αναλυτικά για κάθε καλώδιο τα spec. Μπορείς να βάλεις και παραπάνω αλλά δεν είναι εγγυημένο ότι θα παίξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 8, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2005 Θέλω να χωρίσω την σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω ενός switch σε δυο υπολογιστές.Στο μεταξύ τους δίκτυο, η ταχύτητα θα επηρεασθεί αν το switch είναι 10/100 ή 10/100/1000 όταν παίζουν παιχνίδια; Αν οι υπολογιστές είναι μόνο 2 δεν υπάρχει λόγος να βάλεις switch. Εκτός αν έχεις router το οποίο βγάζει μία utp έξοδο. Σε περιπτώσεις που το router-modem είναι με usb-serial σύνδεση σε ένα υπολογιστή αν βάλεις switch απλώς είσαι προετοιμασμένος για ένα lan party!Προφανώς όσο πιο γρήγορο το switch τόσο το καλύτερο, αλλά τα παιχνίδια ανταλλάσσουν πολύ λίγα δεδομένα μεταξύ τους που ακόμα και ένα 10άρι hub θα σε κάλυπτε.1) Συνήθως μετά τα 15-20 μέτρα τα crossover έχουν απώλειες με αποτέλεσμα πολλά λάθη στην μεταφορά πακέτων. Βέβαια έχω δουλέψει με crossover 8 μέτρων που δε δούλεψε σωστά κι έχω δουλέψει με crossover 35 μέτρα που έπαιξε άψογα. Μάλλον δεν ήταν καλά φτιαγμένο το καλώδιο. Το ethernet μπορεί να φτάσει 100μ+ είτε είναι cross είτε straight, αρκεί να φτιάχνεται σύμφωνα με το πρότυπο.Eγώ ρε παίδες έχω τον rooter τον alcatel τον 510 του οτέ και στα 2 pc στο fileshare ταχύτητες πάνω απο 2 mb/s δεν πιάνω τί να φταίει?? Μια υπόθεση: Ο router δεν είναι τόσο γρήγογος για να επεξεργάζεται με μεγαλύτερη ταχύτητα τα πακέτα σου, που είναι και λογικό μιας και σε adsl δεν πιάνεις παραπάνω ταχύτητα.Προβλήματα με το UTP μέχρι τα 100 μέτρα δεν έχεις σε Half Dublex. Αν θες πάνω από 100 μέτρα πρέπει να βάλεις ένα switch στην μέση(οπότε και θα έχεις 200m max). Αυτό για καλώδιο CΑΤ5. Το duplex δεν παίζει ρόλο στην απόσταση. Αν βάλεις καλώδιο πάνω από το όριο των καρτών για να παίξουν 100Mbps, θα γυρίσουν στα 10, αν είναι ελεύθερες να κάνουν auto-negotiation για την ταχύτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.