Jump to content

p4p800e deluxe setup...HELP

pcfreak

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια προσπαθουμε να στησουμε την παραπανω μητρικη με ενα φιλο και δεν μπορουμε να κανουμε τον intel sata controler να δουλεψει...Εχουμε συνδεσει ενα 200αρι maxtor diamond10 στο σατα1 και ουτε στο bios και προφανως ουτε στα windows τον βλεπουμε.

Ποια ρυθμιση δεν βλεπουμε???

Επισης γιατι η διαδικασια boot ειναι τοσο αργη??

Εχω μια nf7 και δεν ξερω και πολλα απο intel και ami bios....help :cry:

Δεν τον βλεπει στα win...

update: το νεοτερο ειναι οτι οταν κανω restart εχει το προβλημα και δεν τον βλεπει ενω οταν τον κλεισω και μετα τον ανοιξω τον βλεπει κανονικα...:blink:

Εγω έχω την ίδια μητρική ,από τι θυμάμαι είχα εγκαταστήσει πρώτα του driver sata από το cd της μητρικής πρώτα κια μετά τον είδε μια χαρά, αλλά νομίζω ότι το βιβλιαράκι της μητρικής λέει μέσα πως κάνεις την εγκατάσταση sata δίσκου.Δεν θυμάμαι τίποτε αλλά θα το ψάξω όμως και θα σου πώ αν δεν το έχεις βρει μέχρι τότε. Ψάξιμο θέλει κι εγώ είχα φάει δυο μέρες να το βρώ.

Εγω έχω την ίδια μητρική ,από τι θυμάμαι είχα εγκαταστήσει πρώτα του driver sata από το cd της μητρικής πρώτα κια μετά τον είδε μια χαρά, αλλά νομίζω ότι το βιβλιαράκι της μητρικής λέει μέσα πως κάνεις την εγκατάσταση sata δίσκου.Δεν θυμάμαι τίποτε αλλά θα το ψάξω όμως και θα σου πώ αν δεν το έχεις βρει μέχρι τότε. Ψάξιμο θέλει κι εγώ είχα φάει δυο μέρες να το βρώ.Α! επίσης μέσα από το βιος θα πρέπει νε ενεργωποιήσης των Sata controler και οσο για το αργό ξεκίνημα πρέπει να απενεργοποιήσης από το βιος καποιο scanning που κάνει o ide controler.

μέσα από το bios στο main έχει επιλογή κάτω κάτω για διαχείρηση σκληρών... εκεί ορίζεις για τον κοντρόλερ αν θα είναι pata, sata ή pata+sata... (και αν θα είναι raid). μήπως δεν είναι ανοιχτό το σατα... επειδή λες δεν στο βλέπει καν στο bios...

Eιναι ορισμενο ως sata. Τωρα, οπως ειπα και πριν, οταν το ανοιγω απο κλειστο τον βλεπει μια χαρα και μπουταρει γρηγορα αλλα οταν κανω restart κατι κολημα τρωει και δεν τον βλεπει και ετσι αργει και το boot... τι να πω...ισως επειδη ο σκληρος ειναι ο καινουργιος maxtor DiamondMax 10 εχει καποια ασυμβατοτητα...θα δοκιμασω εναν αλλο sata και θα δω...

ευχαριστω για τη βοηθεια...keep 'em coming...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.