Spyrus Απρίλιος 29, 2006 #221 Απρίλιος 29, 2006 Άσε auto τα drive strength για την ώρα.Εnable το idle cycle count.Σε αυτό το fsb δώσε και λίγο LDT/Chipset Voltage.Kάνε και αυτά που λέει ο Thor.IDLE Cycle limit δεν παίζει 16-32?Επίσης enable το Dynamic Counter?Για ρίξε λίγο και τα ρολόγια κανά 5MHz...
Dr. Gonzo1442169129 Μάϊος 1, 2006 #222 Μάϊος 1, 2006 Εμενα θα με βοηθησει κανεις ρε παιδες με τα 4 GB?Δεν θελω o/c απλα να το κανω να ξεκιναει το ρημαδι...Η μητρικη μου ειναι η UltraD ενω τα 4gB ειναι ολα Transcend UCCC ολα τα chip ιδιας εβδομαδας.Αυτο που θελω να επιβεβαιωσω ειναι μονο εαν δεν κανω κατι καλα εγω η να στειλω την μητρικη απο κει που ηρθε...Το bios σιγουρα δεν παιζει ρολο αφου εχω βαλει ολες τις ρυθμισεις(διαιρετες 2Τ klp) Hydrus είχα κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα,Ultra-D μητρική και Transcend UCCC 4x1GB και no go (3 leds στη μητρική)βέβαια τα 2 dimm-άκια ήταν για ένα φίλο μου, οπότε δεν ασχολήθηκα,αλλά κι εγώ αναρωτιέμαι, τι έφταιγε.(τα UCCC ήταν 546, πληροφοριακά)
makio1442169075 Μάϊος 1, 2006 #223 Μάϊος 1, 2006 για πειτε βρε παιδια -τι να πιστεψω τωρα?υπαρχει κανα σωστο προγ/μα για να βλεπεις θερμ/σιες-ρευματα?
viper1442169065 Μάϊος 2, 2006 #224 Μάϊος 2, 2006 για πειτε βρε παιδια -τι να πιστεψω τωρα?υπαρχει κανα σωστο προγ/μα για να βλεπεις θερμ/σιες-ρευματα?Γιατι τι περιεργο σου βγαζει??Παντως αν ψαξεις στο dfi-streets εχει λινκ για ενα αρχειακι του mbm που σου δειχνει ολες τις θερμοκρασιες και ρευματα, αρκετα καλα.
Dr. Gonzo1442169129 Μάϊος 4, 2006 #225 Μάϊος 4, 2006 Εμενα θα με βοηθησει κανεις ρε παιδες με τα 4 GB?Δεν θελω o/c απλα να το κανω να ξεκιναει το ρημαδι...Η μητρικη μου ειναι η UltraD ενω τα 4gB ειναι ολα Transcend UCCC ολα τα chip ιδιας εβδομαδας.Αυτο που θελω να επιβεβαιωσω ειναι μονο εαν δεν κανω κατι καλα εγω η να στειλω την μητρικη απο κει που ηρθε...Το bios σιγουρα δεν παιζει ρολο αφου εχω βαλει ολες τις ρυθμισεις(διαιρετες 2Τ klp) Hydrus, ρίξε μια ματιά εδώ, στο 2ο post. Νομίζω ότι μ'αυτό το bios θα δουλέψουν.
deadlock7 Μάϊος 4, 2006 #226 Μάϊος 4, 2006 Του είχαν αναφέρει και παλιότερα σε αντίστοιχο θέμα που είχε φτιάξει να βάλει αυτό το bios,αλλά δεν ξέρω αν τελικά το έκανε.Πάντως αφού δεν δούλεψε με τα τελευταία δύσκολο το βλέπω..
qyte Μάϊος 30, 2006 #227 Μάϊος 30, 2006 Παιδια εχω 2 προβληματα σχετικα με την mobo (LANPARTY UT nf4 SLI-D) και δεν μπορω να τα λυσω με τιποτα!!!!Λοιπον το πρωτο ειναι οτι μετα απο format περασα το suite που περιεχει και το nvidia firewall και το nTune. Το firewall δεν περαστηκε καλα αν και δεν ξέρω γιατι και μετα μιλαμε μου εκοβε ΟΛΑ τα προγραμματα το DEP μεσα απο τα windows... Μιλαμε μεχρι windows installer και αλλα παρα πολυ σοβαρα processes. Δεν ετρεχε τιποτα για να μην τα πολυλογώ. Εκανα παλι format και περασα μονο τους drivers... Και ως τωρα ολα δουλευουν μια χαρα. Τι μπορει να εφταιγε??????Problem 2:Εχω βαλει το τελευταιο επισημο bios και εχω συνδεσει ολα τα power connectors, αλλα μετα απο 10-15 λεπτα σαν να απενεργοποιουνται οι usb συσκευες, Ας πουμε δεν μου δουλευει το modem και το Ιντερνετ μετα απο καποια ωρα. Το ξερω οτι φταινε τα usb γιατι κολλουσε εντελως και το mouse και το εβγαλα απο usb γιατι κοντευα να τα σπασω ολα. Το θεμα ειναι οτι οταν συμβαινει αυτο Κολλανε και τα windows στο shutting down και πρεπει να τα κλεισω απο το power μονος μου. Α και κατι αλλο, Αλλαξα το usb memory απο shadow σε base (640k) και δουλευει πιο πολυ ωρα!!! το usb park mode τι στο διαολο ειναι; Τωρα ειναι disabled! To δοκιμασα και αυτο παντως αν αναρωτιεται καποιος!
WAntilles Μάϊος 30, 2006 #228 Μάϊος 30, 2006 DFI LANParty nF4-SLI-DRΚατέβασα προχθές το τελευταίο stable BIOS από το αγγλικό (global) site της Taiwan, και κυριολεκτικά παραλίγο να μείνω με την μητρική στο χέρι διότι συνέβη ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:1. Το εν λόγω BIOS είναι πολύ προβληματικό.2. Η νέα έκδοση του awdflash που περιλαμβάνει είναι προβληματική.3. Το αρχείο στο αγγλικό site της Taiwan είναι corrupted.4. 1 στο δις κατέβηκε corrupted.5. Η δισκέτα είχε bad sectors.6. Η ΔΕΗ "έπαιζε" πολύ με το ρεύμα αφού 15 λεπτά αργότερα είχα μία 2λεπτη διακοπή ρεύματος.Πάμε τώρα με την απαγωγή σε άτοπο να αποκλείουμε ένα-ένα:Τα 3 και 4 αποκλείονται διότι το ZIP σαν format έχει ενσωματωμένο CRC checksum.Το 5 επίσης αποκλείεται διότι εάν είχε, απλά δεν θα το διάβαζε (και μάλιστα το διαβάζει 2 απανωτές φορές το awdflash).Το 6 μάλλον αποκλείεται γιατί μπορεί να μην έχω UPS αλλά έχω παντού APC Voltage Regulators.Άρα καταλήγω σε ένα (ή και τα 2) εκ των 1 και 2.Το αποτέλεσμα ήταν ότι αφού έγινε το flash (ένδειξη κανονικού flash), έγινε το restart, και το κλασικό "Load Defaults" της 1ης φοράς, έκτοτε, μόνο 1 στις 10 φορές, και αυτό κατά τρόπο τυχαίο κατόρθωνε το σύστημα να ολοκληρώσει το τελευταίο στάδιο του post (εκεί που φτιάχνει το DMI table και μετά κάνει CMOS backup).Με τα πολλά αφού κατάφερα να μπουτάρει ξαναφλάσαρα το αμέσως προηγούμενο BIOS που είχα, και μάλιστα με τη 2η (ύστερα από ακόμα ένα restart). Διότι την 1η φορά απέτυχε το flash διότι έδειχνε ότι 3 blocks της EPROM του BIOS είχαν μαρκαριστεί read-only και δεν μπορούσε να τα γράψει (αυτό ίσως να εξηγεί και το γιατί δεν ολοκληρωνόταν πάντα το post).Τελικό ερώτημα:Είχε κάποιος άλλος πρόβλημα με το συγκεκριμένο BIOS;Πείτε και από ποιό site της DFI το κατεβάσατε παρακαλώ.
Indiana Μάϊος 30, 2006 #229 Μάϊος 30, 2006 γενικά να πω ότι αν είμαστε εντάξει με ένα bios...οποιαδήποτε έκδοση, δεν πάμε να βάλουμε καινούριο για να προκαλέσουμε την τύχη μας. Αν έχουμε πρόβλημα, τότε το αλλάζουμε. Για όσους έχουν default το μηχάνημα.
WAntilles Μάϊος 30, 2006 #230 Μάϊος 30, 2006 γενικά να πω ότι αν είμαστε εντάξει με ένα bios...οποιαδήποτε έκδοση, δεν πάμε να βάλουμε καινούριο για να προκαλέσουμε την τύχη μας. Αν έχουμε πρόβλημα, τότε το αλλάζουμε. Για όσους έχουν default το μηχάνημα.Σωστό αυτό, από τη μια.Από την άλλη, δεν ξοδεύουν οι εταιρίες χιλιάδες ανθρωποώρες για να βγάζουν service packs, drivers, BIOSes & firmwares για την πλάκα.Όλο και κάτι διορθώνουν-βελτιστοποιούν κλπ.
Indiana Μάϊος 30, 2006 #231 Μάϊος 30, 2006 Σωστό αυτό, από τη μια.Από την άλλη, δεν ξοδεύουν οι εταιρίες χιλιάδε ανθρωποώρες για να βγάζουν service packs, drivers, BIOSes & firmwares για την πλάκα.Όλο και κάτι διορθώνουν-βελτιστοποιούν κλπ.άλλο το software και άλλο το Hardware....αν έκανες Overclocking, Και ήθελες ας πούμε να δεις αν ταιριάζουν οι μνήμες σου καλύτερα στο καινούριο bios, τότε δοκιμάζεις...τεσπα...εγώ έχω μείνει με το Beta του Tony...704-2bt:023: και δεν το πειράζω γιατί όλα δουλεύουν ρολόι.
ThorLite Μάϊος 30, 2006 #232 Μάϊος 30, 2006 Eγω το 406 το ειχα στην μια απο της 2 DFI μου μια χαρα ηταν απο http://us.dfi.com.tw/Upload/BIOS/NF4LD406.ZIP εδω το ειχα κατεβασει τωρα εχω ενα πειραγμενο 406.Οπως ειπε ο Ιndiana και εγω στο main DFI με τον Opteron που παιζει ωραια με το 0329 δεν το εχω αγγιξει ουτε καν στο BIOS δεν μπαινω LOL...........
qyte Μάϊος 30, 2006 #233 Μάϊος 30, 2006 Και εγω το 406 εβαλα. Παιδια εδω και τρεις ωρεσ στην σειρα δουλευει μια χαρα το usb αφου εχω και internet!!! Εκανα απλως 2 αλλαγες. Πρωτον περασα το ITE smart guardian και ξαφνικα αρχισε να δουλευουν τα ανεμιστηρακια στο φθλλ και μετα απο λιγο κολλησε ΟΛΟ το μηχανημα. Ετσι πηγα και τα εβαλα ολα εκει σε default values! Τωρα πως και δεν ειχε τις default με το setup?? Αν μπορειτε να με βοηθησετε να βαλω αυτα που πρεπει πειτε τι να βαλω!Η δευτερη αλλαγη που εκανα και πιο σημαντικη κατα την γνωμη μου ειναι οτι περασα τους τελευταιους drivers για την 7600GT απο το site της EVGA(.com).Κατι ανεφερε για compability me dual core και μιας και εχω X2 πιστευω οτι μπορει να παιζει ρολο. Βεβαια μπορει ολα οσα λεω να ειναι μπουρδες και μετα απο λιγο παλι να πεσει το usb! Αλλα που 20-25 λεπτα που τρεις ωρες???
ThorLite Μάϊος 30, 2006 #234 Μάϊος 30, 2006 Αφου εχεις Χ2 χρειαζεσαι απαραιτητα τους drivers της AMD και ισως ενα hotfix της MS.Tους ανεμιστηρες μπορεις να τους ρυθμισεις απο το BIOS δεν χρειαζεται το SMART δεν το χρησιμοποιω........
qyte Μάϊος 30, 2006 #235 Μάϊος 30, 2006 Το εχω περασει το patch για AMD αυτο που εχει να κατεβασεις στο site της AMD.Τι αλλο υπαρχει δηλαδη? Παντως βρηκα στο site της nvidia drivers 6,70 ενω στο site της dfi εχουν το 6,66! θελω να δω τι αποτελεσματα θα φέρει! Παντως επειδη ειμαι ψιλοασχετος θα ηθελα καποια βοηθεια σχετικα με το ρυθμισμα των fan. Αν μπορειτε πειτε. Τωρα απο οτι βλεπω στο smartguardian τα default ειναι τα εξης: off 10C, Start 30C, Full 45C και αυτο ειναι και στο cpu fan και στο chipset και στο PWM IC στο οποιο εν τω μεταξύ δεν υπαρχεί καν φανακι! Τι αλλαγες εχετε να προτεινετε?Απο κατω απο τα settings για τα φανακια εχει μια μπαρα που δεν μπορω να καταλαβω τι κανει ακριβως αλλα φαινεται σαν να ειναι στο 33% και στα 3 φαν!
madg1442169081 Μάϊος 31, 2006 #236 Μάϊος 31, 2006 Το εχω περασει το patch για AMD αυτο που εχει να κατεβασεις στο site της AMD.Τι αλλο υπαρχει δηλαδη? Παντως βρηκα στο site της nvidia drivers 6,70 ενω στο site της dfi εχουν το 6,66! θελω να δω τι αποτελεσματα θα φέρει! Παντως επειδη ειμαι ψιλοασχετος θα ηθελα καποια βοηθεια σχετικα με το ρυθμισμα των fan. Αν μπορειτε πειτε. Τωρα απο οτι βλεπω στο smartguardian τα default ειναι τα εξης: off 10C, Start 30C, Full 45C και αυτο ειναι και στο cpu fan και στο chipset και στο PWM IC στο οποιο εν τω μεταξύ δεν υπαρχεί καν φανακι! Τι αλλαγες εχετε να προτεινετε? Απο κατω απο τα settings για τα φανακια εχει μια μπαρα που δεν μπορω να καταλαβω τι κανει ακριβως αλλα φαινεται σαν να ειναι στο 33% και στα 3 φαν! για τον χ2 κοιτα εδω τι πρεπει να κανεις http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=81429 και βαλε και ενα φανακι στο pwmic δεν κανει κακο
qyte Μάϊος 31, 2006 #237 Μάϊος 31, 2006 Ωραια το περασα και το hotfix. Τι να πω ρε παιδια κανενας δεν μπορει να στειλει καλες ρυθμισεις για το smart? Μου εχει κολλησει οτι παιζει ρολο εμενα...Παντως οσο αφορα το φανακι στο pwmic λυπαμαι αλλα δεν γνωριζω ουτε τι ειναι ουτε και που ειναι συνεπως!!!!!
qyte Μάϊος 31, 2006 #238 Μάϊος 31, 2006 Ενταξει μαλλον το ελυσα το προβλημα. Πηρα τηλεφωνο τον ISP μου και μου προτειναν να απενεργοποιησω το firewall των windows και το εκανα και επιτελους μπαινω στην σελιδα του configuration του router οπως παλια! Του σκοτωμου δηλαδη! Και να φανταστει κανεις οτι και παλια το ειχα παντα disabled το firewall λογω ενος παιχνιδιου που δεν μπορουσα να γινω host σε multiplayer! Τζαμπα ΟΛΟΙ οι drivers και η αγωνια ρε γμτ!!!! PS. Το παιχνιδι φαινεται και απο το avatar μου παντως
qyte Μάϊος 31, 2006 #239 Μάϊος 31, 2006 Τελικα δεν εγινε τιποτα. Παλι μετα απο 3-4 ωρες εσβησαν τα φωτα στις usb θυρες. Δεν ξερω τι μπορει να φταιει ρε παιδια, αν καποιος μπορει να φανταστει τι φταιει δεκτες ολεσ οι προτασεις. Θελω να δοκιμασω να βαλω τις usb συσκευες σε 5Vsb λειτουργια μηπως και γινει τιποτα. Αν πραγματικα εχετε κατι να προτεινετε πειτε το!!! Σηκωνω τα; χερια Ψηλά.
silencer51 Ιούνιος 27, 2006 #240 Ιούνιος 27, 2006 Σήμερα αποφάσισα κι εγώ να κάνω το βήμα απο AGP (Asus A8V Deluxe) σε PCI-E και επέλεξα την DFI LanParty SLI-DR Expert, κυρίως λόγω features, φήμης, design και tweaking capabilities.Παρ' όλα αυτά, θα περίμενε κανείς απο μια mobo με τόσο καλή φήμη να μπορεί τουλάχιστον να λειτουργήσει (να bootάρει) με default ρυθμίσεις.Μου πήρε 2 ώρες να εγκαταστήσω XP και τελικά τα κατάφερα αφού αποσυνέδεσα τα πάντα εκτός απο VGA και σκληρό.Απο τότε έχω συνεχώς random κολήματα και ορισμένες φορές Bsod (IRQ_LESS_THAN... το κλασσικό stop 0x0000000A).550άρι τροφοδοτικό Chieftec έχω, 2 dimm Samsung UCCC έχω, δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει.Πέρασα και το τελευταίο bios αλλα τίποτα.Έχω συνδέσει όλα τα έξτρα power connectors αλλα τίποτα.Έπαιξα λίγο με τα settings στο Bios, τίποτα.Θερμοκρασίες έχω κανονικότατες όπως και ρεύματα.Επίσης έτρεξα για ενα 2ωρο το memtest χωρίς κανένα error.Α ναι, έχω και τις μνήμες στα πορτοκαλί slots (στα κίτρινα κόλλαγε στο post)...Τι να πω, έχω απογοητευθεί οικτρά.Ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση ειναι να μπαίνεις στα φορα της DFI και να σου λένε, "Μα δεν έχεις το μοντέλο HW-2ZXXXX46 της Enermax, πως να λειτουργήσει!" και άλλα τέτοια χαριτωμένα... Βλέπω reccomended installation guide στο οποίο θεωρείται θρίαμβος το να ξεκινήσει το σύστημα με 1 dimm, vga και 1 σκληρό! Έλεος... :-(Πραγματικά ειμαι πολύ στεναχωρημένος και δεν ξέρω τι να κάνω.Μπορώ να επιστρέψω τη mobo στο μαγαζί που την αγόρασα τώρα που την έχω ανοίξει; Η θα μου λένε, "Δεν έχεις σωστές μνήμες" κ.λ.π ********?Αχ άτιμη Α8V, ούτε ενα κόλλημα 1,5 χρόνο σκίσημο που είχες φάει... Asus και πάλι ASUS.-
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.