Jump to content

THE DFI NF4 THREAD.....η μητρική που θα συζητηθεί ΠΟΛΥ

TASOS

Recommended Posts

Πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις αντάπτορα από 4 σε 8 αν και θυμάμαι ότι παίζει και με 4πινο. Από ebay βρίσκεις πανευκολα Ελλάδα κατάχλωμο

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Στο manual σε κάποιο section ξεχωρίζει τα καλωδιάκια που "φοράει" το 4πινο και τα προσαρμόζει ανάλογα του 8πινου. Tο μόνο που θες είναι να βρεις τις γραμμές (αντιστοιχία) του 4πινου από το τροφοδοτικό σου και να τις βάλεις όπως δείχνει το manual, όπως επίσης και έναν αντάπτορα.

Για του λόγου το αληθές:

post-4553-1442174438,576_thumb.gif

Στο manual σε κάποιο section ξεχωρίζει τα καλωδιάκια που "φοράει" το 4πινο και τα προσαρμόζει ανάλογα του 8πινου. Tο μόνο που θες είναι να βρεις τις γραμμές (αντιστοιχία) του 4πινου από το τροφοδοτικό σου και να τις βάλεις όπως δείχνει το manual, όπως επίσης και έναν αντάπτορα.

σωστα τα πανω πινακια είναι για μια κάρτα γραφικών ενώ αν θέλεισ sli πρεπει να δώσεις και από κάτω.Έτσι γραφει το manual:021:

Δεν ξέρω γιατι αλλά έχει φοβηθεί το μάτι μου με ολα αυτά που έχω διαβάσει ασυμβατοτητες κ.τ.λ. και αγχώθηκα χωρίς λόγο

ωραια το λύσαμε και αυτό...

πρεπει να αλλάξω μνήμες σωστα;

βλεπω οτι χρησιμοποιούν πολλοι GSKILL HZ 2x1GB pc4000

οι οποίες μου πεφτουν λίγο ακριβες (258ευρω)

εχω δεί κάτι CRUCIAL 2χ512MB DDR400 KIT BALLISTIX BL2KIT6464Z402

# Voltage: 2.8V.

# Memory Timings: 2-2-2-6.

στα 122ευρω πρότείνονται για DFI nF4 SLI-DR EXPERT (o/c);

εχετε να μου προτείνεται καποιες;

Με την ολοκαινουργια expert μου ειμαι στα 10Χ270 με τα UTT μου .:060:

Εχω βαλει κι εγω μονο το 4πινο φις των 12V .

Δεν φαινεται να υπαρχει προβλημα .

attachment.php?attachmentid=12315&thumb=1&d=1154948738

Τα αλλα 4 pins που περισσευουν τι τασεις παιρνουν ξερει κανεις ?

Μηπως παιρνουν αλλο ενα 4πινο των 12V ?

Επειδη εχω δυο τροφοδοτικα στο PC μου θα μπορουσα να τα βαλω και το αλλο 4πινο που περισσευει και να κλεισουν οι 8 θεσεις ?

σωστα τα πανω πινακια είναι για μια κάρτα γραφικών ενώ αν θέλεισ sli πρεπει να δώσεις και από κάτω.Έτσι γραφει το manual:021:

Δεν ξέρω γιατι αλλά έχει φοβηθεί το μάτι μου με ολα αυτά που έχω διαβάσει ασυμβατοτητες κ.τ.λ. και αγχώθηκα χωρίς λόγο

Κάποιο λάθος έχεις κάνει...

Το 8pin είναι για την σταθερότητα του επεξεργαστή.

Το FDD 4pin είναι για το SLI και βρίσκεται πάνω από την πρώτη PCI-e.

Θα το δω θα σου πω δεν το εχω μπροστα μου τωρα.

το προβλημα μου είναι η μνήμες δεν ξερω τι να παρω ώστε να συνεργαζονται με το DFI μου

και οτι ο επεξαιργαστής μου 2χ4600 έχει κλειδωμένο multiplaier (12*200=2400) τουλαχιστον αυτο μου δείχνει το asus.

δεν το έχω βάλει ακόμα στον DFI χρειάζομαι καρτα γραφικών και θέλω πρωτα να πουλήσω το παλιό σύστημα

τωρα με καινε οι μνήμες οπως γραφω και παραπάνω

στη σελίδα 70-71 του manual λέει οτι χρειάζονται όλα τα πιν οταν βαλεις sli για την σταθεροτητα του επεξεργαστή οπως σωστά αναφέρεις.

οποτέ είχαμε και οι δυο απο μισό δίκιο:001:

Αναφέρομαι(νται) για την σταθερότητα του VRM του επεξεργαστή και στις 2 περιπτώσεις 1a.for Nvidia SLI 1b. for single PCI-e.

Το σχήμα έχει ως εξής:

1a. (prefered) extra τροφοδοσία για CPU

1b. (prefered) extra τροφοδοσία για CPU

Απλά όλα τα παραπάνω τα είπα για την περίπτωση που κάνεις SLI,

θα χρειαζόσουνα και μία 5V παροχή στο board, νομίζοντας ότι αναφερόσουνα σε αυτό. :o

Εχω βαλει κι εγω μονο το 4πινο φις των 12V .

Δεν φαινεται να υπαρχει προβλημα .

attachment.php?attachmentid=12315&thumb=1&d=1154948738

Τα αλλα 4 pins που περισσευουν τι τασεις παιρνουν ξερει κανεις ?

Μηπως παιρνουν αλλο ενα 4πινο των 12V ?

Επειδη εχω δυο τροφοδοτικα στο PC μου θα μπορουσα να τα βαλω και το αλλο 4πινο που περισσευει και να κλεισουν οι 8 θεσεις ?

Ξερει κανεις ?:049:

Ξερει κανεις ?:049:

στην ουσία αυτό είναι . Αν παρατηρησεις το σχεδιαγραμμα που ανέβασες δείχνει

+12v αριστερά πιν(5-8) και γείωση δεξια πιν(1-4)

δεν ξέρω όμωσ κατα πόσο είναι σωστο (που αμφιβάλω οτι είναι) να δώσεις 2 διαφορετικές πηγές τροφοδοσίας σε μία συσκευή για να δουλέψει.:073:

Αυτο που το λεει??Εγω που δεν εχω sli, γιατι μου ειχαν πει οτι επρεπε οπωσδηποτε να το εχω και αυτο συνδεδεμενο???

To FDD 4pin τροφοδοτεί τις pci-e και το ΗDD 4pin το chipset.Kαι τα δύο χρειάζονται,ώστε να δίνουν ρεύμα εκεί που δεν επαρκεί η τροφοδοσία της μητρικής.Ουσιαστικά τα βάζεις για ασφάλεια και σταθερότητα.Ακόμη και στο επίσημο forum της dfi επισημαίνουν οτι πρέπει να βάζεις όλα τα βύσματα τροφοδοσίας.

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Καλησπέρα,

έχω πλέον μια DFI LanParty NF4 SLI-D η οποία έχει ένα 24pin, ένα 4pin (τετράγωνο) ένα molex (HDD) και ένα molex (FDD). Έχω ένα opteron 170 και μια x850xt και θέλω να κάνω OC. Πρέπει να βάλω όλες τις τροφοδοσίες, για να έχω σταθερότητα ή δε πρέπει να βάλω κάποιο ??

Ευχαριστώ πολύ.

Διαβασα πολύ γρηγορα το thread κ δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί πιο πριν.

Πως μπορώ να συνδέσω 2*256 κ 1*512; Σε ποια slots; Κ τα 3 sticks είναι value Ram της Twinmos.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.