Jump to content

THE DFI NF4 THREAD.....η μητρική που θα συζητηθεί ΠΟΛΥ

TASOS

Recommended Posts

Παιδια πηρα σημερα την Lanparty Ultra-D.Εχει πανω 3 βυσματα για το τροφοδοτικο.1) το κλασσικο μεγαλο. 2) Το μικρο +12v και 3) ενα βυσμα σαν των ide συσκεωυν που ειναι για +5v/12v.

Εκτος απο το κλασσικο βυσμα πρεπει να συνδεσω και τα αλλα 2?τι κερδιζω, χανω αν δεν το κανω??

Kαμια συμβουλη για αυτα τα 3??

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply
Kαμια συμβουλη για αυτα τα 3??

Το 24απινο συνδεεις , καθως και το 4απινο.

Αν εχεις SLI , τοτε βαζεις και το μικρο (στυλ floppy) .

Διαβασα αυτο:

"YOU NEED A 24 PIN PSU TO MAKE THE NF4 BOARD WORK PROPERLY! Epspecially with the 5v memory option. No discussion on this."

Το δικο μου βρε παιδια τι ειναι 20πινο ι 24??Και αν ειναι 20 τι κανω??

Kαι εγώ 20άρι έχω.

Εσύ δε θες τάση στην 4 αρα αλλά εγώ ναι οπότε δεν έχεις πρόβλημα.

Προχώρα.

Αλλά το τροφοδοτικό σου δε μου γεμίζει το μάτι.

24 pin μηπως εννοουν τα 2 βυσματα (το κλασικο στενομακρο βυσμα και το αλλο μικρο τετραγωνονισμενο που ειναι για τη +12v γραμμη)μ δηλαδη 20 +4???

Εγω τα εχω και τα 2 εξτρα συνδεδεμενα η γραμμη που παει στο floppy και στο σκληρου δισκου βυσμα δε τροφοδοτει τιποτα αλλο.Ετσι μου αρεσει βασικα δεν εχω δοκιμασει και ποτε χωρις αυτα τα 2 να δω διαφορα.Βασικα καλα θα ητανε να παρεις ενα adaptora 20 σε 24 αν βεβαια ειναι να βαλεις το PSU που εχεις στην sig σου καλα ειναι να παρεις ενα καινουριο PSU κατευθειαν.

Από OCing στα ίδια είσαι;

Τι τάσεις / θερμοκρασίες δείχνει συγκριτικά με το παλιό;

Στο xtreme βλέπω σε άλλους πάει καλύτερα,σε άλλους χειρότερα.

Τα bug είναι οκ που έλυσαν;

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας και σορρυ αν σας κουραζω, αλλα απλα θελω να προλαβω καταστασεις πριν προβω στη συναρμολογηση.Αυτο με το 20 πιν δεν το ηξερα οτι δεν μπαινει και οτι θελει ανταπτορα και θα την παταγα στανταρ...Εχω στο μυαλο μου αυτο που ειπατε για νεο psu, αλλα επειδη το budget ηδη ειναι στα 900 ευρω, ειναι δυσκολο να προσθεσω +70 τωρα.Οποτε θα πρεπει να κανω οτι μπορω με το Qtec.Παντως με το πολυμετρο που το εβλεπα, εδινε αρκετα καλες τασεις με το παλιο συστημα και ειχα vcore+vdd 0.3v πιο πανω.Ελπιζω και με το νεο συστημα να παει καλα.

2 αποριες για τα ρευματα:

1)Εφοσον μεινω με το 20πινο και βαλω ανταπτορα, πιστευετε οτι καποια γραμμι ρευματος θα τρωει πολυ ζορι σε σχεση με το αν ειχα 24αρι, η ολες οι γραμμες θα ζοριζονται το ιδιο?Το λεω για να ξερω τι να προσεχω πιο πολυ τις πρωτες μερες κατα το burning.

2)Η DFI πως τα παει απο voltage monitoring?Η ΝF7 μου ειχε τρελες αποκλισεις στα +12 και +5.Τουλαχιστον τωρα θα μπορω να βλεπω κατι πιο σωστο μεσα απο win??

Εγώ θα έλεγα να μη βάλεις αντάπτορα όπως είμαι και εγώ.

Αποκλίσεις έχει στο monitoring αλλά δε ξέρω να σου πω πόσο γιατί δεν έχω μετρήσει.

Για την ώρα εμπιστεύομαι ότι δείχνει το bios.

@Spyrus Το εβαλα το νεο BIOS στον 4200+ παντως δεν πηγα χαμηλοτερα.Εχω την εντυπωση οτι τμπορει να τα παει καλυτερα τα ΒΗ5 αλλα θελει κι αλλη μελετη.

@Viper Η DFI μετραει σχετικα καλα.Φροντισε να παραμεινεις σε λογικα VCore/VDimm πλαισια μην τα παρεις στο χερι ολα.

Γιατι να μην βαλει adaptora? Δεν πιστευω να βλαψει σε τιποτα ειχα 4 μηνες ετσι το Antec 480 με τον 4400+ και τωρα παλι εχω το Antec με τον 4200+ και τωρα δινω και πολυ 3.3 με 3.6 vdimm που προπονω τα BH5.

heelp....

ειμαι noobας με την DFI (sli-dr) κι εχω κολησει στο εξης..χαζο

ποιον οδηγο βαζουμε ρε παιδια για τον ηχο?? nforce4 ή τον realtek??

ο ενας αναιρει τον αλλο (φυσικα) και τωρα εχω τον realtek στην τελευταια εκδοση που κατεβασα απο την DFI....

εσεις οι παλιοι τι προτεινεται??

+οτι μου τη σπαει οτι οταν βαζω τ ακουστικα ΔΕΝ κανει αποκοπη στα πισω ηχεια (δλδ παιζουν και τα ηχεια) κατι που μου ειναι απαραιτητο το βραδακι...

edit>> ακρα του ταφου σιωπη................

To ίδιο είναι οι οδηγοί δηλαδή δουλεύουν και οι δύο.

Για το άλλο δεν έχω δοκιμάσει.

θενκς Spyrus !

τελικα τι ειναι αυτο karajan..? ετσι να λεμε οτι εχουμε?

YEAP:D

marketing ROLEXXXXX

Παιδια πειτε μου σας παρακαλω:

-Τι παιζει με τα κιτρινα και πορτοκαλi dimm slots?τι διαλεγουμε για μνημες UCC?

-Επισης για τα ιδια τσιπακια, τι modified bios μου προτεινετε??Θελω κατευθειαν να φλασαρω με κατι καλο για να αρχισω αμεσως το καψιμο.Μεχρι στιγμης εχω μονο το μαμα ΒΙΟΣ NF4LDB14.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.