Jump to content

THE DFI NF4 THREAD.....η μητρική που θα συζητηθεί ΠΟΛΥ

TASOS

Recommended Posts

σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις το πολύ εύκολο ultra ->sli mod. http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2322

το ζήτημα είναι που θα βρεις βέβαια το sli bridge. μπορεί κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει μόνο του, αν βέβαια θες SLI τώρα πρέπει να πάρεις SLI μητρική.

το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι όλες οι μητρικές DFI NF4 έχουν ίδιο bios αφού ουσιαστικά είναι ίδιες οπότε την ίδια υποστήριξη που θα έχει το highend sli -dr θα έχει και το απλό ultra.

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

παιδια εντελι ηρθαν σημερα; παραγγειλα μια πριν 1 εβδομαδα και μου ειπαν οτι σημερα θα εκαναν παραλαβη.γνωριζει κανενας;

βγήκε νέο official bios για όσους ενδιαφέρονται, υποθέτω θα λύνει κυρίως προβλήματα με ασυμβατότητες με μνήμες που παρουσιάστηκαν.

http://www.dfi.com.tw/Support/Download/bios_download_us.jsp?PRODUCT_ID=3471&CATEGORY_TYPE=LP%20UT&STATUS_FLAG=A&SITE=US

το nvidia firewall το χρησιμοποιείτε? έχει βρει κανείς πληροφορίες γύρω από αυτό το θέμα, αν είναι αξιόπιστο τι χρήσεις έχει και πως ρυθμίζεται?

και νεο raid driver

πως το περνάς αυτό?

μόνο στην αρχική εγκατάσταση γίνεται?

δεν το πρόσεξα αλλά δεν πρέπει να είναι νέα έκδοση απλώς την έβγαλαν από το πακέτο του chipset 6.39 για δισκέτα. Γενικά για drivers του chipset κοίτα πάντα πρώτα στο site της nvidia πολλές φορές οι κατασκευαστές δεν ανανεώνουν τους drivers ή αργούν πάρα πολύ.

αν έχεις ήδη περάσει τα windows μπορείς να βρεις τον φάκελο με τους raid drivers από τον 6,39 και να κάνεις update από το device manager

• 2 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους.

Έμαθα την ύπαρξη του παρόντος φόρουμ κατά τρόπο τυχαίο μόλις σήμερα και μπήκα να ρίξω μια ματιά.

Κρίνοντας λοιπόν ότι πρόκειται για σοβαρό φόρουμ (με δικά μου προσωπικά κριτήρια αυτό), και βλέποντας την ύπαρξη αυτού του thread, είπα να γραφτώ για να γράψω εδώ τις εντυπώσεις μου και ένα μικροπροβληματάκι που έχω.

Είμαι ευτυχής κάτοχος της motherboard του τίτλου του μηνύματος εδώ και 10 μέρες περίπου.

Όλα ωραία και καλά (καταπληκτικά θα έλεγα) εκτός από την παρακάτω λεπτομέρεια:

Όταν έχω ανοικτά τα ηχεία (από την έξοδο line-out του Karajan Audio Module) και το volume τους μέγιστο, όταν δεν παίζει τίποτα, διακρίνεται στο background ελαφρύς θόρυβος - φύσημα μόνο όταν κουνώ το ποντίκι.

Το φύσημα αυτό συμβαίνει μόνο στα Windows (XP Pro SP2 με όλους τους τελευταίους reference drivers).

Στο Gentoo Linux amd64 που τρέχω επίσης, δεν υφίσταται καθόλου.

Μάλιστα, με τους τελευταίους nForce4 reference drivers - αυτούς που βγήκαν πριν από 3-4 μέρες, έχει μειωθεί αισθητά, αλλά υπάρχει ακόμα.

Έχω βάλει το τελευταίο BIOS (10 Μάρτη) και το ποντίκι είναι USB Microsoft ενσύρματο, οπτικό, με ροδέλα.

Κατά τα άλλα είμαι εντυπωσιασμένος από την motherboard παρά το γεγονός ότι δεν είμαι καινούριος στις DFI (έχω άλλη μία DFI LANParty NF-Ultra-II-B).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας, και εύχομαι ο λιγοστός ελεύθερος χρόνος μου να μου επιτρέπει στο μέλλον να σας επισκέπτομαι τακτικά.

Φιλικά,

WAntilles

Kαλωσήρθες φίλε!

Εχω το ίδιο πρόβλημα. Ακούγεται ακόμα και με άνοιγμα κάποιων σελίδων στο ιντερνετ ή την ελαχιστοποίηση κάποων παραθύρων.

Μάλλον έχει να κάνει με το AC97 και το audio chipset 850 realtek.

Δοκίμασα να αλλάξω drivers (έβγαλα αυτούς της realtek και έβαλα nvidia) αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Ποντίκι έχουμε το ίδιο.

Kαλωσήρθες φίλε!

Καλώς σας βρήκα.

Εχω το ίδιο πρόβλημα.

Τουλάχιστο, ούτε είμαι τρελός, ούτε μου έτυχε ελαττωματικό κομμάτι.

Μάλλον έχει να κάνει με το AC97 και το audio chipset 850 realtek.

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το αν είναι θέμα hardware.

Επειδή στο Gentoo δεν υπάρχει καθόλου, η λογική με ωθεί να συμπεράνω ότι είναι καθαρά θέμα drivers.

Δοκίμασα να αλλάξω drivers (έβγαλα αυτούς της realtek και έβαλα nvidia) αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Drivers μόνο το reference πακέτο nForce4 της nVidia δοκίμασα (2 διαδοχικές εκδόσεις). Από Realtek, καμμία φορά.

Μαλλον drivers.

Μόλις είδα και αυτό:

--------------------------------------

NGO AC97 Codec Entered: 2192

Four months we are working on a new AC97 Codec and finally we are very close to release the first public beta.

The NGO AC97 Codec could replace the current Realtek and Nvidia drivers for the ALCxxx products. The NGO codec give you the ability to choose CPU usage and advanced sound settings

Παιδιά θα τρελαθώ!

Ανάβει τώρα ο αποροφητήρας στην κουζίνα και τα ηχεία κάνουν στιγμιαία ένα "παφ".

Παρότι είναι χαμηλά η έντασή τους.

Σβήνει ο αποροφητήρας "παφ" πάλι...

Χτυπάει το κουδούνι (καλά το καταλάβατε ) "παφ" και πάλι!

Και σε σίγαση τώρα τα ίδια!

Τι παρεμβολές είναι; Τα έχω παίξει...

στην δικη μου sli η 2 καρτα χτυπαει πανω στο ανεμιστηρακι και το σταματαει

Να δώσεις συγχαρητήρια στον Ηλεκτολόγο που έκανε την εγκατάσταση στο σπίτι.

Δηλαδη αμα βαλεις και φουρνο κλπ πεφτουν τα φωτα και κανεις και ατμοσφαιρα???:003::003:

Βρε αφήστε την πλάκα.

Τριφασικό έχω και δεν είχε παρουσιάσει ποτέ προβλήματα εκτός από κανα δυό ηλιθιότητες του ηλεκτρολόγου που λέγαμε...

Εδω κάτι άλλο συμβαίνει, αλλά τι;;;

Παιδιά θα τρελαθώ!

Ανάβει τώρα ο αποροφητήρας στην κουζίνα και τα ηχεία κάνουν στιγμιαία ένα "παφ".

Παρότι είναι χαμηλά η έντασή τους.

Σβήνει ο αποροφητήρας "παφ" πάλι...

Χτυπάει το κουδούνι (καλά το καταλάβατε ) "παφ" και πάλι!

Και σε σίγαση τώρα τα ίδια!

Τι παρεμβολές είναι; Τα έχω παίξει...

Και εμενα το κανει αν αναψεις καποιο φως κλπ τα ηχεια κανουν αυτο το χαρακτηριστικο παφ!

Λες γιαυτο να μου καηκε τοτε ο Barton? :017:

Ας παραμεινουμε ομως ΟΝ topic οπως ζητησε ο Τασος στην αρχη του thread.

Ναι έχετε δίκιο ξεφύγαμε από το θέμα μιάς και από ότι φαίνεται δεν είναι τελικά πρόβλημα της μητρικής.

Πάντως, για του λόγου το αληθές, μόλις εξέτασα τον πίνακα του σπιτιού και είδα ότι τα ρευματα που προκαλούν το πρόβλημα καταλήγουν στην ίδια ασφάλεια... Οπότε εκεί κάτι γίνεται προφανώς.

Ομως ίσως παίζει ρόλο και η μητρική μιάς και στην gigabyte που είχα με onboard ήχο δεν είχε ποτέ ανάλογο πρόβλημα.

Λέτε να φταίνε οι japan made capasitors της DFI :);

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.