jdrogas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2005 Παιδες καλησπερα βρηκα κι εγω εναν SL7PN-EO PHILLIPINES εδω στην Καλαματα και τον βουτηξα κατευθειαν γιατι θα τον επαιρνε κανενας ανιδεος και θα πηγαινε τσαμπα. Τον εχω με νερακι απ το μεσημερι και τελικα εχετε δικιο κλοκαρει τρελλα. Οσο ρευμα του δινω τοσο ανεβαινει αλλα ανεβαινει και η θερμοκρασια ρε γμτ. Μεχρι ποσο να του δωσω γιατι με prescott δεν εχω ασχοληθει.Θερμοκρασια 54 idle μεχρι στιγμης με 1.68 ρευμα.
MrSeanKon Φεβρουάριος 10, 2005 #2 Φεβρουάριος 10, 2005 Τα εχουμε πει εκει. Δεν ειναι ΑΜD oι Intel. Τραβανε ευκολα ζορια αν δωσεις τεραβολτ κι αποσυντονιζονται ευκολα (βλεπε ο Ρ4 του emnezia). Tωρα επετρεψε μου να αμφιβαλω για τα 1.68 ρευμα.... LOL εμενα το CpuZ εδειχνε οτι του καπνιζε.... Τρεις Prescott δοκιμασα κανενας δε δεχτηκε παραπανω απο 1.58 ρευμα (πολυμετρημενο). Υπαρχει και βαση δεδομενων τι αλλο θες?? Οταν βλεπεις και μπουκωνει τι πας και του δινεις αλλο ρευμα?? Αν n<0.3 τοτε τζαμπα κοπος. :098: Tωρα γιατι εγω του δινω τοσα βολτ εξυπηρετει αλλο σκοπο ---> βλεπε thread με DarthMoul. Παντως ο πρωην D0 στην αρχη (μετα το καψιμο και το στρωσιμο σε νεροψυξη) επαιζε SuperPi 32Μ μεχρι 4160 LOL μετα αρχισε την κατηφορα και μετα πηγε για σκοτωμα.....
jdrogas Φεβρουάριος 10, 2005 Author #3 Φεβρουάριος 10, 2005 Δεν καταλαβα τιποτα απ οσα λες.Τι εννοεις οτι αμφιβαλλεις?Και παραπανω εδωσα απο 1.68 αλλα ειναι πολυ νωρις ακομα λιγες ωρες τον εχω.Ποιος σου ειπε οτι μπουκωσε?Εχε υποψη σου οτι εγω δεν το παω για maxpost αλλα για να δουλευει καθημερινα χωρις προβλημα.
MrSeanKon Φεβρουάριος 10, 2005 #4 Φεβρουάριος 10, 2005 Τον εχω με νερακι απ το μεσημερι και τελικα εχετε δικιο κλοκαρει τρελλα. Επειδη ειπες αυτο. Εχε υποψιν οτι θα αναψει και το throttling καποια στιγμη. Και τωρα ειναι χειμωνας. Αντε να μπει ο Μαιος και τοτε θα δεις ποσα MHz θα χανει. Εχουν γρηγορη απωλεια ανα MHz οι Intel εναντι των AMD. Γιαυτο πηρα Intel για να ικανοποιησω την περιεργεια. Τεσπα αν θες πατριωτη (απο τα μερη της Κυπαρισσιας καταγομαι αλλα δε μενω εκει) :044: διαβασε τα threads που σου εδειξα. Κατι παραμετρους κρισημες οπως Vcore, Vdimm, PSU voltages δεν τις εμπιστευομαι σε κανενα προγραμμα Panda τις πολυμετρω. Kι ο ΔασκαλοΝερουλας = ΚΤΜ δε δινει πολυ ρευμα νομιζω μεχρι 1.45 εχει δωσει ρωτησε τον. Αυτα ειχα να πω και δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.
jdrogas Φεβρουάριος 10, 2005 Author #5 Φεβρουάριος 10, 2005 Bρε παλλικαρι μου μιλας με γριφους.Αν μπορεις να βοηθησεις καντο.Ξαναρωτω λοιπον μεχρι ποσο περιπου ρευμα τραβαει το συγκεκριμενο stepping με ασφαλεια χωρις να εχω παρατραγουδα.
Stelaras Φεβρουάριος 10, 2005 #6 Φεβρουάριος 10, 2005 Bρε παλλικαρι μου μιλας με γριφους.Αν μπορεις να βοηθησεις καντο.Ξαναρωτω λοιπον μεχρι ποσο περιπου ρευμα τραβαει το συγκεκριμενο stepping με ασφαλεια χωρις να εχω παρατραγουδα. Με τη συγκεκριμενη μητρικη και με W/C , μην ανεβεις πανω απο τα 1.6V ... τιναζονται τα μοσφετ . Εγω τιναξα 2 γιατι εβαλα 1.73 ... στο τερμα δηλαδη.Και μεσα σε 15λεπτα prime εγινε το μακελειο !:051: Να προσεχεις τη θερμοκρασια των PWM !!!!!!!!!! Αυτο ειναι το βασικο προβλημα . Χοντρικα , βαλε τοσο ρευμα ωστε να μην φτανει σε full load πανω απο 65-70 βαθμους.
jdrogas Φεβρουάριος 10, 2005 Author #7 Φεβρουάριος 10, 2005 Σε ευχαριστω για τη βοηθεια.Στη ΜΑΧ3 εχω βγαλει το OTES εδω και καιρο γιατι μονο θορυβο εφερνε κι εχω βαλει 2 papst να χτυπουν τα μοφσετ.Αυτη τη στιγμη ειμαι 4.1 με 1.58 και δοκιμαζω.Παντως με τον prescott βλεπω μεγαλη ασταθεια στο ρευμα του τουλαχιστον απ οτι λεει το mbm ενω με τον νορθυ δεν ειχα ασταθειες.
jdrogas Φεβρουάριος 10, 2005 Author #9 Φεβρουάριος 10, 2005 Ευχαριστω πολυ Πηγε στα 3.98 χωρις να ζητησει. Τωρα τον δοκιμαζω με λιγοτερο ρευμα ακολουθωντας την συμβουλη του stelara.Επιτελους βρηκα κι εγω επεξεργαστη να χαρω λιγακι τις EB.
jdrogas Φεβρουάριος 10, 2005 Author #10 Φεβρουάριος 10, 2005 Βεβαια εριξα 3.2V.Νομιζω οτι πανε καλα ετσι?
KTM Φεβρουάριος 10, 2005 #11 Φεβρουάριος 10, 2005 Απο οτι καταλαβαινω, με τοσο ρευμα που εδωσες δεν κερδιζεις τιποτα σημαντικο, 100-150mhzΚαλυτερα παιξε με λιγο ρευμα κοντα στο default και να ειναι σταθερος.3.2 για τις μνημες ειναι μια χαρα.
jdrogas Φεβρουάριος 10, 2005 Author #12 Φεβρουάριος 10, 2005 Aυτο εκανα Εκατσα στα 256 με 1.587v απο bios και τωρα τρεχω toast μεχρι στιγμης παιζει 58-59c στο κουτι 28 και pwm 46 με τα φαν στο αντεκ στο minimum.Nομιζω καλα πηγε για πρωτη μερα.Αλλωστε θα τον στρωσω λιγακι και πιστευω οτι κατι θα δωσει στην πορεια.
KTM Φεβρουάριος 10, 2005 #13 Φεβρουάριος 10, 2005 Ωραια.Μην τον στρωνεις με το toast.Βαλε η τον CPUStrecher του SeanKon, η βαλε να δουλευει seti κλπΔιπλά παντα.
MrSeanKon Φεβρουάριος 11, 2005 #14 Φεβρουάριος 11, 2005 Βαλε τον CPUStrecher του SeanKon. Eπειδη με ανεφερες ΔασκαλοΝερουλα γιαυτο ξαναποσταρα γιατι πρεπει να ξεκαθαρισω τη θεση μου προς αποφυγην προβληματων και δε θελω να ακουσω το παραμικρο. Προσοχη στη χρηση αυτου του προγραμματος γιατι δινοντας πολλα βολτ μπορει να καταστει επικινδυνο. Τα λεω στις οδηγιες των On Line manuals. Aν χρησιμοποιηθει καταλληλα εχει οφελη. Οπως και μια χειροβομβιδα ειναι χρησιμη αλλα συναμα κι επικινδυνη.
georgesod1442169078 Φεβρουάριος 12, 2005 #15 Φεβρουάριος 12, 2005 Kαλορίζικος ρε Γιάννη. Πάντως από θερμοκρασίες σκ@τά. Καμιά σχέση με northy
jdrogas Φεβρουάριος 12, 2005 Author #16 Φεβρουάριος 12, 2005 Ευχαριστω Γιωργο να σαι καλα. Ναι ρε γμτ κι εγω συνηθισει πιο χαμηλα απο θερμοκρασιες αλλα ειδα το stepping και ειπα να τον βουτηξω τον κυριο prescott παροτι καποιες φορες σκοτωνα το Θεο οτι δεν προκειται να παρω prescott γι αυτο ποτε μη λες ποτε... Τελος παντων τον εχω στο καψιμο και με το νερακι μου παει 59-60 full στα 254 με 1.61v απο bios το οποιο μεσα στα win με το cpu και το mbm βλεπω να παιζει απο 1.58-1.61.Ας ελπισουμε οτι αντεχει αυτες τις θερμοκρασιες τι να πω κι εγω...με βλεπω μου φαινεται για κανα vapochill στο τελος.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.