Jump to content

Πρόβλημα με raid!

gerogero

Recommended Posts

Φίλοι μου θα ήθελα κάποιος από εσάς να μου πει , εφόσον έχω μητρική που υποστηρίζει raid και 2 σκληρούς ide 250 και 120 wd's , τί καλώδια ή ρυθμίσεις πρέπει να κάνω ώστε να τα κάνω raid!

Είναι αλήθεια ότι θα χάσω gb λόγω την ανομοιότητας των δίσκων?

Επίσης αν δεν θέλω raid μπορώ να τους βάλω στην ίδια καλωδιοταινία και με τι ρυθμίσεις έτσι ώστε να μην χάσω τις επιδόσεις του 250gb?

Διότι τώρα λειτουργώ μόνο με τον 250gb γιατί μόλις απλώς συνδέσω και τους δυό αυτομάτως γίνεται ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ η εκκίνηση των windows και η φόρτωση των πρόγραμμάτων εκκίνησης κάτω δεξιά στο taskbar... :010:

Ελπίζω να σας έδωσα τα απαραίτητα στοιχεία για να με βοηθήσετε :090: !!!!!!!!

Nαι θα έχεις 120gb για raid 1 και 120χ2=240 για raid 0.

Για να τους βάλεις raid πρέπει να τους βάλεις ξεχωριστά τον καθένα στο τέλος της κάθε καλοδιοταινίας και master.

Για να τους έχεις στην ίδια καλωδιοταινία χωρίς raid βάλε στο τέλος της αυτόν που θα έχει τα windows και κάντον master και τον άλλον slave.

Aστο το raid ησυχο για να σε αφησει κι αυτο στην ησυχια σου... Αν παθει κανα corupt αντε γεια τα δεδομενα! Βεβαια αμα εχεις backup τοτε απλα τα ξαναφτιαχνεις ολα απο την αρχη...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας . Θα δοκιμάσω τώρα στην ίδια καλωδιοταινία σύμφωνα με τον spyrious και θα δω αν δεν πεφτει η απόδοση του συστήματος οπότε και θα παραμείνουν εκεί. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...! :006:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.