Jump to content

Να το κάνω;

nickkefi

Recommended Posts

άν η αντλία τραβάει νερό απο δοχείο

H αντλία δεν τραβάει νερό ,αν θυμάμαι καλά, μονο σπρώχνει... :045:

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Με προβλημάτισε αυτό με τη υγροποίηση... Έβρεξα το δάχτυλο μου, το ακούμπησα στα ποδαράκια από ένα τσιπάκι από το εσωτερικό modem, και έκανα κλήση. Δούλεψε κανονικά, αλλά όταν ξανάκανα δεν δούλεψε. Δεν πειράζει σκέφτηκα, φτηνό ήτανε, αλλά δεν τα παράτησα! Το έβγαλα, το ξέρανα με σεσουάρ και (αφού σας στέλνω αυτό το μήνυμα) έφτιαξε! Πάντως επειδή δεν λέει να βάλω το σεσουάρ μέσα στη κεντρική να στεγνώνει τη ψήκτρα, θα βάλω θερμοστάτη.

Υ.Γ. Για μια στιγμή σκέφτηκα να βάλω νάιλον να μαζεύει τα νερά να μην πέφτουν στις άλλες κάρτες… (Για μια στιγμή είπα, μη γελάτε)

Όντως θα υπάρχει οποτε κανε μια μόνωση nickkefi...

Έστω και στον ένα βαθμό κάτω από την θερμοκρασία

δωματίου να είναι υπάρχει περίπτωση υγροποίησης....

Λαθος.

Για την υγροποιηση χρειαζεται διαφορά πανω απο 10-12 βαθμους.

Το είχα διαβάσει στο thread που είχες κάνει εσύ

με όνομα: Η θεωρία της λεκάνης Το είχε γράψει

ο Chris2004 και επειδή δεν τον διόρθωσε κανεις

νόμιζα ότι ήταν σωστό..

Λαθος.

Για να εμφανιστει η υγροποιηση παιζουν ρολο και αλλοι παραγοντες (σχετικη υγρασια κτλ) αλλα εμπειρικα με διαφορα 14-15 και πανω κανει την εμφανιση της

@ nickkefi θα σου ελεγα να μην το προχωρησεις γιατι κατασκευαστικα ο τροπος που περιγραφεις θα εχει πολλες ατελειες αλλα και δυσκολιες αλλα μια που εισαι αποφασισμενος και σιγουρος για τον ευατο σου(πραγμα που μου αρεσει ) go for it

Πες μου μονο πως θα στηριξεις την κατασκευη σου πανω στις μνημες?

πως θα ενωθει το ενα κουτακι με το αλλο?

Πως θα εξασφαλισεις την καλυτερη δυνατη επαφη μεταξυ χαλκου μνημης?

Θα συνδεθουν παραλληλα -σε σειρα?

Η αντλία σπλόχνει το νερό π.χ. δεξειά και αριστερά δημειουρχείτε κενό το οποίο το καλύπτει νο νερό απο τα αριστερά (αυτό είναι το νερό που τραβιέτε). Είναι άραγε τόσο σοβαρό αυτό;

Its ok, τωρα ξερεις. ;)

Ευχαριστώ για την συμβουλή... :114:

(και γενικά για όλες όσες μου έχεις δώσει...)

Οι διευκρινήσεις γαι τον Eleven:

-Ένα κουτάκι απο χαλκό θα ακουμπάει σε τέσερα τσιπάκια μνήμης που θα έχουν θερμαγόγημη πάστα, άλλο ένα ίδιο στις άλλες τέσερεις.

-Θα έχουν απο δύο τρύπες, που θα τους κολίσω χάλκιους σολίνες.

-Οι ψύκτρες θα επικινονούνε με πλαστικόυς σολινες που θα προσαρμόσω στους 2 απο τους χάλκινούς σολίνες.

-Η μία ψύκτρα θα έχει σολίνα που θα πηγένει νερό στο κουβά, και η άλλη άλλο σολίνα που θα το πέρνει.

-Θα τις στερεώσω με αυτοσχέδεια μανταλάκια.

Η φωτω τη παρασκευή το απόγευμα ή βράδι για διαλεύκανση κάθε απορίας

Για να εμφανιστει η υγροποιηση παιζουν ρολο και αλλοι παραγοντες (σχετικη υγρασια κτλ) αλλα εμπειρικα με διαφορα 14-15 και πανω κανει την εμφανιση της

Πολυ σωστος.

Το καλοκαιρι ειναι λιγο πιο ευαισθητα τα πραγματα.

Έφτιαξα τα δύο κουτάκια-ψήκτρες. Μένει να βάλω τα σωληνάκια, την αντλία, και να τα βάλω στη κάρτα. Η φωτογραφία με το σύστημα πάνω στη κάρτα, τη τρίτη ή τη τετάρτη.

post-1503-1442173990,6267_thumb.jpg

Έβαλα το σύστημα πάνω στην κάρτα. Η αντλία που έχω είναι απο ψυγείο αυτοκινήτου και ακόμα δέν βρήκα μετασχηματιστή. Άρχισα σήμερα να κάνω δοκιμές (το νερό τρέχει απο δοχείο πάνω στη κεντρικη, περνάει απο τις ψύκτρες και χύνετε σε άλλο δοχείο) αλλα επειδή έτσι το το νερό τρέχει μόνο για 10 λεπτά δέν μπορώ να κάνω δοκιμές μακράς διάρκειας. Θα δοκιμάσω να βάλω και παγάκια. Όταν βρώ μετασχηματιστή για την αντλία θα δώ άν τελικά παιδεβόμουνα τζάμπα ολο αυτό το καιρό.

Υ.Γ. Για να δώ οτι δέν τα γράφω τζάμπα αυτά και οτι βλέπετε τις φωτογραφίες που μου ζητίσατε να βάλω, ποστάρετε τίποτα, έτσι για να ξέρω οτι δέν τα λέω στον εαυτό μου.

post-1503-1442173996,3356_thumb.jpg

Έβαλα το σύστημα πάνω στην κάρτα. Η αντλία που έχω είναι απο ψυγείο αυτοκινήτου και ακόμα δέν βρήκα μετασχηματιστή. Άρχισα σήμερα να κάνω δοκιμές (το νερό τρέχει απο δοχείο πάνω στη κεντρικη, περνάει απο τις ψύκτρες και χύνετε σε άλλο δοχείο) αλλα επειδή έτσι το το νερό τρέχει μόνο για 10 λεπτά δέν μπορώ να κάνω δοκιμές μακράς διάρκειας. Θα δοκιμάσω να βάλω και παγάκια. Όταν βρώ μετασχηματιστή για την αντλία θα δώ άν τελικά παιδεβόμουνα τζάμπα ολο αυτό το καιρό.

Υ.Γ. Για να δώ οτι δέν τα γράφω τζάμπα αυτά και οτι βλέπετε τις φωτογραφίες που μου ζητίσατε να βάλω, ποστάρετε τίποτα, έτσι για να ξέρω οτι δέν τα λέω στον εαυτό μου.

Πολύ καλές οι photos, θέλουμε και αποτελέσματα...;)

Λαθος.

Ας σοβαρευτούμε λίγο, απλή φυσική είναι,

Το συμπέρασμα ΚΤΜ εσύ πώς το έβγαλές με τους 10-12 βαθμούς; Μήπως το δοκίμασες. 1 βαθμός πιο κάτω να είναι απο τη θερμοκρασία δωματίου θα γίνει η υγροποίηση. Το ΠΟΤΕ θα γίνει είναι άλλο.

Τελικά η υρόψηξη δε λειτούργησε στις μνήμες! Τι αντλία τι παγάκια έβαλα τι τα τσιπάκια της μνήμης παγωμένα ήτανε, δεν ανέβηκαν πάνω από 430Mhz (από 400)! Αν κάποιος ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει να το πει… Μήπως φταίει η αρχιτεκτονική των τσιπ; Πάντως εμένα μου φαίνεται περίεργο να είναι στους 40 βαθμούς στα 400Mhz, και με παγωμένες ψήκτρες πάνο τους να φτάνουν μόνο σε 430.

ΔΕ ΠΤΟΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΓΩ! Θα φτιάξω ψήκτρα για τον επεξεργαστή της VGA μου, και θα σας πω τα αποτελέσματα.

Υ.Γ. Για σιγουριά ότι ψύχονται, μέχρι που τους έβγαζα τις ψήκτρες ενώ δούλευε το σύστημα και έβαζα το δάχτυλο να δω τη θερμοκρασία. ΚΡΥΕΣ! Μυστήριο;

Ας σοβαρευτούμε λίγο, απλή φυσική είναι,

Το συμπέρασμα ΚΤΜ εσύ πώς το έβγαλές με τους 10-12 βαθμούς; Μήπως το δοκίμασες. 1 βαθμός πιο κάτω να είναι απο τη θερμοκρασία δωματίου θα γίνει η υγροποίηση. Το ΠΟΤΕ θα γίνει είναι άλλο.

Πολυ σοβαρα μιλαω.

Το να σου πω τι πραγματα εχω δοκιμασει, θα μας παρει πολυ ωρα.

Τωρα για τον εναν βαθμο που λες, καλυτερα ασε την φυσικη και βαλε την λογικη σου να δουλεψει.

Ρε σείς παιδιά (Chriss2004 + KTM) μή τσακόνεστε και πείτε μου καμιά ιδέα γιατί δέν ψύχοντε οι μνήμες (δείτε μία reply πρίν). Πάντος μιάς και το συζητάτε, υγροποίηση μπορεί να δημειουργείτε και με 1 βαθμό διαφορά, αλλα και πολύ μικρή είναι η υγροποίηση, και τη πέρνει ο αέρας. Άμα ανεβεί πολύ η διαφορά της θερμοκρασίας, τότε το νερό εμφανίζετε πιο γρήγορα απο ότι το στεγνώνει ο αέρας, και εμφανίζετε η υγροποίηση. Και -10 να είναι η θερμοκρασία στη ψύκτρα, αμα τις φυσάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυνατός ανεμιστίρας τη πέρνει την υγροποίηση ο αέρας. Απλή φυσική είναι :)

Υ.Γ. Άμα δοκίμασες KTM ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυνατό ανρμιστήρα και δέ τη πείρε την υγροποίηση μη μου φονάξεις, ντάξι; είσαι και adminisrator...

Υ.Γ.2 Σείς στο site που έχετε και greeklesh convertor αντί για "administrator" δέ μπορούσατε γα γράψετε "Διοικητής"; ή έστω "Διαχειριστής";

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.