magicman1442169094 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2005 Γεια σας παιδια, να ρωτισω κατι, θελω να κανω να μικρο overclocking μεχρι να παρω την υδροψυξη... το συστημα μου το βλεπετε... ειναι με μανισια ψυκτρα και fan. μεχρι ποσο μπορω να το παω ? και κατι αλλο αυτο που θελω βασικα να ρωτησω. Overclock να κανω apo to ΒΙΟS η απο το προγραμμα της motherboard?
yanni Φεβρουάριος 7, 2005 #2 Φεβρουάριος 7, 2005 Καλύτερα από το BIOS. Από εκεί και πέρα το πόσο θα πας εξαρτάται- Από το πόσο καλό κομμάτι είναι ο επεξεργαστής που έχεις- Από το αν η μητρική έχει PCI/AGP lock. Επειδή η Gigabyte της υπογραφής σου δεν διαθέτει PCI/AGP lock, αν δεν κάνω λάθος, είσαι περιορισμένος από τις PCI κάρτες και τους δίσκους σου. Το πολύ να πας μέχρι τα 2250MHz τον 3000+ έχοντας μια κάποια σιγουριά. Μέχρι 220MHz νομίζω είσαι ΟΚ. Από εκεί και πάνω το PCI ξεφεύγει λίγο.Υ.Γ. Παρόμοια περίπτωση είμαι και εγώ αφού ούτε και σε μένα η μητρική έχει PCI lock και διαθέτω ουσιαστικά παρόμοιο σύστημα.
Elu Thingol1442169091 Φεβρουάριος 7, 2005 #3 Φεβρουάριος 7, 2005 Εγω να πω την αληθεια παροτι δεν εχω AMD εχω παρει μια γενικη αποψη και ετσι δεν προκεται να κανω ποτε overclock απο καποιο πρόγραμμα. Παντα απο το ΒΙΟS. Ουτε απο clockgen oυτε απο προγραμματα mobo. Eιναι κατα τη γνωμη μου πολυ πιο σιγουρο.
yanni Φεβρουάριος 7, 2005 #4 Φεβρουάριος 7, 2005 Επειδή ο Α64 έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από τις συχνές αλλαγές στο VCore και την συχνότητα, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα σιγουριάς. Απλά είναι το πλέον απλό.
zillakarpen Φεβρουάριος 8, 2005 #5 Φεβρουάριος 8, 2005 Πάντως απο την μέχρι τώρα μικρή μου εμπειρία έχω δει ότι ειναι πιο εύκολα να σου κολήσει κάνοντας αλλαγές μεσα απο το λειτουργικό παρά μέσα απο το Bios.Αυτό βέβαια πάντα όταν μιλάμε για μεγάλα FSB kai V - core.Επίσης αν κρίνω και απο το δικό μου board ρεύμα δεν μπορούσα να δώσω παραπάνω ούτε με Core center ούτε με Clock Gen οπότε το κατήργησα τελείως.
yanni Φεβρουάριος 8, 2005 #6 Φεβρουάριος 8, 2005 Ε καλά αν πας με την μία το fsb από 200 στα 250 θα κολλήσει. Μικρά βήματα στον υπερχρονισμό πάντα, είτε από το BIOS είτε από π.χ. το Clockgen.
magicman1442169094 Φεβρουάριος 8, 2005 Author #7 Φεβρουάριος 8, 2005 σας ευχάριστο παιδιά θα δοκιμάσω από το ΒIΟΣ, αλλα από θα ΒIΟΣ ανεβάζω το Vcore μονο ? τι άλλο να κάνω ?
KTM Φεβρουάριος 8, 2005 #8 Φεβρουάριος 8, 2005 Οτι χρειαζεσαι ειναι εδω: Θελω να μαθω για... Θελει διαβασμα.
Elu Thingol1442169091 Φεβρουάριος 8, 2005 #9 Φεβρουάριος 8, 2005 Το Vcore χρησιμευει στο να ανεβαζει τη σταθεροτητα και σου επιτρεπει να πας σε μεγαλυτερα fsb. Αυτο που πρεπει να αυξησεις για να εχεις μεγαλυτερες επιδοσεις είναι το fsb. Δεν ειναι απλο και εξαρταται απο πολλες παραμετρους. Κατσε διαβασε και αφομοιωσε το link του ΚΤΜ. Εχει οτι πρεπει να ξερεις για o/c.
magicman1442169094 Φεβρουάριος 8, 2005 Author #10 Φεβρουάριος 8, 2005 οκ παιδια χεχε... θα πεσει διαβασμα!
MrSeanKon Φεβρουάριος 8, 2005 #11 Φεβρουάριος 8, 2005 To μονο που εχω να σε συμβουλεψω ειναι να εισαι προσεκτικος. Δεν ειναι απλα τα πραγματα κι ασε τι λενε οι αλλοι ο,τι θελουν ας λενε. Πρεπει να ξερεις οτι ρισκαρεις οσο απομακρυνεσαι απο τα ορια του κατασκευαστη. Απο το BIOS θα κανεις μονιμα o/c μεσω των Windows θα το κανεις μονο για να χαρτογραφησεις το συστημα. Αυτες τις εννοιες θα τις δεις στον "Οδηγο αναφορας" και στο thread με τα "On line manuals" --> εκει απαγορευεται να γινει ποστ δινω μονο οδηγιες και links. Υπαρχει και το General FAQ κατεβασε το εκει νομιζω στο 17ο ποστ ειναι. Θα κρατας σημειωσεις χαρτι και μολυβι θα παρουν φωτια και θα υπολογιζεις. Αλλιως το O/c ειναι μπακαλιστικο. Να κοιταξεις ολα τα sticky και τα links εκει γιατι αυτα γραφτηκαν για ολους τους χρηστες και εχω αφιερωσει αμετρητες ωρες. Οπωσδηποτε να αγορασεις πολυμετρο αν δεν εχεις. Καλη συνεχεια.
Hgetis Φεβρουάριος 9, 2005 #12 Φεβρουάριος 9, 2005 Αν και σιγουρα θα αναφερθηκε προηγουμενως αλλα επειδη βαριεμαι και δεν διαβασα ολα τα ποστς το μονο που εχω εγω να σου πω ειναι οτι απο το ΒΙΟS ειναι κατι μονιμο μεχρι να το αλλαξεις εσυ και πως αν δεν σηκωσει το FSB που θα ρυθμισεις και κολλησει κατα το POST τοτε παιζει να χρειαστεις και reset στo CMOS (οχι απαραιτητα βεβαια!) Απο τα Windows παλι μπορεις να αποφυγεις αυτο το μπλεξιμο αλλα δεν ειναι κατι μονιμο αλλα μεχρι την επομενη επανεκκινηση του συστηματος και καθε φορα που θα εκεινεις θα βλεπεις στο POST την πραγματικη ταχυτητα της CPU σου...Εν τελει ομως το καλυτερο ειναι απο το BIOS... (πανε εκεινες οι εποχες που καναμε χρηση jumpers και dip switches... αχαχ...)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.