Jump to content

Προταση Νεο PC για εφαρμογές γραφείου

Morph1442169076

Recommended Posts

Λόγο απουσίας μου επανέρχομαι μερά από αρκετό καιρό. Στη Θεσ/νίκη που ήμουν μου ζήτησε μια γνωστή κυρία να της προτείνω PC. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι εφαρμογές γραφείου (word excel internet) και ιντερνετ απλώς να βλέπει κμαι σελίδα και κανα e-mail που και που.

Σε μια σύντομη έρευνα εκεί στη Θεσ/νίκη βρήκα τα εξής:

Από KISWARE

Intel P4 2.8GHz

motheeboard: Gygabyte (κάποιο μοντελο που δεν ρώτησα)

RAM: 512/400MHz

VGA: 128MB MX4000 GF4 (Αυτή τί chipάκι έχει nvidia ή ATI?)

HD: 80GB JB

DVD: 16x (ROM), Writer: NEC 3520 Dual layer

Monitor: 15'' NEC 52VM (TFT)

Αυτά με 1040€

Από AD-HOC

Intel P4 3.0Ghz

motheeboard: ASROC P4S61 (Τι λέει αυτή; )

RAM: 512/400MHz

VGA: onboard (μια χαρά για τη δουλειά που το θέλουμε)

HD: 80GB JB

DVD: 16x (ROM), Writer: SONY Dual layer

Monitor: 15'' NEC V72 MM (TFT multimedeia)

Αυτά με 970€

3η Λύση

Επειδή είναι λίγο δύσπιστη ως προς τα "φτιαχτά" με ρώτησε για compaq κ τέτοια. Αν μπορείτε να μου προτείνετε που στη Θεσ/νίκη μπορώ να βρώ τέτοια κ σε λογικές τιμές (διότι υπάρχουν μερικοί που πουλάνε δήθεν για εταιρείες και τα χρεώνουν μια περιουσία! - είμαι παθώς και μαθώς προ 7ετίας)

Tο οικονομικό είναι δευτερεύον

Για κάποιον άλλο στην Αθήνα θέλω να βρώ ένα φορητό (σε οικονομική τιμή) για τις ίδιες εργασίες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας

ΤΟ πρότεινα κι εγώ για φορητό, αλλά θέλει desktop.

Μάλλον κλίνει περισσότερο σε κάποια γνωστή μάρκα Compaq, HP ή άλλο... (υπάρχει κάτι άλλο σε αυτή την κατηγορία;) Ας είναι και celeron... αλλά να έχει 512 μνήμη, μη σέρνεται και τελείως

Θα σου πρότεινα να δεις κάτι σε έτοιμη λύση σε DELL . Γύρω στα 850 + ΦΠΑ με TFT έχει πολύ καλά μηχανήματα για εφαρμογές γραφείου , με καλούς όρους εγγύησης , ωραίο σχέδιο και κουτί είτε σε destkop είτε σε tower . Και εσύ μένεις μακρυά από θέμα ''τεχνικό '' του στυλ , ''κάτι δεν δουλεύει καλά, δεν έρχεσαι να το κοιτάξεις λίγο??).

Με την εγγύηση της Dell έρχονται και το κοιτάνε επιτόπου (ανάλογα με το τι θα διαλέξεις βέββαια).Σε θεματα γραείου καλύτερα επώνυμη και δοκιμασμένη λύση. Ακουσε με....

Θα σου πρότεινα να δεις κάτι σε έτοιμη λύση σε DELL . Γύρω στα 850 + ΦΠΑ με TFT έχει πολύ καλά μηχανήματα για εφαρμογές γραφείου , με καλούς όρους εγγύησης , ωραίο σχέδιο και κουτί είτε σε destkop είτε σε tower . Και εσύ μένεις μακρυά από θέμα ''τεχνικό '' του στυλ , ''κάτι δεν δουλεύει καλά, δεν έρχεσαι να το κοιτάξεις λίγο??).

Με την εγγύηση της Dell έρχονται και το κοιτάνε επιτόπου (ανάλογα με το τι θα διαλέξεις βέββαια).Σε θεματα γραείου καλύτερα επώνυμη και δοκιμασμένη λύση. Ακουσε με....

Μου αρέσει η ιδέα (κ η τιμή). Μήπως ξέρεις που μπορώ να το βρώ Θεσ/νίκη?

--------------

Για Φορητό ενδιαφέρομαι, για άλλον αλλα στην Αθήνα (άλλος αυτός)

>> Βλέπετε τους έχω 2 τους "Πελάτες"

:073: :052:

Βρήκα με ~850€ κάτι ΗΡ και turboX.

Συγκεκριμένα:

Κατασκευαστής : HEWLETT PACKARD ZE4907EA

Επεξεργαστής : Intel Celeron M 330 (512kb L2, 1.4GHZ, 400MHz FBS)

Μνήμη : 256DDR

Σκληρός Δίσκος : 40GB

Οθόνη : 15'' TFT

CD/DVD : DVD/CD-RW

Κάρτα γραφικών : Intel Extreme Graphics 64MB

Modem / Δύκτιo : 56K + LAN 10/100

Λειτουργικό : Windows XP Home

Θύρες : 2xUSB, 1xPCMCIA II

Βάρος : 3,3 kg

Εγγύηση : 1 έτος

Κατασκευαστής : HEWLETT PACKARD NX 9020EA

Επεξεργαστής : Intel Celeron M 330 (512kb L2, 1.4GHZ, 400MHz FBS)

Μνήμη : 256DDR

Σκληρός Δίσκος : 30 GB

Οθόνη : 15'' XGA TFT

CD/DVD : DVD/CD-RW

Κάρτα γραφικών : Intel Extreme Graphics 64MB

Θύρες : 2xUSB, VGA out

Βάρος : 2.9 kg

Δώρο τσάντα μεταφοράς και 12 μηνη σύνδεση internet Forthnet.

Κατασκευαστής : ΠΛΑΙΣΙΟ

Επεξεργαστής : Intel Celeron D 330 (256kb L2, 2.66GHz, 533MHz FSB)

Μνήμη : 256 MB

Σκληρός Δίσκος : 40 GB

Οθόνη : 15'' XGA

CD/DVD : DVD-CDRW

Κάρτα γραφικών : SIS M661 FX εώς 64MB

Θύρες : Υπερυθρες, 2xUSB, 1xmini IEEE 1394, 1xVGA, 1xΣειρακή, 1xΠαράλληλη

Βάρος : 3,1 kg

• 2 weeks later...

OK, Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Φαίνεται οτι πάει για DELL η υπόθεση τελικά.

Τώρα, στο 2ο ερώτημα: Από φορητά, αυτά του ΠΛΑΙΣΙΟΥ αξίζουν ή να προτιμήσω ένα ΗΡ? Προτιμώ να πάρω κα΄τι που ν αντέχει στο χρόνο. Απο επιδόσεις λίγο ενδιαφέρει μιας και η χρήση θα είναι για εφαρμογές γραφείου.

(και τα 2 στα 825€ ) τι να προτιμήσω;;; ΗΡ ή Πλαισιο (turboX) laptop?

Αυτό που με κάνει να το σκέφτομαι είναι οτι στο turboX το πάς στο πλαίσιο και την άλλη μέρα έχουν τα εξαρτήματα. Το HP πρέπει να το πάς στην αντιπροσωπεία, να περιμένεις και καμια βδομάδα (αν είσαι τυχερός και έρθουν τα εξαρτήματα). ΑΠό την άλλη, στο πλαίσιο, μετά από 3-5 χρόνια θα έχουν τα εξαρτήματα, αν κάτι χαλάσει;

Αν το θές για δουλειά και αντοχή πάρε μακράν την ΗΡ. Καλύτερο service και με μικρό κόστος παίρνεις και sypport για επέκταση στα 3 χρόνια με ον site και είσαι καλυμένος. Εμένα με έχει σώσει πολλές φορές. Στον πρώτο χρόνο καλύπτει και βλάβες τις μπαταρίας ενω΄στα 3 χρόνια είναι και τα περιφερειακά (πχ φορτιστής) που σε άλλες εταιρείες πχ Fujitsu-Siemens είναι μόνο 6 ΜΗΝΕΣ !!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.