Jump to content

Αυτοματος υπερχρονισμός

Duff

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

υπάρχει κανένα πρόγραμμα που να κάνει αυτόματο overclock , δηλαδή να τον ανεβάζει όσο πάει όπως κάνει το AtiTool για παράδειγμα?

Διαβασε το 17o post εκει.

Με αυτο το προγραμμα αυξανεις το FSB του επεξεργαστη αλλα κι αλλαζεις και τον πολλαπλασιαστη.

Αυτο νομιζω οτι θελεις....

Υ.Γ.

Τα sticky threads σε καθε forum τα κοιταμε. :023:

Γιαυτο τα "σημαδεψαν" οι admins.

αυτό το nvidia clock gen δεν είναι παρόμοιο του "εασυτουνε" 4 τις gigabyte?

εγώ θέλω ένα απλό πρόγραμμα δηλαδή να πατάω απλά GO και να ανεβαίνει μονο του όσο μπορεί

καλυτερα διαβασε τα ποστ του MrSeanKon η αλλων χρηστων σχετικα με το θεμα και προτιμησε να κανεις ενα ελαφρυ σταθερο o/c παρα το αυτοματο που ισως σου δημιουργησει προβλημα.γιατι το οσο μπορει ειναι σχετικο,ουτε θα στρεσαρει το προγραμμα τον η/υ για να δει σταθεροτητα ουτε ολα τα κομματια του η/υ εχουν τα ιδια ορια

Οχι.....

Εσυ θα αποφασισεις τι FSB θα δωσεις...

Κανε το ΒΑΝ το :067: EasyTune o παλιοκαραβανας AMDας kbilly13 μακραν εμπειρος στη Gigabyte με διδαξε να το σουταρω....

Να το εχεις μονο για να βλεπεις τις ενδειξεις της μητρικης...

Η εκδοση 5 νομιζω οτι λυνει καποια προβληματα....

Αλλα LOL αν ας πουμε σου κρεμασει το συστημα αυτο σημαινει οτι μεχρι εκει εισαι ΟΚ???

Καθε αλλο το αντιθετο πρεπει να τσεκαρεις με καποιο/καποια προγραμματα ελεγχου ευσταθειας το συστημα σου γιατι ειναι πολλες οι παγιδες...

Μονο σε μια Gigabyte KT400 δουλευε ΟΚ το EasyTune του εδινα maximum τιμη τα 200FSB (ειχα 133 FSB 2200+) αλλα LOL τον εφτασε 2260.... :040:

@@ρια ομως μεχρι 2200 πηγαινε μαξιμουμ....

Οποτε μενει να μελετησεις περισσοτερο το o/c πρωτου κανεις ο,τι εχουμε τοσα threads ψαξε λιγο παραπανω.

Ειδικα εκει που σου εδειξα θα βρεις μυριες αναφορες και links.

Στην τυχη τιποτα δεν ειναι χρησιμο.

Τουλαχιστον ετσι μελετω το πουσαρισμα κλπ....

Αυτόματο oc σε cpu-μνήμες λίγο δύσκολο να γίνει αφού η κατάρευση είναι απότομη και "μόνημη" (κοινώς κολάει ή BSOD) σε αντίθεση με τα artifacts που βγάζει η κάρτα γραφικών.

To cool n quiet κανει auto o/c, η μαλλον ανεβαζει με ενα ρυθμο το fsb χωρις να πειραζει απο μονο του τιποτα αλλο μεχρι να το σταματησεις εσυ η μεχρι να κολλησει.

Επισης εμενα στα Bios εχει μια επιλογη για dynamic overclocking.Επιλεγεις μεχρι τι ποσοστο θελεις να ανεβει και απο μονο του οταν χρειαστει αυξανει παλι μονο το Fsb (νομιζω)

To c&q δεν κάνει oc και παίζει με τους multi και το vcore προς τα κάτω σε καταστάσεις idle του υπολογιστή για θέμα ψύξης και κατανάλωσης ενέργειας. Δηλαδή έχοντας τον Α64 σου στα 2200 αυτό θα στον πάει 2000->1800->1400 κ.ο.κ με τις αντίστοιχες αλλαγές στο ρεύμα :)

Liquido, και να υπήρχε αυτό που θες, και να έκανε καλή δουλειά (δύσκολο!) θα έχανες όλη τη μαγεία - δε λέει... ούτε μαθαίνεις τίποτα ..

έχεις καθόλου εμπειρία σε o/c?

διάβασε, ρώτα, και μετά πειραματίσου...

και μάλιστα είσαι με 939 από ότι βλέπω - είναι λίγο πιο complicated τα πράγματα σε Α64... :023:

τον έχω ήδη "κλοκαρισμενο" αλλα πάνω από 220 x 11 δεν πάει .. ενώ έχω δει άλλους με τον ίδιο επεξεργαστή με μένα και πάει

δεν διάβασες καλά το "μάθημά" σου μου φαίνεται... :D

έχεις πολλά να δοκιμάσεις ακόμα, είμαι σίγουρος...

τα ξαναλέμε από αύριο όμως... too late!

μην ανησυχείς θα τη βρούμε την άκρη!

το κλοκαρισμα δεν υποθεση μονο της cpu.

καθε κομματι hardware παιζει το δικο του ρολο στην ολη ιστορια.

δες για παραδειγμα την υπογραφη του kbilly13,εκτος απο τη cpu εχει αλλες τοσες παραμετρους.

ακομα κ ο enermax που ειναι στις 2700rpm παιζει το ρολο του,εαν ηταν στια 1000rpm μπορει να ειχε διαφορετικο αποτελεσμα............

To cool n quiet κανει auto o/c, η μαλλον ανεβαζει με ενα ρυθμο το fsb χωρις να πειραζει απο μονο του τιποτα αλλο μεχρι να το σταματησεις εσυ η μεχρι να κολλησει.

Επισης εμενα στα Bios εχει μια επιλογη για dynamic overclocking.Επιλεγεις μεχρι τι ποσοστο θελεις να ανεβει και απο μονο του οταν χρειαστει αυξανει παλι μονο το Fsb (νομιζω)

Το core center που ερχεται με τις μητρικες της msi εννοεις.

έλα και έφτασα στα 226 x 11... δοκιμάζω δοκιμάζω ... δεν είχε ξαναπάει τόσο ..

όταν πρωτόπειρα βεβαια τον επεξεργαστή είχα Geil Value μνήμες. τώρα έχω τις Corsair τις XMS3200 TwinX

Το core center που ερχεται με τις μητρικες της msi εννοεις.

Ναι το core center εννοω.Συγνωμη αν τα μπερδεψα λιγο τα πραγματα.

To c&q

Eγω το εχω ΒΑΝ! :065:

Δεν χρειαζονται τετοια οι ΑMD οπως και το throttling το εχω ΒΑΝ επισης!

Αρκει να εισαι λιγο προσεκτικος! :031:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.