Tanner Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2005 παίδες θελω την βοηθεια σας,πριν λιγες μερες καταφερα και εκαψα εναν amd xp 3200+ και μετα απο 2 μερες αγορασα τον prescott 3.2ghz,msi motherboard και πηρα ενα δισκο western digital 80gb serial ata οπου εκει αρχισαν τα προβληματα.αρχισα να κανω την εγκατασταση των windows sp2 professional,πατησα f6 εβαλα την δισκετα και μετα τον χωρισα σε partisions που ηθελα και ξεκινησα την εγκατασταση.ολα καλα μεχρι εκει μεχρι το πρωτο reboot.κανει restart και κανει boot απο τον serial ata.μαυρη οθονη για κανα 5λεπτο και μετα ενα μηνυμα που αναψε τα λαμπακια τα χριστουγεννιατικα του εγκεφαλου(anyway) μου:"windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.could not read from the selected boot disk.check boot path and disk hardware.Please check the windows documentation about hardware disk configuration and your kardware reference manuals for additional information."αυτο!παιδια,τα φωτα σας!!!please και asap!!!
gel Ιανουάριος 9, 2005 #2 Ιανουάριος 9, 2005 Είσαι σίγουρος ότι πρέπει να πατήσεις F6; Νομίζω ότι δεν χρειάζεται. Τί chipset έχει η μητρική σου και σε ποιό controller έβαλες τον σκληρό; Στους Intel απ' ότι ξέρω δεν χρειάζεται να πατήσεις F6 όταν βάλεις τον δίσκο στον controller που είναι στο Southbridge. Μόνο εάν η μητρική σου έχει 3rd party controller (π.χ. Promise) και βάλεις εκεί τον δίσκο χρειάζεται να πατήσεις F6.
jdrogas Ιανουάριος 9, 2005 #3 Ιανουάριος 9, 2005 Δεν χρειαζοταν να πατησεις τιποτα ειναι ολα οκ για τον πρωτα serial ata.
Tanner Ιανουάριος 13, 2005 Author #4 Ιανουάριος 13, 2005 Ενταξει παιδες,το βρηκα.Ηταν ενα jumper που επρεπε να παρει(εεεεεε!) δρομο απο εκει που ηταν και να παει καπου αλλου.αλλα το περιεργο ειναι πως εχω ακομα την εντυπωση πως οι serial ata δεν εχουν jumper γι αυτο δεν προσεξα ο στραβουλιακας.
gel Ιανουάριος 13, 2005 #5 Ιανουάριος 13, 2005 Κανονικά δεν πρέπει να έχουν jumper, αλλά ίσως ο δικός σου έχει επειδή δεν είναι native SATA, αλλά έχει μετατροπέα PATA-to-SATA... Who knows...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.