Jump to content

Overclocked bios για την 6600 GT

RG_

Recommended Posts

Ειμαι κατοχος μιας Prolink 6600GT AGP εδω και ενα μηνα περιπου.Η καρτα δουλευει default στα 500/900. Τις τελευταιες μερες παρατηρησα σε ξενα σαιτ οτι εχουν βγει υλοποιησεις του ιδιου chip με ανεβασμενους χρονισμους.Μου καρφωθηκε λοιπον στο μυαλο να βρω το bios απο μια τετοια καρτα (συγκεκριμενα την Galaxy 6600GT η οποια δουλεβει στα 525/1050) και να το βαλω στη δικια μου."Ετσι και αλλιως λεω ανεβασμενη τη δουλευω και τα παει μια χαρα".

Ετσι και εγινε λοιπον... μετα απο πολυ ψαξιμο, βρηκα σε καποιο φορουμ ενα τετοιο bios απο ενα παλικαρι που το ανεβασε.Κατεβαζω τα απαριατητα προγραματακια και αρχιζω!

Μπαινω σε DOS τρεχω το προγραμα και ετοιμο! Κανω επανεκκινηση, ξαναπερναω τους drivers (66.93) και κατα μεγαλη μου εκπληξη η καρτα δουλευε στο 3D mode στα 525/1050! :109: Στο 2D mode δουλευει 300/1050 (100 πιο χαμηλα ο πυρηνας απο το κανονικο bios) αλλα αυτο ισως να ειναι και καλυτερο.

Η δευτερη εκπληξη ηρθε απο το RivaTuner New Year Edition οπου μου εδειχνε οτι καρτα ειχε 4 pixel pipelines ανοιχτα και 2 vertex!! :102:

Για να μην φλυαρω, το τελευταιο προβλημα δεν νομιζω να ειναι πραγματικα προβλημα αφου μετα απο πολλες δοκιμες (ανοιγα και εκλεινα πιπογραμμες) πειστικα οτι ειναι εικονικο αυτο που δειχνει το Riva.

Το ολο thread το ανοιξα επειδη ξερω οτι ειναι πολλοι απο εχουν αυτη τη καρτα και ισως τους ενδιαφερει.Αν θελει κανεις να δοκιμασει ας το πει εδω να ανεβασω καπου τα αρχειακια να υπαρχουν.

post-1167-1442173970,0148_thumb.jpg

post-1167-1442173970,0524_thumb.jpg

post-1167-1442173970,0875_thumb.jpg

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

εγω εχω της leadteck την 6600gt extreme version και την εχω pusharei sta 571 kai 1141 με το ιδιο συστημα ψυξης (μεσω riva tuner) και ανωτερη θερμοκρασια που εχει πιασει ειναι 61 C μετα απο πολυωρο gaming (prince: warrior within).

δεν μπορώ να σκεφτώ για πιο λόγο να φλασάρεις άλλο bios αφού δεν ξεκλειδώνει τίποτα στις 6600GT. αν είναι για τους χρονισμούς μνήμη και πυρήνα τόσα προγράμματα για να κλοκάρεις vga κυκλοφορούν. το μόνο που προσθέτεις είναι εξτρα ρίσκο.

για όσους όμως επιμένουν επειδή πρόσφατα το είδα καθώς τσέκαρα τις gigabyte που πήρα τελικά το site της έχει bios για πολλές κάρτες της εταιρίας

bios 6600gt agp turbo

http://tw.giga-byte.com/VGA/Support/BIOS/BIOS_GV-N66T128VP.htm

δεν μπορώ να σκεφτώ για πιο λόγο να φλασάρεις άλλο bios αφού δεν ξεκλειδώνει τίποτα στις 6600GT

Ένας καλός λόγος είναι να ξεκλειδώσεις το temp monitoring που δεν υπάρχει σε όλες τις GT και γίνεται εύκολα με ένα dump->patch->flash και επι τι ευκαιρία μονιμοποιείς και core/mem mhs σε oc άμα θές.

δεν το γνώριζα ότι κυκλοφορούν patch για bios. μόνο για bios editors όπου μπορείς να κάνεις και το μόνιμο overclocking. http://www.mvktech.net/content/view/1257

προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν δουλεύει σε 6600. Outlaw τι είναι το temp monitoring και πως το τσεκάρεις αν λειτουργεί. έχω κολλήσει μετά από δύο χρόνια με ΑΤΙ.

Απλά στους Drivers της Nvidia ή σε κάποιο άλλο software σου δίνει την θερμοκρασία του core και έτσι γνωρίζεις τις idle-full temps σου. Δουλεύει και σε απλές 6600 ακόμα και σε 6200 απλά θέλει λίγο ψάξιμο με softmods πρώτα.

• 5 months later...

Παιδιά έχω την 6600GT της Asus (Pci Ex), 500/1000 δίνει default το riva. (Καλό είναι; )

Μπορώ να δοκιμάσω να το πάω πιο πολύ στα 550/1100 ας πούμε ή και παραπάνω; Είναι ασφαλές; και αν κάνω κάτι τραβηγμένο ποιες οι χειρότερες επιπτώσεις;; Θερμοκρασία τώρα είναι στο 57 περίπου. Επίσης λίγη βοήθεια για τα pipelines θα ήθελα...

Βασικα θα έλεγα πριν φλασαρετε να κανετε ενα bench με το παλιο βιος στα ιδια ΜΗζ με αυτα που θα αποκτίσει με το νέο, μήπως και έχουν χαλαρώσει τπτ timmings στο modded για αν δουλεύει το ίδιο άνετα η κάρτα και χαίρεστε άδικα...

Έχω drivers 77.77 και σε idle είναι στους 52-53.. Από το menu της nvidia το βλέπω. Την έχω δει μέχρι 63. Καλά είναι; Να κάνω ένα bench στo 2005 στα 1024*768 και μετά να ανεβάσω; και πόσο; Δεν είπα για αλλαγή bios! Λέτε να κάνω; Asus έχω.

Επίσης.... Overclock στις ταχύτητες να το κάνω από το menu της nvidia ή από το rivatuner? Και αν είναι σταθερή να το κάνω μόνιμο; Τι είναι καλύτερο;

Ευχαριστώ!

η θερμοκρασίες μια χαρά φαίνονται.

προσωπικά προτιμώ να κάνω oc τις nvidia από το coolbits.

Δοκίμασε να ανεβάζεις σιγά σιγά με μικρά βηματα τις συχνότητες και τρέχε ενα 2005 με Looping 4-5 φορες ώστε να στρεσαριστεί η κάρτα και να διαπιστώσεις σταθερότητα.

επίσης σε πρώτη φάση ανέβασε μόνο μνήμες ώστε να διαπιστώσεις τα όρια τους και στη συνέχεια αφού έχεις βρεί τι βέλτιστη ταχύτητα τη κρατάς και ανεβάζεις το πυρήνα.

Ναι μπορείς κάλλιστα όταν τελειώσεις να επιλέξεις να γίνεται αυτόματα το oc μς την εκκίνηση των windows χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ευχαριστώ Panoc! Θα πάρει ώρα η δοκιμή αλλά ας έχει. Πώς θα καταλάβω το ότι δεν αντέχει η κάρτα; Μπορεί να κάνει restart ή θα φαίνονται artifacts? Στο 2005 να βάλω AA, trilinear και τα ρέστα;;

το 2005 άφησε το σε default σε πρώτη φάση ώστε να μπορείς να συγκρίνεις επίδοσεις σε σχέση με πριν αλλά σε σχέση και με άλλους.

όταν η κάρτα θα αρχίζει να τα παίζει θα παρουσιάζει artifacts, αν είναι πολύ έξω από τα όρια της ή αναίβει πολύ η θερμοκρασία της θα κολλησει αλλα δεν είναι και καθόλου απίθανο να κανει και καμιά επανεκκίνηση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.