Jump to content

Katsumi Labs: AMD vs Intel and Skinny13's block!

MrSeanKon

Recommended Posts

Λοιπον η Gigabyte K8NS Pro καηκε λογω @@ριας μου :050: αλλα την εστειλα για αντικατασταση τεσπα δουλευω τον 754 με μια Epox.....

Για να μην τα πολυλογουμε το block μου ειναι του Skinny13 εξαιρετικα χαλια ποιοτητας.... :116:

LOL οι εικονες μιλανε.....

Με εξαπατησε ο Skinny13! :050:

Γιαυτο η ροη της αντλιας στο tanker ανεβηκε απο τα 94lt/h στα 129! :109:

Α πως τη μετρησα? :081:

Διαβαστε τοσους οδηγους εχω....

Κοιταξτε και τι χαμηλες temps δειχνει η Epox σε idle ενω σε full load δεν ξεπερνα τους 33 βαθμους με το block οχι καλα στερεωμενο!

Skinny13 RULEZ! :116: :116:

attachment.php?attachmentid=3939

Koνταροχτυπηθηκαν κι οι δυο επεξεργαστες:

Με το Mathematica και με τον DrDivX...

Eδω ειναι ο Ρ4 1Μ δεκαδικα ψηφια το Pi..

attachment.php?attachmentid=3704

εδω ο Α64

attachment.php?attachmentid=3940

κι εδω η κοντρα με τον DrDivXXX.... :050:

attachment.php?attachmentid=3941

Τα σχολια δικα σας......

Αν και περιμενω να διαβασω το μακρυ και το κοντο τεσπα.... :012:

Μια τυπικη κοντρα εγινε με δυο συγκεκριμενα προγραμματα τα οποια χρησιμοποιω συνεχως οποιος ηθελε αλλα Αλεκος δεν ειχα ορεξη :050:

post-95-1442173967,2683_thumb.png

post-95-1442173967,4022_thumb.png

post-95-1442173967,4913_thumb.png

η ροη στην αντλια ισως ανεβηκε λογω katsumi cooled.τωρα για τα divX μπορω να ζησω και με κατι λιγο υποδιεστερο απο peftium4 αλλα σε ολα τα αλλα να σκιζει!

off topic : με ποσα fps κανεις divx?bitrate?αναλυση?

Bασικα τα *.vob τα συμπιεζω στο μισο μεγεθος τους δηλαδη το τελικο *.avi ειναι το μισο του αρχικου *.vob γυφτιες δεν παιζουν. :002:

Οποτε το bitrate κυμαινεται απο 2000 - 3600 (αναλογα με την ταινεια).

128Kbps ο ηχος σε mp3ειδη μορφη.

Βαζω panda :082: φιλτρα τυπου Virtual Dub και δυο περασματα στην ταινεια.

Αναλυση σε πιξελ το μεγιστο που μου επιτρεπει ο DrDivX.

Θα τα δειξω αλλη φορα αυτα σε αλλο thread.

Eκει φανηκε οτι με τη χρηση των φιλτρων Virtual Dub ο Ρ4 αρχισε να χανει λογω μη υποστηριξης SSE2 κλπ.....

Αλλα και παλι το 33% σημαινει οτι για να τον φτασω τον πρωην Ρ4 θα πρεπει να κλοκαριστει τοσο παραπανω --> 2400 * 1.33 = 3.2GHz δηλαδη @@ρια..... :106:

Σημειωνω οτι το ΗΤ ανεβασε πολυ περισσοτερο τον Ρ4 σε Μaple (δειτε τον οδηγο για ΗΤ) αλλα με το Mathematica το ΗΤ @@ριζοταν ασχημα και δεν ασχοληθηκα πολυ γιαυτο τον σουταρα..... :064:

Οσο για τις θερμοκρασιες μεγαλη διαφορα....

Σκεψου οτι σε τρεις ωρες ο Prescott ανεβασε στους 70F 60 λιτρα νερο ενω ο Α64 τα 15 λιτρα τα ανεβασε μονο στους 63F.... :p

εγω παντως κανω divx με DVDx (ε την ευκολια μου),2000-2500bit rate,128 mp3,640*480 1 quality pass,και κανω με 26 fps.βαριεμαι να δοκιμασω κατι αλλο για συμπιεση.μια χαρα μου φαινεται και αυτο.του βαζω 2 ταινιες και οταν σχολαω απο την δουλεια εχει τελειωσει αρκετη ωρα πριν.τωρα οπως σου ειχα πει και σε αλλο θεμα σου η γλιτωνεις το πετρελαιο με εναν (PresHOT) η οχι και βαζεις AMD αρα θα πρεπει να τον ζεσταινεις τον καημενο.

σε 60 λιτρα ε!!!!ΛΟΛ

η ροη στην αντλια ισως ανεβηκε λογω katsumi cooled.τωρα για τα divX μπορω να ζησω και με κατι λιγο υποδιεστερο απο peftium4 αλλα σε ολα τα αλλα να σκιζει!

off topic : με ποσα fps κανεις divx?bitrate?αναλυση?

SIr μήπως το έχει η μοίρα μας να καίμε τις gigabyte μας ? :D

Tα fps πεφτουν ραγδαια αν βαλεις Highest Quality.... :059:

attachment.php?attachmentid=2359

Κι αυτο το κανω για να εχω τελεια εικονα....

Eδω δειχνω διπλη συμπιεση με τον ιδιο Α64....

Η μητρικη βεβαια διαφορετικη......

Τεραβολτ ομως 1.85 περιπου πολυμετρημενα....

Υ.Γ.

Θελει λιγακι πετσοκομα η παραπανω φωτο αλλα δε φαινεται και κατι υποπτο! :050:

ΑtariXP φταιει οτι εγω @@ριστηκα κι οχι η μητρικη...... :032:

Οπως βλεπετε κι απο τα νουμερα ο Α64 βγαζει 2 ταινειες ενω ο πρωην Ρ4 βγαζει 3 στον ιδιο χρονο....

Στο περιπου.....

Εκει μπορειτε να δειτε το 38ο post (στο τελος) πως μετρηθηκε η θερμοκρασια του Α64 (λιγο επικινδυνο ομως ΠΡΟΣΟΧΗ).... :109:

Η Epox δειχνει 3-4 βαθμους παραπανω απο οτι το θερμιστορ σε full load...

Το δωματιο ειναι στους 61F....

Ειχα κανει και την παλαβομαρα να βαλω ενα ολοκληρο tanker 60 λιτρων ως τελευταια λυση απελπισιας....

Τωρα τα 15 λιτρα ειναι υπεραρκετα για τον δροσερο Α64. :045:

[ @@ριστηκε το υποσυνηδειτό σου Sir γιατί κατα βάθος ήθελες να την κάψεις & να βρείς δικαιολογία να ασχοληθείς λιγάκι με :050: ht :050: πάλι ]

Θα μπορούσες αν είχες χρόνο να τρεξεις ένα πι σι μαρκ 2004 στον 64 σου να διασταυρώσω κάτι ?

Δεν ασχολιεμαι με παιχνιδια sorry......

Και τα συναφη benches.....

Αντε βαζουμε καποιες φορες το Sandra Russo..... :050: (Sysoft Sandra) :050:

Αν θες SuperPi με single channel μνημες....

Απο παλιοτερα benches που εκανα...

attachment.php?attachmentid=483

Νομιζω οτι εχω καπου το PcMark 2002 αν το βρω θα το τρεξω......

Για να το κατεβασω αστο δεν παιζει Ιντερνετ σπιτι.... :116:

Με εξαπατησε ο Skinny13! :050:

Γιαυτο η ροη της αντλιας στο tanker ανεβηκε απο τα 94lt/h στα 129! :109:

Α πως τη μετρησα? :081:

Διαβαστε τοσους οδηγους εχω....

Κοιταξτε και τι χαμηλες temps δειχνει η Epox σε idle ενω σε full load δεν ξεπερνα τους 33 βαθμους με το block οχι καλα στερεωμενο!

Skinny13 RULEZ! :116: :116:

αλλο ενα πολυ καλο ΨΨΨσυγκριτικο MrSean :112:

Παντως μου αρεσει πολυ να σας εξαπατω κατ αυτον τον τροπο:116: :116:

Παντως απο τις τεμπς οπως ειπαμε και χτες ,το μπλοκ παταει καλα

(ο Αλεκος ποιος ειναι?)

Ωραίος ρε Sean αλλά δε βγήκε κάτι που δεν ξέραμε ήδη. Εντάξει, ο peftium είναι καλύτερος για divX. Και χάλιας σε όλα τα υπόλοιπα....

Ντάξει, αλλά και πάλι δεν πρόκειται να προτείνω σε κανέναν να πάρει P4 ακόμα κι αν κάνει όλη μέρα DivX γιατί θα πρέπει να αλλάξει ψύξη κλπ. Για να έχω το πλεονέκτημα του Ρ4 στο encoding θα πρέπει να τα τρέχω 2 μαζί. Ε, αν το κάνω αυτό με τη στοκ ψύκτρα θα κάνει συνέχεια throttling.... Για μένα είναι ντροπή να δίνω περισσότερα λεφτά για έναν επεξεργαστή ο οποίος είναι καλός μόνο σε ένα πράγμα αλλά και για να τον αξιοποιήσω έστω σε αυτό το ένα θα πρέπει να δώσω λεφτά για υδρόψυξη με ότι αρνητικά έχει αυτό.

Τεσπα... πάω να δω καμμιά ταινία σε DVD. DivX έχω να κάνω πάνω από 1,5 χρόνο....

Για την πτώση στα Divx έχω την αίσθηση πως φταίει το συμπιεστίρι (λέγεμαι dr.Divx) και όχι ο επεξεργαστής. Όπως είπες φίλτατε CEO με χρήση VirtualDub φίλτρα είδες διαφορά οπότε είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το DrDivx είναι p4 optimized!

Στα μαθηματικά πάντως φαίνεται πάντως πόσο πάτος είναι ο P4!!

Θερμοκρασίες τελικά έχουν μεγάλη διαφορά όντως! Αν κρίνεις για τι τάνκερ μιλάμε και τι νούμερα δίνουν εε φαίνεται ξεκάθαρα ποιος είναι πλέον η σόμπα!

Σε λίγες μέρες θα δοκιμάσω τον 775 prescot να δω τι παίζει σε σχέση με τον northwood από άποψη θερμοκρασιών.

Πάντως το μποκ του skinny όντως έχει τεράστια διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο.

Δοκίμασες με το θεώρημα της αντλίας (!) αν δέχεται ακόμα μεγαλύτερη ροή;

Να ρωτησω κατι για τα block.Ο Skinny τι διαφορα εχει στο block του με του 11?

Προφανως αλλο σχεδιο κανει ο ενας και αλλο σχεδιο κανει ο αλλος...

Αν οχι,διαφορα πανω σε ποιον τομεα?

Λοιπον TEΛΙΚΑ Ο SKINNY13 ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ....

H ακολουθη φωτο ειναι βαζοντας για πεντε λεπτα την CoolMaster HyperX....

Οπως και με τη νεροψυξη οι δυο γομαροφανες των 12X12 cm εκαστη φυσουσαν με επτα βολτς.

Η φανα της CoolMaster 8X8cm ηταν σε μαξιμουμ στροφες λιγο σπασ**δικος ο θορυβος τεσπα....

Η εικονα λεει ποσο @@ρομπλοκ μου πουλησε ο Skinny13... :050:

Προφανως χαμηλωσα το FSB γιατι δεν ηθελα να φαω restarts....

11 βαθμοι κατω σε full load μιλαμε παντα.

Η Epox δειχνει 5-6 βαθμους παραπανω απο το θερμιστορ τεσπα...

attachment.php?attachmentid=3949

Δειχνω ενα PCMark 2002 μια και το ζητησε ο AtariXP.

attachment.php?attachmentid=3950

post-95-1442173967,6524_thumb.png

post-95-1442173968,2093_thumb.png

Αγαπητοι κυριοι των Katsumi Labs (θα ψησω και τον απατεωνα Skinny13 να μπει στην ομαδα αν και με εξαπατησε) :042:

viper: ξερεις τι τραβηξα με το φακplexi μπλοκ οποτε αποφασισα να παρω ενα αθανατο.

Τωρα διαλεξα του Skinny13 oι λογοι δεν εχουν σημασια τοσο αλλα αυτον ηξερα και δεν πηρα απο καποιον αλλον.

Αν τωρα του Αυστραλου που τοσο διαφημιζεται εριχναν 2 βαθμους ακομη τη θερμοκρασια (εστω οτι γινοταν αυτο) δε με απασχολει.

Σιγα μην περιμενα ενα μηνα τον εν λογω κυριο για να μου στειλει το μπλοκ ή δεν ξερω ποτε θα του κα***νε.

Σε μια ημερα το ειχα στα χερια μου αμεση εξυπηρετηση κι αυτο ειναι που με ικανοποιησε.

Χωρις πολλα λογια ενα τηλεφωνημα οπως παραγγελνεις μια πιτσα το μπλοκ ηταν στα χερια μου.

Παραπεμπω να ξαναμελετησεις τον AMD Gain Estimator.

Jimmy Fox:

H υπεροχη της Intel ειναι εμφανης σε βιντεοσυμπιεσεις.

Δοκιμασε το Celeron που δεν εχει ΗΤ να δεις πως παει.

Εισαι και κρυφος Intel κατοχος να που τα βγαζω στη φορα....

Φυσικα τρεχοντας τα αγαπημενα μου Μαθηματικα + μια βιντεοσυμπιεση οντως ειμαι πιο γρηγορος απο οτι ενας Ρ4 που θα τα εκανε και τα δυο.

Vice CEO:

Λυπαμαι που δε δοκιμαστηκε το ιδιο μπλοκ και σε Ρ4.

Ισως στο μελλον φτιαξω εναν ανταπτορα και να το τεσταρω με το Celeron.

To θεωρημα της αντλιας δεν το δοκιμασα αλλα εκανα το αλλο:

Ανοιξα το καπακι κι εδωσα τερμα στροφες στις 4 φανες του ψυγειου.

Οριακα ενας βαθμος κατω.

Τα φιλτρα του Virtual Dub οντως μια και δεν ειναι optimized για Ρ4 αδικουν τους Ιντελ επεξεργαστες αλλα δε φταιω εγω.

Οσο για τη θερμοκρασια με κλειστο καπακι την επομενη ημερα με καψιμο συνεχως δεν ξεπερασε τους 68F.

Στον Prescott με κλειστο καπακι το 15αρι τανκερ εφθασε τους 78F.

Skinny13:

Θα το ξαναστησω το μπλοκ με ηρεμια.

Παντως εχεις κανει πολυ καλη δουλεια και σημερα που δοκιμασα να το ξεκολλησω ειχε γινει ενα με το σιδερο.

Η Artic Silver 3 ειχε εντελως κολλησει περιφημα το μπλοκ σα LOGO. :109:

1) Οντως με χαλαει που δεν εχω ΗΤ και θα το ηθελα πολυ και στον Α64.

2) Εχω ομως χαμηλοτερες θερμοκρασιες.

3) Εχω κι εναν επεξεργαστη που αντεχει τα τεραβολτ που του ριχνω και δεν αποσυντονιζεται (παρα μονο πολυ δυσκολα).

4) Θα μπορουσα να στησω και δευτερο πισι και να συμπιεζει μονο ταινειες ο Ρ4.

Δε γινεται ομως λογω ελλειψης χωρου.

Επισης το καλοκαιρι ο Prescott θα αναγκαζομουν να τον δουλευα με ρευματα κατω των 1.4 βολτ γιατι θα αναβε συνεχως το throttling ή στην καλυτερη θα επεφτε αρκετα κατω απο τα 3900 που ετρεχε.

5) Οι AMD ειναι λιγοτερο ευαισθητοι στις θερμοκρασιες γιαυτο και δεν κερδιζεις πολλα MHz με αλλαγη ψυξης.

6) Ομως δεν επηρεαζεται (ελαχιστα θα ελεγα) ο δεικτης n κι αυτο με βολευει στις μελετες που κανω.

Οι δυο Prescott μου εβγαλαν το λαδι για να τους μοντελοποιησω.

Jimmy Fox:

H υπεροχη της Intel ειναι εμφανης σε βιντεοσυμπιεσεις.

Δοκιμασε το Celeron που δεν εχει ΗΤ να δεις πως παει.

Εισαι και κρυφος Intel κατοχος να που τα βγαζω στη φορα....

Φυσικα τρεχοντας τα αγαπημενα μου Μαθηματικα + μια βιντεοσυμπιεση οντως ειμαι πιο γρηγορος απο οτι ενας Ρ4 που θα τα εκανε και τα δυο.

Μπα... το πούλησα... Ζεσταινόμουν πολύ και δεν έλεγε... Έχω ήδη ένα τζάκι στο σπίτι.

Τι να κάνει ρε ο Celeron? Να το δοκιμάσω που? Τον πήγα 3GHz, του έβαλα μια 5900xt και έβγαλα πιο χαμηλό σκόρ στο 3d Mark από τον Barton στα 2,2GHz με την GeForce4 Ti4200. Tι να τρέξω? DivX? Άσε, πήρα DVD-RW....

Tι να τρέξω? DivX? Άσε, πήρα DVD-RW....

Fox αν δεν κανω συμπιεση βιντεο δεν μπορω να επεξαργαστω τα αρχικα *.vob οπως θελω εγω.

Αλλαγη χρωματων φιλτρα ενισχυση ηχου κλπ.

Κανω επαγγελματικη δουλεια.;)

1)Αγαπητοι κυριοι των Katsumi Labs (θα ψησω και τον απατεωνα Skinny13 να μπει στην ομαδα αν και με εξαπατησε) :042:

2)Αν τωρα του Αυστραλου που τοσο διαφημιζεται εριχναν 2 βαθμους ακομη τη θερμοκρασια (εστω οτι γινοταν αυτο) δε με απασχολει.

3)Χωρις πολλα λογια ενα τηλεφωνημα οπως παραγγελνεις μια πιτσα το μπλοκ ηταν στα χερια μου.

Παραπεμπω να ξαναμελετησεις τον AMD Gain Estimator.

πιο γρηγορος απο οτι ενας Ρ4 που θα τα εκανε και τα δυο.

4)Skinny13:

Θα το ξαναστησω το μπλοκ με ηρεμια.

Παντως εχεις κανει πολυ καλη δουλεια και σημερα που δοκιμασα να το ξεκολλησω ειχε γινει ενα με το σιδερο.

Η Artic Silver 3 ειχε εντελως κολλησει περιφημα το μπλοκ σα LOGO. :109:

1)Μπορω δλδ να γινω ο cooling Minister του club?

2)Aμα ειναι που χρησιμοποιεις ανοιχτο κυκλωμα,θα βουλωναν με τη μια τα jet tubes...

3)καλα ειπαμε,οχι κ ετσι... :o

4)ουτε σαλιο να εβαζες,ΛΟΛ!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.