Jump to content

Προτάσεις για 42αρα Plasma TV

Xorxhs

Recommended Posts

Σκεφτομαι να αγορασω μια 42αρα τηλεοραση πλασμα αλλά βρισκομαι σε μεγαλο διλλημα.Κοιτουσα την LG42 RZ-42PX11, και θα ηθελα τη γνωμη σας.

Σε αυτην την κατηγορια εχετε να μου προτεινετε αλλες που κατα τη γνωμη σας ειναι best buy/quality? Διαθετω γυρω στα 2500-3000 ευρω

Τhanks

Θα πρότεινα να περιμένεις λίγο και να επενδύσεις σε LCD-TFT τεχνολογία.

Οι plasma, έχω ακούσει, έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα. Ότι μετά από 5 χρόνια δεν έχουν την ίδια απόδοση χρωμάτων που είχαν όταν την αγόρασες.

Έτσι έχω ακούσει.

• 2 weeks later...

Η lg είναι μια πολύ καλή plasma για τα λεφτά της. Επίσης καλή όμως είναι και η samsung ps42d4s με μεση τιμή γύρω στα 2690 γιούρο. Την έχω δεί να παίζει δίπλα σε sony πολύ ακριβή (δέν θυμάμαι τον κωδικό της αλλά είναι περσυνό ακριβό μοντέλο, αυτό που έχει τζάμι γυρω απο την οθόνη) και έχει πολύ καλύτερη εικόνα, μιλάμε για μεγάλη διαφορά. Μάλλον αυτό συμβαίνει λόγω του ότι τα καινούρια μοντέλα plasma έχουν πολύ καλύτερο contrast απο τα παλιότερα οπότε και είναι πολύ πιο εντυπωσιακές. Επίσης αυτή η τηλεόραση είναι και πανέμορφη, κάδρο κανονικό, όχι σάν τις lg που είναι μεν καλές αλλά με τα ενσωματωμένα ηχεία μοιάζουν με κλασικές τηλεοράσεις. Πάντως θα συμφωνήσω με τους φίλους στα παραπάνω post. Η αγορά μιας plasma τηλεόρασης δέν είναι σίγουρο άν συμφέρει. Οι tft-lcd είναι πράγματι πολύ καλύτερες σε ποιότητα εικόνας σε οικονομία ρεύματος (οι πλάσμα καίνε πολύ) και κυρίως σε αντοχή στο χρόνο, εφόσον θεωρητικά δέν έχουν όριο σε ώρες θέασης (οι καινούριες καλές πλάσμα έχουν όριο κατά μέσο όρο 60.000 ώρες - οι καλές έτσι!). Οι tft όμως είναι και πολύ πιό ακριβές. Πάντως αρκετοί γνωστοί μου που ασχολούνται επαγγελματικά με τον χώρο υποστηρίζουν οτι σε περίπου ένα χρόνο οι τιμές των τηλεοράσεων πλάσμα θα πέσουν πάρα πολύ, μιλάμε για λιγότερα απο 1500 ευρώ. Λογικό είναι αφού οι tft θα πάρουν κεφάλι στην αγορά.

Μέχρι πρίν λίγο καιρό ενδιαφερόμουν κι εγώ για αγορά πλάσμα τηλεόρασης, στο τσάκ ήμουν να πάρω. Μόλις όμως είδα πλάσμα δίπλα σε tft απογοητεύτηκα. Πλέον ψάχνω για αγορά προβολέα, με λιγότερα χρήματα θα έχω πραγματικά μεγάλη εικόνα (όπως και να το κάνουμε μια πλασμα θα έχει πάντοτε τις ίδιες ίντσες). 'Αν όμως εσύ έχεις ιδιαίτερο λόγο που προτιμάς μια πλάσμα τότε πιστεύω οτι επιλογές όπως lg και samsung είναι σε καλό δρόμο.

Ολες οι οθόνες που χρησιμοποιούν λαμπα φθορισμού(Plasma,LCD,etc) χανουν την φωτεινοτητα τους(περιπου στο μισο) μετα απο 2 χρονια χρησης. Ειναι κατι που ειναι απολυτως φυσιολογικο...

Σε ακριβα μοντελα οι λαμπες αντικαθίστανται απο τεχνικους, ομως στοιχηζουν αρκετα.

Για μοντελο σιγκεκριμένο αγορας σου προτεινω να ψαξεις σε κανα Hitech το οποιο διαβαζω εδω και καιρο και το εμπιστευομαι πλήρως. Αμα δεις στο Official Site εχει τα αποτελεσματα απο τα περισσοτερα συγκριτικα και θα σε βοηθησει πολυ ---> www.hitech.gr/

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.